Şimdi Ara

Solidworks'te Çizdiğim Jant (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
8.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 kolluda perfectif sorunun var dikkat et
  • quote:

Orijinalden alıntı: OVERnight

15 kolluda perfectif sorunun var dikkat et

Perspektif sorunumu demek istedin? Anlamadım.
  • arkadaşlar ünide bu 2 dönem full autocad gördük. hoca yazın isteyenler solidworkse başlasın kendini geliştirsin dedi. autocad'i kaptım sayılır. her türlü 3 boyutlu çizimleri rahatça çizebiliyorum . sw için en baştan başlayıp öğreneceğim bir site var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

arkadaşlar ünide bu 2 dönem full autocad gördük. hoca yazın isteyenler solidworkse başlasın kendini geliştirsin dedi. autocad'i kaptım sayılır. her türlü 3 boyutlu çizimleri rahatça çizebiliyorum . sw için en baştan başlayıp öğreneceğim bir site var mı?

Yukarda bahsettik ama yine söyliyeyim.www.solidworksvideo.com bu iş için en iyisidir.
  • @storm34 öğrenci misin?Öğrenciysen bölümün nedir?

İnşaat mühendisi için autocad mi solidworks mü iyidir tavsiyesi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FenderX5

@storm34 öğrenci misin?Öğrenciysen bölümün nedir?

Öğrenciydim 2 hafta önce bitirdim okulu. Metal öğretmenliği bölümünde okuyordum. İnşaat için autocad iyi diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: storm34

quote:

arkadaşlar ünide bu 2 dönem full autocad gördük. hoca yazın isteyenler solidworkse başlasın kendini geliştirsin dedi. autocad'i kaptım sayılır. her türlü 3 boyutlu çizimleri rahatça çizebiliyorum . sw için en baştan başlayıp öğreneceğim bir site var mı?

Yukarda bahsettik ama yine söyliyeyim.www.solidworksvideo.com bu iş için en iyisidir.

çok teşekkürler. bende şuan solidworks 2010 kurulu(türkçe) . videolarda da türkçe olarak anlatılmış. sizce türkçe mi öğrenmek iyidir yoksa ingilizce mi ? sonuçta autocadi ingilizce gördük ve komutları ingilizce olarak biliyorum. sw'yi türkçe başlamam garip olmaz mı =)

• quote:

quote:

quote:

çok teşekkürler. bende şuan solidworks 2010 kurulu(türkçe) . videolarda da türkçe olarak anlatılmış. sizce türkçe mi öğrenmek iyidir yoksa ingilizce mi ? sonuçta autocadi ingilizce gördük ve komutları ingilizce olarak biliyorum. sw'yi türkçe başlamam garip olmaz mı =)

İngilizce öğrenmende fayda var ama zaten menüler ve simgeler aynı olduğundan dolayı (Türkçesiyle) pek bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-66C1F2AA0 -- 10 Haziran 2010; 14:17:56 >

• quote:

quote:

quote:

Kesinlikle haklısın. Zaten autocad i görmemiş dahi olsan ben ingilizce öğrenmeni tavsiye ederim. Çünkü türkçeye vidyolardaki haluk tatar'ın da dediği gibi çok hatalı çevrilmiş. Ör: sketch picture=?resmi çiz. Sanki direk metinden çevrilmiş gibii komut yerine hiç oturmuyor. Daha iyi bir çeviri yapılırsa tabiki türkçe öğrenmek en iyisi ama şu anda bence ingilizce öğrenilmeli.

• quote:

Solidworks bu tür çalışmalar içni tasarlanmamıştır. Yapılmaz değil tabi ama güç olur. Analiz ve hesap dışında görsellik istiyorsan 3dMax a bakabilirsin.

Arkadaşım emeğine sağlık güzel bir çalışma olmuş. Yazdın mı göremedim bari sorayım, SW 2010 mu kullanıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakidoruk

quote:

Solidworks bu tür çalışmalar içni tasarlanmamıştır. Yapılmaz değil tabi ama güç olur. Analiz ve hesap dışında görsellik istiyorsan 3dMax a bakabilirsin.

Arkadaşım emeğine sağlık güzel bir çalışma olmuş. Yazdın mı göremedim bari sorayım, SW 2010 mu kullanıyorsun?

2007 ile çizmiş

2010da türkçe kullanmayın, çoğu saçma sapan çevrilmiş, sp3te daha iyileştirmişler demişlerdi ama gerek duymadım yüklemeye

• quote:

quote:

Öğrenciydim 2 hafta önce bitirdim okulu. Metal öğretmenliği bölümünde okuyordum. İnşaat için autocad iyi diye biliyorum.

peki metalurji ve malzeme mühendisliği için hangisi daha iyidir ? misal döküm için kalıp çizimleri hangisinde daha kolaydır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: amarok3

quote:

Orijinalden alıntı: bakidoruk

quote:

2007 ile çizmiş

2010da türkçe kullanmayın, çoğu saçma sapan çevrilmiş, sp3te daha iyileştirmişler demişlerdi ama gerek duymadım yüklemeye

Katılıyorum. Türkçe kullanmanın faydası yok, zararı çok. Deneyim olması açısından yüklemiştim ancak ikonlar olmasa neredeyse mouseyi kıpırdatamayacaktım.

@metallurgy

Ben döküm modellerinde ProE kullanırdım. Ancak malzeme akışkanlığı analizi gibi profesyonel çözümler istiyorsan(ki bir süre sonra bunlara gerek duymazsın tecrübe edinirsin) sadece o iş için tasarlanmış programlar mevcuttur. Bu iş için kaliteli takım yolları da çıkarabilen programlar lazımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakidoruk -- 10 Haziran 2010; 14:23:21 >

• Evet 2007 de çizdim. SP3 te ne kadar iyileştirseler ben pek zannetmiyorum yeterli seviyede olduğuna. 2011 i bekliyorum ben türkçe kullanmak için. Heralde onda yeterli seviyede güzel çevrilmiş olur. Sonuçta bayağı bir eleştiri aldılar bu çeviriyle.
  • quote:

quote:

quote:

peki metalurji ve malzeme mühendisliği için hangisi daha iyidir ? misal döküm için kalıp çizimleri hangisinde daha kolaydır?

Döküm için analiz istiyorsan SOLIDCast programı bir numara. Ama kalıp yapamaz tabi o. Döküm kalıbı için solidworks fena değil bence özellikle imold 3dquickmold eklentileriyle bayağı yetenek kazandığı söyleniyor. Gerçi onlar plastik kalıpçıları için tasarlanmış ama döküm işi içinde kullananlar var. Tabi daha iyisi vardır mutlaka... Solidworks yaptığı işe göre en kolay ve hızlı programlardan biri olduğu için seviyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi storm34 -- 10 Haziran 2010; 14:30:33 >

• ÇOK BAŞARILI BİR ÇALIŞMA TEBRİK EDERİM... ZAMANINDA BENDE SOLİD BİLİYODUM AMA ŞİMDİ
  • aslında en ıyı prgram catıa ama solıd te 3dnın en ıyı prgramlarından daha ıyı olan pro engıneer var onuda ogrenmek gerek kalıp cızımlerı ıcın solıd ıdeal tabı mastercamde bayagı kabul goren bı program ozellıkle kalıpcılar mastercamde cızerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaçalı

aslında en ıyı prgram catıa ama solıd te 3dnın en ıyı prgramlarından daha ıyı olan pro engıneer var onuda ogrenmek gerek kalıp cızımlerı ıcın solıd ıdeal tabı mastercamde bayagı kabul goren bı program ozellıkle kalıpcılar mastercamde cızerler.

Catia dan daha iyi olan tebis var benim bildiğim. Ama onu da bulmak zor şu anda...
  • yalnız kafama takıldı soramamıştım,

12mb filan tutuyor dosya, benim 30-40 parçalık montajlar 2mb flian tutuyor, neden öyle acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: amarok3

yalnız kafama takıldı soramamıştım,

12mb filan tutuyor dosya, benim 30-40 parçalık montajlar 2mb flian tutuyor, neden öyle acaba?

Açılınca toplam 15mb oluyor. Bunun 12mb ı lastik. Lastik çizerken circular patterni çok kullandım ondan olması lazım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.