Şimdi Ara

SolidWorks ve AutoCAD için ofis bilgisayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta bahsettiğim gibi ofis için masaüstü bilgisayar (sadece kasa) toplayacağız. Bütçemiz +-10% 8000TL

Aşağıya örnek bir sistem topladım yaklaşık 8000 tuttu. Sizce nasıl? Önerilerinizi bekliyorum.

Intel Core i5 10600KF.

MSI Z490-A PRO.

Palit GeForce GTX1650 GP OC.

G.Skill 16 GB(2x8) Ripjaws V siyah 3200MHz CL16.

Samsung 500GB 970 Evo Plus NVMe.

Ranker virgo RGB tempered glass.

High Power 750W performance GD 80+ Gold güç kaynağı.

• 10600KF yerıne 10700F daha dogru bır secenek olur.

750W psu yerıne 600W psuya bakın aynı markanın.

z490 a pro yerıne b460 tomahawka bakabılırsınız.

ramlerı 32 gb yapmak ısınıze daha cok gelebılır.

samsung evo yerıne daha uyguna m2 ssd ler bakılabılır. neredeyse yarı fıyatına.

1650 solid ve autocad ıcın fazla bıle. gayet yeterlı.

sisteminizde sogutucu yok. 1 adet sogutucu gereklı. arctic e spor 34 alabılırsınız 360 tl ye.

• Intel Core i7 10700F

MSI B460M-A PRO

GeIL 16GB(2x8) Evo Spear 3000mhz CL16

Palit GeForce GTX1650 GP OC

Kingston 500GB A2000 NVMe

Ranker Virgo RGB Kasa

Sharkoon 650W SHP650 V2 80+ Psu

7133 TL

Bu şekilde alabilirsiniz.

• @acura07 teşekkür ederim dediklerinizi dikkate alacağım 1650 yeter mi acaba diye düşünüyordum yetermiş teşekkürler.

@EPICA işlemci intel olunca 3200mhz ram'e gerek kalmıyor sanırım? Fiyatta daha uygun olmuş teşekkürler.

• peki B460 tomahawk ile 3000mhz üstü ramlar ile sorun yaşar mıyım? Max 2933 diyor?

• bu puget ötedenberi intelleri önde çıkaran benchmarklarıyla ünlüydü. ona rağmen iş maksatlı kullanımda ryzen 5000 serisi testlerin çoğunda benzer fiyat segmentindeki intelden iyi. solidworks testinde 5600x testi yok ama ryzenların ciddi olarak öne geçtiği yerlerde onunda öne geçeceğine inanıyorum. şu anda elimde solidworks ve autocad için çok net veri yok. bu konfigirasyonda alternatif olsun.

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/AMD-Ryzen-5000-Series-CPU-Review-Roundup-1962/

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/SOLIDWORKS-2020-SP5-AMD-Ryzen-5000-Series-CPU-Performance-2011/

işlemci inventus geri kalanı akakçe.

AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz-4.6GHz, 35MB, 65W, 6/12, AM4, Wraith Stealth İşlemci

Asus TUF Gaming B450M-PRO S AMD B450 AM4 DDR4 4400

Kingston HyperX D4 16 GB (2x8) 3600 MHz DDR4 CL17 HX436C17FB3K2/16 Ram

Asus Vento VG06F 500W Led Fanlı ATX Oyuncu Kasa

Western Digital Blue SN550 WDS500G2B0C M.2 PCI-Express 3.0 SSD

Zotac GTX1650 GDDR6 ZT-T16520J-10L 128 Bit GDDR6 4 GB Ekran Kartı

7635 Tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 24 Aralık 2020; 1:4:33 >

• @eskibirkurt teşekkür ederim dikkate alacağım.

• enigma100 kullanıcısına yanıt

birşey değil

• GTX 1650 ve solidworks mü ?? Buna biraz gülerim.

Ram miktarı açtığınız veyahut çizimdeki parçacıklara göre değişir. 16 veyahut 32gb

İşlemci tek çekirdek ve çok çekirdek performansı sebebiyle ryzen 5 5600x veya 3700-3800

Ssd okuma yazma hızları önemli

Ekran kartı kesinlikle quadro tercih edilmelidir. İkinci el quadrolar bile 1650den iyi performans verir.

1660 SUPER ekran kartım ile solidworkste hiçbişey yapamayıp satmıştım.

Bunları 3 yıldır SOLİDWORKS SOLİDCAM kullanan ve katı modelleme yaparak para kazanan biri olarak söylüyorum.

• nvidia olsun amd olsun öteden beri oyun hızlandırıcı olarak kullandıkları gpu ve kart dizaynlarını driver-software bazlı işlemlerle allayıp pullayıp yüksek fiyatlarla satıyor. normal gpuların yazılımsal hilelerle workstation gpu suna çevrilmesi ( misal quadro gibi ) eski bir hiledir. bununla 2000 tl gibi bir parayı cebe atıp quadro sahibi olabilirsin.

şu olayı bulmak için tek yaptığım p1000 de hangi gpu yu kullandığını bulmaktı. https://www.techpowerup.com/gpu-specs/nvidia-gp107.g801

ondan sonra gtx 1050 üzerinden yürüdüm ve sonuç:

henüz çok az kişi izlemiş. youtube bu videoyu engelleyebilir. mümkünse kaydedin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 26 Aralık 2020; 0:4:36 >

• @eskibirkurt yazıyı şimdi gördüm geç cevap için kusura bakmayın. Videoyu hemen kaydettim. Bu hileler hiç de şaşırtmadı tamda kapitalizm bu işte.

• İ3, 4gb Ram, 1gb Ekran Kartı ile Solidworks'u açamazken, 120 gb SSD Kingston takviyesi ile Solidworks'u canavar gibi çalıştırmaya başladı. Çok iyi bir ssd varsa gerisini düşünmeyin derim.

bir solidworks başlığı daha açıldı. orda solidworksda dahada eski olduğunu anlatan bir forum kullanıcısı geldi. kullanıcının ihtiyaçlarına göre 1650 nin hatta eski 750ti nin bile yetebileceğinden bahsetti.

https://www.solidworks.com/sw/support/shareyourscore.htm

bu linkten çeşit çeşit ekran kartının cpunun v.s. nin solidworks performansını görmeniz mümkün. 2020 solidworks sürümünü seçtim. arama kısmına 10600k yazdım. uhd 630 diyenler onboard ekran kartını kullananlar. (igpu) düşük olan puanlar daha iyi demek. arada onboard ekran kartını kullandırmayacak bir fark göremedim.

1500-2000 Tl yi ekran kartına vereceğinize. bence o rakamı düşün. yaklaşık 300 Tl pahalı olan 10600k yı alın ( içinde ekran kartıda var. sonu f ile bitmeyen işlemci ). bu haliyle yeterse yeter. yeterse 1500 tl veya fazlası cebinize kalır. yetmesse ekran kartını ozaman düşünürsünüz.

https://www.hepsiburada.com/crucial-ballistix-16gb-2x8gb-3200mhz-ddr4-ram-bl2k8g32c16u4b-p-HBV00000VU078

birde ek olarak ramleri şu ram yaparsanız daha iyi our. bunlar büyük ihtimalle micron e-die chipset içerdiği için ciddi overclock kapasitesi var. igpu (harici ekran kartsız-işlemcinin içindeki ekran kartı) kullanırsanız sistem ram'i hızını arttırmanız sistemi normalden fazla etkiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 1 Ocak 2021; 15:27:50 >

• yeni önerim şu şekilde

INTEL CORE i5-10600K 4.10Ghz 12MB 1200p 10.Nesil

Snowman T6 Ultra 6

Asus PRIME Z490-V-SI Intel LGA1200 DDR4 ATX Anakart

Kingston HyperX D4 16 GB (2x8) 3600 MHz DDR4 CL17 HX436C17FB3K2/16 Ram

Western Digital Blue SN550 WDS500G2B0C M.2 PCI-Express 3.0 SSD

Ranker Virgo RGB Fanlı ATX Bilgisayar Kasası

Cougar GX-S Gold CGR-GS-750 750W Power Supply

6590 TL.

(ramler micron j-die chipsetli. overclock'a müsait)

(işlemci 10600k yada 10600kf olursa ayrıca cpu soğutma gerekiyor)

• eskibirkurt kullanıcısına yanıt

Evet en mantıklısı bu gibi gözüküyor. Onboard ekran kartı olan bir anakart alıp denemek. İleride nasıl olsa duruma göre ekran kartı takılabilir. Dediğiniz sistemi alacağım. Sadece ssd'yi samsung tercih edeceğim. Çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim. İyi seneler.

Birşey değil, nedemek. Sizede iyi seneler dilerim.

• Burada herkes saçma saçma konuşmuş. Bu ekran kartları montaj azıcık büyüdüğünde patlayacaktır. Bunun yerine giriş seviyesi bir quadro almanız çok çok daha mantıklk olacaktır. 1650 falan paranızı çöpe atmanız anlamına gelir, başta işinizi görse bile asla uzun ömürlğ olmayacaktır. Ayrıca önemli noktalardan birisi imkan varsa rami 32 gb tutmaktır. Eğerki CAE FEA vs. kullanmayacaksabız işlemciye hiç o kadar para vermenin anlamı yok. Herhanhi i5 veya Ryzen 5 işinizi görür. Ama cfd dir, mukavemet analizidir, dinamik analizdir vs işine girecekseniz, işlemcinin tabiki çok büyük önemi olacaktır. Rgb lasaymış oymuş buymuş saçmalık. Her kuruş önemli yapılacak işi ve buna bağlı gereksinimleri iyi analiz etmek lazım.

• v1)

"GTX 1650 ve solidworks mü ?? Buna biraz gülerim.

Ram miktarı açtığınız veyahut çizimdeki parçacıklara göre değişir. 16 veyahut 32gb

İşlemci tek çekirdek ve çok çekirdek performansı sebebiyle ryzen 5 5600x veya 3700-3800

Ssd okuma yazma hızları önemli

Ekran kartı kesinlikle quadro tercih edilmelidir. İkinci el quadrolar bile 1650den iyi performans verir.

1660 SUPER ekran kartım ile solidworkste hiçbişey yapamayıp satmıştım.

Bunları 3 yıldır SOLİDWORKS SOLİDCAM kullanan ve katı modelleme yaparak para kazanan biri olarak söylüyorum."

V2)

https://forum.donanimhaber.com/solidworks-icin-pc-tavsiye--147205947

"tavsiye isteyen arkadaş yeni ona lafım yok. Ama sizin sanki pek bilginiz yok gibi. 1050,1050ti tavsiye etmiyorsunuz neye göre ? Ben şirkette 750ti kullanıyorum hala daha. Gayet de 1000 parçaya kadar olan bölümlerde yeterli. Bir quadro değil tabii ki de ama yapılan işlemlerde quadro kart gerektirecek kadar komplex değil. Solidworks ün düşük kartlar için bile bir ton özelliği mevcut isterseniz görüntüden ödün verip real performansta en dandik quadroya yaklaşabilrsiniz. 15 yıldır solidworks kullanan birisi olarak söylemek istiyorum Çok parçalı aşırı profesyonel işler yapmayacaksanız orta düzeyin bi tık üstü bir pc havada karada iş görür. Param var profesyonel iseniz iş istasyonu her zaman iyidir.

1650 yeterli gelmedi demişsiniz neye göre ne ile kıyaslıyorsunuz ?"

V3)

"Burada herkes saçma saçma konuşmuş. Bu ekran kartları montaj azıcık büyüdüğünde patlayacaktır. Bunun yerine giriş seviyesi bir quadro almanız çok çok daha mantıklk olacaktır. 1650 falan paranızı çöpe atmanız anlamına gelir, başta işinizi görse bile asla uzun ömürlğ olmayacaktır. Ayrıca önemli noktalardan birisi imkan varsa rami 32 gb tutmaktır. Eğerki CAE FEA vs. kullanmayacaksabız işlemciye hiç o kadar para vermenin anlamı yok. Herhanhi i5 veya Ryzen 5 işinizi görür. Ama cfd dir, mukavemet analizidir, dinamik analizdir vs işine girecekseniz, işlemcinin tabiki çok büyük önemi olacaktır. Rgb lasaymış oymuş buymuş saçmalık. Her kuruş önemli yapılacak işi ve buna bağlı gereksinimleri iyi analiz etmek lazım."

3 üde solidworksu benden iyi biliyor(harbiden) konuya giriş tarzlarıda benzer. ama 3üde birbiriyle uyumsuz. birbirlerini yalanlamalarına rağmen birbirleriyle tartışmıyorlar. gerekirse solidworks bilenler olarak bir başlık açalım orda karar verin. birazdan v4 te gelir başka birşey söyler.

ben arkadaşa altyapıyı önerdim. anakartında 4 tane ram slotu var. denesin ram eksikse ram eklesin oda yetmesse ekran kartı eklesin. denesin görsün. hiçbir pilot yarış hayatına f1 le başlamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 1 Ocak 2021; 23:9:1 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.