Şimdi Ara

Sollama yaparken arkadan sıkıştırıp selektör yapanlar ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
4
Favori
16.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllardır tatile giderken bolca yaşadığım durum. Senelerdir spor araba kullanırım. Gazı diplediğimde kısa süre içinde kadranın sonunu gören arabalardan hani. Ama uzun yolda hiç hız yapmam. Hız sınırı ne ise onun 3-5 km üzerinde giderim genelde en fazla.

2001 yılından beri ehliyetim var ve her yaz en az 1 kere İstanbul-Bodrum hattında yolculuk ederim. Malum tüm yol duble yol şuan ve hız sınırı 110 km. Hem ekonomik olması için hemde güvenli olması için gayet ideal bir hız. Fakat bu yol boyunca özellikle Alman otomobili kullanan denyo vatandaşlarımız var. Altlarındaki turbo dizel araçlarından aldıkları tork hissi nedeniyle ralli aracı sanıyorlar ve yolda uçmaya çalışıyorlar. Bu arkadaşlar genelde benim arkama geldikleri zaman sinir harbi yaşıyorlar. Hayatta yol vermiyorum. Gayet sakin bir şekilde arkada delirmesinden zevk alıyorum. Sizde deneyin gerçekten çok zevkli. Bırakın arkada delirsiz. Siz kurallar dahilinde kullanın aracınızı.

Uzun yolda sanki şehir içinde trafikte gider gibi tampon mesafesinde araç takip eden denyolar var bide. Onlar zaten zekasız insanlar.

Şehir içinde durum farklı mı aslında pek değil. Özellikle sokak aralarında aracımda spor amortisör ve 45 yanak lastik olduğu için daha temkinli gidiyorum. Malum yollarımız köstebek yuvası gibi. Bu uzun yol denyolarının şehir içinde ise şirket aracı ve doblo türevi kullananları türüyor. Özellikle arkasında osmanlı tuğrası varsa onlar için hiç bir trafik kuralı geçerli olmuyor. Kırmızı ışık, ters yöne gitme, sokak arasında 0-100 denemesi :D. Bir çoğu yine turbo dizelin verdiği o tork hissinden dolayı rallici olmuş durumda :D

Kısaca kimseye dalaşmayın yolda, hele araçta aileniz vs varken. Siz kurala uygun devam edin, bırakın o arkada delirsin. Bundan 17 yıl önce ehliyeti ilk aldığımda her sıkıştırana kafa tutardım şimdi ise sallamıyorum bile :D

• yapılmaması gereken yanlış hareketlerden bir tanesi. bir kaç defa bende yaptım evet tam bir magandalık ama bir daha yapmayacağım.
  • Böyle sollarken bir kişinin tacizine düştüm bende elektrikli aynaları kapattım dikiz aynasıni kararttim sollamami bitirene kadar tin tin gittim selektör atti ama boşa attı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selektörü daha etkili yapmak için çakarlı uzun taktırıyor ıslak sopayla dövülesiceler.
  • Eski çalıştığım firmada rengi soluk siyah görünümünde Antrasit Renault Laguna "3.5 L (3498 cc) 24 valve V6; 238 bhp (175 kW); 244 km/h (152 mph)" vardı Ankara'ya giderken Yeniçağ rampasında orta şeritte 120 ile araç solluyorum Toyota arkamdan selektör yapıyor, istese solumdan geçip gider. Ben de yavaş yavaş hızımı arttırdım bana yetiştikçe gaza bastım bir müddet sonra takibi bıraktı.
  • Sellektör 4 yıldır araç kullanıcısı olarak 1 elin parmağını geçmeyecek derecede yapmışımdır. Doğru dürüst yapmam hiçte sevmem yapanları bazı durumlarda yapmak gerekiyor orası ayrı tabi. Mesela benim sinir olduğum bir başka durumda yolun dar olup tek araç sığacak şekilde karşı karşıya geldiğimizde daha yaklaşmadan sellektöre abanması gece gündüz fark etmiyor ya kardeşim görüyoruz niye hemen sellektör atıyorsun ben niye atmıyorum. İlle de senin mi geçmen lazım önce dar alana ben yakın dahi olsam bazıları yaklaşmadan başlıyor sellektör atmaya bilmiyorum ama bu duruma acayip ayar oluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tropeus77

niye çıkayım? senin önün açmak için mi? sen kimsin ki? ambulansmısın itfaiyemi?

Alıntıları Göster
    Bizim önümüzü açın demiyoruz,insanlara saygı gösterin diyoruz.Kimsenin benim yolumu kesmeye hakkı yok.Kesemez de zaten.

Sonra ağlarsınız makas atıyolar diye,attırmayın o zaman.Herkes zevk aldığı için makas atmıyor.Sinirlendiği için makas atanlar çoğunlukta buna inanabilirsiniz.

• erka1907 kullanıcısına yanıt
    Beyni varsa kamyonu geçmem gerektigini anlar beyni yoksa yanımda kamyon varken selektör yapar bende her selektör yaptıgında hızımı düşürür kafama göre giderim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2F06C70E2

Beyni varsa kamyonu geçmem gerektigini anlar beyni yoksa yanımda kamyon varken selektör yapar bende her selektör yaptıgında hızımı düşürür kafama göre giderim.
    arkadaki sellektör yapmasa sollamanız bitince hemen sağa geçersiniz değil mi?
    çünkü ben daha geçenini görmedim de!
  • Benimde başıma çok geldi bir de şöyle ilginci var: 2 tır yan yana gidiyor biri diğerini sollayacak ama zaman alıyor bende sollayacak tırın arkasındayım arkamda da transit var sürekli sellektör yapıyor hızımı düşürdüm tırla aynı seviyeye getirdim ışıklara kadar yaklaşık 15 dk böyle gittik sonra ışıklarda yanıma geldi saydırıyor. selektör yapmayacaksın önümde tır var uçarak mı sollayım adamı. Sözlğ tartışmadan sonra gitti. Adam 1km öteden geliyor şu malum zibidiler adamı geçiyorken selektör yapıyor lan dur bekle az!

O sizin körlügünüz belki de hep selektör yapan dediğim kişiliksiz kişi olduğunuz için bunu denerseniz anlarsınız.

• sollamaya çıkıp gaza basmayanlara ayar oluyorum. öylesi önüme denk gelirse sağ şeritte de takip eder, sellektör yaparım.
    adama gibi sollayana lafım yok

kurallara ygun şekilde sollmaya çıkmış ve yol şartına göre makul hızla gidiyorsam ve konuda anlatılan başıma gelirde arkadakinin sapık olduğu kanısına varırısam cruze da yasal max hız sınırına sabitler sapığın delirmesini beklerim
    dellenen sapık sağdan yardırırken hafisi sağa atarım arabayı ki iyice afallasın iyice dellensin. sağımdan geçmesine izin veririm salarım gitsin, kendi siniriyle kudursun köpek...
  • frenin lambasını yakacak kadar pedala basıyorum öyle bir durumda. arkadaki mal oğlu mala dönüyor anında. sonra yapışmayı bırakıyor efendi efendi gitmeye başlıyor. şehir içinde bile en sağdan giderim müsaitse orta şeritten gitmem. sollama yaparken bekleyecekler. yurtdışında yaşayan vatandaşların videolarını izliyorum adam 300 ile giderken bile nasıl efendi kimseyi sıkıştırmıyor. bizim insanlarımızdan bi bok olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2F06C70E2

O sizin körlügünüz belki de hep selektör yapan dediğim kişiliksiz kişi olduğunuz için bunu denerseniz anlarsınız.
    ya da o sizin bencilliğiniz ya da banane ciliğiniz ya da saflığa yatmanız ya da yeni türkiye insanlığınızdandır.
    Boş yapmayacaksın, yanımda kamyon varken selektör yapmayacaksın bu kadar basit baba parası yiyen makas atıp milletin canını hiçe sayanlar olarak bunu savunuyorsun :) keşke bir gün bu şekilde bir olayda bana denk gelsen :)

• Beyler hala selektör atarım, makas atarım diyenlere bence laf anlatmaya çalışmayın ki adam anlamaz yani. Ya daha geriden başlayıp dünya toz ve gaz bulutu halinden itibaren anlatmaya başlamak lazım, tüm eğitim öğretimi bir daha alsın ya da laf anlatmaya çalışmamak lazım. ANLAMIYOR çünkü, kapasitesi, beyni, görgüsü o kadar demek ki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle durum olunca sağ ayak gazdayken sol ayakla frene basıp stopları yakıyorum eleman şok olup frene asılıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Silenforce

Bizim önümüzü açın demiyoruz,insanlara saygı gösterin diyoruz.Kimsenin benim yolumu kesmeye hakkı yok.Kesemez de zaten.

Sonra ağlarsınız makas atıyolar diye,attırmayın o zaman.Herkes zevk aldığı için makas atmıyor.Sinirlendiği için makas atanlar çoğunlukta buna inanabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    makasa sıkıntı çıkarmıyorum çünkü o makas atma hayvanlığını geçmişte bende yapıyordum ancak selektöre hiç gelemiyorum.. açık camdan küfrünü yersin kaçarın yok..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.