|
Bildirim
|
Benzer durumları ben de yaşadım, böyle tacizci denk gelirse güzel güzel frenimi yapar hızımı sağdaki tıra-kamyona eşitlerim, arkadaki andaval selektörü tacizi keser de adam olursa yol verrim, yoksa sıkılana kadar devam.
Araçla kafa tutabileceğim, şöyle şirket aracı veya kiralık olduğu uzaydan bile görülebilen buzdolabı beyazı, boşline bi fındık motor falansa bir an önce sağa geçip yol veriyorum ondan sonra arkasından ben yapışıyorum, dinsizin hakkından imansız gelir felsefesi ile. Geçenlerde bi tane öyle beyaz symbol denk geldi, sol şerit işgal etmeyi hatta sol şeritte seyretmeyi zerre sevmeyen bir insan olarak, aynı sizin gibi 2 şerit yolda kamyon konvoyu solladığım halde dibime kadar girip sellektörü hiç bırakmadı, bir an önce yol verip ben de onun dibine girdim Allah ne verdiyse, 170ten sonra soluğu kesildi zaten dörtlü yakıp sağa çekildi, bi daha da hiç görmedim. Pickup kullanırken daha zevkliydi gerçi bu işler, bi sol ayak frenine 200 metre takip mesafesi bırakıyordu böyle "selektörkolufili" 'ler. |
Kışın hafta sonları Domaniç/Kütahya'da domuz avına gideriz, gene bir av dönüşü Orhangazi'ye bir kaç km kala kapalı kasa bir kamyoneti 140 ile sollarken arkamdan BMW devamlı selektör yapmaya başladı, ben de sollamayı tamamlayınca sağa geçtim bu adam geçerken el kol işareti yaptı ve devam etti.
Topçular feribotta yan yana düştük, gidip ikaz ettiğimde bana küfür edip, belinde ki 7,65 Kırıkkaleyi gösterip güya korkutacak. Bende de o zamanlar taşıma ruhsatlı 45 lik Smith Wesson var bagajda da Winchester av tüfeği var. Ben de restini görünce bir anda adamın konuşması abicime döndü... |
2 şeritli yolda senin 130 ile gitmeye hakkın yok.. ben 90 ile sollama yapıyorsam sende uslu uslu bekleyip yoluna devam edersin.. yok ben basarım selektörü dersen karşındaki de açar camı dümdüz gider.. kendine güveniyorsan inersin aşağıya.. açık ve net..
|
Geçenlerde forumda bahsi geçmişti Foça'da piknik yerinde emekli albaya pala ile saldıranları albay mermi manyağı yapmıştı
|
Hocam iyi hoş diyorsunuz da bunun bir de tersi var.
şimdi 2 şeritli yol kamyon 70 le gidiyor. Sizde kamyonun arkasından sol şerite geçiyosunuz ve 80-90 la kamyonu sollamaya çalışıyorsunuz. eğer ben sol şeritten 120-130 gibi bir hızla geliyorsam ve sizinle aramızda 100-200 mt gibi bir mesafe varsa bu durumda siz sol şeriti ihlal etmiş oluyorsunuz. çünkü böyle bir durumda benimde sizin hızınıza düşmem gerekiyor. Oysa 3 sn daha bekleyip sollamaya öyle geçebilirsiniz. Kısacası siz sollama yaptığınız esnada arkadan birileri size sürekli selektör yapıyorsa ki zaman zaman bunu bende yapmak zorunda kalıyorum. sizin sollamanızda bir sorun var demektir. |
En çok otobanda yaşanıyor böyle durumlar. Sağ taraf malum kamyon ve tırlarla dolu, orta şeritte sollama yapan kamyon ve tırlar, otobüsler ve diğer araçlar var. Arkayı kontrol edip yol boşken sinyal verip sollamaya çıkıyorsun 120-130km/s hızla ama arkadan 200km/s üzeri hızla gelen BMW'si Mercedes'i veya başka bir model aracı sen sollamayı bitirmeden 300m geriden başlıyor o çakarlı uzunlarıyla sellektör yapmaya. Sağında araç var görüyor, sinyalini vermişsin sol şerittesin onu da görüyor, sollama devam ederken beklentisi nedir anlamak mümkün değil. Bekleyeceksin arkadaş o aracın sollamasını bitirmesini. Super Mario değil ki bu üstünden atlasın geçsin.
En son bi Range arkama dayanmıştı otobanda. Araçta aile büyükleri olduğundan o sellektöre katlanıp geçmiştim kenara. Tek olsaydım gazı keserdim 130'dan 90'a kadar düşürürdüm hızımı, sollamayı iptal edip sağa geçerdim. Al işte bıraktım sollamayı geçtim kenara olurdu. Bu tamamen trafik kültürünün oturmamış olmasından kaynaklanıyor. Herkes "ben" diyor başka bir şey demiyor. Avrupa veya Amerika'da böyle bir şey olduğunda, arkadaki araç takip mesafesini korumayıp dibine yanaştığında yasal olmayan "brake check" dedikleri ani freni yapıyorlar ve arkadaki bazen panikle kaza bile yapabiliyor. Bizde böyle bir şeyde kan çıkar kesin. Çözümü kamu spotu tarzında afiş ve bilboardların yapılması olarak görüyorum. Kimse yol ver tabelasına bakmıyor mesela. Dönel kavşaklardaki geçiş üstünlüğüne bakmıyor. Söylediğin, uyardığın zaman da sanki küfür etmişsin gibi bakıyorlar, bi sinirli tavırlar tripler falan. Yaştan dolayı fahri müfettişlik alamıyorum. Yaş dolunca araç kamerasındaki günlük ihlallerle her gün bir koçanı bitiririm bu kuralsız trafikte. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyken -- 12 Eylül 2018; 1:53:21 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 11 Eylül 2018; 11:19:36 > |
|
|
|
|
|
|
|
|