Şimdi Ara

Solunum sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soluk alırken oksijen alveolden alveol kılcalına geçmicek midir? Yani oksijen alveolden kana geçmicek midir? 3. Öncül neden yanlış açıklar mısınız?
    Solunum sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwerwqr -- 27 Aralık 2019; 18:2:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up
  • Henüz sistemleri çalışmadım ama kandan alveol tarafına geçen gaz oksijen değil de karbondioksit olmayacak mi

• osminyum O kullanıcısına yanıt
    evet co2 alveol kılcalından alveole o2 de alveolden alveol kılcalına geçmesi gerek
  • qwerwqr Q kullanıcısına yanıt
    3. Onculde t2 sırasında oksijen gazınin kandan alveole geçtiğini söylüyor.Bu yüzden yanlış diye düşündüm.

video çözümde t1de kandan alveole t2de alveolden kana geçer diye yani ikisini de yanlış kabul ediyor
    Bilmiyorum o zaman hocam.Oksijen neden kandan alveole geçiyor onu da anlamadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Kitaba da baktım orda da benim dediğim gibi yazıyor anlamadım ben de
  • Oksijen gazı kandan alveole geçmez. Bu kısmı yanlış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cigerimsoldu -- 28 Aralık 2019; 1:30:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cigerimsoldu kullanıcısına yanıt
    co2 mi soluk verirken kandan alveole geçer? Video çözüm ikisine de zıt demiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwerwqr -- 28 Aralık 2019; 1:58:51 >
    Soluk alırken alveolden kana O2 geçer soluk verirken kandan alveole CO2 geçer

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cigerimsoldu kullanıcısına yanıt
    Peki ya soluk verirken o2nin geçiş durumu hakkında bir yorum yapma hakkımız var mıdır? Yoksa yorumsuz mu bırakıyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerwqr

Peki ya soluk verirken o2nin geçiş durumu hakkında bir yorum yapma hakkımız var mıdır? Yoksa yorumsuz mu bırakıyoruz?
    Konuyla alakam yok öğrenci değilim ama mantık yürütmek istedim. O2"yi hücreler kullandığı için sadece kana geçer başka bir yere dönmez diye düşünüyorum. Yani hücreler kandan O2'yi alıp kana CO2 verirler, sonra o CO2 de soluk verirken ciğer aracılığıyla dışarı atılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 28 Aralık 2019; 5:58:41 >
  • Aynı soruda takıldım. Palme hatalı mı? Bu senenin kitabında da var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.