Şimdi Ara

SOMA (2015) [ANA KONU] (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
4
Favori
14.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 津波

quote:

Orijinalden alıntı: citadel

quote:

quote:

quote:

Bu oyunun konusu nedir tam olarak yazabilecek var mı? Spoiler içinde en ince ayrıntısına kadar.

Bence oynamadıysanız hiç sormayın derim. çünkü böyle tam anlamıyla gize oyunu olan bir yapımı bozmuş oluruz. En güzeli türkçe yama çılana kadar sabredin ve doyasıya oynayın. Hayata bakış açınızı değiştirecek nadir oyunlardan.
    İyi forumlar ve iyi oyunlar.

Oyunu oynadım sayılır. Yani youtube üzerinden başından sonuna kadar izledim. İngilizcem yetmedi. Onun için soruyorum. Eğer ayrıntısıyla kırılma anları, Catherine ile muhabbetleri, WAU, ARK nedir yani anlayamadım gitti. Görev nedir? Ve başarılı olundu mu? Sonda kandırıldı mı mesela? gibi ayrıntıları merak ettim.

hocam gerçekten merak ediyorsanız size özelden mesaj gönderrbilirim daha iyi olur. ama dediğim gibi 90 puan almış bir oyunu mutlaka ama mutlaka kendiniz oynayın yakında türkçe yaması da çıkar. Sorduğunuz sorularıncevabını oyun size mükemmel bir biçimde anlatıyor. eğer hala isterseniz özelden meaaj atın cevaplayalım. iyi günler.

Oyundaki notlarla ilerleye ilerleye gideyim diyorsun illa Peki hocam seni kırmayayım. Sağolasın yine de.

Siz sağolun. sadece böyle güzel bir yapımdan sonuna kadar zevk alma taraftarıyım çünkü birdaha böyle özgün ve güzel bir oyun oynama şansımız olmayabilir. malum 10 senede bir böyle oyun çıkıyor. tekrardan iyi oyunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Chaosy

İnsanı felsefi ve bilimsel olarak meraka sürükleyen bir oyun.Simulasyon odası bilmecesinden sonra iyice bir kafa yürütme isteği geliyor.Bana ilk başta o kadar ağır geldiki, nöral yapıdan katıhal elektroniğine kadar konu düşündüm.İnsan merak ediyor, "Bir tarama, simulasyon yardımı ile bilinç haline getirilebiliyor, fakat insanlığını kaybettiyse amacı ne?" diye(Tabiiki sorunun cevabı herkese göre değişir,oyunun hikayesinin bir artısı da bu).Bilim kurgu ve düşündürücü oyun tiplerini seven herkesin oynaması gerekiyor.

Aynen hocam çok güzel bir felsefi sorgu var. İnsan etten bir makine peki bu makinede Ruh un etkisi nedir neler getirir neleri değiştirir.

Bu konuda çok güzel bir inceleme olmuş SOMA.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gotham Kekosu

türkçe yama çıktı.
    http://blog.tanshaydar.com/soma-turkce-yama.html

Teşekkürler

• quote:

türkçe yama çıktı.
    http://blog.tanshaydar.com/soma-turkce-yama.html

Yapanın ellerine sağlık, artık bu oyuna başlayabilirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnLiNe MaNaGeR kullanıcısına yanıt
    Bu oyun, işlemcide 1. çekirdeği kullanıyo, pc'de ve AMD işlemci ile oynuyorsan sıkıntın bundan olabilir.

2k'da giriş seviyesi sayılabilecek 1 kart ile performansı videoda.

• muhteşem bir oyun, 10/10 en iyi korku oyunu gözümde şu an. oynadığım oyunlar içerisinde en güzel senaryo da budur sanırım. biraz önce bitti, mal mal ekrana bakıyorum hala. helal olsun frictional games'e, penumbra'dan başlayıp nerelere kadar geldiler. korku oyunu deyip oynamamazlık etmeyin arkadaşlar. korku oyunu olmasının yanında çok da felsefi bir oyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-246FC0C8F -- 24 Ekim 2015; 21:24:45 >
  • quote:

muhteşem bir oyun, 10/10 en iyi korku oyunu gözümde şu an. oynadığım oyunlar içerisinde en güzel senaryo da budur sanırım. biraz önce bitti, mal mal ekrana bakıyorum hala. helal olsun frictional games'e, penumbra'dan başlayıp nerelere kadar geldiler. korku oyunu deyip oynamamazlık etmeyin arkadaşlar. korku oyunu olmasının yanında çok da felsefi bir oyun.

Korku dan ziyada Gerilim ve Gizem oyunu demek daha doğru olur. ve sonuna kadar haklısınız.

Herşey çok ayarlı korkutacağı zamanı da , hikayeyi aktaracağı zamanı da çok iyi hesaplanarak aktarılmış.

Tarihe ismini yazdıracak oyunlardan bir tanesi. Hiçbir şekilde tatminsiz bırakmıyor. En güzel şekilde hikayesini anlatıyor.

Giriş gelişme sonuç; kısacası mükemmel bir oyun. Oyunu gereksiz yere uzatmayıp da insanları 2. oyunu senelerce bekletmek gibi bir sıkıntıya da sokmuyorlar.

Ne diyelim helal olsun. Tamamıyla Futuristik, kıyamet hayatta kalma simülasyonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citadel -- 24 Ekim 2015; 22:23:52 >

• Uzun süredir bir oyunun başına oturup bitirmiyordum yaş ilerlediği için sarmıyor belki de.Ama bu oyunun hikayesini az çok öğrenince merak edip dün oynamaya başladım az önce bitirdim.Tek kelime ile müthiş bir oyun olmuş hikaye ve işleniş olarak uzun süre böyle bir oyunun çıkacağını düşünmüyorum artık oyunlar grafik,aksiyon dan başka bir şey sunmuyor oyunculara arada böyle birkaç oyun çıkıyor.Helal olsun yapımcı ekibe uzun süre sonra beni bu kadar düşünceye sevk eden bir hikaye sundukları için.

• Oyuna ingilizce olarak başlamıştım ama senaryosu sağlam oyunlara bayılan birisi olarak bu oyunu yetersiz ingilizceyle oynamanın haksızlık olacağını düşündüm ve Türkçe yama çıkar çıkmaz tekrar başladım ve ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım çok sağlam bir senaryo var böyle oyunlar artık çok az çıkıyor yapımcı firmaya ve çeviriyi yapan arkadaşa sonsuz teşekkürler ellerine sağlık benim gibi dinazor oyunculara hala heyacanlandırmayı başardılar tebrikler oyunun ortalarındayım nefesimi tutmuş şekilde sonunu merak ediyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasomen

Uzun süredir bir oyunun başına oturup bitirmiyordum yaş ilerlediği için sarmıyor belki de.Ama bu oyunun hikayesini az çok öğrenince merak edip dün oynamaya başladım az önce bitirdim.Tek kelime ile müthiş bir oyun olmuş hikaye ve işleniş olarak uzun süre böyle bir oyunun çıkacağını düşünmüyorum artık oyunlar grafik,aksiyon dan başka bir şey sunmuyor oyunculara arada böyle birkaç oyun çıkıyor.Helal olsun yapımcı ekibe uzun süre sonra beni bu kadar düşünceye sevk eden bir hikaye sundukları için.

Hocam yaş ilerlemesi ile alakası hiç ama hiç yok. Bulunduğumuz şu anda şirketlerin %80 civarı sadece anlık iç boş oyunlar üretiyorlar sırf fazla para kazanmak için.

Eskiden kalan sayılı firma sadece gerçek oyuncular için güzel oyunlar üretiyorlar. Fakat onlar bile bu bilinçsiz oyun tüketimi konusunda birşey yapabilecek durumda değilller.

Dünya genelinde oyuncu denilen kısmın çoğu oyun seçerken kaliteyi ve derinliği hiç düşünmeden her oyunu alıyorlar.

Fakat dediğimiz gibi Soma yapımcısı firma ve 2 elin parmağını geçmeyecek sayıdaki firmalar sağolsunlar gerçek yapıtları hala vermeye devam ediyorlar.

Ne yapalım kalitesizlik insanın kaderi gibi birşey oldu.

Ama dediğim gibi sizde bizde ve bizim gibilerde sorun yok. Sorun kaliteli yapımların malesef çok azalması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citadel -- 25 Ekim 2015; 13:12:26 >

• Oyunu bitirince resmen boşluğa düştüm. Senaryosu ve konu işleyişi ile dopdolu bir oyun olmuş. Son zamanlarda birçok oyunu sonlara doğru "bitsin" diye oynarken SOMA hiç bitmesin istedim.

Frictional Games'i tebrik etmek gerek; adamlar bu işi biliyorlar...
  • Türkçe yamayla oyunu bitirdim cumartesi öğlen oturdum pazar gecesi gece 2.30 bitti zorunlu molalar dışında fazla ara vermedim soluksuz oynadım ara vermedim değil veremedim koltuğa mıhladı beni resmen bir oyunda hikayeye çok önem veren birisi olarak oyun klasikler arasına girer kesinlikle yapımcı firma işi biliyor amnesiada bir klasik ortaya çıkarmışlardı ama ingilizceniz yeterli değilse kesinlikle türkçe yama ile oynayın oyunu yazık etmeyin oyunu laf olsun diye oynanıp geçip gidilecek bir oyun değil insanlığınızı yaratılış amacınzı ne için dünyadayız ne için yaşıyoruz bunları sorgulayacağınız oyun değil felsefi bir sorgu adeta ve sonu çok hüzünlü .

NOT:yeni yetme oyuncular , sadece aksiyon isteyen , ara videoları seyretmeden kapatanlar , önüne geleni öldürüp doğrayanlar , paldır küldür detaylara notlara çevreye atmosfere dikkat etmeyenler ,oyunu sadece grafiğine göre değerlendirenler BU OYUNU OYNAMASINLAR BU OYUN ONLARA GÖRE DEĞİL .
    NOT 2 :Ama onlardan ne yazık ki artık çok var onun için böyle bir oyun böyle az ilgi görüyor onun için sadece idealist oyun firmaları sadece böyle kaliteli yapımlar yapmaya cesaret ediyor yazık oyunculuğun geleceği kötü .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara duman -- 27 Ekim 2015; 18:17:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

Türkçe yamayla oyunu bitirdim cumartesi öğlen oturdum pazar gecesi gece 2.30 bitti zorunlu molalar dışında fazla ara vermedim soluksuz oynadım ara vermedim değil veremedim koltuğa mıhladı beni resmen bir oyunda hikayeye çok önem veren birisi olarak oyun klasikler arasına girer kesinlikle yapımcı firma işi biliyor amnesiada bir klasik ortaya çıkarmışlardı ama ingilizceniz yeterli değilse kesinlikle türkçe yama ile oynayın oyunu yazık etmeyin oyunu laf olsun diye oynanıp geçip gidilecek bir oyun değil insanlığınızı yaratılış amacınzı ne için dünyadayız ne için yaşıyoruz bunları sorgulayacağınız oyun değil felsefi bir sorgu adeta ve sonu çok hüzünlü .

NOT:yeni yetme oyuncular , sadece aksiyon isteyen , ara videoları seyretmeden kapatanlar , önüne geleni öldürüp doğrayanlar , paldır küldür detaylara notlara çevreye atmosfere dikkat etmeyenler ,oyunu sadece grafiğine göre değerlendirenler BU OYUNU OYNAMASINLAR BU OYUN ONLARA GÖRE DEĞİL .
    NOT 2 :Ama onlardan ne yazık ki artık çok var onun için böyle bir oyun böyle az ilgi görüyor onun için sadece idealist oyun firmaları sadece böyle kaliteli yapımlar yapmaya cesaret ediyor yazık oyunculuğun geleceği kötü .

Bugün 2 saat kadar oynadım oyunu, turkçe yama olması cok iyi oldu oyunu anlayarak oynamak gibisi yok...
    2 saatlık oynanış sonucu anlık sesler vs bayağı bir ürktüm ama konu iyi sardı yarın yarımgün iş, oyuna sararım bayağı bi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mekanikleri outlast benzeri bir oyunmu bu oyun ? Oynamayı düşünüyorumda biraz sıkıcı gözüktü gözüme
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lithium

Mekanikleri outlast benzeri bir oyunmu bu oyun ? Oynamayı düşünüyorumda biraz sıkıcı gözüktü gözüme

pek öyle denemez. Eğer gizem hikayelerini seviyorsanız, x files tipi bir oyun tarzı seviyorsanız tam size göre. Diğer türlü acısız kebap yemeye benzer.
    İyi forumlar.

• Birinci simon doktora gittikten sonra neler oldu merak ettim.Videosunu izledim.1-2 saat sonuna baktım,oynanabilir bir oyun gibi pek etkileyici gelmese de güzel.
  • brightlord kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç sormayın çünkü oynamayanlar vardır. Türkçe yama çıktı. youtube koyan arkadaşları izleyin çok rahat ankayacaksınızdır.
    İyi forumlar

• quote:

Hocam hiç sormayın çünkü oynamayanlar vardır. Türkçe yama çıktı. youtube koyan arkadaşları izleyin çok rahat ankayacaksınızdır.
    İyi forumlar

izledim ingilizce olarak en çok üzüldüğüm simon-2 oldu,yazık :( simon farkındaymış.
  • brightlord kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum. Asıl kısım sonda yaşanıyor. Düşünsenize öyle sondaki gibi kaldığınızı insan delirir.
    Empati kurmak istediğinizde bile insanın beyni yanmaya başlıyor.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.