Şimdi Ara

SOMA (2015) [ANA KONU] (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
4
Favori
14.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Obsidian One

quote:

Orijinalden alıntı: citadel

quote:

Orijinalden alıntı: Cane®

Yahu bunlar tam gavur ya gene bulmacayı dayamışlar. amnesia da hiç değilse görevleri okuyabiliyorduk bunda o da yok. 3 saat falan oynadım youtube dan bir kaç yeri izleyipte geçtim. artık yamanın çıkmasını bekleyecem yoksa bitecek gibi değil. şu oyunu baştan sona yardım almadan bitiren adama madalya takmak lazım. Oyuna gelirsek amnesia kadar korkunç değil, amnesia da zifiri karanlıkta yer bulmuş adamız la biz. bunda göz gözü görüyor hiç değilse.

Dediğiniz doğru eğer yabancı di yoksa bu oyundan damla kadar tat alınamaz. Duyduğuma göre yama hazırlıkları az kalmış bir kaç haftaya kadar çıkar diyorlar.

İşte asıl zevk orda olur.

İşin en güzel tarafı tabi bence ; hiç bir şekilde harita olmaması. Gerçekten insanı çok geriyor bazı yerlerde.

ve bu olay gerçekten çok güzel.

Neyse bizde oyunu bitirdik fakat Türkçe yamayla artık notlardaki yazıların tamamınıda okuyabilirz.

@citadel
    Oyunda harita olsada birşey değişmezdi zaten oyun koridor havasında gidilecek yerler belli.

@Cane®
    Bu arada oyunda o kadar ağır bulmaca yoktu nerden takıldınız ?Bulmacalar oldukta basit geldi bana en fazla 1-2 dk çözülecek şeylerdi.

Bu arada oyunun sonu çok etkileyici ben amnesiadan daha çok beğendiim oyunu tavsiye ederim oynanamamış olanlara fakat eleştirecem bir nokta var oyunla ilgili oda yaratıklara karşı savunmasız olmamız o olayı sevmiyorum,amnesiadada sevmemiştim.

Aynen size katılıyorum savunmasız olmak biraz sinir bozucu. Sonuçta gerçek fiziki ve doğal olarak yapılan bir oyunda böyle birşeyle karşılaşmak kötü birşey.

İnsan zorda kaldığı zaman tahtayı sivreltir gene kendisine silah yapar.

Tabi bunlar da oyundaki gerilim olayını ortadan kaldırıyor. Hal böyle oluncada en iyi fikir silahsız ve savunmasız bir halde etrafta dolaşmak.

Neyse Kendi türünde (Bilim-Kurgu Gerilim ve Gizem) 1 numara olduğunu söyleyebilirim. Hakkını fazlasıyla veren nadir oyunlardan.

• Oyun nasıl arkadaşlar , amnesia kalitesi var mı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korku oyunu sevenlere tavsiye edilir, uzun zamandır beklediğime değdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 26 Şubat 2020; 8:12:29 >
  • quote:

yarısına kadar geldim sildim oyunu. bir tane yaratık koymuşlar sayesinde bir yere hareket edemiyoruz anında görüyor. bu saçmalığa daha fazla dayanamadım. amnesia da yaratığa 1-2 kez öldük mü karşımıza çıkmıyor en azından bunda ölsek bile dibimizde bitiyor.

Dostum yazık etmmişsin topu topu oyunda 1 tek yer var zor olan diğer yerler çok kolay. o tek yerde de gideceğiniz yolu hatırlamanız gerekiyor.

Gerçekten yazık etmişsiniz.

• quote:

quote:

yarısına kadar geldim sildim oyunu. bir tane yaratık koymuşlar sayesinde bir yere hareket edemiyoruz anında görüyor. bu saçmalığa daha fazla dayanamadım. amnesia da yaratığa 1-2 kez öldük mü karşımıza çıkmıyor en azından bunda ölsek bile dibimizde bitiyor.

Dostum yazık etmmişsin topu topu oyunda 1 tek yer var zor olan diğer yerler çok kolay. o tek yerde de gideceğiniz yolu hatırlamanız gerekiyor.

yama çıkınca bir şans daha veririm belki. o değil sinirden oyun dosyasını da sildim, bir daha 10 gb indirmek zorunda kalacaz o yüzden en son plana attım şimdilik oyunsuz kalırsam belki indiririm tekrar.

• quote:

quote:

quote:

yama çıkınca bir şans daha veririm belki. o değil sinirden oyun dosyasını da sildim, bir daha 10 gb indirmek zorunda kalacaz o yüzden en son plana attım şimdilik oyunsuz kalırsam belki indiririm tekrar.

Tabi siz bilirsiniz elbette fakat türünün tek örneği diyebilirim. Hem hikaye olarak hem yapısal olarak. Bence içinizdeki his soğumadan oyunu indirip tekrar başlayın.

Yakında Türkçe yamada çıkacak çok daha anlaşılır olur.

İyi Oyunlar.

• Bu oyuna turkce yama geldikten sonra oynamayı düşünüyorum.

• yapimci firma frictional games'i tebrik etmek lazim. oyunun gog uzerinden drm olmaksizin edinilebiliyor. ayrica directx yerine open gl(3.3) kullanmislar. windows uzerinde amd open gl destegi pek iyi olmadigi icin performans amd'de dusuk olsa da bu sayede linux ve mac destegi de kazanmis. yetmezmis gibi oyun cikmadan evvel de amnesia the dark descent'i steamde bedava yapmislardi.
    anti tekelci ve oyuncudan yana olmalarinin bariz etkisi goruluyor. cok buyuk firmalarin oyunlari 10 yamayla 5 ozel surucuyle adam olmazken dusuk butceyle catir catir calisan oyun yapmislar. tek bir hata dahi goremedim. isteseler bu oyunda iyi paraya nvidia ile anlasip amd'yi surum surum surundururler(gerci surunuyor ama kendi sucu), korsan kullanilmasin diye oyunu bug dolu cikarip 10 tane yama ile orjinal oynayanlara iskence edebilirler ve denuvo drm ile ssd katili olabilirlerdi.

bu kadar ovduk ama oyundaki tum eksiklikler de firmanin ufak, oyunun da dusuk butceli olmasindan kaynaklaniyor. teknik ve oynanisa etki eden bazi sikintilar var. zaten onlar olmasaydi oyun alien isolation'dan farksiz olurdu. kotu bir kopyasi demek isterdim ancak 2010 yilinda gelistirilmeye baslamis ve yeni bitmis oyuna 1 yil once cikan alien isolation'in kopyasi demek haksizlik olur. alien isolation'dan en buyuk farki ve oyunu kurtaran yani, hikayesi. yoksa oyun gercekten oynarken merak disinda bahsedecegim sikintilar nedeniyle olmasi gerektigi zevki vermiyor.
    oyunun fizikleri fena degil. neredeyse her nesneyle etkilesim soz konusu. boyle olunca bulmacalarda cokca bu nesnelerin kullanilmasi beklenir ama oyle bir sey olmuyor. rastgele ise yarar tek nesne yangin sondurme tupu ki onunla da catlak bir cami kirinca isimiz bitiyor. oyunun ilerleyen bolumlerinde catlak bir cam daha var ancak ortada yangin tupu yok. yerine ayni isi gorecek bir sey alip cama atsaniz bile o cam kirilmiyor. ne kadar oyunun scripti izin vermese de o odaya dugmeyle kapiyi acarak mi cami kirarak mi girilecegi oyuncunun tercihine birakilmaliydi. durum boyle olunca zaten koridor fps'si olan oyunda hepsi birbirine benzeyen mekanlara olan merak iyice sifira yaklasiyor. oyunda bariz bir ''esya'' ve ''nesne'' farki var. kapi acma aleti, birkac chip dahil 5-6 esya disinda oyundaki nesnelerin islevi yok.
    bulmacalarin bazilari gereksizce uzatilmis. hele simulasyon odasi bulmacasi vardi ki artik mide bulandirici olmaya baslamisti. simulasyonun yapildigi bilgisayarda 2. kart okuyucuyu fark edemedigim icin 15 dk neyin eksik oldugunu merak ederek koridorlarda dolanmistim. bunun sebebi oyunun geneline yayilmis olan tutarsizlik. oyunlarda kullanilabilecek kapilar, nesneler, olaylar kendini bir sekilde belli eder. mesela gordugun bir dugme kapiyi acar mi veya etraftaki bir merdivene karakter tirmanir mi oyun bunu bir sekilde oyuncuya aktarir fakat bu oyunda nokta sekindeki crosshairi ufacik bir nesneye dikkatlica dogrultmazsaniz ise yarayip yaramadigini anlamiyorsunuz. bir elektirik panosu var, devre nereden basliyor belli ancak nerede bitiyor anlasilmiyor cunku kaplamalar cok kotu. bulmacayi deneme yanilma yontemiyle cozmek de keyfi olduruyor.
    zamanla oyun zaten ozgurluge izin vermiyor sacma bir dugme kombinasyonuyla ugrasirken fisi takmaniz gerektigini fark ediyorsunuz. oyunda bin tane cikik fis var bir defa lazim oluyor. beyni hicbir seyi kullanamayacagina sartlandirip sonra aksini istemek oynanisi olduruyor.

ne kadar oyun hakkinda eksiklik ve olumsuzluklardan bahsetsem de belki yillardir dying light, alien isolation disinda zevkle bitirdigim nadir oyunlardan oldu. cunku bir sure sonra hikaye merak uyandirarak oyunu surukluyor. sonrasinda da oyunun otesine gecerek kafayi kurcalamayi surduruyor. hatta dusundukce bazi tutarsizliklar da goze carpiyor tabi. ben hikayeyi oyle sevdim ki yapimci firmanin calisanlarini kiskandim. bircok kisi hayatin icine oyle son derece cekilmis sacma sapan ve klise siyasi dusuncelerden, bayat iliski durumlarindan baska paylasacak seye sahip degil. bu adamlar oturup yasam ve insan olmak konusunda ciddi sekilde kafa patlatmis ve bu fikirlerini bu oyunla gayet guzel aktarmayi basarmis. boyle buyuk bir ifade gucune hayran kalmamak elde degil.
    bu politikalarini surdurecek finansal olarak buyumeyi basarirlarsa cok kaliteli oyunlar gorebiliriz firmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 10 Ekim 2015; 13:27:57 >

• positroN P kullanıcısına yanıt
    Hocam tek kelime ile çok güzel bir incrleme olmuş.

Bir kaç şey hakkında yazmak idtiyorum.

Birincisi yangın tüpünün olmadığı ve camın çatlak olduğu asansörün olduğu bölümde söylediğiniz gibi değil. etraftan sert bir nesne bulduğunuzda camı 2 3 veya 4 vuruşta kırıyorsunuz. Yani nesne fiziği gayet güzel o bakımdan.

İkinciside simülasyon odası bulmacası. bizler oyunu oyun gibi oynadığımızdan bazı şeyleri gerçek hayattaki gibi farkedemiyoruz. Tabi diğer oynadığımız oyunlarda "diğer oyunlardaki çözüm yakınınızdadır mantığının da çok etkisi var" aynıyerde sorunu çözmek için defalarca dolaşmışızdır hepimiz.

Oyunun hikayesine gelince de akıllardan çıkmayacak bir işleyiş ve yapım var uzun zamandır böylesini görmemiştik diyebiliriz rahatlıkla.

Kısacası güzel analiz.
    İyi forumlar.

• Oyunu an itibariyle bitirmiş bulunmaktayım. Ben Bioshock Infinite'den sonra böyle MÜKEMMEL bir senaryolu oyun oynamadım! Seslendirmeleriyle, atmosferiyle, yapı ve çevre dizaynlarıyla, ses efektleriyle, animasyonlarıyla ve en önemlisi SENARYOSUYLA inanılmaz bir oyun! Alıp götürdü beni başından sonuna kadar. Hakikaten helal olsun Frictional Games'e ve bütün çalışanlarına! Nasıl oturup düşünmüşler böyle bir şeyi aklım almıyor. İmkanım olsa hepsinin teker teker elini sıkardım. Oyunun sonunda iki elimi başıma götürüp ne oflar çektim, müziği de duyunca gözlerim doldu. Ardından alkışladım böyle bir şaheseri!

Vallahi helal olsun! 10/10!

Oyunda korku yok diyenler, belli ki oyunun yarısına bile gelmemişler. Amnesia: The Dark Descent kadar korkunç mu bilemem ama Penumbra serisinden ve A Machine for Pigs'den daha fazla korku olduğu kesin. Ha ama daha oyunun başından sırf korkmak için oynayıp bu ne ya? diye ön yargıyla yaklaşacaksanız ve ingilizceniz yoksa hiç oynamayın çünkü ziyan edersiniz böyle bir senaryoyu.

Ne kadar ödül varsa versinler bu oyuna. Hepsini hakediyor çünkü!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Assassino! -- 10 Ekim 2015; 17:01:30 >

• Oyuna turkce altyazı çalışmaları başladı biter 1-2 haftaya diyorlardı.. Bu yorumlara istinaden sabırsızLıkla turkce altyazı bekleyenlerdenim.....

• Bu oyunun konusu nedir tam olarak yazabilecek var mı? Spoiler içinde en ince ayrıntısına kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 津波

Bu oyunun konusu nedir tam olarak yazabilecek var mı? Spoiler içinde en ince ayrıntısına kadar.

Bence oynamadıysanız hiç sormayın derim. çünkü böyle tam anlamıyla gize oyunu olan bir yapımı bozmuş oluruz. En güzeli türkçe yama çılana kadar sabredin ve doyasıya oynayın. Hayata bakış açınızı değiştirecek nadir oyunlardan.
    İyi forumlar ve iyi oyunlar.

• Birkaç oynanış izletisine göz attım da oyun özellikle atmosfer anlamında oldukça başarılı duruyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Bu oyunun konusu nedir tam olarak yazabilecek var mı? Spoiler içinde en ince ayrıntısına kadar.

Bence oynamadıysanız hiç sormayın derim. çünkü böyle tam anlamıyla gize oyunu olan bir yapımı bozmuş oluruz. En güzeli türkçe yama çılana kadar sabredin ve doyasıya oynayın. Hayata bakış açınızı değiştirecek nadir oyunlardan.

Oyunu oynadım sayılır. Yani youtube üzerinden başından sonuna kadar izledim. İngilizcem yetmedi. Onun için soruyorum. Eğer ayrıntısıyla kırılma anları, Catherine ile muhabbetleri, WAU, ARK nedir yani anlayamadım gitti. Görev nedir? Ve başarılı olundu mu? Sonda kandırıldı mı mesela? gibi ayrıntıları merak ettim.

• quote:

quote:

quote:

Oyunu oynadım sayılır. Yani youtube üzerinden başından sonuna kadar izledim. İngilizcem yetmedi. Onun için soruyorum. Eğer ayrıntısıyla kırılma anları, Catherine ile muhabbetleri, WAU, ARK nedir yani anlayamadım gitti. Görev nedir? Ve başarılı olundu mu? Sonda kandırıldı mı mesela? gibi ayrıntıları merak ettim.

hocam gerçekten merak ediyorsanız size özelden mesaj gönderrbilirim daha iyi olur. ama dediğim gibi 90 puan almış bir oyunu mutlaka ama mutlaka kendiniz oynayın yakında türkçe yaması da çıkar. Sorduğunuz sorularıncevabını oyun size mükemmel bir biçimde anlatıyor. eğer hala isterseniz özelden meaaj atın cevaplayalım. iyi günler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam gerçekten merak ediyorsanız size özelden mesaj gönderrbilirim daha iyi olur. ama dediğim gibi 90 puan almış bir oyunu mutlaka ama mutlaka kendiniz oynayın yakında türkçe yaması da çıkar. Sorduğunuz sorularıncevabını oyun size mükemmel bir biçimde anlatıyor. eğer hala isterseniz özelden meaaj atın cevaplayalım. iyi günler.

Oyundaki notlarla ilerleye ilerleye gideyim diyorsun illa Peki hocam seni kırmayayım. Sağolasın yine de.

• İnsanı felsefi ve bilimsel olarak meraka sürükleyen bir oyun.Simulasyon odası bilmecesinden sonra iyice bir kafa yürütme isteği geliyor.Bana ilk başta o kadar ağır geldiki, nöral yapıdan katıhal elektroniğine kadar konu düşündüm.İnsan merak ediyor, "Bir tarama, simulasyon yardımı ile bilinç haline getirilebiliyor, fakat insanlığını kaybettiyse amacı ne?" diye(Tabiiki sorunun cevabı herkese göre değişir,oyunun hikayesinin bir artısı da bu).Bilim kurgu ve düşündürücü oyun tiplerini seven herkesin oynaması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chaosy -- 19 Ekim 2015; 16:11:04 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.