Evet arkadaşlar açtığım konu başlığındanda görüleceği üzere konumuz şömine yapımı!! Yeni ev yapma halimi gerçekleştirmeden önce hep şömineli bir evim olsun evimin sıcak ortamında sallanan sandalyeye oturup sıcak çayımı yudumlayım diye hayal ederken şöminemi kendimin yapacağımı söyleseler buna ihtimal vermezdim.. fakat insan isteyince herşeyi başarabilir!! Yapı olarak herşeyi en ince ayrıntısına kadar inceleyen kılı kırk yaran bir yapım vardır. bu noktaya gelmemde dönüm noktası araba radyötörü değişimi için verdiğim 500 tl olmuştur.!! siz düşünün ki 2 vida çözüp radyatörü söküyorsun yenisini takıp 160 tl olan radyatör için 340 tl işcilik vermek bana çok koymuştu.Daha sonraları araba radyötörü değişme bir yana motor üst kapağı değişmeye kadar aklıma gelmeyen birçok işi laikiyle kendim halletmeye başladım.
Bu olaya dönüm noktası dememin nedeni daha önceleri ufak şeyleri, çeşme değişimi, elektrik prizi değişimi gibi her erkeğin evde yapması gereken işleri yapmamın dışında daha kompleks işlere girmek için özgüven sorunu ve cesaretini kendimde bulamamamdı. tabi bunda baba etkenide önemli, eğer küçükken sen dur yapamazsın,sen beceremezsin, çekil kenara diyen bir babanız varsa o özgüven temelden sarsılmış demektir!! o özgüveni yeniden inşaa etme yolunda bugun yapmış olduğum şömine nin resimlerini siz değerli forum arkadaşlarına paylaşacağım..tabi evi yaparken sadece şömine ile yetinmediğimi evin hemen hemen her aşamasında emeğim olduğunu bu konulardada ayrıca forum açaağımı belirteyim.
ÖZGÜVENİ OLMAYAN K OLAYLARA UZAKTAN BAKMAKLA YETİNİR..