Teşekkür ederim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sompo Sigorta ve Dolu Hasarı Mağduriyeti (3. sayfa)
-
-
Ethica mı? 😂😂😂 İyi kar payı veriyorlarmı size 😂😂quote:
Orijinalden alıntı: NitroNos
Sigorta şirketlerinin içini dışını bilirim.
SEDDK’ya e-devlet üzerinden şikayetini oluştur.
Ayrıca sigorta tahkim komisyonuna başvuru yapabilirsiniz.
Sigorta şirketleri tüketiciyi kendi yollarıyla ucuza kapatmaya çalışıyor ama uğraşırsanız her türlü hakkınızı alırsınız.
Resmi istatistiklere göre aşağıda linkini verdim kazanç’ı görebilin diye.
Kasko değer listesi de var o dikkate alınır.
https://www.tsb.org.tr/resmi-istatistikler.aspx?pageID=909
Son olarak Şu ana kadar en sorun yaşamadığım firmalar Trafik , kasko ve Tamamlayıcı sağlık sigortasında :Axa ve Ethica sigorta Her zaman ekstra teminat eklettiririm.İMM 2.5 milyon veya sınırsız , Ferdi kaza veya tedavi masrafları için ekstralar gibi.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Sompo ile ilgili bu okuduğum kaçıncı şikayet. Şahsen birkaç yıldır uzak duruyorum.
-
2018 A3 aracım aldığımdan beri sompo'dan kaskolu en uygun teklifi verdiği için. Geçen ay ilk defa işim düştü ön cam değişimi için. Yetkili olan Doğuş'ta kendi sportline ses yalıtımlı camı 1 günde takıldı aldım bir sorun yaşamadım. Demek ki böyle durumlarda çamur yapıyorlar geçmiş olsun.
-
Teşekkürler, size de geçmiş olsun. Ben de aracımda oluşan bir hasarı Kosifler’de onarımını Sompo Sigorta ile sorunsuz bir şekilde halletmiştim. Bıraktığım gün onay gelinip işlemlere başlanmıştı.
Ben de sizin gibi, dolu vb durumlarda çok sayıda açılan dosyalar karşısında maliyeti dibe çekmek adına bu tarz bir uygulama yaptıklarını düşünüyorum. Ancak bunun bile bir yolu, yordamı olur. Verdikleri fiyat çok çok düşük. Bu araç ticari taksi değil ki ben işçiliği önemsemeyeyim; herhangi bir yere direk bırakayım aracımı. Bu da benim için bir tecrübe oldu. Bir dolu hasarında bunları yaşadım. Demek ki beklenen İstanbul Depreminde allah yardımcımız olsun. Araçlara biçilecek değerler, onarımlar hepsi tam bir muamma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 10 Ekim 2020; 17:49:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aracımı aldığım seneden beri sompo yaparım kaskoyu. Daha da yaklaşmam. İstanbulda dolu tehlikesi artık her sene yaşanacak gibi. Bana o gün mesaj attılar dolu yapacak önlem alın diye. Önlemi sompodan yenilemeyerek yapacağım. Zaten en yakını 200 tl fazla istiyor. Kafam ağrıyacağına 200 fazla öderim.
Sompo kasko yaptırmıştım bende bu sene,verilen teminatların altı doldurulmuyorsa bizde boşa para vermeyiz sompoya,kafamız ağrımasın 3-5 fazla veririz bundan sonra.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bazı arkadaşlar axa ak felan demiş burada firmanın büyüklüğü kurumsallığı önemli değil bildiğim kadarıyla sompo japan dünyanın üçüncü büyük sigorta şirketi dikkat edin Türkiye’nin değil dünyanın ama gelin görün ki bizim ülkeye gelen firmalar bize ayak uyduruyorlar çünkü kanunların etrafından dolaşmak kolay
Bunun çözümü basit. Poliçeye dolu-sel gibi doğal afetlerde uygulanacak prosedürü açık açık yazarsın. Dersin ki bu gibi durumlarda benim açıkladığım bir fiyat skalası olur. O doğrultuda işlem yaparım. Fiyat skalası da bu sene bu şekildedir. Olur biter. 10 sayfa poliçe yazmasını bilip, 2 satır cümle yazılamıyor mu ?
Ne alakası var ben 1 kere bile sorun yaşamadım şikayetvar puanları önemli benim için.
Valla dostum yazdığımdan ne anladın bilmiyorum ama ben sizi desteklemeyen birşey söylemedim. 😂
Siz yaşamadınız belki ama o mecraları kullanmayan sorun yaşayan insanlar muhakkak vardır. Konu o mecralarda yazılan değil konu sistemin açığı kanunların açığı ilk dolu olayında sigortalar hatırlarsanız karşılamaya yanaşmıyordu birazda devletin zorlaması ile poliçelere girdi. Kanunlar sizi korumazsa sigortanız da olsa karşılığını alamazsınız.
Biliyorum, ne demek istediğinizi gayet iyi anladım. Sorun yok :) Demek istediğim kanunların etrafından bu sekilde dolmak yerine, poliçeler bastan buna göre düzenlenmiş olsa, biz neyi satın aldığımızı biliriz; firmalar da bu tarz seyleri yapmak durumunda kalmaz. Ortada da bu şekilde bir sorun oluşmaz idi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 10 Ekim 2020; 23:53:40 >
Çevdemden de yaşayan görmedim ama her şey olabilir tabi.
Siz herkesi kendiniz gibi görüyorsunuz sanırım iyi niyetli olabilirsiniz ama karşınızdaki kurumun yada şahsın iyi niyetli olmasını bekleyemezsiniz sadece temenni edersiniz. Avrupada neden bu konular daha az kanunlar katı cezalar ağır bizde devlet ulusal firmalara bile usulsüz yaptıklarında 8-10 milyon ceza yazıyor komik rakamlar bunlar yakın zamanlarda yanlış hatırlamıyorsam Hepsiburada Turkcell bu cezaları yemişti.
Sigorta şirketleri bizlere o poliçeleri hazırlayıp fiyat verirken risk analizi yapıyor bulunduğunuz şehir doğal afet olma ihtimali trafik yoğunluğu şöförlük tecrübeniz kaza siciliniz vs. Dolu son bir kaç yılın olayı kazalar gibi sel gibi yılların olayı değil firmalarda bunu avantaja çeviriyorlar. Yoksa dolu uyarısını sigorta şirketi yapar mı? Aman dikkat et kaza yapma kırmızıda geçme yayalara çarpma diye her gün mesaj atmıyorlar 😊
Bütün hepsi aynı bence. Güneş sigortadan kaskolu aracım otoparkte sürtmüşler ama iyi sürtmüşler. Mini olmaz dedi düz yap ın dedim tıtanak dedi. Otopark dedim beyan dedi. Hepsini geçtik 15 gün kalsın araç dedi. 2-4 bin hasar açacam dedi... dedi de dedi. Sanayide bir kabortacı amcaya sabahtan gittim akşama kadar yapıldı. 300 lira aldı adam. Çay kahve muhabbet de cabası. Kasko mu? Kasko benim için alllah korusun araba çalınır, sel su basar , yanar için. Kaza yapsam pert olsa içinden canlı çıkarsam şükür der geçerim.
Yalnız sineye çekerseniz bu adamlar seneye dünyanın en büyük ikinci sigorta şirketi olur. Hakkınızı sonuna kadar arayın ki emsal olsun. Bizim insanımız pek umursamaz cebimden yaptırırım seneye başka firmaya geçerim der ondan rahatlar birazda
Sigorta şirketleri iflas ederse ne oluyor ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X