< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sompo Sigorta ve Dolu Hasarı Mağduriyeti (6. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: defiant82Tmm o zaman SİZ onlardan da yaptirmayin
Alıntıları GösterNe insanlar var ya.
Millete akıl veriyor yok ucuz etin yahnisi, yok şu firmalarda olsa sorun yaşamazsın.
O firmalarla ilgili şikayet olduğunu duyunca da trip atıyo "tömöm ö zömön SÖZ önlördön dö yöptörmöyön" ahshshah
Firmayı savunacam diye koca adamın girdiği hallere bak.
-
Çok basit düşünmüşsün.quote:
Orijinalden alıntı: KaptanMemo1234Sigortalara kasko için dünyanın parasını ödüyorsunuz. Sonra yaptırmak için bir ton işkence.
Yani hiç kasko yaptirmasan zaten 6 aylık kasko ücretine yaptırabilecekmiştiniz. Ne gerek var kasko ya anlamıyorum.
Bunun tek/çift taraflı kazası var, yayası sakatlığı/ölümü var, mala zararı var, doğal afeti var, çalınması var...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
sompoyu asla tercih etmem bundan sonra. geçmiş olsun.
-
Anlatımıma katlanamamak mi?
Bu konuya, bu şekilde gelen ilk yorum. Anlattıklarım %99 oranında anlaşılmış görünmekte. %1’lik dilimde yer almışsınız. Neyse ki konumuz bu değil.
Geçmiş olsun dileğiniz için teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun hocam. Sigorta şirketleri maalesef bu gibi durumlarda iletişim ile ilgili büyük sorunlar yaşatıyorlar. Bende 2 yıl önce Anadolu Sigorta ile bir sorun yaşayıp burada paylaşmıştım. Hatırlayanlar vardır belki Yurt dışında aracım çalınmıştı. Uzun ve yorucu bir süreç olmuştu. Forumdaşların desteği ile konu üst sıralara taşındı ve süreç biraz daha hızlandı ve çözüldü. ( Anadolu sigorta ile halen çalışırım). Firmalar müşteri ile iletişimlerini gözden geçirmeli. Başımız sıkıştığında bize çözüm üretecek yetkiliye ulaşamıyoruz.
Umarım sorununuz bir an önce istediğiniz gibi çözülür.
quote:
Orijinalden alıntı: HurDaLLiCaNe insanlar var ya.
Millete akıl veriyor yok ucuz etin yahnisi, yok şu firmalarda olsa sorun yaşamazsın.
O firmalarla ilgili şikayet olduğunu duyunca da trip atıyo "tömöm ö zömön SÖZ önlördön dö yöptörmöyön" ahshshah
Firmayı savunacam diye koca adamın girdiği hallere bak.
Alıntıları GösterÜsluba bak yoruma bak kimlerle aynı platformdayim yahu.Neyse blok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Panthér
Çok basit düşünmüşsün.
Bunun tek/çift taraflı kazası var, yayası sakatlığı/ölümü var, mala zararı var, doğal afeti var, çalınması var...
Alıntıları GösterYaya'ya çarpıntınızda kasko karşı tarafın can kaybını mı karşılıyor? Ya da sakat kalsanız sizi malulen emekli mi ediyor?
Eğer böyle bir şey varsa hak veririm. Yoksa kazada aracınız hasar görmüş ve kaskoile yaptirmiş olsaniz. Sonraki kasko primlerinizi daha yüksek bedelden ödemeye başlıyorsunuz.
Insanlar deli gibi aman kaskom delinmesin diye uğraşıyor. Her türlü şirket yine sizden o parayı geri alıyor.
-
Kardeş kusura bakma ama hayatında hiç sigorta yaptırmadın sanırım. Sigortanın mantığını ilk önce kavraman gerekiyor. Sigorta yaptırırken tabi ki cebini düşüneceksin bu doğal ama sigorta şirketine devredeceğin risklerinde farkına varmak gerekiyor.
Basit bir zorunlu trafik sigortası 41.000 Tl hasarını ödüyor çarptığın aracın. Eğer çarptığın araç (mercedes,bmw,maseratti.. v.b.) tarzı pahalı bir araç ise sadece far parasını öder trafik sigortan. Geriye çıkacak tüm masraflar cebinden çıkar. Başına geldiğinde anlarsın ne büyük bir artısı olduğunu kaskonun. Bu sadece bir örnek ayrıca daha bir çok artısı da bulunmakta kaskonun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilberto35 -- 12 Ekim 2020; 11:49:45 > -
Küçük düşünmeyin;quote:
Orijinalden alıntı: KaptanMemo1234Yaya'ya çarpıntınızda kasko karşı tarafın can kaybını mı karşılıyor? Ya da sakat kalsanız sizi malulen emekli mi ediyor?
Eğer böyle bir şey varsa hak veririm. Yoksa kazada aracınız hasar görmüş ve kaskoile yaptirmiş olsaniz. Sonraki kasko primlerinizi daha yüksek bedelden ödemeye başlıyorsunuz.
Insanlar deli gibi aman kaskom delinmesin diye uğraşıyor. Her türlü şirket yine sizden o parayı geri alıyor.
Alıntıları Göster
Bu gün son gelinen nokta itibari ile etrafta 300-500~1.000.000 luk araç doldu.
500lük araca çarpsanız ve perte ayrılsa, kabaca sovtaj bedelinden sonra 200’lük fark oluşsa, bununda trafik sigortasından sonra kalan bedeli 159.000TL olur.
Kasko varsa ne ala!
Yoksa bu bedeli sizden söke söke alırlar.
Sizin aracın hasar bedeli de cepten.
Kasko sadece böyle bir durumda bir kere lazım olsa, görevini tamamlar.
Bu gün adam gibi bir far en az 10.000TL. Trafikte dalgınlıkla öndekine vurdun. 2 far+ kaput+hava yastığı+ön göğüs+ıvır zıvır+işçilik = ?
Kasko= ödeme yok
Kasko yok= cepten
Bu gibi bir durumdan kurtulsanız, seneye sigorta bedeli yükselse me olur? Çok yükseldiyse yaptırmazsınız olur biter.
Kaskosuz araca binmek belki 10 senede 20.000 kazanç getirebilir, 10. Senenin sonu da 100.000 kayıpta!..
* Kaskomda ilk hasar olduğunda kasko kademesi düşmüyor, koruma mevcut. Firmaya ve alınan poliçe prim şartlarına göre değişen durumlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 12 Ekim 2020; 12:49:2 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Panthér
Küçük düşünmeyin;
Bu gün son gelinen nokta itibari ile etrafta 300-500~1.000.000 luk araç doldu.
500lük araca çarpsanız ve perte ayrılsa, kabaca sovtaj bedelinden sonra 200’lük fark oluşsa, bununda trafik sigortasından sonra kalan bedeli 159.000TL olur.
Kasko varsa ne ala!
Yoksa bu bedeli sizden söke söke alırlar.
Sizin aracın hasar bedeli de cepten.
Kasko sadece böyle bir durumda bir kere lazım olsa, görevini tamamlar.
Bu gün adam gibi bir far en az 10.000TL. Trafikte dalgınlıkla öndekine vurdun. 2 far+ kaput+hava yastığı+ön göğüs+ıvır zıvır+işçilik = ?
Kasko= ödeme yok
Kasko yok= cepten
Bu gibi bir durumdan kurtulsanız, seneye sigorta bedeli yükselse me olur? Çok yükseldiyse yaptırmazsınız olur biter.
Kaskosuz araca binmek belki 10 senede 20.000 kazanç getirebilir, 10. Senenin sonu da 100.000 kayıpta!..
* Kaskomda ilk hasar olduğunda kasko kademesi düşmüyor, koruma mevcut. Firmaya ve alınan poliçe prim şartlarına göre değişen durumlar.
Alıntıları GösterNe kadar hocam yıllık kaskosu aracınızın?
Evet ben daha önce kasko yaptirmadigim için fazla bilgili değilim. Ama 10 yıllık kasko 20bin ise çok uygunmuş.
-
Adam doğru söylüyor. Sorunsuz şirket dediklerin hakkında internette yüzlerce şikayet var. Siz ordan yaptırmayın öyleyse diyerek cevap verirsen bu tarz üslupla karşılaşırsın. Mercedes de bozulur Fiat da. Herkes Mercedes almak zorunda değil.
Yaş/Şehir/araç tipi/hasarsızlık indirimi/zırt pırt değişen kasko değeri vs. gibi durumlara göre farklılaşıyor.quote:
Orijinalden alıntı: KaptanMemo1234Ne kadar hocam yıllık kaskosu aracınızın?
Evet ben daha önce kasko yaptirmadigim için fazla bilgili değilim. Ama 10 yıllık kasko 20bin ise çok uygunmuş.
Alıntıları Göster
Aracım 2017 BMW 118i en son teminatları en yüksek olanı tercih ettim, Anadolu Sigorta 2.280TL. Mesela Doğa Sigorta 1.600TL teklifi verdi ama teminatları benim istediğim gibi değildi, diğer firmalar da 2.000TL civarındaydı.
Seçimim tamamen keyfi oldu. Ucuzu da yaptırabilirdim, ama 200~300 fark ile büyük firmayı tercih ediyorum.
Geçen yıl 1.870TL
Ondan önceki 1.600TL
Ondan da önce kasko primi 1.000TL gibi çıkan sıfır araçlarım oldu.
Ondan da öncekiler herhalde 1.000TL altıdır.
(BMW ye geçtiğimden beri primler yüksek çıkıyor. 2 ay önce A180d Sedan niyetlenmiştim, kaskosuna baktırdım benim 2017 118i ile 2020 A180d aynı çıkıyordu. BMW hep pahalı!).
...
...
Eskiden araç değerleri ve parça/onarım maliyetleri bu kadar yüksek değildi. Şimdilerde primler her ay değişip yükseliyor.
7-10 yıl önce şirketlere bile bakmazdık istediğimizden yapıp geçerdik.
10 yılda ödediğim kaba hesap ile 12~14.000 ancak olur.
Bu arada; eşim o zaman 22.500’e aldığım sıfır Corsa ile kaldırıma çıktı 4.000TL hasar yazdı, biri başka arcıma kırmızı ışıkta arkadan vurdu 1.500TL yazdı, diğer birisi sol ön tekerden vurdu 2.000TL yazdı, 10 senede 4 ön cam değiştirdim o da 4~5.000 yapsa?
Kafa kafaya gelmiş gibiyiz .
Ben fiyat olarak uygun ve kullanıcıyı parasal olarak yormuyor ise, her zaman kasko yapılması taraftarıyım. Prim ödemesi düşük olsun diye, Teminatları minimum seviyede tutmak zorunda kalınsa dahi yaptırmak fayda sağlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tamamdır hocam haklısınız o zaman. Ben 5 bin den başlıyordur diye düşünüyordum. Bu fiyatlarla kasko mantıklı.
Tabi yine de Allah kazasız-belasız binmek nasip etsin.
Sikayetvar a kim reklamı çok verirse o üste çıkar dostum sen yenisin herhal 😂😂😂
Banın H.O. BALIM
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberti2 -- 25 Ekim 2020; 0:47:20 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X