Hemşirelik öğrensiyim son 3 ay kala dershaneye yazılmıştım ilk denemem 70 ve daha önce hiç çalışmadım ama sıkıntı genel kültür çünkü her şey bilgi dün ramazan yetkinin videolarına başladım hedef 80. şuanda 72 ile de atanılıyor ama 3. sınıfım ve o zamana kadar puanlar ne kadar çıkar bilmiyorum. Önerisi olan var mı vatandaşlık tarihten 0 ım coğrafya vasat üstü.
Genel Kültür dersleri ezbere dayandığı için her zaman belli bir kurala dayanmaz. Matematik olsa birkaç formül ezberlense bile işe yarar.
Coğrafya için Engin hocayı izleyebilirsiniz. Anlatım şekli aklınızda kalmasına yardım edebilir. Karıştırdığım bazı bilgileri oturtmama faydası oldu. Sıfırdan öğrenecek birinin işine daha çok yarayabilir.
Ramazan Hocanın eski videosu da ayrıntılıydı ama bu sefer çok derine inmiş. Ezberiniz iyi değilse mantığa oturttuklarını unutmamaya çalışın. Ezber bilgileri iyi ezberleyemezseniz tuzak sorulara düşebilirsiniz.
Bilgi düzeyiniz ve kalan süre için tavsiye edebileceklerim bu kadar. Ders için daha fazla zaman ayırabiliyorsanız elinizden gelenin sonuna kadar zorlayın. Bol soru çözmek hem bilginin oturmasını sağlar hem de zamanı daha verimli kullanırsınız.
Çok Teşekkür ederim. Ramazan hoca cok fazla ayrıntı olduğunun farkındayım zamanında hiç tarih çalışmak zorunda kalmadım daima sayısalcıydım çok zor geliyor genel kültürden 5 net arttırsam bile kar kardır diye düşünüyorum. Soru bankası öneriniz var mı acaba?
Bilgilerimi taze tutabilmek için 2015 sınavına girmiştim. Bilgisayarda iş yaparken videoları seyrettim. Derslere pek kulak vermedim. Evveliyat soru bankasından çözdüm. Sınavda üç soru neredeyse birebir çıktı. Beş altı soru da mantığı benzer çıktı. 2016 olanını almadım ama faydası olabilir. Anlatımla kitap birleşince daha iyi olduğunu düşünüyorum. Kitabın kalınlığı ve fiyatı da iyi.
Şimdi Enderun, Aşina gibi çeşitleri var ama hangisinin size uyacağını bilemiyorum.
2015 için aldığım soru bankalarını yeniden çözüyorum. Farklı yayınlardan aldığım kitapları da çözüp çeşit yapıyorum. Anladığım kadarıyla tarihe özel bir merakınız yok. Temelinizin olmadığını da düşünürsek Evveliyat çözmeniz daha verimli olur.