Şimdi Ara

son 4 yılda 3 kere tomografi çektirdim ilerde %90 kanserim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    keşke çektirmeseydim hiçbir şey çıkmamış zaten kafalarına göre git çektir diyorlar
  • highest in the room kullanıcısına yanıt
    Evet ancak 4 yılda 3 kez çektirdiyseniz ve hepsi farklı bölgelerdeyse endişe etmeyin. Aynı bölgeye çekimler risk oluşturuyor. Kaldıki orada da 6 aydan uzun döngülerde risk çok çok az diyorlar.
  • baskaningundemi kullanıcısına yanıt
    yok hocam ya yine de sıkıntı bence bu kadar fazla radyasyon DNA’ları etkiler direkt
  • Bir şey olmaz. Ben takayasu arteriti hastasıyım. Her 6 ayda bir çekiniyorum. Bir de ilaçlı benimkisi.
  • Forevermind F kullanıcısına yanıt
    hocam hastalık var ise çekilirsiniz fayda/zarar oranı anlamında mantıklı ona bir sey diyemem ama böyle eften püften sebeblerden istememeleri lazım ultrason çeken kadın apandisit için istemiş ki en ufak şikayetim yoktu onla ilgili sadece görememiş apandisiti tam istemiş ne alaka bilsem apandisit icin olduğunu girmezdim karnımda bir sey gördü sandım ben de tırstım biraz neyse olan oldu yedik radyasyonu
    5 sene aksatmadan ilaçlı da ilaçsız da MR’a girdim. EEG’leri saymıyorum bile, sen düşün.

OKB’yi DH’da konu açmak üzerine dedim.

DEHB, OKB, dönem dönem anksiyete, depresyon, psikoz teşhisi doktor tarafından konulmuş hastayım. Bunun dışında kafada beyin iltihabından kalma sekel (iz) ve en 5 sene önce ki MR’da 6 ya da 7mm en son damar tıkanıklığı vardı.

Kısaca kötüye bir şey olmaz. Biraz konu dışından uzaklaşman lazım. Diğer ilgini çeken bölümlere takıl. Konu dışı ünlüsü gibi bir şey olmuşsun veya sağlam trollsun. Seni tanımadığım için bu konuda yorum yapmam doğru değil.

Konu dışına sağlam bağımlılığın var. Konu açmadan duramıyorsun. Senin konu açtığın kadar avukatlar adliye’ye gitmiyor be kardeşim. Kendine eziyet etme.

Yukarıda bir arkadaş doğru söylemiş. İstersen girmezsin. 5 senedir MR’a girmiyorum. Kontroller nanay yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enigmatical -- 11 Mayıs 2022; 16:10:49 >
  • Tomografi dediğin mr mı? İkisi ayrı şey, mr'ın erkileri görece daha az.
  • baskaningundemi kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Artık şunu düşünüyorum sağlıklı yaşam için olabildiğince doktorlardan ve ilaçlardan uzak durmak şart. Çok hayati olmadığı sürece tomografi çektirmeyi artık kabul etmiyorum.

İyi bir beslenme planı uygulamak ve stresten mümkün olduğunca uzak durmak veya stresi yönetmek gerek. bunları yaparak riski oldukça düşürürsünüz

• 3.6 roentgen, not great, not terrible

• Enigmatical kullanıcısına yanıt
    kanka MR da gram radyasyon yok yalnız tamamen manyetik sistemle çalışıyor ben tomografiye girdim ikisi cok Farklı seyler MR cok zararsız bir sey zaten ne alaka
  • 4 tane radyolog arkadaş vardı 50 li yaşlardan sonra hepsinde kanser çıkmıştı
    Bilmiyordum, öğrenmiş oldum. Sonuçta hepimiz bir şekilde öleceğiz. Doktora %90 kanser oranı fikrini paylaştın mı? Ayrıca 30-40 sene sigara içen bile kanser veya kalp olmadan ölebiliyor. Çok büyütüyorsun. Canını sıkma.

Allah isterse olur, istemezse hiçbir şey olmaz. Dini inancını bilmiyorum fakat olacağı varsa olur. Önüne geçebileceğini düşünüyor musun? Hayır. Boşuna kendini yiyip bitirme.
    ben hiç hastaneye uğrayan biri değilim. hafif hastalıklarda bile evde beklerim iyileşmeyi. yaptığım iyidir demiyorum ama şöyle bi garip olay yaşadım;

bir keresinde hafif bi rahatsızlık nedeniyle özel sağlık sigortam olduğu için bedava olduğundan dolayı Medical Park'a gittim, tahlil yaptılar ve temiz dediler, ama, tahlilde alakasız bir değerde hafif bi gariplik sezmişler, "bu değer şuna-buna işaret olabilir, biz size şu-bu tahlili de yaptırmanızı öneriyoruz" dediler, tamam dedim gittim onu da yaptırdım. iki gün sonra çağırdılar, gene temiz dediler, ama, gene: "şu-bu değerde gariplik var, bu da şuna-buna işaret olabilir, şu bilmemne tahlilini de yaptırmanızı tavsiye ederiz" dediler.

bu şekilde aynı senaryo 5-6 kez tekrarlanaraktan ben hep bir ay kadar süre boyunca tüm hastaneyi gezdim. neler yapılmadı ki, şu 3 kilo su içirip karnıma jöle sürdükleri acayip şeyi bile yaptılar.

sonuç?

herşey tertemiz. "check-up" denebilecek bu sürecin sonunda bende zerre kadar bir problem olmadığı sonucuna ulaşıldı.

para ödemedim, ama, hastane benim sigortadan baya para aldı sonuçta.

bu olayın öncesinde ve sonrasında hastaneye gittiğimi pek hatırlamıyorum. hayatımdaki nadir hastane deneyimlerinden biriydi bu.

şimdiki aklım olsa, o testlerin hiçbirini yaptırmazdım sanırım :)

ekleme: çok rahatsız edici olaylardan biri de şu; ben şu olaydan bir ay sonra rahatsızlanıp hastaneye gitsem, hatta aynı hastaneye gitsem, bir ay önce yapılmış tahlillerin hepsini çöpe atarlar, dönüp bakmazlar, herşeyi sıfırdan isterler. aynı adamlar dünya kupası maçında Eriksen isimli futbolcu yere yığılınca sırf reklam olsun diye youtube'da videolar çekip Eriksen hakkında teşhis koydular ELLERİNDEN HİÇBİR VERİ YOKKEN "biz doktoruz biz biliriz, Eriksen'e şu-bu oldu" diye yayınlar yapıp kendi reklamlarını yaptılar TAM BİR SAHTEKARLIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 11 Mayıs 2022; 20:34:53 >

• Bu cene yapısını ortodonti icin cekiyorlar ya makine etrafinda dönüyor falan.
    O rontgen mi tomografi mi?
    Tomografi galiba.
    E ortodonti tedavisi olan cocuklar gençler hep kanser olacak o zaman.
  • general4242 kullanıcısına yanıt
    röntgen o
    Kapilarda radyasyon isareti oluyor o makine calisirken kapiyi kapatip çalışanlar odadan çıkıyor tomografi degil mi iste
    değil
    Evet sonunda googleye yazdim ve bu yatilip icine girilen sey oldugunu gordum.
    Onlar mr cihazı saniyordum yani ayni görünümde mr cihazi da olabiliyor o zaman.
    Mr cihazi manyetik alan kullanıyor o zararlı mi?
    Bunlara internetten de bakılır da maksat buradan yazmak olsun
    MR iyidir hocam
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.