Şimdi Ara

son 4 yılda 3 kere tomografi çektirdim ilerde %90 kanserim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abi çıldıracam ya olm bu tomografiler neden halen kaldırılmadı ya da cok ama cok acil durum olmadıkça kafasına göre yapıyorlar lan son 4 yılda 3 kere oldum öküz gibi radyasyon aldım fantastik dörtlüdeki taş adama dönüşecem az kaldı 1 i beyin 2 si karın olmak üzere son 4 yılda 3 defa hiroşima bombası yedik

ciddi olarak soruyorum nedir bunun durumu Avrupa’da yasaklanmış sanırsam gençlere tomografi çektirmek ya yine sacma sapan bir sebepten çektirdim olm kanser olcam lan

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çoklu Tomografi Çekimlerinin Kanser Riski Üzerindeki Etkileri

Son yıllarda tomografi (BT) taramaları, tıbbi teşhislerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Tomografi sırasında, vücudun ayrıntılı görüntülerini elde etmek için X ışınları kullanılır. Ancak çoklu tomografi çekimlerinin kanser riski üzerindeki etkileri konusunda endişeler bulunmaktadır.

Çalışmalar, birden fazla tomografi çektirmenin kanser riskini artırabileceğini göstermiştir. Örneğin, iki kez tomografi çektirmenin kanser riskini %20'ye kadar artırdığı tahmin edilmektedir. Üç kez tomografi çektirme riski daha da yükseltir, %40'a kadar çıkabilir.

Tomografi cihazlarından yayılan radyasyonun, hücresel hasara neden olan iyonlaştırıcı radyasyon içerdiği düşünülmektedir. Bu hasar, kansere yol açabilecek genetik mutasyonlara neden olabilir.

Bununla birlikte, tek bir tomografi çektirmenin kanser riski üzerinde önemli bir etkiye sahip olması muhtemel değildir. Risk, alınan radyasyon miktarına ve kişinin yaşına ve genel sağlığına bağlı olarak değişir.

Tomografi taramaları tıbbi tanı ve tedavi planlaması için önemli olsa da, gereksiz maruziyeti sınırlamak önemlidir. Eğer birden fazla tomografi çektirmeniz gerekiyorsa, doktorunuzla riskleri ve faydaları tartıştırmalısınız. Ayrıca, radyasyon dozunu en aza indirmek için düşük dozlu tomografi gibi tekniklerin kullanılması faydalı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çektirme zorla değil ya...

• Abdullah_C@N kullanıcısına yanıt
    o an hasta psikolojisi ile kolay karar veremiyorsun boş boş konuşma

• hocam ölcsm mi ☢️

• Up

• Kaktüs ye radyasyonu alır

• Jodorowsky kullanıcısına yanıt
    ciddi konu knk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun neyin var?

• highest in the room kullanıcısına yanıt

Bir şey olmaz radyolojide çalışanların mutant olması lazım o zaman bir şey olduğu yok

onlar tomografi çekildiği esnada odada bulunmuyor yani radyasyonun çoğunu almıyorlar

bir şey olmaz

• Niye çektirdin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin Çapa demişti, bi alman şirketi ürettiği tomografi cihazlarını satış yapacağı ülkelere satamamış, elde kalanları Türk özel hastanelere kaktırmış, sonuçta Almanya'da üç-beş tane tomografi cihazı varken bizde 20'den fazla cihaz oldu demişti. hangi doktora gitsem eften püften nedenden dolayı tomografi istiyo, ister istemez o doktoru bırakıyom demişti.

sistem sizin kurduğunuz mantıkla çalışmaz hocam.

örnek vermek gerekirse, AVM'lerdeki çantalarımızı geçirdiğimiz x-ray cihazlarının içinden bir insan geçemez, birkaç kez geçecek olsa hayati hastalığa yakalanmasına neden olacak hasar alır. ama, cihazın yanında durduğunuzda neredeyse hiçbir etki hissetmezsiniz.

çünkü cihazın içindeki kuvvetli elektromanyetik alan sadece cihazın içinde kalacak şekilde oluşturulur ve yine de kaçacak olan dalgalar da cihazın etrafındaki metal plaklar ile emilime uğratılır.

yani "risk oluşturacak radyasyon varsa zaten odaya yayılırdı ve operatörlere de etki ederdi" gibi bi mantıkla hareket etmemek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 11 Mayıs 2022; 13:36:17 >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Anladım hocam gene bir şey olmaz

CT-Scans and Radiation come with a huge risk. The FDA says that 30 to 50% of CT scans are medically unnecessary.

What are the side effects of CT scans?

● An abdominal CT scan is equivalent to being exposed to 200 chest x-ray or more, or 1500 dental x-rays.

● Ionizing radiation causes DNA damage and leads to cancer.

How to reduce the effects of radiation?

● High-quality sea kelp

● Spirulina

● Wheatgrass juice

● Chlorella

● Extra virgin olive oil

● Cruciferous vegetables

● Sprouts(especially cruciferous sprouts)

● Green tea

● Curcumin

Alıntı

metni:
    In a study published in the British Journal of Cancer (published by the research journal Nature) the researchers show that in laboratory tests, a compound called indole-3-carinol (I3C), found in broccoli, cauliflower and cabbage, and a chemical called genistein, found in soy beans, can increase the levels of BRCA1 and BRCA2 proteins that repair damaged DNA.

(google translate veya tureng kullan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8E9B2F559 -- 11 Mayıs 2022; 19:24:36 >

• Seni psikiyatrist paklar. OKB’li kardeş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • knk ölcem işte meali bu 25 yıl sonra beni kötü seyler bekliyor

• Enigmatical kullanıcısına yanıt
    Okb değil bu daha cok anksiyete oluyor kaygı bozukluğu yani zaten hastalık hastası geçmişim de var ama onla alakası yok tomografinin aşırı radyasyon yaydığı belli 4 yılda 3 kere girmem buna baya sıkıntı

• Covid olduğum dönemde 1 ay içinde 3 tomografi çektirildi. Dördüncüsü istendiğinde kabul etmedim ve röntgen çekindim. Tomografi büyük risk ancak biz olayın farkında değiliz hele doktorlar hiç farkında değil ya da umursamıyorlar. Kötü hastalığa dönüşebilecek bir rahatsızlığınız var diyelim ameliyat etmek yerine kontrol altında tutalım diyorlar. Nasıl yapılıyor bu kontrol tomografiyle. Hemde kötü hastalığa dönüşebilecek bölgeye odaklanarak.

Artık şunu düşünüyorum sağlıklı yaşam için olabildiğince doktorlardan ve ilaçlardan uzak durmak şart. Çok hayati olmadığı sürece tomografi çektirmeyi artık kabul etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baskaningundemi -- 11 Mayıs 2022; 14:58:14 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.