Şimdi Ara

son çıkış yolu nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz optimist ve klişe yazıyor olabilirim ama geçmişte yaptığımız hataların bir daha düzeltmesi olmaz. Ama bilmiyorum bizi insan yapan bu değil mi? Ya da bir canlıyı canlı yapan. Bizim kararlarımız yaptıklarımız veyahut her şeyimiz en iyi olsa ve her şeyimiz bir altın orta olsa o zaman kendimize insan diyebilir miyiz? Mantıken her şeyi en iyisi yapıyorsak ya biz kararları veren değilizdir ya da en iyisini yapmaya elverişli olarak programlanmışızdır. Bence insanı insan yapan şey kararları ve sonuçları olmasıdır vr bizim bunları ön göremememizdir. İntihar bu noktada önümüzdr ne olduğunu bilmeden bir çıkış kapısı gibi bence. Ama hayat her şeye rağmen yine de bir gün daha hayatta kalıp yeni şeylere elimizdekilerle erişmek için iyi bir yer. Elbet ki hayat hep acı ve acı da olmaya devam edecek ama intihar etmek bu noktada kurtarıcı olur mu o konuda şaibeliyim. İntihar bence hayatın acısını bize işlerken bir yandan seni elemek için koyduğu bir çıkış kapısı olabilir. Yani anlayacağın geçmişe çağre yok ama çağre yok diye ümitsizlenmekte de bir çağre yok. Önümüze bakmak en mantıklısı. Çünkü bundan başka yapacağımız bir şey yok.

Umarım bu yazım yardımcı olur sana. İntihar bir çözüm olamaz ve umarım hiç buna kalkışmazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ItsAtakan24 -- 16 Mayıs 2022; 15:1:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• git iş bul çalış sonra da evlen ve sabahlara kadar.... son çıkış yolu nedir? 

• Yaşam her zorlu koşulda devam ediyor.

• dekareme kullanıcısına yanıt

intiharı aklından geçiren birinin dini inancı var mıdır + bu kitapta yazılanlara inanır mı sence? son çıkış yolu nedir? 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ItsAtakan24 kullanıcısına yanıt
    beni yanlış anlamayın ama,

ömür boyu müebbet hapis cezası yediginizde aynı şeyleri düşünecek miydiniz?

bir trafik kazasinda kolunuzu bacağınızı kaybettiginizde aynı şeyi söyleyecek miydiniz?

ya da bir iş kazasında gözlerinizi kaybettiğinizde?

maddi ve manevi olarak tamamen 0 olduğunuzda?

• yardım edin

• Psikiyatri psikiyatri gezer doğru ilacı bulana kadar denerdim . Hâlâ öyle yapıyorum

• İntihar çözüm değil diyerek bir klişe ile başlayayım internette hangi foruma baksam insanlar ya intihar yöntemleri arıyor yada depresyon anksiyete ile uğraşıyor aslında zaten birgün kimse kalmicak herkes öyle yada böyle ölecek ama geçmişe bakıp kederlenmek yerine keşke yapmasaydım keşke hayatım böyle olmasaydı demek yerine toparlanıp kendine yeni uğraşlar edinmek kendine öyle yada böyle tutunacak dalı bulmak. Kimse tutunacak dal bulamıyorum demesin var kesinlikle o dal var herkesin kendinde hala kesfedemediği yetenekleri var güzel yanları var bunları değerlendirip en azından geleceğe güzel adımlar atmak kendini geliştirmek önemli olan bunlar. Demem o ki zaten birgün öldüğünde o zaman geldiğinde adını dahi kimse hatırlamayacak ailen dışında o yüzden elinde olanlarla yoksada elinden geldiğince elinde olmasını istediğin şeyleri elde etmeye çabalayarak bir sekilde devam etmeye çalışıyoruz. Emin olun herkesin kafasından illaki bir intihar düşüncesi geçiyordur. Ama bu düşünceyi durdurmak da bizim elimizde. Öldüğünde bu adam buydu desinler harika işler yapmış kendini gelistirmiş iyi biriymiş desinler. Ama zaten dayanamadı çok da birşeyi yok avare avare geziyodu çevresine de faydası yoktu demelerini istiyorsak bu da bizim elimizde maalesef. Çok uzun bir yazı oldu kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mervecrrx -- 17 Mayıs 2022; 9:18:55 >

• mervecrrx kullanıcısına yanıt
    son çıkış yolu nedir?

bu denilene ek olarak,

belki de bu size klişe geliyordur "gücün,enerjinin,sabrın tükenmesi" muhabbeti. bu mesele çözülse bile bunlar hep aklın bir köşesinde olmayacak mı? bununla nasıl yaşanır sizce? hayatımın 4-5 senesini tam anlamıyla çöpe atıp ateşe verdim. bir insan bu 4-5 yıl zarfında alanında uzman olabiliyor veyahut hayatına bambaşka şekil verebiliyor. kaç haftadır evden doğru dürüst çıkmıyorum bile, yatağın içinde öylece kıvrılıp duruyorum. bir de standart aile baskıları tabii, bir gelen olduğunda ve beni sorduğunda verecek cevap bulamıyorlarmış :) elalem tabi, ne der ki sonuçta. biraz da olsa asıl meseleye giriş yaptım sanırsam,daha fazla da konuları açmak istemiyorum çünkü hepsi birbirine zincir ile bağlı

asla istediğiniz hayatı yaşayamayacağınıza inanmaya başlasaydınız ne yapardınız? yaşamaya değer bir hayatınız yoksa neden yaşarsınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patinajcekenaraba -- 17 Mayıs 2022; 10:15:32 >

• Sabrın gücün enerjinin tükenmesi konusu kişiden kişiye değişir esasında genç yasta bir birey hayatında çok fazla kaldıramayacağı olaylar yaşamıştır ve artık hiçbirşeye tahammülü kalmamıştır geleceğe dair olan umutlari da bitmiştir aynı sekilde orta yaşta bir birey ise hayatını stressiz sorun suz bir şekilde yaşamıştır iyide bir işi vardır geleceğe olan umutları da daha fazladır varsayalım ki bunun tam tersi de olabilir genç olan birey iyi orta yaşta olan birey kötü zamanlar geçirebilirdi ama bu hicbirzaman amacına ulaşmasını engellemezdi her insanın durağan olduğu dönemler olabilir 4-5yıldan bahsediyorsunuz fakat 10 veya 20 yılını bile çöpe atan insanlar var ama bu olumsuz düşünemize olanak değildir. Zaman geçse bile vakit ilerlese bile insan da o sekilde ilerliyor hicbirsey olduğu gibi kalmıyor evet belki yas ilerledikçe insan yoruluyor da cabalamak istemiyor ama dedigim gibi illaki elinde var olan birşey ile devam ediyor. Eğer asla istediğim hayatı yaşayamayacak olacağımı bilseydim şu anki bulunduğum durum içerisinde farklı bir yol bulup o yolda ilerlerdim ki öyle de yapıyorum örneğin ben 3 sene pc yazılımcılığı için çabaladım olmadı sürekli önüme farklı engeller çıktı sınavı kazanamamıştım berbat haldeydim arkadaşlarım coktan mezun olurken ben daha 1. Sınıftan pc programcılığına başladım. Evde de sizin yaptığınız gibi yatağın içinde otururken youtube dan yazılım dersleri dinlemeye başladım. Kendimi daha ne kadar geliştirebilirim diye sonra bulunduğum ildeki okullarin verdiği ücretsiz ingilizce kursuna başladım a1 bitti sertifikamı aldım a2ye başladım o da 2 haftaya bitmek üzere daha uzun uzun anlatabilirim. Evet yaşım ilerledi bir zamanlar hergün ağlıyodum mesela ben neden başarısızım hicbirsey yapamıyorum geleceğim berbat olacak diye. Ama şimdi bir şekilde ilerleyebildiğimi farkettim. Olmaz dediğim herşeyin olduğunu farkettim. Yaşamaya değer bir hayatım oldugu için değil ben kendim bir insan olarak değerli olduğum icin kendime değer verdiğim için yaşıyorum. Bundan bir kaç yıl sonra da iyiki bu adımları atmışım iyiki hatalarımdan ders çıkarıp kendimi geliştirmişim demek için yaşıyorum. Bu hayat için dehil kimse için değil ben ben olduğum için yaşıyorum.

siz mücadele edecek bir yol bulmuşsunuz kendinize,tebrik ederim herkes yapamaz

ıssız yolda aracınızın lastiği patlamış ve elinizdeki araç gereçlerle tamir etmişsiniz ve yola çıkmışsınız

bende ise, patlamış olan lastiği tamir etsem bile varacağım yere asla zamanında varamayacağım, belki de geç kaldığım icin kovulacağım

en son ciddi şekilde internette intihar yöntemi bakınırken gerçekten bu hayattan vazgecmeye başladığımı fark ettim ve eskiden gitmis oldugum psikologtan randevu almak istedim, fakat 20-30 gün sonrasına randevu verebilirlermiş :) sanki hayat adeta "yeter be kardeşim amma da uzattın git" der gibi

eskiden dünyanın belki de en neşeli insanlarindan biriydim,depresif insanlara anlam veremezdim pek,şuan az cok anliyorum neden böyle olduklarini

• Sizin kararınız birşey diyemem karışmak haddimede değil ama kısaca şunu söylemek isterim önceki yazdıklarımda da çoğunlukla belirttim. Hayat kendimizi üzmek ve birseyleri yapamadım geç kaldım demek için çok kısa hayat intiharı düşünmek için bile çok kısa. Sizin güzel huzurlu mutlu ve iyi bir hayat yaşamanızı dilerim.

uzun uzadıya vakit ayırdınız,tecrübelerinizden bahsettiniz, samimi şekilde teşekkür ederim sağolun

• Asla aynısı olmazdı ama kendimce yinede bir şey bulmaya çalışırdım muhtemelen. Ama kesin bir şey diyemem. Bilmiyorum asla o tip bir duruma düşmedim ama hayat bizi hep bir engel koyuyor ama bir yandan da bizi bir şeye tutundurmaya çalışıyormuş gibi geliyor. Yani demeye çalıştığım hayatım koyduğu bir engel gerçekten kişiyi etkiler ve o kişi asla aynısı olmaz kim olursa olsun fikirleri değişir. Ama fikirlerin arasında bir kuble umut da bulunuyor. İllaha ki ufak bir umut oluyor gibime geliyor. İlginç biçimde de o umudu da hayat koyuyor insanın kafasına. Bizi pes ettirmeye çalışan hayat.

• ItsAtakan24 kullanıcısına yanıt
    hmmmm... anladım.. sence bircok şey için geç kalmış birisi için ne söylenebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patinajcekenaraba -- 17 Mayıs 2022; 16:17:26 >
  • Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

• Galiba şunu diyebilirim ki, bu nokta da yapabileceğimiz yegane şey geç kaldıklarımıza üzülelim derken yeni gelenlere de geç kalmamak. Geçmişe asla sırt da dönmemek lazım tabii. Sonuçta bizi biz yapan o dur şüphesiz. Ama bunu çok yapıpta önümüzde geleceklere karşı da geç kalırsak bu daha da eksi bir puan ekler haneye. Yani anlayacağın önümüze odaklanmak yapabileceğimiz tek şey bu noktada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ItsAtakan24 -- 17 Mayıs 2022; 17:21:2 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.