x (formerly twitter) gdh (@gundemedairhs) on X https://x.com/gundemedairhs/status/1849745587458978244?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Son Dakika: Hindistan, Türkiye'nin BRICS başvurusunu reddetti (3. sayfa)
-
-
Reis'ın Aliyev'le var mı fotosu?
-
ABD | The National İnterest | Robert Ellis:
"Türk revizyonizmi önünde sonunda Batı güvenlik düzeninden uzaklaşma anlamına gelecektir.
Türkiye, eskiden Soğuk Savaş'ın sadık bir müttefiki ve NATO üyesi olarak biliniyordu. Ancak durum artık böyle değil.
Türkiye, Batı ile Doğu veya ABD ile Rusya arasında seçim yapma ihtiyacı hissetmediğini açıkladı. Artık dış politikasını Soğuk Savaş veya Doğu ile Batı ittifakları çerçevesinde görmüyordu.
Burada, Batı merkezli politik ve ekonomik düzeni reddeden yeni bir jeopolitik çerçeve var.
Mustafa Kemal'in 1923'te kurduğu modern Türkiye, sadece Osmanlı halifeliğini ortadan kaldırmakla ve laikliği getirmekle kalmadı, aynı zamanda Lozan Antlaşması'yla tanımlanan sınırları da güvence altına aldı. Ancak, İngiltere'nin Kıbrıs'ı ilhakını tanıyan ve Ege adalarının çoğunu Yunanistan'a devreden bu antlaşma, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tanınmadı ve revizyon çağrısında bulundu .
Bunun yerine Erdoğan, 1920'de son Osmanlı parlamentosu tarafından kabul edilen Milli Misak'ta ( Misak-ı Millî ) kararlaştırılan sınırlara geri dönmeyi amaçlıyor; bu sınırlar Kıbrıs, Ege adaları, Batı Trakya, Halep, Musul ve Kerkük'ü kapsıyordu. Bu , 2016, 2018 ve 2019'da Suriye'nin bazı bölgelerinin Türk işgaline yol açan üç sınır ötesi operasyonla kanıtlanmıştır.
Ayrıca , Doğu Akdeniz'deki Yunan ve Kıbrıs iddialarını reddeden denizcilik doktrini olan Kürdistan ve Türkiye'nin " Mavi Vatan"ının Türkleştirilmesi de var . Aurélien Denizeau'nun belirttiği gibi, Mavi Vatan ve Avrasyacılık birbirini tamamlıyor gibi görünüyor , Batılı güçlere karşı ortak bir güvensizlik duygusu yaratıyor ve alternatif ortaklıklara olan ihtiyacı savunuyor.
Erdoğan, dört yıl önce yaptığı bir konuşmada Türkiye'nin niyetlerini açıkça ortaya koydu: "Türkiye, kendisine dayatılan ahlaksız haritaları ve belgeleri yırtıp atacak siyasi, ekonomik ve askeri güce sahiptir." Türkiye'nin BRICS'e katılma kararıyla zar atıldı. BM Güvenlik Konseyi ile ilgili olarak Erdoğan sık sık "Dünya beşten büyüktür" dedi ve Türkiye'nin BRICS'teki üyeliği G7'den açıkça daha büyüktür.
Türkiye ayrıca Avrupa Dış İlişkiler Konseyi'nin "Haydut NATO " olarak adlandırdığı Şanghay İşbirliği Örgütü'ne ( ŞİÖ) katılmayı hedefliyor . Ancak Erdoğan, Türkiye'nin AB ile ŞİÖ arasında seçim yapmak zorunda olmadığını belirtti. "Doğu ile ilişkilerimizi güçlendirirken, Batı ile köklü iş birliğimizi ilerletmenin yollarını arıyoruz."
İstisnai olarak, Ağustos ayının sonunda, Türk dışişleri bakanı Hakan Fidan, AB dışişleri bakanlarının gayriresmi bir Gymnich toplantısına davet edildi . Türkiye, AB üyeliğini hala stratejik bir hedef olarak sürdürüyor, ancak gümrük birliği ve vize serbestleştirmesi konusunda bir güncelleme, onun acil hedefleridir. Hakan Fidan ayrıca AB'yi, çözülmemiş Kıbrıs sorununun Türkiye-AB ilişkilerini engellemesine izin vermemeye çağırdı.
Sonra, Türkiye'nin NATO üyeliği, nükleer güç için Rusya'ya uzun vadeli bağımlılığı ve Rusya'ya askeri bağlantılı malların ihracatı meselesi de var . Aynı zamanda, Erdoğan Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne desteğini ilan etti ve Kırım'ın Ukrayna'ya iade edilmesi çağrısında bulundu.
Türkiye'nin kekçiliğinin sınırı yok gibi görünüyor."
x (formerly twitter)LÉON (@leon_mrt) on Xhttps://x.com/leon_mrt/status/1849685161270505899?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Vardır illaki ama şu daha dikkat çekici bir kare:
x (formerly twitter)Ceyhun Aşirov (@CeyhunAsirov) on Xhttps://x.com/CeyhunAsirov/status/1849408818221842436?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yok
-
ensonhaberAliyev ile Paşinyan, Rusya'da barış sürecini görüştühttps://www.ensonhaber.com/dunya/aliyev-ile-pasinyan-rusyada-baris-surecini-gorustu
ensonhaber A haberle yarışacak rezillikte bir site. Orası ayrı da sorum reis'le fotosu neden yok?
-
aklıma
- dünya savaşı öncesi, Osmanlı devletinin ittifak devletlerinin yanında savaşa girmek istemesi fakat onların bunu kabul etmemesi sebebiyle mecburen itilaf devletleri yanında savaşa girmemiz geldi.
burada da doğu bloku + Şangay iş birliği teşkilatı + brics tarafına geçmeye çalıştık, bizi istemiyorlar. mecburen batı-nato bloğunda kaldık.
-
60 senedir AB kapısında beklediğimiz gibi
bi 60 sene de BRİCS kapısında bekleriz artık...
-
Ben bilmiyorum neden. Sen yaz nedenini, belli ki biliyorsun.
Ayrıca yorumsuz bi haber bu. Olanı haberleştirmişler. Kanala göre gerçek olanı inkar mı ediyorsunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 25 Ekim 2024; 15:13:44 >
BRICS'in 60 senesi varmı onuda düşünmek lazım.
-
o kadar dizilerini izlettik kanal7 de boşuna mıydı :D
-
Nedenini herkes biliyor, malum bişey.
gerçi bundan 2 hafta sonra İsrail bize giricek deyip 750 TL toplamaya kalktılar ahjgsdfjahgsdf
sonra onu da yapamadılar kaldı..
-
Tasa tapan milletler inege tapan milletlere tas atiyor..ironiye gel..
Taşa-toprağa, hayali tarılara vs tapınmak gibi bir alışkanlığımız yok çok şükür.
-
Aynen.cennnetten indigine inanilan hacer uk esved ben tapiyorum.
Kimsenin gormedigi duymadigi ama herkesin rmin oldugu arap putlerinin en buyugune ben inaniyorum..
Yav hehe..
Sordum mu? Neye taptığın ya da inandığın beni ilgilendirmiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X