< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Son Dakika: Hindistan, Türkiye'nin BRICS başvurusunu reddetti (2. sayfa)
-
-
Türkiye "ortak ülkeler" olarak kabul edildi. Yani BRICS tamamen Türkiye'yi dışlamadı. Hindistan ise tam üyelik için zaman istedi zira Pakistan'la olan sorunları yüzünden Hindistan sorun yaratıyordu ve buda biliniyordu.
Türkiye dahil 16 ülkede tam üyelik süreci için ortak ülke konumuna getirilmesine karar verildi. Sadece Türkiye özelinde tam üyelik konusu bugün oylandı, Hindistan harici herkes onay verdi..Yani Rusya'sı Çin'i Türkiye'yi birlikte görmek istiyor..Putin ise yaptığı konuşmada Türkiye'ye destek verdi zira BRICS içinde tek Nato ülkesi olarak Türkiye'yi görmek istiyor. Hindistan bu tutumunu diretirse Putin ile ilişkileri gerilebilir çünkü Türkiye'nin BRICS'e katılım teklifini Putin önerdi. Süreç bu şekilde başladı. Teklif gelince Türkiye değerlendirdi.
Burada alman bild gazetesi ali cengiz oyunu oynayıp Türkiye'nin tamamen dışlandığı algısı yaratıyor. Öyle olsa ortak ülke konumunda BRICS'e alınmazdı Türkiye. Bir sonraki toplantıya Türkiye yine davet edilecek, Türkiye "Bende katılmak istiyorum" demeyecek çünkü artık BRICS'in ortak ülkeleri arasında yer alıyor.
x (formerly twitter)Türkiye's Economy Channel (@TurkeysEconomyC) on Xhttps://x.com/i/status/1849440919637876821Bu arada NATO Genel Sekreteri Mark Rutte “Türkiye’nin BRICS ülkeleriyle iş birliği yapması, egemenlik hakkıdır. Nato için endişelenecek bir durum yok.” açıklaması yaparak Nato'nun bu konuda sorun yaratmayacağı mesajınıda verdi. Zaten sorun olsaydı Türkiye bu görüşme sürecine gimezdi. BRICS temeli ekonomik işbirliğine ve dolarizasyona karşı yeni bir oluşum yaratmak üzerine kuruldu. Askeri bir ortaklık zemini yok. Aksi olsaydı Nato çoktan maraza çıkarmıştı.
-
Öyle bir yerdeyiz ki hiçbir yerde gibiyiz. Avrupada küçük bir ülke değiliz ki o ülke avrupa ne derse kabul eder bir kaybı olmaz. Ama biz herhangi bir tarafın dediğiyle rahata eremiyoruz bu kesin zaten. Dolayısıyla ekonomik açıdan güçlü olmamız şart. Güçlü olacaksın ki o zaman sözün geçecek.
Ancak ülkede böyle israf, üç kağıt, hortum, vergi kaçırma olduktan sonra biz sittin sene rahata eremeyiz.
-
Bütün dünyanın sevmediği güvenilmez bir ülke olmayı başararak bütün dünyadan uzakta kuzey kore gibi cins bir ülke olduk çıktık. Zaten bir-iki tık ötesi kuzey kore işte.
-
Bu habere YALAN deniyor.
Üyelik süreci gündemde bile dğeil iken Hindistan ne alaka Türkiye'ye VETO versin ayrıca ? Birileri sırf boş siyaset için YALAN atmayı huy edinmiş.
x (formerly twitter)Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) on Xhttps://x.com/dmmiletisim/status/1849502308016554452
-
Akpnin sözcüsü gelmiş :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 25 Ekim 2024; 4:10:40 > -
Şimdi bu dezenformasyonla mücadele merkezi, resmi bir kurum falan mı? TUİK gibi bir şey mi? Hani şu vergilere, cezalara %80 zam yapıp, enflasyonu %30 hesaplayan devlet kurumu gibi? Ya da Anadolu Ajansı gibi.....
Hmmm, dur bi düşüneyim.... Bana inandırıcı gelmedi.... Badem bıyıklı suratsızın talimatıyla böyle yazmış olabilir mi?
Eskiden, devletin her kurumuna güven vardı, şimdi hiç bir haberine inanmıyoruz maalesef.... Doğru bile olsa.....
Bu durumda, Hindistanın, bizim suratsızın tipini beğenmediği için ret verdiğine inanmayı seçtim. Zaten bugün yaptığı şeyin, yarın tersini yapmaya alışkın bir fırıldağın nesine güvenip alsınlar ki? Brics bu anlamda ciddi bir oluşum demek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkman -- 25 Ekim 2024; 4:40:4 > -
İletişim başkanlığına bağlı resmi DEVLET KURUMU.
Gov.Tr adresleri ve resmi Twitter hesapları var.
Not: Bu açıklamaya İNANMIYORSAN resmi belge bilgi delil sunman kaynak göstermen resim veya video paylaşman gerekir. BENCE diye bir şey olmaz. BRİCS toplantısı gizli kapaklı bir toplantı değilki oylama olsa veya Hindistan hayır oyu verse görüşür duyulur açıklanır en kötü Hindistan kaynakları yazar.
Her atılan yalanı havada kapacaksanız işimiz var. Muhalifçilik bu değil.
-
Benim cumhurbaşkanım yok. Kullandığım tabir, arapların cumhurbaşkanına. Benimle ilgisi yok.
-
Pakistan'dan nükleer silah vs için mi yoksa ? Bu konuda birçok şey ifade ediliyor. Hatta Amerika bile bunun farkında.
Ek olarak şu adam gibi adam Lider bu ülkeye gelse her masada olurduk ...
Polonya ın düsturu Türkiye'ye derhal ivedilikle uygulanmalıdır.
https://www.youtube.com/watch?v=kjOf1xdpucE&feature=youtu.be
Gerçi BRICS çok ta birşey değil ... Avrupa Birliği gibi birşey zaten değil ...
Nedir bu akılsız politikaların sürekliliği anlamış değilim ...
Dünya yı kendi algısıyla ele alanlar mecazen siyasal tokat manyağı oluyor .... Olan da sivillere mahrum kalmaları vs ...
-
Buradaki trollerin ahmak ahmak açıklamalarına bakmayın.
Bunlar sahibi nereye havla derse oraya havlar. İlk dönemlerinde bu siyasal İslamcılar kadar batı yanlısı yoktu. Kıbrıs'ı gözden çıkarmışlardı ki Rum arıza verdi.
Küçük ilçede yaşıyorum, yoldan geçerken baktım bizim belediyede eli yüzü düzgün bok kamyonu var kuyudan bok çekiyor, sene 1950 'ler sanki kanalizasyon alt yapısı tamamlanmamış. Belediye dersen kliması dahi hacizli.
Kendi kendime"ulan bunlar parayı nereden bulmuşta yeni bok kamyonu almış ?" derken arka tarafta ab bayrağını görünce çaktık köfteyi.
Süreç dursada Türkiye hala adaya ülke statüsünde,bu da birçok ekonomik destek demek.
https://www.tbb.gov.tr/Tr/icerik_turkiye-ab-arasi-sehir-eslestirme-ii-yesil-bir-gelecek-cin-eslestirme-hibe-progr_760
Geçenlerde iş yerine hibe destek programı bıraktılar,ab 20 bin euro kadar destek veriyormus,ben şartları karşılamayamadım , kadın istihdamı da dahil birçok şart vardı.
Karşı iş yeri tekstil malzemeleri üretiyor, atölyeyi bu fonla kurmuş.
Yani aladavalarlara diyoruz ki AB'ye sokma gibi bir derdiniz zaten yokta en azından aday ülke statüsünü kaybetmeyelim.
Brics Türkiye 'ye bir katkısı olmaz. Brics girersen kafana göre 30 euro gümrük kallavi vergi koydurmaz elin oğlu. Daha ortak bir metinleri dahi yok.
33 dolar olduğu için hifi müzik çaları almama izin vermeyen devlet , yarın 33 milyon euro ekstra ithalat ile karşılaşırsa zokayi yutar.
Ha böyle bir şekilde sınanmalarını da çok isterim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 25 Ekim 2024; 7:25:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kore' yi görmeden yorum yapmak...
-
aynı anda 2 tavşanı birden kovalarsan hiçbirini yakalayamazsın
-
AB’ye giriyoruz diye gündüz vakti havai fişeği atan AKP’nin trolleri çeyrek asır sonra üçüncü dünya ülkelerinin birliğinin bize “ sen gelme ulan ayı “ demesini “ BİLD KELİME OYUNU YAPIYOR “ “ Aslında öyle değil dezenformasyon!! “ diyerek durumu kurtarmaya çalışması 😂😂😂 puhaha lan o Hindistan’da milyonlarca insanın tuvalete erişimi bile yok.
Rezil çapsızlar bir de bunlara mı kuyruk salladınız “ abe ne olur bizi al “ diye.
La bir güruhun hiç mi onuru gururu duruşu olmaz. Abi yemin ediyorum bu siyasal islamcılar kadar geniş bir topluluk görmedim duymadım hayatımda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ülkesine düşman bizim gibi bir muhalefet dünyanın hiçbir yerinde yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
brics platformu ab gibi değil. oraya üye olsan ne olacak hindistana ihracat mı artacak. zaten biz o ülkelerin açık pazarıyız. brezilyadan gelen sığır etini tüketiyoruz.
-
Liyakatsizleri degil Brics Afrika bile birligine almaz.
-
Nasıl kardeş Kore? Çok mu güzel, sen görmüşsün anlat bakalım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X