Şimdi Ara

Son Günlerde Özellikle İstanbulda 2.El Fiyatlarındaki Sapıtma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: isseyy

quote:

Orijinalden alıntı: derfgt

MTV değişmediği sürece ikinci el bu şekilde devam eder.
    Eski Arabanın MTV'si düşük değil yüksek olmalı, tüm dünyada böyledir bu.
    İşte o zaman hem cari açık düşer, hem ikinci el fiyatları düşer hem de trafik azalır.
    Ama yapmazlar, nedenini biliyorsunuz, ak parti iktidari oy kaybeder.

bi bitmediniz yaa illa akp ye laf çakıcaksınız.

Cari açık nasıl düşüyor birader?? millet sıfır araç alacak yurtdışından daha fazla araç gelecek döviz çıkışı hızlanacak.
    açıklarmısın bi zahmet.

Haklısın. Ben diyorum zaten, vergi konularında ne diyecekseniz bana diyin.

Bu işlerle hiçbir alakası olmayan gariban akp hükümetine laf çakarak ne yapacaksınız.

Dinlemiyorlarki..

Arkadaşlar düşürmüyorum vergileri boşuna kasmayın.

• vw sitesinde resmi olarak %4 - %5 - %8 indirimler yaptı. 2. ele de yansıması gerekir. malum sitede sıfırından daha pahalı araçlar görmek abes ötesi geliyor insana :D
  • uraltay85 U kullanıcısına yanıt
    Hiç abes gelmesin hocam burası Türkiyevw zaten altın değerinde olduğu için (!) ÖTV kalksa da fiyatları asla düşmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KOMANDO-Ö.H

Hiç abes gelmesin hocam burası Türkiyevw zaten altın değerinde olduğu için (!) ÖTV kalksa da fiyatları asla düşmez

hazır doğuş indirim yapıyorken 2.eli yükselten çakallara karşı araç almak isteyenlere koz olarak kullanabilir. bi bakıma bu fırsatın değerlendirilmesi gerek. son 1.5 ay sonra yine en az %10 zam her şeye...
  • quote:

quote:

İşte o zaman hem cari açık düşer, hem ikinci el fiyatları düşer hem de trafik azalır.

Cari açık nasıl düşüyor birader?? millet sıfır araç alacak yurtdışından daha fazla araç gelecek döviz çıkışı hızlanacak.
    açıklarmısın bi zahmet.

gizli enflasyon ve develüasyon söz konusu. benzinin 2000'den bugüne geliş skalasına bakın anlarsınız.
    euro ve dolarında aynı şekilde 2003 nisanda euro 2,3tl iken 2014 martta 3,2tl idi. Bu TL'nin inanılmaz hızla
    değer kaybettiğini gösteriyor. aslında yüksek enflasyon ortamında yaşadığımız halde artık TV lerde enflasyon
    var ebemizi belliyorlar denilebilemediği için GSMH kişi başı gelir 10bin$ın üzerine çıktı ekonomi iyi hamdolsun
    gibi ruhani iblisliklerle iyi yaşıyorsunuz hadi bakalım psikolojisi empoze ediliyor.
    böyle giderse önümüzdeki 5 yıl diye birşey olmayacak birkaç yıl içinde iç isyan ayaklanmalar yağmalar önemli
    asayiş problemleri yaşayacağız ırak libya suriye arjantin hepsi değişik nedenlerle benzer olayları yaşadılar.
    sömürgeleşmenin ayak sesleri bunlar borçlandırılmış kötü hayat standartlarında yaşayan eğitimsiz toplumların kaderi
    bu şekildedir. bizide o duruma götürüyorlar. bu konunun tabi ki de hükümet hangi partiyse onunla alakası var.
    benim yaşam standartlarım ulaşabildiğim imkanlar her geçen gün azaldığı halde bunun nedenini ülkeyi yönetenlerden
    başka yerde aramak büyük aptallık olur.

• quote:

quote:

açıklarmısın bi zahmet.

ee 3. köprü, marmaray, izmit körfez geçiş köprüsü, yapılan barajlardaki turbinler rüzgar gülleri, aksaray,uçak, yeni alınan mercedes s600 vs hepsi cari açığı arttırıyor
    neden? köprüler yabancı kredili ve köprü baraj rüzgar türbini yapımında yerlilik oranları çok düşük aksaray uçak s600 alımında da yerlilik yok gibi sadece amelilikle vergiler bizden eee napcaz hacı sende bakim :)

• cevabını istemeden önce ötv ile mtv farkını bilmen gerekiyor ki bu farkı bile bilmeyen birisine daha ciddi konuları mantıkla izah etmek mümkün değil. ancak sürü olmamak lazım.
    adam eski araçların mtv sinin arttırılmasından bahsetmiş ki eğer amaç çevre kirliliği ise mantıklı. ancak cari açığı düşürmek için derse hata var.
    öte yandan cari açığı düşürmek için ötv arttırılmaz. ötv vergi toplamak ve bütçeyi denkleştirmek için yapılır. ekonomi kötü demektir. aksini iddia edeler ve buna inananlar bu konunun cahilidir.
    benim sözüm siyaset temeli üzerine kurulu değildir.
    kdvnin olduğu yerde ötv diye bir şey olmaz.
    ötv 99 depreminde zor durumlar için koyuldu. aynı Atatürk'ün Kurtuluş Savaşındaki koyduğu sert yasalar gibi. ancak Atatürk ihtiyaç kalmayınca bu vergiyi kaldırdı.
    benzer durumlarda her ülke benzer uygulama yapılır. 15 yıl oldu. biz hala bunu düzeltemeyen(arttıran) siyasi güce oy veriyoruz.
    şimdi soru şu: 99 yılından daha mı kötüyüz? daha mı iyiyiz? iyi isek neden Deli Dumrul vergileri var.

• araba alacaksanız haklısınız. satacaksanız haksız.
  • arkadaşlar 2023 diye bir laf attı adam. attığı gün bile o hedeflere ulaşamayacağını biliyordu. amaç o hedeflere ulaşmak değil, o yıla kadar iktidarda kalmak. o gün gelince hatırlayın. olan sadece her zaman ki gibi garibana olacak.
  • Bilinçli tüketici olmadığı sürece, herşey normal bu ülkede.

Demek ki piyasada bir sirkülasyon var ki piyasa böyle.

Bilinçli tüketicide mağdur oluyor, ama yapacak birşey yok.

Eğitim şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcas

arkadaşlar 2023 diye bir laf attı adam. attığı gün bile o hedeflere ulaşamayacağını biliyordu. amaç o hedeflere ulaşmak değil, o yıla kadar iktidarda kalmak. o gün gelince hatırlayın. olan sadece her zaman ki gibi garibana olacak.

Aynen katılıyorum.
    Bugün Mehmet Ali Şahin'e soruyor spiker "pkk neden terketmedi, boşaltmadı Türkiye topraklarını" diye.
    Biliyorsunuz çözüm süreci denen hikayenin ilk günlerinde yapılacak şeylerin başında toprakların terkedilmesi vardı.
    Adamın cevabı ne biliyor musunuz "Gezi olayları oldu, yargı darbe yapmaya kalktı"
    Spiker de diyemiyor "Ulan biz gerizekalımıyız da gözümüzün içine baka baka yalan atıyorsun be adam!" diye...
    Arazi peşkeşine ve hırsızlık, yolsuzluk karşıtı olmanın adı darbeci olmak artık bu ülkede.
    Konuya gelecek olursak; İkinci eli düşürmenin yolunu söyledim ben.
    Benim önerim uygulanırsa ikinci eller düşer, Haa karşılığında da oylar düşer.
    Bu öneri kesin doğrudur demiyorum ama böyle olursa ikinci el fiyatları düşer, emin olabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• sıfıra yüksek mtv, sıfır araç alma demek.
    ancak 2. el araçların da çok yüksek olmaması lazım ki 5 bin tllik araçlara binen gariban zorlanmasın.
    bence 2 yılda bir yapılan muayenedeki egzos emisyonuna göre mtv verilmeli. sıfır alırken katalog değeri dikkate alınmalı. mesela A sınıfı co2 salınımı olanlardan vergi alınmıyor. (Avrupa'da)
    bu durumda sıfıra talep artar. 2. ele talep düşer. yani 2. el düşer. vw markasının 2. eli neden yüksek. çünkü sıfırını bulamıyoruz. (gibi, gibi ...)
    o zaman daha az kaza, daha az para kaybı olur.
    hatta kabaca değerlerle ama gerçek bir rakam yazayım. son 10 yılda ölümlü ve maddi kazaların oranı 3/1 oldu. bunun nedeni sıfır araçlardaki güvenlik donanımlarıdır.
  • Bence sağlam bir hacker ekibiyle anlaşıp sahibindeni çökertmeli ^^ Köşe koltuğu satılan yerden araba alınmaz yazmalı sayfaya da :D
  • galeriler 5000 10000 fazla yazıyor vatandaşda gaza geliyor =)
    bence sorun müşteride. müşteri biçtiği fiyatı teklif edecek satıcı ister versin ister vermesin.
    ben öyle yapıyorum. para bende kimin arabasını istersem alırım mantığı.
    kaldı ki satmaya niyeti olan veya mecbur olan normal fiyatını koyuyor ve birkaç günde satılıyor.
    diğerleride aylarca bir enayi gelmesini bekliyor.
  • Somut bir örnek: Kuzen geçen sene 2012 model opel 1.4 twinport enjoy arabayı 5000 km civarında iken 32.000 tl ye aldı. 1 sene de ne oldu da 7-8 bin lira fazla isteniyor anlamış değilim. ÖTV yüzde kaç zamlandı bilmiyorum. Ancak yüzde 22 lik bir artış da olmadı ki bildiğim kadarıyla. malum site üzerindeki fiyatlar üzerinden konuşuyorum. Ama diğer siteler de çok farklı değil.

• 2,3 ay bekleyin, faizler düşürülecek, güzel imkanlarla sıfıra arabalar alırsınız.
  • uraltay85 U kullanıcısına yanıt
    birşeyi unutmayalım. sıfır almak isteseniz 6 ila 15 ay beklemek gerekmiyor mu? işte ikinci elde bekleme olmadığı için fiyatı yüksek çekenler türedi. bedava ev, araba verseler asla kuyruğa girmem, şayet o kuyrukta çok hoş güzel kızlar yoksa .)

• quote:

Orijinalden alıntı: pilot84

birşeyi unutmayalım. sıfır almak isteseniz 6 ila 15 ay beklemek gerekmiyor mu? işte ikinci elde bekleme olmadığı için fiyatı yüksek çekenler türedi. bedava ev, araba verseler asla kuyruğa girmem, şayet o kuyrukta çok hoş güzel kızlar yoksa .)

hocam neyse ne ama o arabalari alanlar şu andaki fiyattan çok daha ucuza elde ettiler. fiyatlar çok fahiş....

• quote:

Orijinalden alıntı: uraltay85

quote:

Orijinalden alıntı: pilot84

hocam neyse ne ama o arabalari alanlar şu andaki fiyattan çok daha ucuza elde ettiler. fiyatlar çok fahiş....

Hocam bi kere senin mantığın yanlış. Adam tekrar araba alacağı zaman da şuan ki piyasa şartlarında alacak. Isterse bedava alsın aldığı fiyat önemli değil. Arabanın 2. Eli hesaplanırken adam kaça almış kaça Satıyor diye hesaplanmaz. Şu an Arabanın 0 Değeri neyse ona göre hesap yapılır belirli bir Yıpranma Payı yani Arabanın durumuna göre tekrardan bir rakam çıkarılır. Benim uyuz Olduğum Arabasına adam 50.000 Demiş 0'ı daha ucuz. Malum şu an indirimler var adam 5 ay önceki yüksek rakamlara göre hesap yapılıyor. 2. El en eski 2013 kasa bir sportback alayım dedim 0'nı alsam daha ucuza alıyorum :)))) 2. Ellere göre. Ama şuna Katılıyorum rakamlar ederinden yüksek rakamlara satılıyor şu an

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence galeriler sahibinden satanlara oyun oynuyor , fiyatı 5 10 yüksek yazıyor sonra pazarlıkla ciddi düşüyor .

Sahibinden satan da piyasayı o sanıyor sonra aracını satamıyor , gidip galericilere ucuza veriyor .

Çark bence böyle işliyor ...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.