Eğitim hayatım boyunca, hatta İlkokulda bile, en büyük hayalim okuldan birinci olarak mezun olmaktı. Birkaç eğitim yılında okul birincisi olsam da hiçbir şekilde birinci olarak mezun olamadım. Bu, hep içimde ukde kalmıştır. Bugün YTÜ birincilerinin yaptığı ortalamalara baktım. [2024][2023] Bizim fakülteden (Hatta İşletme bölümü desem daha doğru olur) ve Eğitim Fakültesinden en az birer derece çıkmış. Okul çapında derece yapanlar 3.95 üstü, fakültede derece yapanlar 3.7 üstü, bölümde derece yapanlar 3.6 üstü yapmış. Bu oranlar gözümü korkutmadı değil. Hatta ben bu ortalamaların ben mezun olana kadar iyice yükseleceğini düşünüyorum. Bu yüzden şimdiden ipi sıkı tutacağım. Konuştuğum üst sınıflar genel olarak ilk senelerin kolaca halledilebileceğini söylüyorlar. Ama ilk seneden ip kaçarsa sonraki senelerde toparlamak ta zor oluyormuş. Yani mecbur çalışacağım. Çünkü bu, benim birinci olarak mezun olmak için SON ŞANSIM Sırf birinci olabilmek İşletme bölümüne geçebilirim. İlk sene tüm dersler hemen hemen ortak. 1. sınıf sonrasındaki dersler ise İktisat bölümüne göre aşırı hafif. Ama en sıkıntılı yanı ise benim hiç İşletme bölümünü istememem. Sevmeden okuyacağım bölümde başarılı olabilir miyim, bilemiyorum. Derse girmeden evvelsi gün, dersin işlendiği gün ve hafta sonu olmak üzere bir dersi 3 defa tekrar ediyorum. Sınava az kaldı. Bu yüzden daha sıkı bir şekilde ders tekrarı yapıyorum. Tabi sağlıklı çalışıyor muyum, emin değilim. Benim ders çalışmamı engelleyen bir bağımlılığım var: Forum bağımlılığı. Zamanımın büyük bir kısmını çalıyor. Bu yüzden foruma daha nadir girmeye karar verdim. Yani bir nevi forumu bırakacağım. Bu konuya gelen yorumlara ise hafta sonu bakacağım. Ondan sonraki 2 hafta forumun yüzüne bakmayacağım. Bir hayalim var ve bunu gerçekleştirmek istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi akşamlar. wolfking1981youtube final fantasy VIII (8) video almost a love story how Squall Leonhart Rinoa Heartilly fall in love, with some video of faye wong singing the background music. lyrics by Kako Someya,composed by Nobuo Uematsu and sung by faye wong (dubbed over) the amazing "eyes on me". I would like to thank UltimeciaFFB for the use of his video http://youtu.be/vsp4r1Nkrmg (here it is for the first time shown here untouched by me)
(many many thanks to the 1000s of you who have listened to this (and continue to listen) over the past 6 years) https://www.youtube.com/watch?v=KDGMU6sdVBE |
SON ŞANSIM
-
-
Ben de foruma çok giriyorum ama ders çalışırken asla ve asla bakmam. Kendini tutman lazım paşam. İradesiz adam ortalama yapamaz.
sabah 5’te kalkıp ders çalışmayı alışkanlık haline getir. 4. Gündeyim çok verimli. Bir de kız bul kendine gerçi ufaksın okuldan bulaman.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C22CD6360 -- 7 Kasım 2024; 23:31:59 > -
Akademi istemiyorsan bölüm birinciliği ne işe yarayacak ki
-
İb ve consulting’te önemli. Bazı ib ler 3,5 altını insta eliyor xD
-
Top 5 okul harici almıyordu sanki bazı firmalar 3.5 üstü isteyen top 5 da ister bence
-
quote:
Orijinalden alıntı: randyrhoads7Top 5 okul harici almıyordu sanki bazı firmalar 3.5 üstü isteyen top 5 da ister bence
nasi ya ytü top 1 degil mi
-
Matematikten de almıyorlar
-
Kalbimizde öyle
-
Akademi istiyorum çünkü. Hedefim Yüksek Lisansı daha iyi bir üniversitede yapmak.
-
gönlümüzün birincisi.....
-
GÜNCELLEME: 5 branş dersi hocasının ikisi sınavda çıkacak sorulara benzer sorular attılar. Eğer bu tarz soracaklarsa sınav gününün arefesi konulara biraz göz gezdirsem de yapabilirmişim. Diğer 3 hocadan biri örnek soruları haftaya çözecekmiş. Kalan 2 hocanın dersleri kolay, o yüzden kolay sorarlar gibime geliyor.
Bir de servis dersleri var. İngilizce 2 kredi, diğerleri kredisiz. Yani kredisizlerden geçsem yeter. İngilizce dersinde bize şakasız A2 seviyesinde İngilizce anlatıyorlar. Lisede bile B1 anlatıyorlardı. Yani İngilizce sınavı da banko 100 gelir.
İktisat ve İşletmenin dereceleri arasında ahım şahım bir fark yokmuş. Hatta İktisatta bölüm derecesi yapmak daha kolay olur. Fakülte ve Üniversite derecesi olarak ise İşletme şanslı. Bu yüzden şimdilik İşletmeye geçiş düşüncesini rafa kaldırdım.
Sınavlar hakkında çok fazla endişelenmeme gerek yokmuş yani. Ama yine de ne olacağı belli olmaz.
-
Last chance. -
quote:
Orijinalden alıntı: ANTENFİKRET
Last chance.الفرصة الأخيرة
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamser -- 9 Kasım 2024; 23:16:57 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X