Şimdi Ara

Son sistem bir pc ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Grafik ağırlıklı çalışacak bir pc topluyorum bir çok kişinin önerisi dahilinde son olarak sistem bu hali aldı.Fikirlerinizi bekliyorum.Verilecek öneriler sistemde bulunan parçanın fiyatıyla aynı olursa sevinirim.Şimdi daha iyisini önerecek arkdaslar olucak biliyorum da fiyat belli daha iyisini almayı bende bilirim fakat parçaların mevcut fiyatları benim parça başına verebileceğim son fiyattır.Şimdiden teşekkür ederim.

İşlemci
    Intel i5 2500K 3.30 GHz

Anakart
    MSI P67A-G45 B3,P67,DDR3 1333

Bellek
    G SKILL RipjawsX 8GB (2x4GB) DDR3 1333 CL9

Hard Disk
    Segate 750 GB HDD SATAIII NCQ 32MB 7200 rpm

Ekran Kartı
    VTX HD5750 1024MB

Kasa
    Aopen Nagas G6 550W Siyah Kasa

Mous klavye
    MS Set 3000 BlueTrack

İşletim Sistemi
    Win7 Professionel 64 bit OEM

• işletim sistemini iptal ederek gtx 460 alabilirsin
  • harddiski samsung ile değiştirin, örneğin SAMSUNG Spinpoint (HD502HJ)
    grafik ağırlıklı çalışacağınızı belirtmişsiniz bu yüzden nvidia tabanlı bir ekran kartı önerebilirim gtx460 olabilir.
  • Hocam 5750 ile nasıl bir grafik çalışması yapacaksınız o kısmını ben anlayamadım? Ramleride cl7 olanlarla değiştirin bence.Ayrıca o hdd yerine ssd alınabilir tabi bütçenizi tam olarak bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666

Hocam 5750 ile nasıl bir grafik çalışması yapacaksınız o kısmını ben anlayamadım? Ramleride cl7 olanlarla değiştirin bence.Ayrıca o hdd yerine ssd alınabilir tabi bütçenizi tam olarak bilemiyorum.

nedenki 5750 kotu bir kartmıdır sence ? grafık konusunda size göre eksi ve artısı nedir peki neye göre böyle bir yorumda bulundunuz acıklarsanız sevinirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: byruen

quote:

Hocam 5750 ile nasıl bir grafik çalışması yapacaksınız o kısmını ben anlayamadım? Ramleride cl7 olanlarla değiştirin bence.Ayrıca o hdd yerine ssd alınabilir tabi bütçenizi tam olarak bilemiyorum.

nedenki 5750 kotu bir kartmıdır sence ? grafık konusunda size göre eksi ve artısı nedir peki neye göre böyle bir yorumda bulundunuz acıklarsanız sevinirim?

hocam olmadı hd 5770 alın hd5750 ye para verilmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: byhtk

quote:

Orijinalden alıntı: byruen

quote:

hocam olmadı hd 5770 alın hd5750 ye para verilmez

tamam iyi sölüyorsunda güzel kardeşim neye göre soyluyorsun iyisini herkez önerir.Bana kalsa PNY Quadro 5000 2.5 GB 320Bit DDR5 16X alıyım :D 4.5 milyar suanda fiyatı :) ama yok iste.Yorum yaparken iyisini önericekseniz nedeninide belirtin artısı eksisi nedir benim seçtıgım kart bu sıstem için yetersızmı oyle diyorsanız neden ben bunun cevabını ıstıyorum dedğim gibi iyisini herkez önerir ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İŞTE SON HALİYLE SİSTEM
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HOCAM KISACA SİZE DİYEYİM BU SİSTEMİ ALMAYIN

BUNUN YERİNE SİSTEM TAVSİYESİ İSTEYİN MESELA BÜTÇEM 3000 TL DİYİN BENDEN DAHA BİLGİLİ ARKADAŞLAR SİZE YARDIM ETSİNLER

NOT=SİSTEM ÇOK DANDİK OLMUŞ 400TLLİK İŞLEMCİYE 200 TLLİK EKRAN KARTI
  • quote:

HOCAM KISACA SİZE DİYEYİM BU SİSTEMİ ALMAYIN

BUNUN YERİNE SİSTEM TAVSİYESİ İSTEYİN MESELA BÜTÇEM 3000 TL DİYİN BENDEN DAHA BİLGİLİ ARKADAŞLAR SİZE YARDIM ETSİNLER

Kardes işlemci 400 ekran kartı 200 hesaplaması çok yanlıs bence.Bence işletim sistemi yerine biraz daha para verip daha iyi bir ekran kartı alabilirsin yanlıs hatırlamıyorsam 5750 ile ilgili bir sürü konu vardı küçük bir araştırma sonucunda sende ögrenebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocaeli1074141 -- 28 Mayıs 2011; 23:02:51 >

• quote:

Cunku gerek yok. Ayrica Caps Lock acik halde yazi yazma lutfen.

Sistemi soyle yaparsaniz daha iyi olur:

i5 2500K
    MSI P67A-GD55
    G.Skill RipJawsX 1333MHz CL7 8GB Dual Kit
    Samsung HD103SJ
    GTS450
    Akasa Xone Performance 600W
    Windows Professionally Cracked Edition

Bu haliyle grafik islerinizi rahatlikla yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fract4l -- 28 Mayıs 2011; 23:15:22 >
  • nesi yanlış anlamadım @kocaeli1074141

bide arkadaş grafik için topluyormuş sistemi o zaman bu tip ekran kartı yerine quadro muydu neydi onlardan alması daha mantıklı deil mi?
  • Demek istediğim hani işlemcinin fiyatı 400 lira ekran kartı 200 lira bu yanlıs bir bakış açısı önemli olan performansı falan o yönden değerlendirilmeli.
  • bende diyorumki işlemcin en iyilerden ekran kartın en dandiklerden demek istedim orada tabi fiyatı ucuz olup pahalı olanlardan iyi olanlarda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fract4l

i5 2500K
    MSI P67A-GD55
    Samsung HD103SJ
    GTS450

Tam işinize yarayacak sistem
  • quote:

bende diyorumki işlemcin en iyilerden ekran kartın en dandiklerden demek istedim orada tabi fiyatı ucuz olup pahalı olanlardan iyi olanlarda var

:) olabilir böyle yanlış anlaşılmalar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: RessT

quote:

Orijinalden alıntı: Fract4l

i5 2500K
    MSI P67A-GD55
    Samsung HD103SJ
    GTS450

Tam işinize yarayacak sistem

Anakartı değiştirmendeki amac nedir ? yanı sıra sata3 destekleyen bir anakartım varken önerdiğin sata2 harddisk neden alıyımki bn aynı özelliklerde sata3 unu 700 gb olanını alırken sen 300 gb için yarı yarıya performasn düşürmüş oluyorsun ? (sata2 aktarım : 3.0 Gbs, Sata3 : 6 Gbs.) Yanlısmıyım ?

Önerdiğin ekran kartlarınında hd 5750 den cok daha performanslı olmadığını gordum fıyatlamalardan hemen hemen bırbırıne yakın ?

• ilk mesajında grafik ağırlıklı yazmışsın o yüzden nvidia önermişler google a nvidia cuda yazarsan ne demek istediğimi daha net bi şekilde anlayabilirsin
    ayrıca sata2 sata3 testlerine youtubeda izleyebilirsin bi farkları yok hatta samsung çok daha sessizdir.
  • Sata 2 Sata 3 arasında bir fark olmadığı ve

Samsung hd502hj sessiz bir disk olduğu için önerildi

Grafik ağırlıklı işlerde Nvidia öneriliyor

Nvidia önerilmesinin sebebide budur
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferizm

ilk mesajında grafik ağırlıklı yazmışsın o yüzden nvidia önermişler google a nvidia cuda yazarsan ne demek istediğimi daha net bi şekilde anlayabilirsin
    ayrıca sata2 sata3 testlerine youtubeda izleyebilirsin bi farkları yok hatta samsung çok daha sessizdir.

bilgilendirme için teşekkürler.

Şöyle bir değişiklik yaptım.

işlemci : Core i5 2500k

Anakart : MSI P67A-G45 B3,P67,DDR3 1333

Ram : Kingston 4gb(2x2) Hyperx 1333 CL7

Disk : 3.5" Samsun 500Gb Sata2 (64mb) mı?
    WD Cav.Black 500 Gb Sata2 (32mb) mı ?

Ekran kartı : Palit GTS450 Sonic Platinium 1 GB 128Bit GDDR5 16X

Kasa : Vento TA-B22 450W ATX Kasa Siyah-Gümüş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.