Şimdi Ara

Son zamanlarda motorcuların ayna kırma olayı artması. (Video) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
4.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ünal

1000 TL'lik ayna için adam öldürmeye tam teşebbüs. Bravo. Zihniyetinize düşüncenize hayran kaldım gerçekten.

Gerçi Türkiye'de insan hayatı o kadar ucuz ki 1 TL vermedi diye öldürülen yol vermedi diye denize atılan insanlar var bu memlekette. O yüzden 1000 TL için adam öldürmeye tam teşebbüs etmeniz gayet normal. Bravo.

Alıntıları Göster
    Olay 1000 TL değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Olay 1000 TL değil.

Alıntıları Göster
    Olay tamda 1000 TL.
  • quote:

Olay tamda 1000 TL.

Alıntıları Göster
    Ne desem boş. Bir şey yazıcam kesin uzayacak bu yüzden tamam olay tam da 1000 TL.
  • Düzgün yolunda giden hiç-bir araçla derdim olmaz ama kuralsız hareket edenleri araç kameramla kayıt altına alıyorum. Çok sıkıntılı olanları emniyete şikayet ediyorum görüntülerle. Bence herkes kamera ile kayıt alıp bireysel şikayette bulunursa emniyet güçlerinin işleri de kolaylaşır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tip sürücüler hiç bir ceza ile karşılaşmayacaklarını bildikleri için bu kadar rahat davranıyorlar. Peki bu akıllı arkadaşların bu hareketlerinden sonra ne oluyor;

1. Bütün motor kullanıcılarına karşı bir ön yargı oluşuyor. Bu tarz bir olay başına gelmeyen birisi bile bu ihtimali düşünerek motor sürücülerine düşman oluyor. Sonuçta bu tarz olaylarla hiç alakası olmayan insanlar bile gereksiz yere zor durumlarda kalıyor.

2. Ne baktın yüzünden adam öldürülen bir ülkede bu hareketi yapmak genel olarak düşünmeyip bireysel düşündüğünüzde de ayrı bir sıkıntıdır. Diyelim adamın aracına vurdun geçtin, bir süre sonra o vatandaş senin motoruna benzettiği birisini gördü, araçtan indi kafasına sıktı geçti. Bunun vebalini kim alacak? Ha beni bulmaz başkasını öldürse de önemli değil demek açıkçası çok da doğru değil.

3. Veya adamın kamerası vardı, plakayı gördü, bir yerde denk geldin, takip etti vs. böyle bir durumda da o adamın neler yapacağını bu ülkede kestiremezsin. Kimse kendisini kandırmasın, bu ülkenin %70i o durumda gider o adamı da motoru da haşat eder. Ciddi bir kısmı ise zaten 2. maddedeki gibi olayı abartıp sıkar.

İki izlenme alacam diye bu arkadaşların böyle şeyleri hiç düşünmemesi cidden üzücü.

• xnoname kullanıcısına yanıt
    Valla bilmiyorum çıkar psikopatın teki bizim millet delirdi iyice :)

• 1. Minibüs ve Taksiciler

2. Apaçiler

3. Şirket arabası kullananlar

4. Motorcular.

• biri bunu benim arabaya yapacak ? net söylüyorum , arabayı üzerine sürmezsem onun gibi olayım ...
  • insan olmadan motor sürenler, sürekli araçlara sıfır geçmeleri serbest, ters yoldan gitmeleri serbes (biraz kenara çekilsen ne olur??? (kural yok))emniyet motorcu yolu, seyir halinde iki tanıdık motorcu konuşarak gidebilir, telefonla vs konuşuyorsa sol şeridin ortasından yavaş gidebilir. kural felan neki?
    ama bir araç sürücüsü motorcunun hareketini yanlış tahmin edince, küfür olarak görüyor. Sürekli aralardan giderseniz, düz gideceğinizi kimse düşünmez ve size bir araçmışsınız gibi yol vermez. Önce efendi sürücen, sonra efendilik beklicen.
    misal dolmuşçular, haksız yere önüme dalmaya çalışınca hiç yol vermem. Ve bir kere bile tartışmadım. Çünkü şanzısını dener olmazsa diğer aracın önüne girer. Direk motorcular gibi, aklı dengesi bozuk davranmaya başlamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 9 Nisan 2018; 14:02:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• doğru değil ama aynası kırılan bir araç şöforü de yanlışlıkla böyle bir hareket yapabilir. o zaman ne kafasındaki kask ne de metal korumalar en az 1200 kg lik metal yığınından koruyamaz insanı.
  • Keiichi Tsuchiya kullanıcısına yanıt
    O da yanlış olmuş, çocuklar ölür sakat kalır...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafik kanunu yeterli değil, bu trafik meselesi de değil aslında. Almanya'daki gibi iki maddelik bir "yol kanunu" iyi olurdu.
  • quote:

Olay tamda 1000 TL.

Alıntıları Göster
    Adam haklı, o anda bana yapsa (refleksle) ustune kırar ve düşürürdüm ve durup gidip herşeyin üzerine birde dayak atar sonra biner giderdim. Yaralı olup olmasi umrumda mi? Değil, önce adam olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 9 Nisan 2018; 15:27:19 >
  • Bu arkadaşların hepsinin profiline girin makas atıyorlar asıl komik olan bu. Geçen gün sağa sinyal vermeme rağmen arkamdaki motorcu sağımdan geçiyo bi de korna basıyor bana. İnanılmaz derecede akılsız güruh bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: 9FiestaM6

Adam haklı, o anda bana yapsa (refleksle) ustune kırar ve düşürürdüm ve durup gidip herşeyin üzerine birde dayak atar sonra biner giderdim. Yaralı olup olmasi umrumda mi? Değil, önce adam olmalı.

Alıntıları Göster
    Peki siz adam mı olduğunuzu düşünüyorsunuz şu hareketi yaparak?

Ne kadar güzel memleket olmuşuz be. İnsanın canına kast etmek bu kadar kolay olabiliyormuş biz boşuna iyi olalım kimseye bulaşmayalım diye uğraşıyormuşuz.
  • quote:

Olay tamda 1000 TL.

Alıntıları Göster
    Tabii canım, bugün gel aynamı kır. Yarın 15-20 kişilik grup olarak denk gel beni linç et. Sonra da Şile tarafına gideriz bi denize karşı da şeyaparsın, oh mis. Çünkü motor sürücüsü olmak bunu gerektirir.

Plaka takmadan dolaşır; "Takmam, takmayacağım kimse de taktıramaz" diye devletin kanununa karşı gelir (Bir kişi değil, çoğu böyle, facede bir motor grubundan sırf bu tartışma yüzünden atılmışlığım var).
    Mesela şeridinize tecavüz eder, siz kendi şeridiniz içerisinde sağa/sola hareket edince sizi 'kendisini sıkıştırmakla' suçlar, kafasında bir kamera vardır bir de, hemen olayı YouTube'a atar. Oh mis gelsin tıklanmalar, gelsin paracıklar. Halbuki şerit bana aittir, şeritten çıkmadıktan sonra istediğim gibi zikzak yaparım, ne karışır?
    Mesela yine şerit dahi olmayan bir yerden gelip (E5 sol şerit ile bariyer arası misal), şeridinde giden arabayı şeridi içerisinde sıkıştırarak geçer.
    Yine mesela trafik tamamen durmuştur, aralardan geçmesini anlayabilirim. Ama bir kuralı ihlal ediyorsanız sonuçlarına katlanacaksınız. Durmuş E5'te birisi kapı açtı, motorcu da o kapıya çarptı diye suçlu kapıyı açan oluyor. Yahu hırsızın hiç mi suçu yok? Sormazlar mı tamamen durmuş trafikte adamın şeridinde ne işin vardı diye? Adam belki fenalaştı açtı kapıyı, belki kötü durumda istifra edecek, belki takside yolcu ve geç kalacağını anlayıp inmek istedi. E5'te kapı açmak doğru değil ama arızi durum olur, açar. O kapıya sinek gibi yapışınca sızlanmasın o motorcu.

Gel gelelim, motorcular hiç de sandığınız gibi masum, zavallı değil. Aksine devletin kanununu dahi tanımayabilecek seviyeye ulaşan kişiler. Sen kalkıp her türlü kuralı ihlal et, sonra bir araç sürücüsü senin kural ihlal etmeni bir şekilde engellemiş bulunsun, git aynasını kır. Oh ne ala memleket yav. Yarın gidip motor alıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Tabii canım, bugün gel aynamı kır. Yarın 15-20 kişilik grup olarak denk gel beni linç et. Sonra da Şile tarafına gideriz bi denize karşı da şeyaparsın, oh mis. Çünkü motor sürücüsü olmak bunu gerektirir.

Plaka takmadan dolaşır; "Takmam, takmayacağım kimse de taktıramaz" diye devletin kanununa karşı gelir (Bir kişi değil, çoğu böyle, facede bir motor grubundan sırf bu tartışma yüzünden atılmışlığım var).
    Mesela şeridinize tecavüz eder, siz kendi şeridiniz içerisinde sağa/sola hareket edince sizi 'kendisini sıkıştırmakla' suçlar, kafasında bir kamera vardır bir de, hemen olayı YouTube'a atar. Oh mis gelsin tıklanmalar, gelsin paracıklar. Halbuki şerit bana aittir, şeritten çıkmadıktan sonra istediğim gibi zikzak yaparım, ne karışır?
    Mesela yine şerit dahi olmayan bir yerden gelip (E5 sol şerit ile bariyer arası misal), şeridinde giden arabayı şeridi içerisinde sıkıştırarak geçer.
    Yine mesela trafik tamamen durmuştur, aralardan geçmesini anlayabilirim. Ama bir kuralı ihlal ediyorsanız sonuçlarına katlanacaksınız. Durmuş E5'te birisi kapı açtı, motorcu da o kapıya çarptı diye suçlu kapıyı açan oluyor. Yahu hırsızın hiç mi suçu yok? Sormazlar mı tamamen durmuş trafikte adamın şeridinde ne işin vardı diye? Adam belki fenalaştı açtı kapıyı, belki kötü durumda istifra edecek, belki takside yolcu ve geç kalacağını anlayıp inmek istedi. E5'te kapı açmak doğru değil ama arızi durum olur, açar. O kapıya sinek gibi yapışınca sızlanmasın o motorcu.

Gel gelelim, motorcular hiç de sandığınız gibi masum, zavallı değil. Aksine devletin kanununu dahi tanımayabilecek seviyeye ulaşan kişiler. Sen kalkıp her türlü kuralı ihlal et, sonra bir araç sürücüsü senin kural ihlal etmeni bir şekilde engellemiş bulunsun, git aynasını kır. Oh ne ala memleket yav. Yarın gidip motor alıyorum.

Alıntıları Göster
    Kural tanımayanlara bişey demiyorum. Herkes kurala uyacak. Bunu sen ben değil devlet söylüyor. Plaka takılacak kurala uyulacak. Ama kusura bakmayın da kurala uymadı diye de kimsenin canına kastetmeye kimsenin hakkı yok. Motosikletlinin arabalıya kamyoncunun arabalıya arabalının minibüsçüye zarar vermeye canına kast etmeye hakkı yok.

Senin bahsettiğin kural tanımayanlar. Sen gidip kural tanımayan birinin canına kast edersen suçlu o değil sen olursun bunu unutma. Motorcular haklı demiyorum.

Motorcuların o kadar kusurunu yazmışsın senin hiç suçun yok mu? Yolunca giden adamı sıkıştırınca suçlu o mu oldu? İki çizgi arası senin hakkın olduğu kadar motorcunun da hakkı sen ona tecavüz edemezsin.

E5'te neden kapı açarsın? E5'in açılımı nedir? Europa 5 yolu. Normal şartlarda akıcı bir trafiktir ama İstanbul'da akmıyor. Sağına soluna bakmadan arkaya bakmadan kapıyı aç adam vursun ne güzel.

Her zaman söyledim. Burda motorcular hakkında atıp tutanların hepsi hayatlarında motor kullanmamış insanlar. Yarın bir gün motor kullanmaya başladıkları zaman bu sefer kendisi motorcu olup arabacılara laf atıyolar. Bu değişmez bir kuraldır. Bir çok defa da şahit oldum bu duruma.

• Su motor surenlerin arabaci lafina hastayim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kural tanımayanlara bişey demiyorum. Herkes kurala uyacak. Bunu sen ben değil devlet söylüyor. Plaka takılacak kurala uyulacak. Ama kusura bakmayın da kurala uymadı diye de kimsenin canına kastetmeye kimsenin hakkı yok. Motosikletlinin arabalıya kamyoncunun arabalıya arabalının minibüsçüye zarar vermeye canına kast etmeye hakkı yok.

Senin bahsettiğin kural tanımayanlar. Sen gidip kural tanımayan birinin canına kast edersen suçlu o değil sen olursun bunu unutma. Motorcular haklı demiyorum.

Motorcuların o kadar kusurunu yazmışsın senin hiç suçun yok mu? Yolunca giden adamı sıkıştırınca suçlu o mu oldu? İki çizgi arası senin hakkın olduğu kadar motorcunun da hakkı sen ona tecavüz edemezsin.

E5'te neden kapı açarsın? E5'in açılımı nedir? Europa 5 yolu. Normal şartlarda akıcı bir trafiktir ama İstanbul'da akmıyor. Sağına soluna bakmadan arkaya bakmadan kapıyı aç adam vursun ne güzel.

Her zaman söyledim. Burda motorcular hakkında atıp tutanların hepsi hayatlarında motor kullanmamış insanlar. Yarın bir gün motor kullanmaya başladıkları zaman bu sefer kendisi motorcu olup arabacılara laf atıyolar. Bu değişmez bir kuraldır. Bir çok defa da şahit oldum bu duruma.

Alıntıları Göster
    Şimdi bir saniye bir saniye, o benim arabama istediği gibi zarar verirken, ben karşı koymayayım mı? Vursun kaçsın oh ne güzel, aracının seriliğine, benim asla yetişemeyeceğime güvenerek yapıyor o hareketi. Yani her şeyden önce burada olay etik değil.

Gel gelelim, burada arabaya kast eden motorcuya yapılan bir kasıt söz konusu. Sizin de dediğiniz gibi o adam bana zarar veremez başta.

Şimdi koca araba ile şerit içerisinde ben giderken, motorcu sonradan benim şeridimin içine giriyorsa ben nasıl şerit tecavüzü yapmış oluyorum? Şerit bana aittir, geçmek istiyorsa ya soldaki şerite geçerek (Komple başka bir şeride geçerek) ya da benim yol vermemi bekleyerek geçecek. Yok sen şerit içerisindeyken şeridine girerim diyorsa o benim şeridime tecavüz etmiştir. Yolunda giden adamı o sıkıştırmıştır, olası bir kaçınma manevrası durumunda benim elimi kolumu o bağlamıştır, yolunda giden benimdir. İki çizgi arasındaki yolun, aracımın uzunluğu olan 4483 mm'lik boylamasına olan kısmı bana aittir, girerse şerit tecavüzünü o yapmış olur. Hatta önümdeki takip mesafesi kadar alan da bana aittir. Eğer otomobil sürücüsü makas atıyorsa, benim şeridime girerek beni geçiyorsa aynı tepkiyi ona da gösteririm.

E5'te kapı açmanın doğru olmadığı bir gerçek olsa da, olağan bir durumdur. Ben arkamdan geleni sürücü koltuğundan kontrol ederim de, sağ arkada oturan kişinin pek aklına gelmeyecektir. Hata + hata = kaza. Benim kapım gider motorcunun canı. Kimin daha dikkatli olması gerektiği açık. Duran arabaların arasından gidecekse de her an durabilecek şekilde gidecek.

Sahilde duran trafikte karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayaya çarpıp "Aynaya baksana lan" diye fırça kayan motorcu gördüm. Paşamız kaldırım ile sağ şerit arasındaki boşluktan geliyor, sonra duran trafiğe güvenip yola inen yayayı fırçalıyor. Paşamdaki lükse bak vay anam vay...

İş trafik içerisinde 'tahmin edilebilir' sürmeye geliyor. Motorcular ne yapacaklarını kestirebileceğimiz şekilde sürerlerse emin olun kimse hususi motorcunun önüne kırmaz. Motorcu biraz usturuplu olacak, aracının seri olup "Ne de olsa yetişemez, dayak yemem" diye basıp kaçabileceğine güvenmeyecek, toplu haldeyken "Bu kadar adamız inerse döveriz" mantığı ile sürmeyecek altındaki aleti, tramvaya bile atar yapmayacak mesela... Ahh ahh..

• Geçenlerde tek gidiş tek geliş yolda karşıdan gelen bir araç hatalı sollama yaptı. Geçmesi pek mümkün değil. Fren yapıp sağa kırdım direksiyonu, Bir anda bir korna sesi ve motor sesi yanımda. Motorlu bir vatandaş benim sağımdan geçiyor. Ama sağda emniyet şeridi vesaire yok. Yani benim şeridimden arabamın dibinden geçiyor. Ben karşıda hatalı sollama yapıp üstüme çıkandan kaçmaya çalışırken bir de motorcuya çarpmamaya çalışıyorum. Neyse ki şans eseri kaza olmuyor. Benim yerime acemi bir şoför olsa belki panikle daha sert şekilde sağa kaçacak ve motora çarpacaktı. Yada motora çarpmamak için sol yapıp hatalı sollama yapan araca. Trafikte motorcuların gereksiz aksiyonları sonucu şans eseri kaza oluyor ya da olmuyor.
    Otomobil ile makas atan magandalar da var. Onlardan korunmak basit. Ya en uzak şeride gideceksin yada geçebileceği boşluğu tamamen kapatacaksın. Ama motorlu olan versiyonları çok tehlikeli her yerden geçebileceklerini sanıyorlar. çok hızlı şerit değiştirdikleri için fark edilmiyorlar. Tüm sürücüler sanki önüne değil de sürekli aynalara bakıp gidiyormuş gibi kafa yapıları var. Motor kullanan magandalar, otomobil kullanan magandalardan daha tehlikeliler. Ve oran olarak daha fazlalar. Bu kamera mevzuu ile tüm motorcuları zan altında bırakmaya başladılar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.