Şimdi Ara

Son zamanlarda motorcuların ayna kırma olayı artması. (Video)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
4.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bunun gibi daha büssürü örnek var. Düşünceleriniz nedir?

Kendi yorumum:
    Ayna kırmak doğru bir şey mi?
    Her sürücü hata yapabilir. Önemli olan hatayı düzeltmektir. Ayna kırma olayına gelirsek, hata yapıpda üste çıkmaya çalışıyorsa eyvallah bir nebze hak etmiştir denilir. Ama hata yapan bir kişiyi uyarmadan ,etmeden yada keyfi direk ayna kırmak doğru değildir.
    O aynayı neyse..

Not: Bu zamana kadar trafikte motorculara yol verip, koruyan birisi olarak birisinin malına (ki hata yaptı diye hak etti demek tamamen bir ergen işidir) zarar vermek doğru değildir hatta suçtur.

• İnsanların yıllarca çalışıp aldığı malına böyle kolayca zarar vermek şeref yoksunluğudur.Hepsi de kaçıyor , yiyorsa vurduktan sonra durun konuşun.Ben arabalar masum demiyorum ama motor her bulduğu aradan geçer sonra şeridi ortalayınca beni araçtan saymıyorsunuz der.Bu ayna kırıcılar çok cesurmuş.
    Araç sürücüsü olarak onlarca motor kanalı takip ediyordum hoşuma gidiyordu sohbet vs fakat öyle bir hal aldı ki tüm motorcular sohbetten ziyade en ufak bir kusurda el kol hareketi yapar prim kasar hale geldi.

motorcular genel olarak sıkıntılı insanlar kendileri hertürlü naneyi yer araç sürücüsü sinyal yakmasın demedikleri laf kalmaz uzak durmak lazım
    kuralların uygulanmadığı muz cumhuriyeti sistemlerinde böyle şeyler olur

motosikletlerin neredeyse tamamı sürekli kural ihlali yapıyor, yasal olarak ne emniyet şeridi kullanabilir ne de şerit aralarına girebilirler, hız sınırlarına uymak zorundadırlar, tehlikeli geçişler yapamazlar, yok bizim kıyafetimiz kalın çok sıcak sürekli hareket etmemiz gerekler, yok arkada durursak geriden gelen arkadan vurur sıkıştırırlar falan palavra laflar

otomobil sürücülerinin çoğu insanlık olsun diye yol veriyor diye kendi yolları zannediyorlar her girdikleri yeri, özellikle de kurye vb motosikletler ne kaldırım tanıyor ne yaya yolu

sonuç itibariyle motosikletler görmezden gelinmez ve adam akıllı cezalar yazılırsa, o ayna kıran arkadaşlar da ceza makbuzunu ellerine aldıklarında aslında kullandıkları yolun yasak olduğunu anlayacaklardır, ha inatla kırmaya devam ederlerse de mutlaka ters birilerine denk geleceklerdir, malum nizami şekilde şerit değiştiren arabanın yolunu kesmeye kalkıp bir de hareket yapınca arabadan çıkan silahlar sonrası nasıl hoş anlar yaşadıkları bilinen bir gerçek
  • Araç sürücüsü olarak onlarca motor kanalı takip ediyordum hoşuma gidiyordu sohbet vs fakat öyle bir hal aldı ki tüm motorcular sohbetten ziyade en ufak bir kusurda el kol hareketi yapar prim kasar hale geldi.

motorcular genel olarak sıkıntılı insanlar kendileri hertürlü naneyi yer araç sürücüsü sinyal yakmasın demedikleri laf kalmaz uzak durmak lazım
  • İnsanların yıllarca çalışıp aldığı malına böyle kolayca zarar vermek şeref yoksunluğudur.Hepsi de kaçıyor , yiyorsa vurduktan sonra durun konuşun.Ben arabalar masum demiyorum ama motor her bulduğu aradan geçer sonra şeridi ortalayınca beni araçtan saymıyorsunuz der.Bu ayna kırıcılar çok cesurmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HayrullahKNY -- 9 Nisan 2018; 3:17:38 >
  • kuralların uygulanmadığı muz cumhuriyeti sistemlerinde böyle şeyler olur

motosikletlerin neredeyse tamamı sürekli kural ihlali yapıyor, yasal olarak ne emniyet şeridi kullanabilir ne de şerit aralarına girebilirler, hız sınırlarına uymak zorundadırlar, tehlikeli geçişler yapamazlar, yok bizim kıyafetimiz kalın çok sıcak sürekli hareket etmemiz gerekler, yok arkada durursak geriden gelen arkadan vurur sıkıştırırlar falan palavra laflar

otomobil sürücülerinin çoğu insanlık olsun diye yol veriyor diye kendi yolları zannediyorlar her girdikleri yeri, özellikle de kurye vb motosikletler ne kaldırım tanıyor ne yaya yolu

sonuç itibariyle motosikletler görmezden gelinmez ve adam akıllı cezalar yazılırsa, o ayna kıran arkadaşlar da ceza makbuzunu ellerine aldıklarında aslında kullandıkları yolun yasak olduğunu anlayacaklardır, ha inatla kırmaya devam ederlerse de mutlaka ters birilerine denk geleceklerdir, malum nizami şekilde şerit değiştiren arabanın yolunu kesmeye kalkıp bir de hareket yapınca arabadan çıkan silahlar sonrası nasıl hoş anlar yaşadıkları bilinen bir gerçek

• Aynamın bir motorcu tarafından kırıldığını düşündüm de... Kaçarsa kaçar zaten ama işte kaçamazsa hayatına o aynayla devam eder. Katlanır değil ama ısıtmalı.

Keşke araç kamerası zorunlu olsa Türkiye'de de. İhmal etmemek lazım.
  • Doğduğumdan beri araba hastalığım var. 7 yaşımda öğrendim araba kullanmayı. Ama şu motosikletlere bir türlü ısınamadım nedense. Geçen gün e5ten yan yola girdim çağlayan tünele döncem. Verdim sinyali sağa yol bomboş arkadanda motosiklet geliyor ilerliyorum aynı zamanda motosikletle mesafede var. Adam sağ sinyalimi yaktığımı görünce arkadan korna selektör felan hızınıda arttırdı illa sağımdan geçecek yol bomboş sol tarafımdan çok rahat geçer istese. Tam dönme yerine geldim hala zorluyor şeytan dürttü kır sağa ne hali varsa görsün diye yavaşladım bastı gitti sağımdan. Bazılarının derdini anlayamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fb.1907 -- 9 Nisan 2018; 3:53:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir motorcu da olarak, bu gibi trafikte yasanan bütün şiddet olaylari karsisinda yaşadığım toplumdan utanıyorum.

Halbuki yayalar dahil tum trafik unsurlari icin koyulmus trafik kurallari vardir. Bütün motorcular bilmeli ki ulkemizde duran trafikte bile filtrasyon yapilmasina izin verilmemektedir. Bu gibi kural disi kullanimlar karsisinda butun risk motorcuya aittir.

Ayna kirmak ne ise , bir kamyonun dar bir yolda motorun uzerine kasten uzerine kirmasi ayni seydir.

Bununla beraber motorlarin kıvrak ve ufak ve de cok daha kirilgan bir tasit oldugunu tahmin edilenden cok daha hizli gittiğini yaklasma hizinin kestirmesinin guc oldugunu, daha sık serit degistirebilecegini de diğer taşıtlar bilmeli aynlarini daha fazla kontrol etmelidir.

Dedigim gibi Ayna kirmanin hele hele boyle bir suçu çekip YouTube a koymanin izleyerek ve izleterek bu insalara para kazandirmanin hic bir elle tutulur yanı yoktur.

Kasten Mala Zarar vermek, trafik uzerinden can ve mal güvenliğine kasıt, islenen suc ile internet ortaminda övünme, para kazanma amacli suç işleme, seklinde bakildiginda uzun bir sure bu insanlar ozgurlukten men edilebilinir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 9 Nisan 2018; 6:47:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ah şu motorcular benim aynamı kırsa ona kaza yaptırıp yaralamazsam adam değilim kanunsuzluk yapiyolarsa kanunsuzca cevap vericeksin

• quote:

Orijinalden alıntı: elente

Aynamın bir motorcu tarafından kırıldığını düşündüm de... Kaçarsa kaçar zaten ama işte kaçamazsa hayatına o aynayla devam eder. Katlanır değil ama ısıtmalı.

Keşke araç kamerası zorunlu olsa Türkiye'de de. İhmal etmemek lazım.
    dizinde karninda omzunda bacaginda metal korumalar bulunan, kafasinda kask olan adama ne yapacaksin cok merak ettim? hulk felansin sanirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-60C9D430E

dizinde karninda omzunda bacaginda metal korumalar bulunan, kafasinda kask olan adama ne yapacaksin cok merak ettim? hulk felansin sanirim.

Alıntıları Göster
    Hem böyle korumalı hem de aynayı kırınca duracak maçası yok he.

• Bir tanesi de aynayı kırdıktan sonra dursa ya. Yiyorsa...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes indirip dövmekten bahsetmiş de benden tavsiye kask mont eldiven vs yani tam koruma giymiş motorcuları dövemiyorsun buz hokeyi oyuncusu gibi hiçbir şey olmuyor adamlara 😂 :))

• quote:

Orijinalden alıntı: xnoname

Herkes indirip dövmekten bahsetmiş de benden tavsiye kask mont eldiven vs yani tam koruma giymiş motorcuları dövemiyorsun buz hokeyi oyuncusu gibi hiçbir şey olmuyor adamlara 😂 :))
    Biber gazını vizörden yedi mi görür bişeyleri tersten.

Veya ufak boya spreyle vizörü boyayabilir, şoförün fantazisine kalmış artık.

O kaskına güvenir kafa atarım diye ama ne çıkacağı belli olmaz yani, silahlı da çıkabilir karşısındaki.

O ayna kıranlardan birini şoför farkedip önüne kırsa ne olur acaba??

• pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Ya hocam kaç kişi bu kadar donanımlı geziyor Allah aşkına :) valla ben bulaşmam bulaşana da mani olmam .)

• Videolardaki Erkek motorcuların ortak noktası, kalabalık değillerse hepsi kaçıyor aynaya müdahale ettikten sonra..
  • 2. Videoda surucunun bir sucu bile yok ama otoban cocugu motorcu arkadasimiz altindaki motorun verdigi otoban cocukluguyla hem kiriyor bir de kaciyor.

• Vectra a ya denemesinler

Kendilerini yerde bulurlar

• quote:

Orijinalden alıntı: LiteraryN

Ah şu motorcular benim aynamı kırsa ona kaza yaptırıp yaralamazsam adam değilim kanunsuzluk yapiyolarsa kanunsuzca cevap vericeksin
    1000 TL'lik ayna için adam öldürmeye tam teşebbüs. Bravo. Zihniyetinize düşüncenize hayran kaldım gerçekten.

Gerçi Türkiye'de insan hayatı o kadar ucuz ki 1 TL vermedi diye öldürülen yol vermedi diye denize atılan insanlar var bu memlekette. O yüzden 1000 TL için adam öldürmeye tam teşebbüs etmeniz gayet normal. Bravo.
  • Bu çakallığı yapan adi insanları kesinlikle seyir halinde olay olduktan sonra bir anda direksiyonu kırıp vurup yere düşürmek gerekiyor. Kaldı ki kaskın içine sıkılacak biber gazı ya da kask camına sıkılacak sprey boya ile kapıya köpek edilebilirler.

• Bulunduğum yerde çok fazla motor kullanan var adamı illahlah ettiriyorlar. İşlerine geldi mi biz taşıtız diyorlar işleri geldimi kaldırımdan sağdan soldan geçiyorlar. Benimde hepsini bonus gibi toplayasım geliyor ama sabrediyorum☺

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.