Broşür,reklam videolarında yazılanların ne kadar doğru olduğunu en iyi inceleme videoları bize anlatıyor.Aşağıdaki videoyu tamamını izledim.Arkadaşlar megane e-tech ile adana-gaziantep gibi şehirlerin olduğu 3000 km uzun yola çıkmışlar.Bu videodan çıkardığım sonuçlara gelecek olursak; -Ortalama 100-110 km hızlarla her 200 küsür km'de şarj dolumu Her şarjda 1 saat bekleme süresi -Ortalama km'ye 1,50 tl hızlı şarj ücreti -İçten yanmalı otomobille ortalama 30 saat yolculuğun 40-45 saat'e çıkması -Her 1 saatlik şarj molasında döner,çay,ayran,kola,tuvalet ücreti vs ekstra giren masraflar -1 saatlik molalarda sıkılan,ağlayan çocuklar,hanımın dırdırı sonucu riske giren evlilikler,cinnetlik durumlar -Navigasyondan şarj yeri aramalar... -Toplamda 4500 tl hızlı şarj ücreti Kış şartlarında tüketim,iç ortam ısınma,ısı pompası ıvır zıvır vs durumlara da cabası. 1.6 dizel aracımla 120-130 km otoyollarda hızımla 6000 tl yakıyorsam.Ne anladık biz bu elektrikli araçtan?Parayla rezil olmak başka birsey değil.Videodaki arkadaş ben yolculuktan çok memnunum demiş.Tabi canım bekar bekar arkadaşlarla takılırsan memnun olursun.Hele bir de aile çoluk çocukla çık o yola göreyim. Oğuzhan YILDIRIMyoutube Arkadaşlar herkese selamlar, öncelikle kanala abone olup videoyu beğenirseniz sevinirim. Kanalın büyümesi için desteklerinize ihtiyacım var.
Instagramda 54passatb8 hesabına hepinizi beklerim orada 68 bin kişiyiz.
00:00 Giriş
00:22 Gaziantep’e Gidiyoruz
03:33 Gaziantep’te Kahvaltı Yapıyoruz
04:43 Tamis Kahvesine Geldik
05:37 Meşhur Kasap’a Geldik
08:09 Yola Devam Ediyoruz
09:20 Adana’ya Geldik
11:18 Kaburgacı Yaşar’a Geldik
12:12 Muzlu Süt Alacağız
12:57 Pozantı’yı Tırmanıyoruz
15:01 Ankara’ya Geldik
16:20 İzmit’e Vardık
17:02 Sürüş Değerlendirmesi https://www.youtube.com/watch?si=ri09hJPB7F5RvPjm&v=ac1XiZDr6-g&feature=youtu.be |
Elektrikli araçların uzun yolda balon olduğunu anlatan en iyi video
-
-
Birileri bu teknolojiyi satın alacak ki; bu da zaman içinde alınabilir hale gelecek. Siz almazsınız olur biter. Niye bu serzeniş ki?
Teknoloji ile ilgili her konuda geçerlidir bu kural.
O teknoloji oturana kadar, hevesli bir ayran budalası grup kobay olarak kullanılır.
Ha ben kobay olmak istemem derseniz, bi dizel, bi de tüblü ve öfkeliyi koyacaksınız kapıya benim gibi, keyfinize bakacaksınız.
Bu arada hesabını kitabını yapıp kullanım profiline göre iyi analiz edip satın alanlar için ceyranlılar şu an bile biçilmiş kaftan.
Bu sadece ceyranlı arabalar için değil, ne alıyorsanız alın kırk ölçüp bir biçme zamanı.
Sonuçta gerekli olana birşey diyemem de, gereksiz alınan her şey, "bi'yerin" sütlaç faturasına destek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 28 Ekim 2023; 19:40:49 > -
Bir şey anlamanız gerekmiyor hocam elektrikli araçtan.. size uymuyorsa şu an almıyorsunuz. bir geçiş sürecindeyiz senelerce her şey bu şekilde gitmeyecek.
elektrikli araç süper mantıklıdır, her konuda dizel ve benzin otomobillerden üstündür diye bir şey yok.. böyle uzun yol yapıp duran insana zaten gelmez.
buradaki asıl sorun elektrikli araçlar değil.. dizellerin talep olmasına rağmen yok edilmesi. çevreci saiklerle yapılıyor her şey, siz çok rahat edin, çok memnun kalın diye değil beğenin veya beğenmeyin endüstri 50lerde tasarım, 70'lerde ekonomi, 90larda da mühendislik üzerine gidiyordu. şu an da sürdürülebilirlik üzerine gidiyor. dediğim gibi geçiş dönemi, bu sorunlar olacak, zamanla ak koyun kara koyun belli olacak, taşlar oturacak..
-
İyi niyetli bir yaklaşım. Ama olayın özü gerçekten o mu?
Tasarım, ekonomi, muhendislik, sürdürülebilirlik, çevrecilik, geri dönüşüm vs vs... Hepsi tırt. Her şey para için. PA RA...
Cebinizde parayı en efektif, en verimli bir şekilde alabilmek için.
Sonuçta bunun da bir maliyeti var.
Yok elektrikli arabanın maliyetinden bahsetmiyorum, cebinizdeki parayı alabilmenin maliyeti....
ek:
geri dönüşüm, çevrecilik, sürdürülebilirlik...
niş bir örnek:
buyrun
Evrim AğacıyoutubeGeçtiğimiz haftalarda yayınladığım plastik videosu [https://www.youtube.com/watch?v=EzJPwC-MnyY], benim beklediğimin çok ötesinde bir ilgiyle karşılandı. Konu hakkında çeşit çeşit tartışma gördüm, hatta üzerine ek bilgiler katan videolar bile çekildi. Bunu görmek harika. Ama videoya gelen 2 tip yorum dikkatimi çekti: Bir grup insan, geri dönüşümün ne kadar kusursuz olduğundan, çoğu plastiğin geri dönüştürüldüğünden, işte geri dönüştürülmek üzere getirilen plastiklere kilogram başına 3-5 lira gibi paralar ödendiğinden, eğer geri dönüşüm işe yaramıyor olsa bunların neden ödeneceğinden bahsederek, videonun hatalı veya uydurma falan olduğunu iddia etmiş. İkinci bir grupsa, geri dönüşümle boşuna uğraştıklarını fark ettiklerini, bundan sonra hiç geri dönüşüm yapmayacaklarını söylemiş. Bu videoda, plastik videosunu farklı bir açıdan yeniden ele alalım ve bu iki yaklaşım ne kadar doğru, hep birlikte görelim. Bu sırada bol bol yeni şey de öğrenme fırsatımız olacak. #Plastik #GeriDönüşüm #Yalan 00:00 Giriş 01:21 Yalın Gerçek: Plastiklerin Ezici Çoğunluğu Geri Dönüştürülmüyor - ve Dönüştürülmeyecek! 02:17 Ürettiğimiz Plastiklere Ne Oluyor? 04:24 Geri Dönüşüm Yalansa, Geri Dönüşüm İçin Toplanan Plastiklere Neden Para Ödeniyor? 06:41 Yüzde 9 Oranını Daha İyi Anlayın! 07:04 Zaman İçinde Geri Dönüşüm Oranının Değişimi 07:23 Mekana Göre Geri Dönüşüm Oranının Değişimi 07:45 Türkiye'de Geri Dönüşüm Oranları ve Zamanla Değişimi 08:32 Downcycle: Geri Dönüşüm, GERÇEKTE Ne Demek? 10:00 Upcycle: Geri Dönüşüm, GERÇEKTE Ne Olmalı? 11:00 Bakire Plastik Çok Daha Kârlı (ve Muhtemelen Hep Öyle Kalacak) 11:30 Tuhaf Geri Dönüşüm Uygulamaları: Geri Dönüştürüldüğünü Sandığınız Şeyler Geri Dönüştürülmüyor! 14:05 Plastik Türüne Göre Geri Dönüşüm Oranının Değişimi: Termoset Plastik Geri Dönüştürülebilir mi? 15:33 Termoplastikler: Hangi Plastik, Ne Kadar Geri Dönüştürülüyor? 17:22 PET Şişe Üzerinden Yapılan Algı Oyunu 17:45 Geri Dönüştürülemeyen Plastikler Nereye Gidiyor? 18:29 Plastikten "Kurtulmada" Yeni Çağ: Fakir Ülkelere Plastik Kakalamak 19:05 Geri Dönüşümle Uğraşmaya Gerek Yok mu? 19:44 Geri Dönüşüm Bizi Kurtaramaz! 20:20 Atık Hiyerarşisi: "3R", Bir Eşitliği Değil, Bir Hiyerarşiyi Anlatıyor! 21:14 3 de Yetmez 8 Tane R: Her Şeyin Başı Yeniden Düşünmek (Rethink)... 21:46 Rally: Oturduğunuz Yerden Olmaz! 22:45 Refuse: Plastiği de Yücelteni de Reddet! 23:24 Reduce: Plastik Kullanımını Azalt! 23:30 Repair: Hemen Atma, Tamir Et! 23:44 Reuse: Aksi İmkansız Olana Dek Yeniden Kullan! 24:31 Remove: Plastiği Dolaşımdan Çıkar! 25:43 Recycle: Geri Dönüşüm Bir Canavar Değil, Onu Kullanmayı Bil! 26:27 Kapanış *** 📽️ Videografi & Post-Prodüksiyon: Çınar Ege Bakırcı Evrim Ağacı'nın Türkiye'de bilim anlatıcılığı çalışmaları tamamen okurları ve izleyenleri tarafından maddi olarak desteklenmektedir. Yaptıklarımızı faydalı buluyorsanız ve daha fazlasını yapmamıza katkı sağlamak isterseniz: 💪 Patreon veya Kreosus destekçilerimiz arasına katılabilirsiniz: https://www.patreon.com/evrimagaci | https://kreosus.com/evrimagaci 📹 Dilerseniz, YouTube'un "KATIL" seçeneğini kullanarak da bize destek olabilirsiniz: https://www.youtube.com/channel/UCatnasFAiXUvWwH8NlSdd3A/join 🎪 Bilim tişörtleri, kitaplar ve diğer ürünlerimizden satın almak için: https://pazar.evrimagaci.org/ 🎈 IBAN numarası, kriptopara veya PayPal yoluyla destek olmak için: https://evrimagaci.org/destekol 📕 Neden desteğe ihtiyacımız olduğuyla ilgili daha fazla bilgiyi buradan alabilirsiniz: https://evrimagaci.org/destekol Yanımızda durduğunuz için çok teşekkürler! ❤ *** BAZI FAYDALI BAĞLANTILAR: • En son yüklediğimiz videoyu izlemek için: https://dar.vin/SonVideo • En popüler videomuzu izlemek için: https://dar.vin/EnPopuler • Kanalımıza abone olmak için: https://dar.vin/EAYouTubehttps://www.youtube.com/watch?v=aDCznz8rINY
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 28 Ekim 2023; 19:49:9 > -
valla herkes bi şey söylüyor. elektrikli araç uzun yolda sıkıntı ama youtubeda teslacı bi engin isimli arkadaş var. o da senede 50-60 bin km yapmayacaksanız tesla gereksiz diyor. bunu aldıysanız bineceksiniz, maliyet hesabı vs yapıyor. hem uzun yolda kullanma, şehir içi sür, hem senede 50-60 bin km nasıl yapacak insanlar. araba tepesinden inmamak lazım. memlekette herkes sallıyor bi şeyler, tutan tutturdum diyor. 10-20 bin tllik elektronik alet değil ki bunlar. insanın hayatında yapacağı en büyük harcamalardan biri ev biri araba.
-
Kışın o bebeği hastaneye postaneye götürürken, şehirler arası giderken kaloriferi açtığını düşün, ısı pompası olmayan araçta net olarak %40 menzilin düşüyor.
Yani elektrikli Megane ile kışın kabini biraz ısıtayım İzmir'den Konya'ya gideyim deseniz full şarj ile çıksanız en az 2 kere daha yolda fullemeniz gerek.
-
Elektrikli araç işi 3d tvlere benzeyecek gibi geliyor bana. önünü çok parlak görmüyorum. -
Elektrikli araç ve batarya teknolojisi çok hızlı gelişiyor 2 yıla kalmaz 1000 km menzilli elektrikli araçlar çıkınca bizim fosil yakıtlı araçlar çöp olabilir hiç kendimizi kandırmayalım gelecek elektrikli araçlarda zaten birkaç yıla birçok firma sadece elektrikli üretecek
Ayrıca yolda seyir halinde araç şarjı, güneş panelleri vs gibi teknolojiler de gelişiyor -
Batarya teknolojisi değişmedikçe değişen bir şey olmaz. Ki zaten sınırında bataryalar teknoloji olarak.
Gelecek hidrojen yakıtında. -
Toyota şu an tek şarj ile 1200km menzilli aracın Ar-Gesini yapıyor. Zaten üst klasman araçlarda 800-900km menzil var. Onlarda ilerleyen senelerde 1500km zorlarlar her halde.
bu elektrikli araçlar ilk çıktığında ben olumsuzlukları baştan yazdım. Kışın hiç kullanılmaz zaten bu araçlar. Hele İstanbul trafiğinde 1 günde bitirirsiniz şarjı.
Şarj yerleri çoğalmaya başladı ama daha erken. 2035 yılına kadar yolu var bunların daha. O zamanda elektrikli araç almayanı dövecekler 😁
-
2035den çok daha önce hatta birkaç yıla bu araçların heryerde olacağını düşünüyorum
-
Dediğim vakitlerde tek şarjla 3 bin km’leri konuşmuş oluruz. Konudaki arkadaşta tek şarj ile gittim geldim demiş olur 😁
-
Elektrikli aracı kapının önüne koymam. Sonuna kadar içten yanmalı, sonuna kadar dizel. İçten yanmalı olsunda toyotoya bile binerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daswagen -- 29 Ekim 2023; 1:46:30 > -
Daha önce de söylediğim gibi şarj süresi 10-15 dakikaya dusmedikce ve menzil artmadikca elektrikli arabalar markete gidip gelmek için kullanılacak arabadır. -
Yağ tüccarı Rakıfelır iflas etmek üzereyken içten yanmalı motoru icat ettiler…
-
Açıkçası pili 10 yıl nasıl gidiyor elektrikli araçların anlamıyorum. Elimizdeki telefonlarda lithium ion 3 yıl içinde inanılmaz bir düşüş oluyor. Lfp piller ile belki bu mümkün çünkü termal kontrol daha iyi ancak önceki lithium ionlar ile nasıl olacak bilmiyorum. -
Elektrikli araçların geleceği yok, yapılan argeyi insanlara mecburen kitlemek zorundalar. Hidrojenle çalışan içten yanmalı motor zaten yapıldı.
-
Abi maalesef burada patlıyorsunuz.. tamam seviyoruz üstü kapalı apes kupes işleri ama bu işin plastiğin geri dönüşümü ile zerrece alakası yok.. milletin cebindeki paraya kast etmek için yapılabilecek en en en kötü şey elektrikli otomobillere geçmek. harika biçimde manipule edebilecekleri tekel denilebilecek bir petrol piyasası varken, birden enerji arzını tekelden çıkarıp, resmen bütün endüstrilere istediğiniz gibi enerji üretin dağıtın diyorsunuz.
onu bırakın elektrik evde bile onlarca yıldır üretilen bir enerji türü olmasına rağmen?
her geçen ay özellikle Amerikada solar evlerin sayısı 2'ye 3'e katlanıyor.. solar paneller ve evde enerji depolama maliyeti düştükçe, üretim arttıkça bu iş muazzam bir vergi kaybına yol açacak.. ve buna yapabileceğiniz hiç bir şey yok.. Allahın güneşinden vergi alamayacağınız gibi, düşük maliyeti ultra enerji yoğun katı hal bataryaların en geç 10 yıla geleceği ortada.. 10 yıl hiçbir şey değil. yani depolama maliyetlerine de yapabileceğiniz bir şey yok..
bu işin açıklaması inanılmaz basit.. avrupa birliği komisyonunu ele geçirmiş, dünyanın kanayan yarası 3-5 tane sjw aktivistin, işin önüne arkasına bakmadan çevrecilik kasması. kendi otomotiv endüstrilerine göz göre göre darbe vurmaları, avrupalı üreticilerin canına etti çinliler şuan.. bütün içten yanmalı motor-şanzıman (komple drivetrain) know how'ları 5 senede çöpe gitti. hele ki koskoca VW'nin kendine ettiğini düşman düşmanına etmedi, tipik sjw salaklığı. bu kadar basit..
-
Elektrikli arabaların albenisi olması için her benzinlikte şarj istasyonu olması lazım ve batarya teknolojilerinin daha da geliştirilmesi lazım.
Daha hızlı şarj ve daha uzun menzil vermesi lazım.
-
O arkadaş prim yapmak için çekiyor o videoları paranın kokusunu aldı muhtemelen.ekonomide herkesin tek derdi cebinizdeki son kuruşa kadar almak.bütün araçlar a noktasından b noktasına taşır.elektrinin vergisi bile bir dünya para.bu kadar zengin bir ülkemiyiz bilmiyorum.
Elektrikli aracı kapının önüne koymam. Sonuna kadar içten yanmalı, sonuna kadar dizel. İçten yanmalı olsunda toyotoya bile binerim.
|
Birileri bu teknolojiyi satın alacak ki; bu da zaman içinde alınabilir hale gelecek. Siz almazsınız olur biter. Niye bu serzeniş ki? Teknoloji ile ilgili her konuda geçerlidir bu kural. O teknoloji oturana kadar, hevesli bir ayran budalası grup kobay olarak kullanılır. Ha ben kobay olmak istemem derseniz, bi dizel, bi de tüblü ve öfkeliyi koyacaksınız kapıya benim gibi, keyfinize bakacaksınız. Bu arada hesabını kitabını yapıp kullanım profiline göre iyi analiz edip satın alanlar için ceyranlılar şu an bile biçilmiş kaftan. Bu sadece ceyranlı arabalar için değil, ne alıyorsanız alın kırk ölçüp bir biçme zamanı. Sonuçta gerekli olana birşey diyemem de, gereksiz alınan her şey, "bi'yerin" sütlaç faturasına destek. |
Kışın o bebeği hastaneye postaneye götürürken, şehirler arası giderken kaloriferi açtığını düşün, ısı pompası olmayan araçta net olarak %40 menzilin düşüyor. Yani elektrikli Megane ile kışın kabini biraz ısıtayım İzmir'den Konya'ya gideyim deseniz full şarj ile çıksanız en az 2 kere daha yolda fullemeniz gerek. |
Elektrikli araç işi 3d tvlere benzeyecek gibi geliyor bana. önünü çok parlak görmüyorum.
|
Elektrikli araçlar şu anda evin 2. arabası olabilir en fazla. Mesela istanbuldan bodruma aynı anda çok değil 1000 elektrikli aracın yola çıktığını düşünün. Sizce bu araçlar bodruma varabilir mi?
|
Konuyu şu kirli zihniyetinle ille de savunduğun siyasi görüşe çekeceksin değil mi?Şu forumda senin kadar boş bir adam yok.Her konunun altına gelip akp siyasetini yansıtıyorsun.Konu içinde mesaj yazan arkadaşların mesajinı okursan söylemek istediklerimin gayet iyi anlaşıldığını fark edersin.Ben şu an olan bir durumu anlatıyorum.Amerikanı da petrolünü de al ötede oyna. |
Geçen hafta bir arkadaşım MB EQE 4matic siparişi verdi. Liste fiyatı 3,744.000 TL ama şusu busu derken arkadaşıma 3,950.000 TL'ye mal olacak. Aynı modelin dizeli 200 D 4 matic. 5.066.000 TL liste fiyatına sahip, şusu busu derken o da 5.250.000 TL'ye falan gelir. Arada elektrikli lehine 1.300.000 TL fark var. Şimdi arkadaşımın garajlı, bahçeli 2 katlı müstakil evi var. İşyeri kendine ait ve işyerinin otoparkı var. Ayrıca işyerinde güneş enerjisiyle elektrik üretiyorlar ve arkadaşım bu bedava elektriği kullanacak. Eve gittiğinde de normal tarifeden elektrikle şarj edecek. Yani yılın en az 11 ayı neredeyse bedava gezecek. Peki arkadaşım yılda 2 kere, hadi bilemedin 3 kere çok uzun yola çıkarsa ne olacak? Şu olacak: İşi acilse ve kısa süreliyse, bir kaç günlüğüne bir tane dizel araba kiralayacak. Değilse, seyahat planını yapıp ona göre EQE ile yola çıkacak veya ikinci arabası olan Insignia ile gidecek. Şimdi arkadaşım elektrikli alarak hata mı etti? Yoo, gayet akılcı bir yatırım yaptı. Bi kere aynı arabanın daha güçlüsünü, daha torklusunu ve içi daha geniş olanını 1.300.000 TL daha ucuza aldı, 1 milyon 300 bin cebinde kaldı. İkincisi, neredeyse bedavaya dolaşacak çünkü çoğu zaman işyerinde güneş enerjisi ile şarj edecek. Eh bu kadar çok para tasarrufu yaptıktan sonra kısa süreli acil uzun yolculukları için 5-10 bin TL araba kiralayıversin ya da Insignia konforuna razı olup, onunla uzun yola çıksın. Sahip olduğu şartlar altında asıl elektrikli almasaydı arkadaşım salaklık etmiş olurdu. Onun için, öyle toptancı yaklaşımlarla elektrikli uzun yolda eziyet falan... öyle herkes için geçerli değil bunlar. Tabii ki apartmanda oturan ve sokağa park edene uygun değil elektrikli otomobiller... Ve sürekli uzun yol yapanlar için de uygun değil ama senede bir kere Antalya'ya tatile giden ve aracını ev tarifesinden şarj edebilen adam için neden uygun olmasın? Yolda şarj külfetine yılda bir kere olsa bile katlanmak istemiyorsa bi zahmet araba kiralayıversin gidiş ve dönüş için. Bütün yıl yapacağı yakıt tasarrufunun yanında devede kulak kalır kiralama maliyeti. |
Dostum üzgünüm ama çok fevri ve bilinçsizce yazıp çiziyorsun. İlk mesajımda araç sahibinin arkadaşım olduğunu söylemiştim. Kullanıcı tercihleri kısmında da aracımın corolla olduğu gözüküyor. Dolayısıyla benim burda elektrikli araçları babam üretmiş gibi sahiplenmemi gerektirecek bir durum yok. 84 km hız dediğin şehir içi 82 hız sınırı olan bir yol, otoban sanman komik doğrusu, hoş onuda yüzdeyle kaç km yol gittiğini hesap edebilmen için paylaşmıştım ama sen yine başka şeylere takılmışsın. Şehirler arası yolda 90-120 arası adaptif cruise ile canımız sıkıldıkça da otobandaki şu muazzam içten yanmalı beygir makinesi araçlarımızla 165 km/h (limitör) e kadar oynaya oynaya geldik. 565 km'yi 2 mola ile 680 tl ye geldik. Kimsenin burda dizel 1.5 reno motor gibi uzun yolda 1000km iddiası yok, şehir içi konforu, sessizliği, bakım gerektirmemesi, ayağının altındaki gücü dilediğince kullanabilmen gibi güzellemeler var. Elektrikli araç almayı düşünen insanlarda bunları bir teraziye koyar ne taraf ağır basarsa tercihini o yönde kullanır. Uzun yolda gerektiği gibi kullanmak nasıl oluyor ? Tabela 120 bizde 120 gidiyoruz senin ultra uzun menzilli arabanı gerektiği gibi nasıl kullanıyorsun tapa gaz 200 giderek mi ? O durumda ne yakıyor ? Adam kendi aracının videosunu çekmiş verileri yayınlamış diyorsun bende sana kendi verilerimi sunuyorum görende internetten aldım fotoları zannedicek %100 e 64 dk gösteriyor onu diyorum ya %80 şarja kadar 40 dakika boşuna 64 dakika beklemeye gerek yok, %80 olunca sök basa basa git bi sonraki istasyonda %80 e hızlıca geri fulle böyle yapınca daha mantıklı oluyor ama ne anlican. Önemli olan konforlu ve uzun saatler sürmesin demişsin 15:55 de bayiden çıkış yaptık 22:47 de başkente giriş yaptık. Yol 565 km, harita 5 saat 45 dakika gösteriyor (konum alınca) biz kaç saate geldik 6 saat 50 dk bu sürede yemeğimizi yedik çayımızı içtik işte daha ne. Görende 6 saatlik yolu 12 saatte gelmişiz sanacak dramaya bak. İşine gelmiyorsa almazsın olur biter, elektrikli araba kullandın mı diyorum adam bana başka birinin videosunu izlemiş onu söylüyor. |
Kedi ciğer meselesi nedeniyle bizim milletimizin bir şeyi takdir etmesi gerçekten çok güçtür. Çorlu - İstanbul - Çorlu yapıyorum %35 şarjım kalmış oluyor. Evde ve işyerinde dolduruyorum 100tl bile etmiyor. Altındaki dizel araçla başa baş takas yapalım desek hanım çocuk falan dinlemez anahtarı fırlatırsın. Mola yerlerinde çocuklar arabadan bile inmek istemiyor, ekrandan oyun oynamak istiyorlar. Havalandırma açık olması sayesinde illa her sarj istasyonunda restoranda yemek zorunda değilsin. Arabada konforlu vakit geçirilebiliyor bu sayede. Çocuklar WC'ye gidip gelene kadar zaten 15-20dk geçiyor. Arabada sandwiç yerken, sevdikleri çizgi dizinin bir bölümünü izlerken bir bakmışsın şarj %70 olmuş. Elektrikli araçlar herkese hitap edecek diye bir kaide de yok: 8 yıl önce 150tl verip diş fırçası alan ve gücü %20 azaldı diyen insanlara göre de değil bence. Mezara kadar elle fırçalayın, sonuçta 150tl karda olursunuz. Çocukları 110-120 ile giderken sıkılanlar da uzak durmalı (nasıl çocuklarsa), çoluk çocuk giderken 140-180 arası kaptırıp gidenler de uzak dursun. |
Benzer içerikler
- kadın arabasında olması gerekenler
- orjinal opar nereden alınır?
- l park püf noktaları
- balata ısınınca ne yapmali
- eskişehir volkswagen servis tavsiye
- reev fancy fiyat
- amperino resimleri
- seat arona fiyat listesi
- peugeot 3008 hibrit yorumlar
- mg es5
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X