Şimdi Ara

Elektrikli araçların uzun yolda balon olduğunu anlatan en iyi video (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
3
Favori
4.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evde sarj imkanı olupta şehir içi ağırlıklı kullanımda ya da mevcut menzili ile planlanan sürüş noktalarına göre kullanılacaksa elektrikli araç mantıklıdır. Bunun dışında bir mantıklı yanı yok.
    Yalnız o menzili hava sıcaklığı, hız, klima kullanımı gibi şeyler ciddi etkileyebiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hesaplanınca zaten çıkıyordu bu rezalet ortaya.

Zaten uzun yolda menzil kısaliyor, kışın %30'a yakın kayıp oluyor ve en onemlisi hızlı şarj falan denilen şey hem pahalı, hem pile zararlı hem de pili %50-60 falan dolduruyor. Yani pili 0'dan 100'e doldurmak çok daha uzun sürüyor, şarj istasyonlarında.

Sonunda biri elektrikli araç olayının ne olduğunu bütün çıplaklığıyla anlatmış. Uzun yolda bu bataryalarla rezillik. Ama şehir içinde çok iyi bedavaya geziyorsunuz. Evin 2. Arabasi olarak gayet iyi.

• Sök tak pil teknolojisi olsa keşke. Şarj istasyonları otomatik arabanın pilini belli noktadan çıkarıp dolu pilleri takacak zor teknoloji tabi.

• ikinci araba olabilir belki , eşinin arabası vs

1 içten yanmalı , 1 elektrikli mantıklı 2 araç olanlarda

1 araç varsa en azından türkiye de klasik benzin mazot ideal şimdilik

ileride gelişecektir

bu yüzden ne iyi ne kötü demenin çok bir anlamı yok

• İnanılmaz sığ bir yaklaşım

Sorun petrolün varlığı veya yokluğu değil silah olması

Canı sıkılan üretimi kısıyor al başına belayı

Amerika dediğin ülke senin burnunun dibinde teröristi ne bok yemeye besliyor sanıyorsun?

Elektrikli araçlar insanlara alternatif enerji kaynağının kapısını açıyor, özgürlük sağlıyor ve her bütçeye seçenek var

Bu sadece çevre kirliliği ile ilgili bir durum değil,petrol açıkça savaş çıkarma yakitidir.

Bu videoyu paylaşan arkadaş 300 400km lik Megane şu bu araçları örnek göstermiş şuan skywell 620km, uzunda 400 gidiyor bu araç.

Yakında PSA nin 700 km likleri gelecek,zeekr şimdiden 1000km yi gördü ,bu menzil muhabbetini çok çok 2 sene daha konuşuruz

@ykaya1983

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 29 Ekim 2023; 16:54:59 >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

Konuyu şu kirli zihniyetinle ille de savunduğun siyasi görüşe çekeceksin değil mi?Şu forumda senin kadar boş bir adam yok.Her konunun altına gelip akp siyasetini yansıtıyorsun.Konu içinde mesaj yazan arkadaşların mesajinı okursan söylemek istediklerimin gayet iyi anlaşıldığını fark edersin.Ben şu an olan bir durumu anlatıyorum.Amerikanı da petrolünü de al ötede oyna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 29 Ekim 2023; 17:14:11 >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

kardeş ben yapılan iş yanlış demiyorum ki.. ben zaten elektrik tarafındayım, olması gereken oluyor.

sadece 100 yıllık oturmuş endüstriyi 5 yılda değiştirmeye kalkarsan, euro normlarını motor üretilemeyecek kadar sıkar popülizm kasarsan elin çinlisi gelir bu son derece basit elektrikli araçlarla senin pazarının içinden geçer.. sürecin bu kadar aceleye getirilmesi onlar için durum kötü oldu, yoksa banane müşteri olarak beni ilgilendiren bir durum yok..

• ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

Hahaha senin amerikanci olduğunu unutmuşum, kahramanınız Ukrayna da yalan oldu iyi mi  benjm siyasi görüşümü cümle alem biliyor forumda,akp li de sensin kirli zihniyet de sensin.

Yok kendinin dizel arabası az yakiyormus yok bilmemneymis komik komik işler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 29 Ekim 2023; 20:3:18 >
  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Çin'e öyle vergiler koyuyorlar ki Avrupa nin kapısından içeri giremeyecek

• sssemih24 kullanıcısına yanıt

Hocam bunu yapıyorlar galiba. Her girdiğim shell benzin istasyonunda bir tane togg şarj aleti görüyorum. henüz aktif değiller ama. Bir de eklemek istiyorum, bir sürü haber çıkıyor sürekli. yok shell bilmemkimle anlaştı her istasyonuna bir tane dc/ac şarj koyacak, yok işte bilmem hangi benzin markası teslayla anlaştı da işte her istasyonda bilmem kaç watt şarj istasyonu olacak. . Yani oraya doğru gidiyoruz, önüne geçilemeyecek ve elbette ki olması gereken de bu gibi duruyor

• eninde sonunda bu iş elektrikli arabaya dönecek ama ne zaman? en büyük mesele bu. şimdi değil, bu kesin.

-menzilleri kısa,

-biraz basarsan o kısa menzil daha da kısalıyor,

-bataryaların ömrü sınırlı,

-şarj süreleri hala çok uzun

benim derdim yeterince beklersem elimdeki arabanın değeri kalmaz, yeterince beklemezsem de yukarıdaki sıkıntılar beni vuracak, aldığım elektrikli araç bu sıkıntılara haiz olduğu için param yine çöp olacak. yani sıkıntılı bir süreç. en iyisi arabayı şimdi satıp beklemek ama ne kadar? o da zor geliyo. mecbur bir yerden bize girecek ama nerden... :(

• Geçen hafta bir arkadaşım MB EQE 4matic siparişi verdi. Liste fiyatı 3,744.000 TL ama şusu busu derken arkadaşıma 3,950.000 TL'ye mal olacak. Aynı modelin dizeli 200 D 4 matic. 5.066.000 TL liste fiyatına sahip, şusu busu derken o da 5.250.000 TL'ye falan gelir. Arada elektrikli lehine 1.300.000 TL fark var.

Şimdi arkadaşımın garajlı, bahçeli 2 katlı müstakil evi var. İşyeri kendine ait ve işyerinin otoparkı var. Ayrıca işyerinde güneş enerjisiyle elektrik üretiyorlar ve arkadaşım bu bedava elektriği kullanacak. Eve gittiğinde de normal tarifeden elektrikle şarj edecek. Yani yılın en az 11 ayı neredeyse bedava gezecek.

Peki arkadaşım yılda 2 kere, hadi bilemedin 3 kere çok uzun yola çıkarsa ne olacak? Şu olacak: İşi acilse ve kısa süreliyse, bir kaç günlüğüne bir tane dizel araba kiralayacak. Değilse, seyahat planını yapıp ona göre EQE ile yola çıkacak veya ikinci arabası olan Insignia ile gidecek.

Şimdi arkadaşım elektrikli alarak hata mı etti?

Yoo, gayet akılcı bir yatırım yaptı. Bi kere aynı arabanın daha güçlüsünü, daha torklusunu ve içi daha geniş olanını 1.300.000 TL daha ucuza aldı, 1 milyon 300 bin cebinde kaldı.

İkincisi, neredeyse bedavaya dolaşacak çünkü çoğu zaman işyerinde güneş enerjisi ile şarj edecek. Eh bu kadar çok para tasarrufu yaptıktan sonra kısa süreli acil uzun yolculukları için 5-10 bin TL araba kiralayıversin ya da Insignia konforuna razı olup, onunla uzun yola çıksın.

Sahip olduğu şartlar altında asıl elektrikli almasaydı arkadaşım salaklık etmiş olurdu.

Onun için, öyle toptancı yaklaşımlarla elektrikli uzun yolda eziyet falan... öyle herkes için geçerli değil bunlar.

Tabii ki apartmanda oturan ve sokağa park edene uygun değil elektrikli otomobiller...

Ve sürekli uzun yol yapanlar için de uygun değil ama senede bir kere Antalya'ya tatile giden ve aracını ev tarifesinden şarj edebilen adam için neden uygun olmasın? Yolda şarj külfetine yılda bir kere olsa bile katlanmak istemiyorsa bi zahmet araba kiralayıversin gidiş ve dönüş için. Bütün yıl yapacağı yakıt tasarrufunun yanında devede kulak kalır kiralama maliyeti.

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

Lüks otomobillerde elektrikli araçlar türkiye özelinde çok çok avantajlı.. bunu defalarca yazdım, Türkiye 2.0 litre motora ve üstüne akıl almaz vergiler talep ettiği için o sınıflar komple elektrikli otomobile kaydı. Eqs-Eqe-tesla-i4-taycan gibi araçlar bizde çok iyi satıyor..

birde bu sınıflarda menziller uzun ve araçların hepsi ultra hızlı şarjı desteklediği için işin o noktasında da kayıp azalıyor, artı bu kişilerin farklı içten yanmalı araçları da oluyor zaten, uzun yol kısmı da pek ırgalamıyor.. çoğunun evi evden şarja uygun.. pil değişimi gibi kaygılara girmiyorum, o da bozmaz.

yani aynen dediğiniz gibi, şu an orta-lüks, lüks sınıflarda asıl elektrikli otomobil almamak mantıksız..

yurtdışı avrupa falan bambaşka.. o Eqe 4 maticler 90bin euroysa, normal 200lerde 60bin :) Hele Eqs 580 bildiğimiz baba G-wagen mercedesle aynı para neredeyse. burada G-wagen iki kat pahalı..

bizde de alt sınıflarda iş biraz daha farklı.. yine elektrik lehine gerçekten avantajlı olan ülkelerden biriyiz ama bu kez elektrikli aracın bazı dezavantajları göze batar hale gelebiliyor.. tek araba alma mecburiyeti, daha küçük piller, piller ölür mü kalır mı, piyasası nolur, sokağa park, evde şarj imkanı olmayabilmesi vs..

oturmadı işte henüz hiç bir şey, bir kaç yıla belli olacak bakalım..

• LPG sahipleri kıs kıs gülüyordur

• Geçenlerde güzel bir yorum okudum tekrar edeyim. Ekranlı telefonlar çıktığında benim şarjım 1 hafta gidiyor neden alayım hah ha ha diyenleri kısa süre içerisindeki gördük. Elektrikli araçlar da benzer olacak. Yeter ki şarj altyapısı düzgün olsun şehir dışı da sorunsuz gidilir. 400 km menzil gayet yeterli 120 km hız ortalaması ile. 20 dk mola devam şeklinde.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Saçma vergilendirme olmasa toyota 2.5 hibrit camry veya rav4 alıp geçeceksin işte. Tüketimse tüketim, performanssa performans, sağlamlıksa sağlamlık. Herşey var araçlarda

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Evet, öyle gerçekten. Arkadaşım sipariş vermeden önce Almanya fiyatlarına da bakmış. EQE Almanya'da dizelinden ve benzinlisinden daha pahalı. Bizdeki ucube vergi sistemi orta ve üst segmentlerde elektriklilere yarıyor.

Dediğiniz gibi, garajı, müstakil evi, otoparklı işyeri vb. olanlar ve tabii maddi durumu iyi olanlar elektrikliye kayıyor.

Size katılıyorum.

Sorun A-B-C segmenti içten yanmalı muadili elektriklilerde. Bütçeleri bu araçlara yetenler genellikle apartmanlarda veya sitelerde oturuyor. Bunların ucuz elektrik ile şarj imkanı pek yok. Paradoksal bir durum. Zenginler ucuza şarj ediyor, orta halliler pahalıya! Tam tersi olması gerek ama kapitalizm fazla mantık kaldırmaz.

Ve C segmentine kadar olan elektriklilerde dediğiniz gibi menziller genellikle daha kısa oluyor maliyet kısıtları yüzünden. Ama gelecek elektriklide olacaksa bu sorunların süratle çözülmesi gerek. ABD, Kanada, Avustralya, Norveç, İzlanda gibi ülkelerde insanlar ağırlıklı olarak müstakil evlerde oturuyor. Oralarda elektrikli mantıksız değil. Avrupa ise daha çok bize benziyor. Nüfus çok, yüzölçümü az. Haliyle çoğunluk çok katlı konutlarda ikamet ediyor. Ve ilginç bir şekilde en çok AB elektrikli için bastiriyor.

Bakalım, Toyota'nın ciddi yatırım yaptığı katı hal pilleri sorunlara bir nebze yanıt olacak mı... Bekleyip göreceğiz...

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Niye bu kadar uzun yazdınızki
    Insignia’sı varsa geri kalanı da doğru yapmıştır zaten
    En azından bana göre

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • werneke W kullanıcısına yanıt

İşte bunun için uzun yazdım. Insigniası olmasa da doğru bir iş yaptığını göstermek için.

• Tesla model Y ile tüm aile (5 kişi) Ankara'ya gidip geldik , Bolu'da 30 dk mola verdim ve 120-130-140 km hızla gittim (220 e kadar çıktım ama şarj çok çabuk azaldı  ) yani benzinli aracı nasıl sürdümse aynı şekilde sürdüm hiç bir sorun yaşamadım , yorgunluk vb hiç olmadı (önceki aracım F30 bmw) yani sizin kullanma durumuna göre almalısınız sık sık anadoluya gide bir durumdaysanız size göre değil ama yılda 2-3 kez uzak yol yapacaksanız neden olmasın

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.