Daha en kaliteli telefon 2 gün şarjı çıkaramıyor.Bunların 100 km gidebilmesi bile mucize.Şehir içi kullanım ve müstakil evleri olanlar için uygun o da küçük olmak şartıyla opel corsa , zoe vb. Suv ve uzun yol için henüz çok erken.90 km/h uzun yol çekilmez.O hızda gidebiliyorsan benzinlilerde artık güzel tasarruf yapıyor.Çevreydi, sıfır karbondu güzel iteliyorlar bunları... |
Elektrikli araçların uzun yolda balon olduğunu anlatan en iyi video (4. sayfa)
-
-
Pil sağlığı yeni bir stres kaynağı😀.
Muhtemelen elektrikliler ikinci el pazarına düştüğünde artık değişene değil pil sağlığına bakılacak.
Muhtemelen bunu ölçebilecek cihazlar da geliştirilecek ve pazarlık ederken araç fiyatını doğrudan etkileyecektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Her ful şarjda düz 400km menzil olsa.
1000 şarjda 400.000km oluyor.
8 yıllık OralB Elektrikli diş fırçam ilk aldığımda 15 gün gidiyordu şimdi 7 gün gidiyor ayrıca torkta düştü.
Bu bağlamda menzilin de maalesef 100bin km'ye kadar %20-25 düşeceğini düşünüyorum.
Bir diğer konuda beygir gücünün de tıpkı diş fırçası gibi düşeceğini düşünüyorum.
Ülkemizde otomobiller haddinden fazla pahalı olduğundan bu şartlar altında elektrikli araba almak gerçekten riskli bir iş haline geliyor.
Cebinizde 1milyon tl olduğunu düşünün. 100bin km de olan 2. El bir otomobili tercihiniz benzinli mi olur? Elektrikli mi olur?
Menzil bin km olsa bile uzun yolda çiledir. Hız sınırına uyan, sabırlı insanlar için dert olmuyor elektrikli araçla her yere gidiyorlar. Bana göre şehiriçi kullanım için mükemmel, tabi evde şarj etme imkanı varsa
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam hiçbir bilginiz olmadığı bir konuda bana göre diye açıklama yapınca yanlış bilgi kaçınılmaz oluyor.
Mesela teslada m8 yıl batarya, tahrik ünitesi(motor) ve 192 bin km garantisi var. Pil seviyesi garanti süresinde %70 in altına düşerse ücretsiz değiştirirler. Ayrınca piller tek parça değil, ünitelerden oluşuyor. Kapasitesi düşen ünite tamir edilir durumda.
Neyse teker teker açıklamam uzun sürer bu konudaki bilgilere göz atarsanız sayısız kaynak mevcut
8 yıl çok bir süre değil Türkiye için. 2015 golf lere milyon çekiyorlar. Birde bunlar teorik bilgiler.
Ben elektrikli araç sürmeyi isterim ama 2. El de güvenip te almam mesela. Dediğim gib Türkiye'de araç sahibi olma maliyeti çok yüksek. Elektrikli araba şuan için deli cesareti gibi geliyor bana.
Öte yandan elektrikli konusunda gizli bir dayatma hissediyorum ben.
Tesla konusu ayrı birşey. Tesla bu piyasanın iPhone'u.
Evet çekiyorlar ve kimse almıyor:)
Bilgi: Pil sağlığının %30 düşmesi menzilin %50 den fazla düşmesi anlamına geliyor
Kedi ciğer meselesi nedeniyle bizim milletimizin bir şeyi takdir etmesi gerçekten çok güçtür. Çorlu - İstanbul - Çorlu yapıyorum %35 şarjım kalmış oluyor. Evde ve işyerinde dolduruyorum 100tl bile etmiyor. Altındaki dizel araçla başa baş takas yapalım desek hanım çocuk falan dinlemez anahtarı fırlatırsın. Mola yerlerinde çocuklar arabadan bile inmek istemiyor, ekrandan oyun oynamak istiyorlar. Havalandırma açık olması sayesinde illa her sarj istasyonunda restoranda yemek zorunda değilsin. Arabada konforlu vakit geçirilebiliyor bu sayede. Çocuklar WC'ye gidip gelene kadar zaten 15-20dk geçiyor. Arabada sandwiç yerken, sevdikleri çizgi dizinin bir bölümünü izlerken bir bakmışsın şarj %70 olmuş.
Elektrikli araçlar herkese hitap edecek diye bir kaide de yok:
8 yıl önce 150tl verip diş fırçası alan ve gücü %20 azaldı diyen insanlara göre de değil bence. Mezara kadar elle fırçalayın, sonuçta 150tl karda olursunuz.
Çocukları 110-120 ile giderken sıkılanlar da uzak durmalı (nasıl çocuklarsa), çoluk çocuk giderken 140-180 arası kaptırıp gidenler de uzak dursun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 4 Kasım 2023; 12:47:0 >
-
Hocam otoyol hızları benim için yeterli mesela 140
Bu hızda kaç km menzil sunuyor
Hocam Elektrikli arabada ki en büyük maliyet 2. El değer kaybı olur. Bunu anlamak için 3 yıl sonra 100bin km de veya 5 yıl sonra 150bin km de % olarak en çok değer kaybı hangisinde olur? Henüz bunun cevabını tam bilmiyoruz.
Evet konforludur, evet yürütme maliyeti düşüktür, evet daha popilerdir, evet daha merak uyandırıcı ve ilgi çekicidir hepsini kabul ediyorum.
Dış fırçası örneğimle beni gömmüşsün ama tüm şarjlı cihazlarda var olan bir batarya kapasitesi düşme problemi mevcut. Elimizde şuan için başka done de yok. Burası Japonya değil 10 yılda araçlar hurdaya ayrılmıyor.
Bunun kedi ciğer ile alakası yok.
İyi ki paran var iyi ki zenginsin aferin sana.Ne yapalım bizim paramız yok kedinin ciğere baktığı gibi bakıyoruz ancak eleştiriyoruz.Sizinkisi paranla dışarıya hava atma görgüsüzlüğü başka birsey değil.Dizel arabasıyla değiştirsek anahtarı fırlatırmış...Ona bakarsan sana 5 milyonluk dizel mersedesle değişelim deseler sen de anahtarını fırlatırsın.Paran var almışsın Allah daha ćok versin ama para ile görgüsüzlük,olmayanları küçümsemen sana birşey kazandırmaz.Bunca zamandır forumda yazılarını okuduğum eski bir üyesin ama sana şu yazdıklarını yakıştıramadım.Sen bekleme süresini de çoluk çocuk kısmını kafanda o kadar zorlamışsın ki cıtroen ami ile gitsen gene memnun olursun.O yüzden seninle tartışmaya gerek yok.
Biraz önce 100 km'yi 28 lira ile tamamladım (Tesla). Aynı parkurda Bmw 320ied aracım 8 litre yakar, yani bugünün ortalaması ile 270-300 arası.
İstediğiniz kadar videolardan kendinizi elektrikli araçlardan soğutmaya çalışın. Ben bu fiyat farkı ile istersem uzun yol için içten yanmalı bile kiralayabilirim.
Bu arada her yer hızlı şarj doldu. Aklı başında kimse sıkıntı çekmez.
-
2014 model Model S’i taksi olarak kullanan biri 400bin km yaptıktan sonra 85kw bataryanın sağlığının %93 olduğu ortaya çıkmıştı. Ki bu model de haber de baya eski.
https://www.teslarati.com/tesla-model-s-400k-km-250k-mi-7-percent-battery-degradation/amp//
Ben mühendis değilim ama şunu artık biliyoruz bataryaların ömrünü dolduran şey tamamen şarjını bitirip kapasitesinin tamamı kadar doldurmak. Elektrikli araçlarda da bunun olmaması için çok uğraşmışlar. Hızlı şarja taktığınızda 80lerden sonra kademeli olarak şarj çok yavaşlıyor. Yüksek performanslı kullanmak istiyorsanız bataryalar sıcaklık olarak hazırlanıyor. Şarj edilirken soğutuluyor vs vs.
ikinci el değeri düşecek diye aynı paraya suvcuk mu alsaydım? Unululan bir şey var. 4 çeker çok güçlü ve çok güvenli bir araç alıyorsunuz. İstanbul’da da epey görüyorum artık millet dönüp bile bakmıyor yolda. Bu da böyle gider. Ancak otopark ve şarj imkanı olmayan, evin tek aracı olarak ben de tavsiye etmezdim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sakin ol şampiyon. Konuyu açan sen değil misin? Aşağıdaki iddialı lafları eden sen değil misin?
Alıntı
metni:1.6 dizel aracımla 120-130 km otoyollarda hızımla 6000 tl yakıyorsam. Ne anladık biz bu elektrikli araçtan? Parayla rezil olmak başka bir sey değil. Videodaki arkadaş ben yolculuktan çok memnunum demiş.Tabi canım bekar bekar arkadaşlarla takılırsan memnun olursun. Hele bir de aile çoluk çocukla çık o yola göreyim. Ben de kendimce iddialarınıza cevap vermişim, iki çocuklu biri olarak. "Kedi ciğer" kısmını ise kimseyi gocunduracak şekilde kullandığımı düşünmüyorum. Eğer eskiden beri yazdıklarımı okumuşsan söylediğin şeyleri hak etmediğimi de bilirsin. Zengin de değilim. Zenginler 140km hız limiti olan kuzey marmara otoyolunda 180 le giden sürücüler bence. 120 ile giderken canı sıkılacak kadar şımarmadım mesela.
-
Elektrikli Turkiye için tartışılır ama Avrupada artık elektrikli devri başladı. En çok satan model bu yıl tesla model y
Gelecek yıllarda togg ülkemizde bakışı değiştirecektir. Ben iş yerinde her gün aracı şarja takıyorum neredeyse bedavaya biniyorum. G30 yedekte bekliyor şehir dışı için. Aylık 5000 lira yakıt tasarrufu sağlıyorum. Togg üretimi artsın her otoparkta görebiliriz artık.
Togg için aksesuar işlerine de girdik emr garage olarak. Vakum kapı uygulaması da yaptım bonus olarak ekleyeyim
youtubeTogg Vakumlu kapı uygulaması - Emr Garage Ankarahttps://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=7k2CMaqipHs
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Toyotaya kurban ol sen.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hadi oradan, iki kelimeyi yanyana koyma potansiyeline sahip olan birşeyler söyleme cürretini gösteriyor ya. Kurban olmuş, çok istiyorsan sen ol.
aynen öyle. herkese tuzluğu alıp koşmamayı öğrenemedi bizim millet . vergi ayrı bir kepazelik . servis ayrı bir muamma teslanın henüz servisi bile yok.
-
Kurban ol ki "reliability" neden önemlidir anla istedim.
Yok, ben cahil cahil yaşamaya, Japon'un binlerce yıllık birikimle olusturduğu ahlak anlayisinin sonucu olan bu mühendislik felsefesiyle ilgili "octon yonmolo olsondo toyotoyo bolo bonorom" demeye ve kendini komik duruma düşürmeye devam etmek istiyorsan buyur et.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X