Şimdi Ara

Son Zamlardan Sonra Dışarıda Yemek Yemeye Devam Ediyormusunuz? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
112
Cevap
0
Favori
4.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Her gün dışardan yerim. Aylık 30 bin lirayı geçiyor gıda masrafım. Yiyemeyen umrumda degil. Ekmek kırın üzerine ketçap sıkın doyurun karnınızı LOL.

• Vain kullanıcısına yanıt

İstanbulda aşağı yukarı herkes birbirini söğüşleme derdinde. Trafikte de bencillik hat safhada. Maalesef şehir aşırı stresli. Bugün trafikte mesela 2 şeritli gidiş yolunda usul usul sağdan gideyim diyorum. Virajlı yolda sağdan yola katılanlar hızlıca önüme kırıyorlar. Soldan gidenlerde sağdakiyle aynı yüksek hıza çıkıyorlar. Ben sağdakilere çarpmayayım diye yavaşladıkça sağdakiler iyice önüme kırıyorlar. Sağdan yola hızlı katılanlarla soldan hızlı gidenlerin arasına sıkışıp kaldım. Sol yavaşlayıp açıklık olunca sola katılmak için kırdım kornaya basıyor soldaki avel. Bu kadar da bencil istanbul trafiği. Hem trafiği hem insanları nasıl düzelir iyice kafayı yormak lazım. Bunun için ilgili bölümlerde hocalık yapıp para alanlar var üniversitelerde. Önce sebeplerinin belirlenmesi ve sonra da ortaya bir çözüm sunup uygulamaya geçilmesi lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

İlk gördüğümde şaşırdım bende, sorduğumda anlattılar. Özel bir durum yok. İlk defa gittiğim bir lokanta. Hatta lokantanın dışında ‘5 çeşit yemek 100₺’ yazısı da var. Babacan biriydi yemekleri dağıtan amcamız. Hatta lokantanın önünde pınar var (kaynak suyu) insanlar su doldurmaya geliyor oraya.

• Maestro26 kullanıcısına yanıt

Historia avm’miydi neydi. Deniz kenarında bir cafede 3 tane salep içmiştik. 450₺ mi ne vermiştim geçen yıl. Tabi özel bir gündü bişey demedim ama sonradan çok içime oturdu. Her markete gidişimde alırım kahve, kapuçino, latte, kahve vb. Evin her yerinden salep, kapuçino çıkar artık bizim. 4₺-5₺ tanesi. Sütü ısıt karıştır iç. Bu kadar yani. 450₺ neyi var 3 salebin.

Genelde fiyat sorarım. Baktım kazıksa ailemde varsa ya bi çorba içerim yada kalkarım ordan.

Bu lüks denilen yerlerde gelen şişik hesapları ödemek yerine o paraya mazot alır Türkiyemizin tarihi turistik yerlerini gezerim. Yayıla yayıla oturup taş çatlasın 30dk’da yiyeceğim yemeğe absürt paralar vereceğime, ülkeyi gezer iki tarih öğrenir kültürlenirim. Ben bu kafadayım. Hem ailemle beraber uzun yol keyfi olur. Uzun yol insanı rahatlatıyor gerçekten.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Sağolun. Lokantaydı burası. Hatta kartlarını da aldım hatıra olarak. Güler yüzlüydüler. Her yer bir değil tabiki.

• Geçen seneye kadar her öğünü dışarı söylerdim bu sene evi taşıdım uygulamaları da sildim sadece dışarıdaysam haftada 1 kere filan yiyorum en son yedigim 1 hamburger 1 patates ve 1 kolaydı 360tl verdim yan masada başka bir hamburgercide hamburger menünün 600tl olduğundan buranın ucuz olduğundan bahsediyorlardı :D Ben zenginim her gün buralarda yiyemiyorum. Bunu söyleyen şahıslar bir yerde beyaz yaka olarak çalışıyor yaşlarından max 5 senedir çalışıyor oldukları görünüyor her öğle arasında nasıl buralarda yiyorlar şirket mi ödüyor nedir ya maaşlar 5 asgari maaş düzeyine çıktı yada bunlar tüm maaşı öğle arasında yedikleri dandik hamburgere veriyor. Ne zaman geçsem sıra olduğu için ilk defa 1 tane masayı boş gördüğüm için girdim içeridekilerin hepsi ergen kılıklı türktü. 600tl dediği yerde ise kapıda kuyruk var. Turistler yese anlayacam. Kodamanlar yese anlayacam. Cebinde akbille dolaşan yeni mezun beyaz yakalılar nasıl her gün burada yiyor biri açıklayabilir mi?

• Stoa kullanıcısına yanıt

Hocam asgari ücretle çalışan birinin iphone 15 alma motivasyonu neyse aynı sebeple.

Muhtemelen kız arkadaşına zengin görünmek güçlü görünmek gibi güdülerle kafeleri zengin ediyorlar.

Böyle olmayan insanları da dışlıyorlar ya o komiğime gidiyor.

Bir arada starbucks bardağını olimpiyat meşalesi gibi taşımak statü göstergesiydi.Hala öyledir büyük ihtimal.

• Hocam asgari ücretli telefon alabilir 100 taksitle filan almıştır matematiksel olarak mümkün, asgari ücretli her gün starbucksa da gidebilir maaşının %25ini buna ayırıyor derim. Bu başka bir kafa adamlar bildiğin maaşı öğle arasında yediği hamburgere verip zararına çalışıyor. Bu kadar salak olabileceklerini sanmıyorum bence bu arkadaşlar zengin çocuğu ve sosyalleşmek için beyaz yakalı işte çalışıyor.

• Su an rast gele bir öğle yemeğini 250 300 TL arasına yiyorum. Kazancla karşılaştırınca enflasyonun hemen delirmeden öncesi ile şu an arasında 8 9 lat fark var. Gelirimde asagi yukarı aynı artmış. Fiyatlar bana göre çok saçma ama henüz alışverişi durdurmama gerek olacak seviyede değil. Bir ara kesmiştim dışarıdan yemeği ama hesapliyinca gelirim giderim aşağı yukarı aynı artmış o yüzden oluruna bıraktım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tüp mide ameliyatı oldum allahtan kurtuldum çok küçük porsiyon ile doyuyorum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.