Şimdi Ara

Son Zamlardan Sonra Dışarıda Yemek Yemeye Devam Ediyormusunuz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
4.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim tuzum kuru. Oyumu akp ye ve reis'e vermedim. Her canımın çektiğini yiyip içiyorum. Oy verenler düşünsün. Umurumda değil inan.

• 17 ağustos eşimle evlilik yıldönümümüzdü...bakın özel günden bahsediyorum...plan yaptık işte dışarıda güzel bi yemek yiyelim..hesabı bi yaptık çocuklarla beraber 800 lira gibi bir rakam çıkıyor..eşim dedi ki yazık günah toplam 400 gram ete bu kadar para vermeyelim git 1 kilo et al evde keyif yapalım..etiydi mezesiydi içeceğiydi 450 liraya hayvan gibi yedik ertesi güne de yemek yapıldı..

hayır mesele sadece o parayı verip verememek değil...verdiğinle de doymuyorsun..fiyatlar çok dengesiz olmaya başladı..dışarıda bir tatlı ve kahve içmek nasıl 200 lira olabilir aklım almıyor

• valla 2 çocukla yeme - içme - tatli zehirlenmeden-ağız tadıyla yiyeyim dersen minimum 1000 TL.

Ha çok şükür ben istesem gün aşırı da yerim ;ama bu fiyatlara alışamadım; ve bu fiyatları ben vereyim desem; eşim karşı çıkıyor.

En fazla haftada 1 yiyoruz, O da çocukların hatırına.

• geçen hafta kızımla kandıra/kovanağzı denize gittim

yol gitgel 110 km 100 tl benzin (motosiklet)

kahvaltı 4 poğça 5 çay 90

öğlen 2 simit 20

3 bira çerez 260 + dondurma 50

akşam yemeği 3 lahmacun 2 ayran 140 tl

haftada 1 gün günibirlik deniz 660 tl para harcadım

15 temmuz gecesi yapılan zam sonrası 16 temmuz da 10 12 km araç kuyruğu oluyordu allah razı olsun haşmetli reisimiz güzel bir zamcık yaparak benzini euro seviye sine yaklaştırdı ve trafiği rahatlattı şuan dönüş yolunda sıfır trafik basıp geliyoruz allah başımızdan eskik etmesin

dışarda yemek işi hafta 1 gün hiç aksatmam adam başı pide pizza vb 125 tl ızgara iskender vs yiyeceksem 250 tl

• nk061 kullanıcısına yanıt

Bakalım daha nelerden elenecek bu millet. Olay ilk ev alamamayla başladı, sonra sıfır arabaya düştü, sonra ikinci el arabalara, ondan sonra telefon degiştirememeye en son da dışarıda yemek yemeye geldi sıra. Sanırım son durak evde 1 ögün yemek yemeye geldi olay :) Ha gerçi en son durak Venezuela'daki gibi elde taş ve sopalarla ormanda büyükbaş avına çıkmak. Cilalı taş devri yani. Geçen dört kişi Bursa'da iskender yedik 1.5 porsiyon ( 1 porsiyon artık çocuk menüsüne dönüşmüş çünkü ) + patates kızartması 2070 lira pavyon hesabı geldi esnaf lokantasında. Son Zamlardan Sonra Dışarıda Yemek Yemeye Devam Ediyormusunuz? O degil de ögrenciler nasıl yaşıyor bu ülkede onu merak ediyorum ben. Benim zamanımda tek başıma eve çıkmıştım ve neredeyse hergün dışarıdan yemek söylüyordum. Sürekli gezip tozuyorduk. Şimdi aynısını bir ögrencinin yapabilmesi için babasının aylık 40 bin lira falan göndermesi lazım. 20 bin kiraya gidicek zaten Son Zamlardan Sonra Dışarıda Yemek Yemeye Devam Ediyormusunuz? 

Son Zamlardan Sonra Dışarıda Yemek Yemeye Devam Ediyormusunuz?mail online
    Shocking footage of starving villagers stoning cow to death | Daily Mail Online
    https://www.dailymail.co.uk/video/news/video-1606544/Shocking-footage-starving-villagers-stoning-cow-death.html

Son Zamlardan Sonra Dışarıda Yemek Yemeye Devam Ediyormusunuz? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 22 Ağustos 2023; 13:6:55 >

• Evde yapsan daha pahalıya geliyor birde uğraşı var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Döviz %10 artıyor, maaşlar %30 artıyor diyelim, işletmeler kişi başına %50 zam yansıtıyor. 200 tl olan otobüs bileti bir anda 300 tl oldu mesela. Kişi, koltuk başı %50 zam. Önceki zamları saymıyorum bile. Ahlakın olmadığı ve cehaletin zirve yaptığı bi toplumda bunlar normalmiş bunu yaşayarak görüyoruz.

Ev fiyatlarındaki adilikleri söylemeye bile gerek yok. Aralık sonu 800 binlerde olan sıfır 2+1 daireler şuan 2.5 milyon civarı. Karadenizin küçük bir ili. Ki 1 Ocak oldu diye kafadan fahiş bi zam yaptılar. Ev kiraladım, müteahhit site yönetimini bi firmaya devretmiş. Firmanın elemanı bende ekli, geçen whatsappten durum paylaşmış "herkes kafasına göre araç fiyatı belirliyor" diye şikayet ediyor. Sövmemek için zor tuttum kendimi. İstiyor ki kendileri her işlerine %100 %200 zam yapsın, ama başkasından aldıkları hizmet ucuz olsun, zengin olsunlar. Ülke tam olarak bu tarz ahlak yoksunu kaynıyor. Ekonomik sıkıntı birken, bunların yüzünden bin oluyor. Piyasanın içine eden bu tipler ve azınlık değiller. Ki zaten biri başlatsa arkası geliyor. S.dik yarışına döndü. En son millet serbest piyasaya yeter diyecek, bu bahaneyle komünizm gelecek heralde :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kime sorsan geçinemiyor

kime sorsan akaryakıt fiyatları pahalı

kime sorsan zamlardan bıkmış

evet bu söylediklerimden ben de müzdaribim

ama bakıyorum şöyle etrafıma

avm ler full

marketler full

starbucks vs full

araç trafiği desen full

ve soruyorum kendime; madem herkes kıt kanaat geçiniyor o zaman kim ulan bu sürekli para harcayan yoğun kalabalık diye?

yoksa bizden habersiz başka birileri daha mı yaşıyor bu ülkede..?

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    izlandada felan yasamiyorsun hatirlatirim hocam 85 milyon nufus var bu ulkede
    Bazen diyorum yurt disinda felanmisin bizimi kekliyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 22 Ağustos 2023; 14:55:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Son zamlardan sonra dışardakiler bizden yiyor.

• Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

Mazotun önceden 30 TL olduğu zaman yine iyi zam yapmışlardı otobüs firmaları esnaflar vs. Mazot 20 tl ye düştüğünde zamlarını da geri almadılar, şuan mazot arttı diye yine her şeye kallavi zam yaptılar. Denetim yok rekabet yok yapıştır gitsin mantığındalar. Dışarda 200 Tl ye yediğim 2 adet tavuk döneri evde 50 tl ye yapıyorum.

Bıraktım bende dışarda yemek olayını , hem evde daha ucuz ve daha sağlıklı. Dışarda içine ne koyuyorlar belli değil.

• Naruto45 N kullanıcısına yanıt

Olan garibana canım ülkede müthiş bir gelir adaletsizliği var beyaz yakası kalifiyeli memuru bir cacığından geri kalmış değil, nerdeyse hepsi bodrumunda maramarisinde kızarıp geldi bu senede bir boş yapma herkes açlık yaşıyor diye birşey yok kazık olmuş cinemanın önü bile kuyruk dolu oppenheimer a imax da kaç gün yer bulamadım ülke memura çalışıyor resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Ağustos 2023; 15:14:46 >
  • Nadiren dışardan söylüyorum eve, onda da getir yemeksepeti kupon verirse falan yoksa söylemiyorum valla

• En son 2020 yılında pandemi öncesi dışarıda yedim. Geçende bir fast food yemem gerekti, tadı kötüydü, hem de bir menü 2020dekinin 4 katı fiyata gelmiş. Artık yemem. Zaten pandemi başından beri işyerine kendi yiyecek-içeceğimi evden getiriyorum...

• alierennet kullanıcısına yanıt
    Kaç kişinin maaşı pandemi dönemine göre 6 kat artmış durumda ki?
    Siz bir zahmet yiyin yani..
    6 asgari ücret alıyorsunuz, ortalama memur maaşı 2 asgari ücret bu ülkede..

• Deníz kullanıcısına yanıt
    Döner sosunu nasıl yapıyorsunuz hocam? Tarifini paylaşır mısınız? But mu kullanıyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onur1301 kullanıcısına yanıt
    En azından temiz ve sağlıklı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Son Zamlardan Sonra Dışarıda Yemek Yemeye Devam Ediyormusunuz?
    Tereyağlı et döner ekmek yemediğimden yarım kiloya yakın gömerim
    Ve bol salatayla tüketiyorum 😁
    Fiyatlar gayet uygun bence🤷‍♂️

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abboww -- 22 Ağustos 2023; 20:4:11 >
  • yiyorum ama sıklığı değişti hocam. Eskiden haftada 4-5 kez fast-food yiyordum, fakat gelen zamların etkisi+kanımdaki kolesterolün referans aralığından yüksek çıkması derken yemeyi azalttım. artık haftada 1-2 ile sınırlı.

• Yemek bulamıyorsanız ot yiyin besin deposu yaz günü.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.