Biraz daha bu işi düzgün yaptığını bildiğimiz anket şirketlerinin Nisan anketlerinin ortalaması bu şekilde. Burada yurtdışı oyları/ufak çaplı seçim hileleri/suriyeli seçmen/kolluk kuvvetleri gibi unsurlar yok. Bu sebeplerdendir ki beklentim ilk tur için; RTE: %48 Kılıçdaroğlu: %43 İnce: %7 Oğan: %2 |
Sonar 2023 Nisan Seçim Anketi (6. sayfa)
-
-
Acaba mesela malum şahıs ilk tur 49.9 da kalırsa gerek yok atı alan üsküdarı geçti der mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Diyememesi için pek sebep yok. Muhalefet yine 2018'de olduğu gibi onbinlerce sandıkta yok. İstanbul seçimi gibi olmayacak. Birçok ilde devlet "ne derse o". Sandık kurulundan tutanak alınamayan her sandık %100 Erdoğan bile yazılsa yapabileceğimiz bir şey yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 23 Nisan 2023; 1:47:8 > -
bu anketleri gördüm ya hemen koşa koşa akp ye oy vereceğim. enflasyon daha da artsın diye. et zararlı yemeyelim diye. daha fazla suriyeli/afgan gelsin diye. ev fiyatları yükselsin diye. batı daha da türkiyeyi izole etsin, hatta natodan felanda atsın diye. asgari ücretli cep telefonu alamazken zenginler togga binsin diye. gençler umudunu yitirsin, fırsatını bulan kaçsın. ülke doktorsuz, mühendissiz kalsın diye.
çocuklar et yiyemiyorsa, gençler gelecekten umutsuzsa, insanlar evlenemiyor, emekliler bir ev bile alamıyorsa şu anketlerin zerre gözümde değeri yok.
-
O zaman Muharrem İnce'yi ikinci tura bırakacaksınız ya da Mansur Yavaşı'ı aday yapacaktınız...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 23 Nisan 2023; 1:52:59 > -
Herzamanki gibi reis ezer geçer gılışdarı
Yerli FiveThirtyEight olacak şekilde https://600vekil.com diye bir çalışma var, bana güvenilir geldi. Buraya göre anket şirketlerinin güvenilirliğine dair fikriniz oluşabilir:
-
Aksoy'a A vermiş
Bu sefer Kılıçdar dedem rahat tokatlar. İlk turda reis in fişini çekip emekli eder. 3 hafta sonra abbas yolcu. Bavulunu hazırlasın şimdiden. Sarayı da bi zahmet boşaltsın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Adam haklı
Olay Mansur da değil. 1. çıkan Abuzittin Gamlıoğluzade bile olsa o aday olmalıydı. KK ilk 3te gözükmüyordu anketlerde. Matematiğe kafa atmanın cezasını hepimiz çekeceğiz.
15 mayıstan sonra da görmeyeceğiz yüzünü. Partiyi örgütçülere teslim ederek bir halt olacağını sandı. Hepimize geçmiş olsun.
-
Eyvallah hocam. Bu arkadaşlar ince'yi desteklediğimiz için ciddi ciddi bize AKP'li diyor. Kalksınlar kendi yanlarındaki Babacan-Davutoğlu-Sadullah Ergin'e baksınlar... gerçekten İnce'nin seçimden bir gün sonra "şizofren" dediği kadar var bir grup sesi çok çıkan "muhalif" kitle.
Tamamen referans ve kaynak olarak kıçımı kullanarak
Kılıçdaroğlu ilk turda tokatlarsa
Tayyip 40 ı geçerse
İnce 3 ü geçerse başarılıdır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İnce'yi desteklediğiniz için değil, İnce'yi bazı gerçeklere rağmen desteklediğiniz için öyle diyorlar.
Ağzından FETÖ-PKK söylemi düşmeyen birinin peşine takılmak, ısrarla yardakçı firmaların anketlerini gerçeğe en yakın olarak sunmak, bunca anket firmasının ortalamasının tam tersi yönde iddialarda bulunan ve nasıl yapıldığı bilinmeyen anket sonuçlarına sarılmak; bunların size getireceği şey AKP'li olduğunuzun söylenmesi olur.
Muharrem İnce ile uğraşan bir tane dahi parti lideri, üst düzey yönetici, sözcü bulunmazken; Meral Akşener'in "demokratik hakkıdır" söylemlerine rağmen, İnce'nin parti lideri olarak sürekli millet ittifakı üzerinden birtakım acılarını dindirme çabası ve sizin buna destek olmanız trajikomik. Adam bugünkü twitinde "karşıya destek vermekle" tehdit etmiş, tamamına "FETÖcü-PKKlı" dediği kitleyi. Biz bunun başından beri böyle olduğunu biliyorduk zaten ama söyleyince FETÖ-PKK zırvasıyla geldiği için uğraşmayı çoktan bıraktık.
Bir Sinan Oğan'a bakın, bir Muharrem İnce'ye. Ben birine baktıktan sonra diğerine bakarken utanıyorum. Bilin bakalım hangisine bakıyorum önce...
-
Geçerli oy ile toplam seçmen sayısını birbirine karıştırmış siniz.
Toplam seçmen sayısı hiçbir şeyi vermez.
Erdogan geçerli oyların yüzde 53.6 sini aldi
İnce aday olduğundan beri hiç konuşmasa, evde otursaydı daha çok oy alırdı.
Çok bağırdı, çok oy kaybetti.
Şu yorumları okurken Türkiye'de 24 saatin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük.
-
Sonar'ı tebrik etmek gerek ilk turu da ikinci turu da bildi. Hakan Bayrakçı'nın tespitleri çok yerinde.
-
100 tane küfür yedik bu anketi paylaştığımız için :)
-
ben bazı şeyleri anlamıyorum.
mansur aday olsa seçilirdi demek neyin kafası.
mansurun 100 gömlek üzeri sinan oğan aday oldu.
kaç kişi akpartiden dönüp oğana gitti.
boşuna gaza getirmeyin milleti
ha şunu da ekleyeyim kk chpyi esir almış. akpartililer neden oğana vermedi dediğim gibi şimdi tekrar edecem chpliler kk başta olduğu sürece chpye oy vermesin. bunu becermek zor değil
-
;))
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X