Şimdi Ara

Sonradan genişletilebilir giriş seviyesi ses sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Aracım 2006 model renault clio alize. Aracın teybi ve hoparlörleri son derece eski olduğu için artık radyo dinlerken dahi tatminkâr ses alamıyorum. Zaten kaset girişi olduğu için radyodan başka birşey dinleyemiyorum. Her türlü müziği dinlediğim için ve özellikle son zamanlarda radyolardaki çeşitliliğin biraz azalması sebebi ile artık aracımda daha çeşitli ve kaliteli müzik çözümlerine ihtiyaç duymaktayım. Ve bunun sonucunda bir süre araştırma yaptım.

İlk başta hepimizde bir merak; yüksek ses ve dolgun bass. Kaliteli komponent-tweeter-subwoofer-teyp kombinine sahip araçlara binip ses sistemlerini tecrübe edindim. Elde ettiğim tek sonuç baş ağrısı oldu. Dinlerken insana havalı gelebilir fakat gerçekten kulağa zarardan başka birşey değil. Tabi bu benim şahsi fikrim. İsteyen istediği sistemi kurabilir.

Bu konudaki fikrimden de anlaşılabileceği üzere abartısız ve temiz ses istiyorum. Bunun yanında akustiğin bozulmaması için tek markanın ürünlerini kullanmaya karar verdim. Fiyatı ve yanında getirdiği performanstan ötürü şu anlık tercihim sony'den yana.

Örnek olarak şu seti planlıyorum

Sony XS-GT6938F 6’ x 9’ inç 420 Watt 3 Yollu Koaksiyel Hoparlör

Yukarıdaki üründen 2 adet alınca 4 tane hoparlörüm olacak değil mi? Bir sete iki adet hoparlör koyuyorlar diye biliyorum

Teyp olarak aşağıdaki ürün gerek güç çıkışı gerekse direkt subwoofer bağlantısı ile hem yukarıdaki hoparlörleri beslemek için hemde ileride genişletilmeye uygun olduğu için tercih edilebilir.

Sony DSX-A40UI Usb ve Aux Girişli Kumandalı Dijital Medya Alıcısı

Aklıma takılan şey hoparlörler aracımın hoparlör girişi ile uyumsuzluk sorunu çıkarır mı? Çıksa da montaj esnasında sorun giderilebilir mi? Arabın ön kapılarında ve arka camın çerçevelerinde hoparlör girişleri mevcut. 6 inch'lik hoparlörleri ön kapıya 3 inch'lik hoparlörleri arka tarafa düşünüyorum. Eğer herhangi bir uyumsuzluk olacağını düşünüyorsanız aşağıdaki hoparlörden iki set düşünüyorum.

Sony XS-GT1738F 17cm 3 Yollu 260 Watt Oto Hoparlör (Ön kapı hoparlörleri için)

Sony XS-GT1338F 13cm 3 Yollu 230 Watt Oto Hoparlör (Arka cam önü)

Tüm hoparlörlerin nominal güçleri ile teybin nominal güçleri uyumludur.

Set hakkınızdaki fikirlerinizi ve aklıma takılan soruların cevapları için yorumlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpican6161 -- 26 Haziran 2014; 23:55:56 >

• 6 inch'lik hoparlörleri ön cama
    Arka cam çerçeveleri

Bu terimlerle nereleri kastettiğinizi anlayamadığım için yanıt tam bir veremiyorum.
    ancak 6x9inchlik hoparlörler ihtiyaçları sizinkine paralel bir kullanıcının aracında arka cam önünden başka hiçbir yere takılamaz. Bu oradaki sacı da kesmeyi gerektirir. İki adet alacağınızı anladığım bu oval yapılı hoparlörlerin 4 ünü de arka cam önüne koymak istiyorsanız olur ancak iki arkaya iki öne şeklinde bağlamaya uygun değildir.
    Aşağıda verdiğiniz diğer hoparlörler ise ilk verdiklerinize göre basit hoparlörlerdir. Bariz ses kalite farkı olur iki seçenek arasında. Ayırdığınız bütçe ile ilgili bilgi sahibi olabilirsek yardımcı olmak kolaylaşabilir.
  • Ön camdan kastım ön kapılar. Yazım hatası yapmışım düzelttim şimdi.

Arka camı çerçeveleyen kısım ise şurası oluyor. (Görselleri internetten aldım fakat neresi olduğu anlaşılıyor)

http://i.hizliresim.com/27XBBN.jpg

ilgili yerin tam ismi aklıma gelmediği için arka cam çerçevesi olarak yazdım

dışarıdan bakınca da şuraya tekabil ediyor

http://i.hizliresim.com/YPXmmj.jpg

Arka cam önü değil de arka cam yanı diyelim biz buraya..

Bütçem yaklaşık 300-450 lira arası ancak çok çok uygun tavsiyelerde 500-600 liraya kadar genişletebilirim.

• alpican6161 A kullanıcısına yanıt
    Sonradan genişletmekten kasdettiğiniz nedir tam olarak anlamadım. Fakat yüksek ses almak istemeseniz de net ses için amfi mutlaka gereklidir. Subwoofer takmanıza gerek yok fakat derli toplu ses için teyp çıkışı yetersizdir.

Amfi takılması için de en azından 2RCA çıkışlı yani toplam 4 kanallı bir ana üniteye ihtiyaç var. Sizin seçtiğiniz sony tek rca çıkışlı. Daha üst model seçmelisiniz. Cdx g1050u gibi.

Hoparlör olarak sesini dinleyip beğendiğiniz ürünleri alın. Fakat net ses istiyorsanız Alpine markasını araştırın. Ben sxe 1325s kullanıyorum ve çok memnunum. 16cm model sxe 1725s oluyor. İlk başta teybe bağlarsınız sonra amfi ekleyip sesi daha da derli toplu hale getirisiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonradan genişletmekten kastım amfi ve subwoofer eklemek. Önerdiğiniz teyp bunun için önemli rol oynayacak teşekkür ederim. Hoparlörler için konuşacak olursak, Sony'nin hoparlörleri hem 3 yollu hem de frekans aralığı daha geniş. Ses kalitesinin bir tık daha yukarıda olacağını tahmin ediyorum.

Tavsiyeniz ile birlikte aşağıdaki sistemi düşünüyorum.

Arka cam önü

Teyp

SONY CDX-G1050U

Ön kapılar

Sony XS-GT1738F 17cm 3 Yollu 260 Watt Oto Hoparlör

• Sonradan genişletme ihtimali tavsiye verirken seçmek istediğim hoparlörleri birkaç defa düşünmeme sebep oluyor.
    Şöyle ki, dar sepetli özellikle Avrupa araçlarda kullanılan 16 ya da 17cm kapı hoparlörleri yaklaşık 35-40w giriş gücüne sahip ürünlerdir. Bunlar ana ünitelerin çıkışları düşünülerek bu güçlerde tutulmuş,fiyatları da buna göre düşük ürünlerdir. Ancak amplifikatör ile birlikte kullanmaya uygun değillerdir.Kullanılsa dahi verimli bir sistem oluşmaz çünkü kullanılan anfinin kazancını hoparlörleri yakma riskinden dolayı düşük tutmak zorunda kalırsınız.Bu nedenle bunlar ucuz seçenek olmalarına rağmen otomatik olarak eleniyor. Geriye Güçleri görece yüksek komponent ürünler kalıyor. Ancak bunlar da ana ünitelere anfisiz bağlandığında kesinlikle kötü olmamakla beraber çok şaşırtıcı seste üretemezleri Hat üzerindeki pasif filtreler kaliteyi artırır ancak verimi düşürür. Geriye benim tercihime göre arkaya keserek bir çift Oval (6x9) ve ön kapılara da bir takım ekonomik 17 cm pioneer ya da sony ve hatta arkadaşların belirttiği gibi Alpine almak kalıyor. Anfi ve Sub eklediğinizde ön taraf olduğu gibi kalır arkalar da anfiyle güçlenerek Subwoofer ile düşük frekanslar da hissedilir hale gelir.Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

• Fikir olarak hemen hemen aynı noktada buluştuk sanırım. Ön tarafa 17cm'lik ekonomik hoparlörler, arka cam önüne ise daha güçlü ve amfi ile beslenmeye müsait 6x9 koaksiyel hoparlör. Bu noktada bir sorum olacak. Genelde arka cam önüne hoparlörler yan yana koyuluyor. Buraya 6x9 koyduğumuz zaman arka cam önünde sağ taraf ile sol taraftaki hoparlörlerin boyutu farklı olacağı için araç içerisinde dinleme esnasında herhangi bir değişikliğe yol açarlar mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Frekans aralığı vb teknik detaylara takılmayın. Çok pahalı ve üst düzey ürünlerin frekans aralıkları çok daha dar olabiliyor. Size önerdiğim alpine coaxialler ciddi anlamda temiz ses veriyor. Detaylı çalıyor. Kendim kullandığım için üzerinde bu kadar duruyorum. Watt değerleri de düşük olduğundan teyp çıkışına da uygun. Sonrasında amfi kullanımıyla beraber zaten coşacaklar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir hoparlörün frekans cevabı incelenirken sadece en alt ve en üst frekansların verildiği değerler dikkate alınırsa bu çok yanıltıcı olabilir. Anlam taşıyan birşeyler söyleyebilmek için eğer mevcut ise -ki oto sistemlerinde değildir, ürünün grafik eğrisine bakarak birşeyler söylenmelidir. Çünkü bir hoparlörün belirli bir frekansı üretebilmesi onun kaliteli olduğu sonucunu doğurmayabilir. Aynı zamanda diğer ss frekanslarını da aynı güç değeri girildiğinde aynı şiddette üretebilmesi beklenir. 20-100khz gibi verilen değerlerde üretilebilen frekanslar belirtilmiş olsa da zayıflamanın ya da yükselmenin ya da rezonansların nerede olduğu belirtilmediğinden hoparlöre iyi ya da kötü denemez.
    Arka pandizot' a her hoparlör gibi çift satılan bir çift oval bağlandığında arkada birbirinden farklı hoparlörler olmuş olmaz. Olmamalıdır da. Birbirine çok yakın bağlanmaları doğru değildir. Ancak ayrı bağlansalar bile otomobilde sürücünün oturma konumundan dolayı evdeki gibi bir sahne oluşturmak neredeyse mümkün değildir. Ancak Pioneer gibi markaların ürünlerinde size yakın olan ön sol hoparlörlere faz gecikmesi ekleyerek tam stereo efekti vermeye çalışan özellikler mevcuttur.Bunların desteği ile biraz daha iyi bir sahne oluşturulabilirse de evdeki ortamı arabada bire bir yaratmak hem mümkün hem de gerekli değildir bana göre.

• Anlaşıldı. Alpine ses ürünlerinde daha üstün ancak giriş seviyesi bir ürün olduğu için pek üstünde durmamıştım. Bizzat tecrübeniz varsa bende tercihimi ona göre yaparım teşekkürler.

@SabitSalınım bilgi için teşekkürler. Kısacası araç içerisinde o kadar ince detaylara inmeye gerek yok sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpican6161 -- 27 Haziran 2014; 1:05:43 >
    Ben kendi adıma Pioneer TS ve TS-E serisi hoparlörleri çok sever ve güvenirim. Ama ucuzlar arasında Alpine de iyi gerçekten. Ben kısmen bu işlere doymuş olduğumdan kendim de çok etkili bir tesisat kullanmıyorum arabamda. Ve benim de ovallerim sadece sesini beğendiğimden dolayı Alpine.
    Araç içi kalite ise üst sınırı neredeyse belirsiz olan bir konu olduğu için evet çok derinlemesine inilmeyebilir.
    Sonradan genişletmekten kasdettiğiniz nedir tam olarak anlamadım. Fakat yüksek ses almak istemeseniz de net ses için amfi mutlaka gereklidir. Subwoofer takmanıza gerek yok fakat derli toplu ses için teyp çıkışı yetersizdir.

Amfi takılması için de en azından 2RCA çıkışlı yani toplam 4 kanallı bir ana üniteye ihtiyaç var. Sizin seçtiğiniz sony tek rca çıkışlı. Daha üst model seçmelisiniz. Cdx g1050u gibi.

Hoparlör olarak sesini dinleyip beğendiğiniz ürünleri alın. Fakat net ses istiyorsanız Alpine markasını araştırın. Ben sxe 1325s kullanıyorum ve çok memnunum. 16cm model sxe 1725s oluyor. İlk başta teybe bağlarsınız sonra amfi ekleyip sesi daha da derli toplu hale getirisiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son olarak set aşağıdaki hali aldı.

Teyp

Sony CDX-G1000U

Arka cam önü

Ön kapılar

Alpine SXE-1325S 13cm

Sizin dediğiniz gibi teybin iki adet RCA çıkışı var. İstersem daha sonradan kaliteli bir amfi ve abartısız bir subwoofer ekleyebilirim.

• Son olarak set aşağıdaki hali aldı.

Teyp

SONY CDX-G1050U

Arka cam önü

Ön kapılar

Alpine SXE-1325S 13CM

Sizin dediğiniz gibi teybin iki adet RCA çıkışı var. İstersem daha sonradan kaliteli bir amfi ve abartısız bir subwoofer ekleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpican6161 -- 27 Haziran 2014; 13:10:31 >

• eğer dinlemediyseniz Pioneer TS A6923is ve TS A6923i serisi ovalleride dinleyin ;)
  • Yeni subwooferlar bir garip zaten. Biz eskiden 150W Rms ile beslenen 30cm duyunca gözlerimiz bulanık görürdü. Şimdi en popüler ve ulaşılabilir modeller 400RMS civarında. Bunlar tam kapasite beslendiği zaman arabada oturulmaz oluyor çoğu zaman.
  • hkkaptan89 H kullanıcısına yanıt
    sen ne kadara aldin bahsettigin urunleri?

• ben almadım sadece sesine baktım.biri 159 TL diğeri 209 TL.media markt ın fiyatlarını verdim farklı fiyatada başka yerden de bulabilirsin
  • hkkaptan89 H kullanıcısına yanıt
    digicom urunleri oldugu icin daha cok mediamarkt gibi mazagazalarda bulunur normal elektronik dukkanlarda pek bulunmaz o seriler

• benim bildiğim aynı ürün faklı model numarası ile geçiyo dışarda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.