Şimdi Ara

Sonradan Ön park Sensörü Takılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu gün bi forumda daha gördüm henüz cevep yazılmalış. Ben de merek ettim acaba ön park sensörü sonradan takılablir mi ve çalışma prensibi nasıl olur? Galiba araç 1. vitesteyken devrede oluyor. Geri park sensörü çalışması gerektiğini geri vites lambasının devresinden anlıyor. Peki bu nerden tetik alacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecar limon -- 25 Şubat 2007; 13:52:26 >

• Ne admlar var kardeşim ya. ben olayın mekanizmasını soruyorum nası çalışır sonradan takılır mı diyorum. Ayrıca ben arabama taktırmak istiyorum da demedim ki. Bi forumda gördüm merak ettim dedim. Adamlar çıkıp benim şoförlüğüme laf ediyorlar. Bunu söyleyen adamlar heralde haytlarında R9 dan başka araba kullanmamışlar. Ufacık arabanın önünü görürsün. Siz hiç Mercedes E serisi kullandınız mı? Kullanmadığınız belli arabın bittiği yeri zor kestiriyorsun. Keza bi D segment araba da öyle. Adamlar da boşu boşuna koyuyorlar de mi o sensörleri oraya. Zaten sensör ne gerekli ki diyen arakadaşların ben ehliyeti olduğuna hatta soför koltuğuna oturmuş olduklarına da inanmıyorum. Sen sadece dümdüz önüne bakıyorsan zaten şoför değilsin. Riskli manevralara girmiyor dar yerlere park edemiyorsun demektir.
  • ben var diye biliyorum bi tane 307 de görmüştüm lüks araclarda oluyor onun gibidir sistemide heralde
  • Peki sonradan takmak mümkün mü acaba?
  • 307 takdığına göre bence mümkün
  • aktırdık arkadaşa.2000 model golfe.oluyo.
  • Takılıyor mu bilmem ama, sürekli devrede oluyor. Vites boştaken, dururken dahi bir yaya geçerken ötüyor.
  • ön park sensörü ön görüşün zaten maksimum olduğu bir ortamda ne işe yarar ki???arka park sensörü deseniz anlayacağım da..arka park sensörünün geliştirilme amacı görüş kısıtlılığı nedeniyledir..eğer önünüzü göremeyip sensöre ihtiyaç duyuyorsanız bence hiç bu işe girişmeyin..anahtarı başkasına verin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türbülans -- 25 Şubat 2007; 23:28:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

ön park sensörü ön görüşün zaten maksimum olduğu bir ortamda ne işe yarar ki???arka park sensörü deseniz anlayacağım da..arka park sensörünün geliştirilme amacı görüş kısıtlılığı nedeniyledir..eğer önünüzü göremeyip sensöre ihtiyaç duyuyorsanız bence hiç bu işe girişmeyin..anahtarı başkasına verin...

kesinlikle haklı ön park sensörüne ne gerek duyulabilirki önündeki herşeyi rahatça görebilirsin her türlü koşulda buna ihtiyaç duyuyosanız zaten araba kullanmak için baya zamana daha ihtiyacınız var.

• Kesinlikle haklı değil ,

Öncelikle ncap çarpışma testlerinde yaya güvenliği , son yıllarda oldukça önemli bir yer tuttuğundan , artık üreticiler araçların burun kısımlarını aşağıya doğru yaparak yayanın aracın altına alınmasını engelliyorlar. aracın burnu aşağıya doğru oluncada aracın bittiği yer ancak tahmin edilemiyor. Görmek mümkün değil. Örneğin peugeot 407 nin önünün tam olarak enrde bittiğini kestirmek pek mümkün değil , Hyundai getzinde öle .. Büyük olsun küçük olsun bu tip araçlarda çoğunlukla dar sokaklarda manevra yapan insanlar için vazgeçilmez bir konfordur bence ön park sensörleri..

Araca alıştıktan sorna evet kestirilebilinir bir hal alıyor aracın bittiği nokta ama aracı yeni tanıyanlar için yada acaba diyerek manevra yapmak istemeyenler için akılcı bir çözüm. Bmw lerde ön park sensörünü bırakın ön park kamerası opsiyonu sunulmakta artık...
    quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

ön park sensörü ön görüşün zaten maksimum olduğu bir ortamda ne işe yarar ki???arka park sensörü deseniz anlayacağım da..arka park sensörünün geliştirilme amacı görüş kısıtlılığı nedeniyledir..eğer önünüzü göremeyip sensöre ihtiyaç duyuyorsanız bence hiç bu işe girişmeyin..anahtarı başkasına verin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi düttürüleyla -- 26 Şubat 2007; 1:37:10 >

• Ne admlar var kardeşim ya. ben olayın mekanizmasını soruyorum nası çalışır sonradan takılır mı diyorum. Ayrıca ben arabama taktırmak istiyorum da demedim ki. Bi forumda gördüm merak ettim dedim. Adamlar çıkıp benim şoförlüğüme laf ediyorlar. Bunu söyleyen adamlar heralde haytlarında R9 dan başka araba kullanmamışlar. Ufacık arabanın önünü görürsün. Siz hiç Mercedes E serisi kullandınız mı? Kullanmadığınız belli arabın bittiği yeri zor kestiriyorsun. Keza bi D segment araba da öyle. Adamlar da boşu boşuna koyuyorlar de mi o sensörleri oraya. Zaten sensör ne gerekli ki diyen arakadaşların ben ehliyeti olduğuna hatta soför koltuğuna oturmuş olduklarına da inanmıyorum. Sen sadece dümdüz önüne bakıyorsan zaten şoför değilsin. Riskli manevralara girmiyor dar yerlere park edemiyorsun demektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dodii123

Takılıyor mu bilmem ama, sürekli devrede oluyor. Vites boştaken, dururken dahi bir yaya geçerken ötüyor.

O zaman yüksek süratte öndekine çok yaklaşınca da devreye giren bi sistemi var demek ki. Ben sadece 1. viteste iken devrede olduğunu düşünmüştğm. o halde çok kolay takılabilir. Yalnız araç geri viteste iken her ikisi de mi devrede oluyo? Yoksa ön sensörler devreden çıkıyor mu?
  • Sonradan takılabiliyor...
  • arkadaş dogru dıyor ya katılıyorum hocam sana olaın şöförlükle alakası yok bencede d segmentı arabaların harbıden önünü görmek ımkansız teknolojının nımetlerınden faydalanmak laızm ben dunyanın en ıyı şöförüyüm ona bakarsanız aksını ıdda eden varsa buyursun:) ama ön park sensörü muthıs faydalı bısey olayı sadece park etmek olaarak algılamamalı
  • ben peugeot 407 ye bindim. park hallinde arabanın sağ ve sol ön kısımlarını göremedim kafamı kaldırdım tavana kadar yapıştırdım kafamı(nerdeyse boynum kırılacaktı) gene göremedim
    grande punto ile alakalı özel topic açılmış ve orda en çok yazılan mevzulardan biriside ön görüşünün ii olmaması ve park sensörü gerekliliği idi.
    şimdi moden ve eğimli cam ı kaput u olan aranalara binmeye alışmış kişiler için park sorun olmayabilr. ama benim gibi bi sürü insan var bu tür arabalara aşina olmamış ve park sensösrü gerekli (en azından alışıncaya kadar)
    bence tabii...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.