3-4 milyara malolursa yaptırırımda adam gibi yapacaklarını bilsem ah
ben sürüş dinamiklerini çok etkileyeceğini zannetmiyorum ayrıca aracın servisinde takmıyorlar mı ?
hiç bulaşma sanruf işi yaş iş,arabanın tavanını deldirme su alır orjinal gibi olmaz demedi deme
aracın tum akustiğini bozarsın
Meteroloji genel müdürlüğü çakma sunrooflu araçları gönüllü seyyar yağmur ölçer olarak kullanıyor.
Genelde tavsiye edilmez. Kaza anındaki zayıflıklar, yağmur suyu sızdırma problemi ve ses yapması gibi sorunlardan şikayetler var. Ama bu işin uzmanı bir firma ise orijinaline çok yakın sonuçlar alınabiliyor. İyi bir araçtırma yapman lazım.
aRABANIN BÜTÜN KARİZMASI GİDERR
Su sızdırma, ses yapma gibi sorunlar kaliteli bir marka ve işçilik ile aşılabilir. Zaten Webasto gibi bilinen markaların çok ciddi işleyen garanti süreçleri var.
İşin sakıncasına gelecek olursak; fabrika çıkışı sunroof' lu araçlar özel bir tavan dizaynı ile üretiliyor. Siz standardı olmayan bir aracın tavanını kestirirseniz, tavan kirişlerinden birinin de kesilme olasılığı var. Durumu şöyle bir resimle göstereyim:
Şimdi yukarıdaki ilk grafikte sunroof için özel hazırlanmış bir aracın tavanını görüyoruz. Farkına varmışsınızdır, sunroof' un olduğu kısım ekstra parçalarla desteklenerek tavanın dayanıklılığı sağlanmış.
İkinci grafikte ise standart bir aracın tavanını görüyoruz. Bu araca sunroof uygulaması yapıldığı taktirde en önde bulunan tavan destek kirişinin de kesilmesi gerekecektir. Bu durum dışarıdan belli olmasa da, tavanın sabit yapısına ve dayanınlılığına zarar verecektir. Bu değişiklik, kaza durumunda aracın güvenliğini düşürecek bir unsurdur.
Tabi her aracın da tavan yapısı aynı değil; bazı modellerde tavan kirişleri sunroof montajına müsait şekilde konumlandırılmış olabiliyor. Siz en iyisi Webasto gibi adı duyulmuş, bilindik firmaları arayıp aracınızın modelini de belirterek tavan kirişinin kesilmesine gerek olup olmayacağını öğrenin. Eğer kiriş kesilmeyecekse bence gönül rahatlığıyla taktırın; ancak aksi geçerli ise bence sıf görünüm için aracın stabilitesini bozmaya değmez.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Hocam yaptıran kişiler biliyorum ve kesilen bölümde hiç bir tavan krişi olmadığını söylüyorlar. Eğer daha önce aynı marka ve modele yapılan uygulamalara ulaşarak kriş olup olmadığını öğrenirseniz yaptırma yönünde daha sağlıklı bir karar alırsınız. Örneğin Focus 1 ler için Hollandio 700 model montajında hiçbir sıkıntı olmadığını okudum forumda.Uygulama esnasındaki fotolarla da bu desteklenmiş.Krişe rastlanmamış.
nasıl buluyorsunuz bu kadar eski konuları?
ya da neden tekrar güncelleme ihtiyacı duyuyorsunuz? cevap verdiğiniz kişiler şu an belki de 3ncü 4ncü araçlarını kullanıyorlar.. bu sunroof konusu nostalji olarak kalmıştır belki de, siz cevap vermeye çalışıyorsunuz..
Tarihlere dikkat edelim lütfen.
Bu eski konun açıldığı iyi olmuş,sunroof yaptırma fikrini kafamdan attım.teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: enginu
nasıl buluyorsunuz bu kadar eski konuları?
ya da neden tekrar güncelleme ihtiyacı duyuyorsunuz? cevap verdiğiniz kişiler şu an belki de 3ncü 4ncü araçlarını kullanıyorlar.. bu sunroof konusu nostalji olarak kalmıştır belki de, siz cevap vermeye çalışıyorsunuz..
Tarihlere dikkat edelim lütfen.
Sen google forum nedir yaz oku gel bidaha oku bu forumu.İnceysen teşekkür edersin
uo
Sonradan araca Sunroff yapılması pek tavsiye edilir bir durum değil. Yaptırmamak daha iyidir.
arkadaşlar kaçınız aracına sunroof yaptırdıda bu kadar kesin konuşuyorsunuz benim patronun 2003 model passatında webasto var 6 yıldır kullanıyor ne su aktı ne sunroof adamın başına göçdü ne gürültü yapıyor nede arabada bir dengesizlik oldu.. arabayı 2003 yılında sunroof yaptırmaya kuzenler otoya ben götürdüm adım adım yapdıkları her şeyi izledim adamlar bir kere çok profesyönel senin tavanını kesip atmıyor bu arabanın tavanında kuşak vardır yani bar ona sunroofu tutturucaz ona zarar vermememiz lazım diyorlar yani adamlar her şeyin bilincinde hesap kitap yaparak ölçerek tartarak bu işi yapıyorlar..
kısaca su tahliye kanallarınıda böyle yapıyorlar bazı arkadaşların dediği gibi kesip atmıyorlar öyle buldukları her şeyi aslında sunroof diye gözünüzde büyüttüğünüz şeyi gözünüzün önünde yapınca ne kadar basit bir şey olduğunu anlıyorsunuz ama her şeyin başı profesyönel yerde yaptırmanız.. zaten profesyönel yerlerde türkiyede bu konuda beş parmağı geçmiyor..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme