Orjinal sunroof gibi olmaz.Zaten orjinal sunrooflu arabaların tavan kısmı sunroofsuz olanlara göre biraz daha güçlendirilmiştir.Bence yaptırma.Su sızmaları ve teknik sorunlarla da çok karşılaşırsın
çok iyi izalosyon lazım diyorsunuz yani
Kısacası yaptırma diyorum ama seçim yine de senin
tuh hevesim boşa çıktı tavuk olsaydım kursagımada takılırdı kimbilir
sakın yaptırma. arkadaşın dediği gibi orjinal olanlarda tavan güçlendirilmiştir. sonradan yaparsan kaza anında tavan filan çökebilir.
quote:
Orjinalden alıntı: captain_turkiye
sakın yaptırma. arkadaşın dediği gibi orjinal olanlarda tavan güçlendirilmiştir. sonradan yaparsan kaza anında tavan filan çökebilir.
Allahın izni ile arabaya takla filan attırmamda suz sızıp legen filan koymak gerekirse koltuklara o kötü işte
quote:
Orjinalden alıntı: alpinA3
quote:
Orjinalden alıntı: captain_turkiye
Allahın izni ile arabaya takla filan attırmamda suz sızıp legen filan koymak gerekirse koltuklara o kötü işte
ben de açıkçası önermem sana;-)
sunroof içinde huyunu suyunu bildiğin araba değişilmezki yaw
Arabanın bütün dinamiğini bozarsın.
quote:
arabama sunroof yaptırmak istiyorum yaptırsammı yaptırırsam nerede yaptırayım ankarada
nelere dikkat etmem gerekir
cafcaflı dokunmatik şöyle bir şey istiyorum ne dersiniz.. ?
Ben arkadaşların aksine daha farklı bir yorum yapmak istiyorum, öncelikle herşeyden önemlisi kaliteli bir ürünü kaliteli bilgili ve deneyimli bir yere giderek gerekirse diğer araçlarda yapılan montajı kendi gözlerinle görmeni mümkünse daha evvel yaptırmış insanlara ulaşarak onların fikrini almayı öneriyorum.Sonradan yapılan sunroof larda bilgisiz ve işin ehli olmayanlar tarafından yapılmadığı sürece su sızdırması gibi bir sorunun olacağını zannetmiyorum. Günümüzde yeni nesil bazı araçlarda neredeyse tüm tavan camlı olanlar varken aracın takla atması halinde sonradan yapılan sunroofların ölümcül bir durum yaratacağınada fazlaca ihtimal vermiyorum. Ancak insan düz yolda bile ilerken hiç olmayacak kazalara karışabiliyor.
Uzun lafın özü , eğer aracında daha mutlu ve rahat olacaksan , araç içinde her daim temiz ve gürültüsüz bir ortam istiyorsan neden olmasın diyorum. Ancak dediğim gibi işin ehli ve uzman kişilerin yapması kaydı ile.
HOLLANDIA 700 serisinden güzel birşey taktıracam zaten
2-2.5 a takarlarmış garantili
quote:
HOLLANDIA 700 serisinden güzel birşey taktıracam zaten
2-2.5 a takarlarmış garantili
Sana webasto markasını önerecektim , zannederim Hollandıa da webasto ürünü.
sonradan takılan sunroof sağlıklı olmaz diye biliyorum
evet öyle
şimdi hesap kitap edeceğim
dizel otomatik vites bir araba full olanın benimkinden 12 euro fazlası var
webasto profesyonel sunroof cu hollandia serisi onlara ait ve oldukcada şık işler çıkartıyor
Sonradan sunroof takmak aracın buruylma direncini ve şasinin gücünü değiştirir. Daha önceden hesaplanmayan bölgelere, binmemesi gereken yükler biner. Yani aracın tüm dinamiği ve sürüş karakteri bozulur. Buno normal düz gidişte hissetmesen bile sert virajları alırken, ani frenlerde ya da ani manevra yapman gerektiğinde anlarsın. O zaman da herşey için çok olabilir. Orjinal sunrooflu araçlarda hesaplar buna göre yapılmıştır ve gerekli güçlendirmeler eklenmiştir. Bu yüzn o araçlar daha pahalıdır. Kısacası yapmamak lazım.
quote:
Orjinalden alıntı: noplaceforchance
Sonradan sunroof takmak aracın buruylma direncini ve şasinin gücünü değiştirir. Daha önceden hesaplanmayan bölgelere, binmemesi gereken yükler biner. Yani aracın tüm dinamiği ve sürüş karakteri bozulur. Buno normal düz gidişte hissetmesen bile sert virajları alırken, ani frenlerde ya da ani manevra yapman gerektiğinde anlarsın. O zaman da herşey için çok olabilir. Orjinal sunrooflu araçlarda hesaplar buna göre yapılmıştır ve gerekli güçlendirmeler eklenmiştir. Bu yüzn o araçlar daha pahalıdır. Kısacası yapmamak lazım.
bu kadar tefrruatı varsa yapmamak lazım o zaman
Aracı satıp sunrooflu bir araç almak daha mantıklı bir çözüm olabilir.
bence yaptırma yaptıracaksan kalite bir markayı kaliteli ustaya yaptır işçilik çok önemli günümüzde orj.olanlarda bile problem yaşanıyor kalite marka+kaliteli işçilik çok para satarken kesinlikle alamassın artı problem bile olur bu iş sonradan abs-klima işine benziyor