Şimdi Ara

sonuç çıktısıyla burs için işadamlarının kapısına giden arkadaşımın oğlu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
3
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşım öğretmen 58 bin TL civarında maaş alıyor. yani çok rahat şekilde çocuğunu okutabilir. karısı da hastanede masa başı memur maaşını net bilmem ama oda iyi alıyor. şimdi gelelim konuya oğulları ilk binde. çocuğun halasının eline çıktı alıp bütün işadamlarının kapısına dayanıp burs istiyorlar ticaret odası başkanları vakıflar falan hatta bana da baya baya rica ediyor tanıdığın varsa şu sonuç çıktısını gönderir misin diye. şuana kadar 68 bin lira toplamışlar çoğu kişiden de söz almışlar üniviersite hayatı boyunca burs alacak diye. babasının durumu hakkaten iyi yakınen tanıyorum arabası mercedes dubleks evde oturuyorlar falan eyvallah ilk bine girmek harika bir şey ama atıyorum 1001. olan garibanın kimsesi yok belki bunlar kadar yırtık değil ve burs toplayamıyor bile. şikayet etmeli miyim size sormak istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 22 Ağustos 2024; 17:3:52 >

• Suistimale bakar misin
    Tuz koktu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4. sınıf oldum ama aynısını ben de yapabilir miyim?

• O iş adamlarından biri fetöcü çıkarsa geçmiş olsun

• durumun kötüyse yap bence helal olsun. bu arada parayı verenler vakıflar değilmiş işadamlarıymış. vakıflar galiba bu konuda biraz daha tecrübeli hemen parayı göndermiyorlar aile durumuna falan bakıyorlar. yani ben bu duruma işadamı istismarı diyorum.

• randyrhoads7 kullanıcısına yanıt

google üzerinden memleketlisi olan işadamlarını buluyor arayıp randevu koparıyor. zaten vakıflar tedbirli parayı veren onlar değil iş adamları. vakıflardan alabilmek için uzun bir süreç var ciddi şekilde incelerler.

• 58k maasla nasi merso çekiliyor yaw

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

15 senelik bir öğretmenden bahsediyoruz

• Böyle adaletin mk. Bu kadar arsız olmak ayrı bir başarı.

Vakıfların burs şartlarına bakıyoruz yok elemesi yok ön şartı yok mülakatı bir dünya şey var. 2 yerden burs alsa 7 8k neyine yetmiyor gerisini de ailesi versin bir zahmet.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Eşinin maaşı ile beraber muhtemelen 100k. İkinci el Mercedes gayet alınabilir. Üstelik 15 senedir bu şekilde çalışıyormuş. Mantaliteyide göz önüne alırsak Mercedes az bile kalmış, taycana kadar yolu var bu dilencilikle

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ultrAslan-BH U kullanıcısına yanıt

%99 ihtimal dershanecidir yoksa 15 yılla veya memur maaşıyla filan ilgisi yok. Öyle olsa benim annem 27 yıllık öğretmen, babam da memur; biz altımıza mercedes çekerdik.

Not: Eğer birisi memur maaşıyla dubleks filan aldım diyorsa ya taşradadır ya ek iş yapıyordur ya da yolsuzluk.

• hangi iş adamları bu yahu 68 bin lira şaka mı gerçekten? birisinin çocuğu ilk bine girdi diye niye başkası para veriyor awk

• Econbender kullanıcısına yanıt

Taşra evet. Doğu karadeniz bölgesi. Burada bir dubleksin kirası 7-8k. Belki daha ucuza bile bulunur.

• icepeak kullanıcısına yanıt

Adam kurnaz dediğim gibi memleketlisi olan iş adamlarını buluyor çocuk doktor çıkacak cerrahpaşada okuyacak diyor. Hemşehri ajitasyonu. Para toplama yöntemi bu.

• ultrAslan-BH U kullanıcısına yanıt

Dilencilige bişey diyemem ora dogru az dogru adamlara gitsd ne taycani maybachleri dizer 

Ama yine de 100e de cok onceden (2010larin basi filan, c180 60kya alinirken) alinmadiysa cok eski olmayan ikinci el bile almak araba icin baya kismayi gerektirmiyor mu, tr piyasasindan cok mu uzagim. Eli yuzu duzgun ev kirası min 30k Ankarada filaj, 3 bogaz doldursa vs aylik en fazla ne kadar kenara atabilir ki, 10 filan, Astra filan cekmek icij bile 10 yil lazim bu hızla

• armaagn A kullanıcısına yanıt

Ben yayinevi isine girmeyen hicbir hocamin altinda qashqaiden sağlam araba gormemistim valla. Cok eski bir hoca da degil, muhyemelen daha 40larinda ustelik

• o öğretmenin donanımhaber hesabı %100 vardır eminim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.