Şimdi Ara

Sonunda aldık :)) CIVIC ELEGANCE OTOMATİK (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
0
Favori
10.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

serüvenin sonuna yaklaşıyor gibiyiz...2009 model yeni kasa Honda City ile ciddi olarak ilgileniyoruz (çok ciddiyim:)...ES donanım CVT şanzıman...30.000 TL diyor...30.000 TLye ES donanımı aratmayacak, sorunsuz yüksek modelli Sedan benzinli ya da dizel öneriniz var mı?
  • Millet benim başlığa uğramaz oldu :)
  • herkes KV izlemeye mi gitti :)
  • sorularım peşi sıra oldu belki kusuruma bakmayın...

ilgilendiğimiz araç 2009 model Füme ES OTOMATİK...araç 28.000 kmde yani 2000 km sonra bakıma girecek...öte yandan MTV arefesindeyiz...ilanda 31.000 TL diyordu, sonra telefonda 30.000 TLye iniverdi...ÖTV döneminde alındığından emin değilim ama eğer öyleyse* gerek bu durum, gerek MTV arefesinde olmamız ,gerekse de 30000 km bakımına 2000 km ( bizim için 2 ay) kalması bilgileri ışığında 31.000 TLye 0 km alınan bir aracı artık 2 yaşını devirdiği bir dönemde 30.000 TLye almak mantıklı mı arkadaşlar sizce?...değilse kaç TL vermeliyim?

* ÖTV indirimi ile alınmışsa
  • 29000 iyi birfiyat olur bence
  • Cityden test sürüşü sonrası vazgeçme kararı aldık arkadaşlar...
  • Hayırlısı olsun. Kia Cerato ve Ce'ed'e de bakmanızı öneririm. Farklı ve şık alternatifler. Bunun yanında Nissan Note da oldukça ferah, geniş ve 1.5 dci Renault dizel motoruyla inanılmaz az yakan bir araç.

Örnek bir Kia Cerato ilanı

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-kia-cerato-2010-kia-cerato-confort-1-6-fabrika-lpg-li-hatasiz-37785129/detay

Anladığım kadarıyla en üst donanımı Concept donanım. Bu ise Comfort yani en üstün bir altı. Concept'lerin sıfırı 38-40 bin TL civarında.

• quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Hayırlısı olsun. Kia Cerato ve Ce'ed'e de bakmanızı öneririm. Farklı ve şık alternatifler. Bunun yanında Nissan Note da oldukça ferah, geniş ve 1.5 dci Renault dizel motoruyla inanılmaz az yakan bir araç.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-kia-cerato-2010-kia-cerato-confort-1-6-fabrika-lpg-li-hatasiz-37785129/detay

Anladığım kadarıyla en üst donanımı Concept donanım. Bu ise Comfort yani en üstün bir altı. Concept'lerin sıfırı 38-40 bin TL civarında.

EyvAllah Üstad...

Cerato Concept ya da comfort takip ettiğim bir araçtı ancak Antalyada seçeneğimiz çok az, hal böyle olunca da vazgeçtik gibi ama ilanları takip ediyoruZ...

Arkadaşlar,

durumu toparlayalım...aracı babam için bakıyoruz...kesinlikle SEDAN C sınıfı almayı düşünüyoruz...Son tahlilde Honda CIVIC ve TOYOTA COROLLA üzerinde duruyoruz...bulabilsek Mazda 3 yeni kasa da düşünülebilir aslında...33.000 TLden bir kuruş yukarı çıkamayız :)...sizden CIVIC-COROLLA karşılaştırması rica etsem ?...Modellerin herhangi biri hakkında etraflı bilgi sahibi olanların da katkılarına ihtiyacım var...

inşAllah şu arabayı alırız da siz de en kısa zamanda bu konudan kurtulursunuz :)

• Hondanın sitesine giremiyorum...

sorun bende mi?...Fiyatlar güncelleniyor galiba ?

http://www.honda.com.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bacey -- 2 Ocak 2011; 11:38:35 >
  • temiz bir civic her derde devadır. çevremizde tam senin dediğin yaşta o kadar insan var (babam da dahil) bir çoğunun civic'i var (çoğu da hakim veya savcı) daha hiçbirinin en ufak bir şikayeti yok. ben de çok çok memnunum

servisi çok saygılı, araç dayanıklı. eski kasa sedanlar için: "dikkat çekmeden (tasarıından dolayı) iyi bir araç sürmek isteyen insanların aracı" derler. yenisinin tasarımı da çok iyi. o yüzden civic'i kesinlikle tavsiye ederim (ama köy yoluna pek gitmiyor meret). bir de ankara gibi iğrenç yolları olan bir şehirdeyseniz süspansiyon dan dun vuruyor strok kısa olduğundan ama korkulacak bir şey yok

ekleme: lpg olayı sanırım özellikle yeni kasa civiclerde yok. ben hiç görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patch -- 2 Ocak 2011; 14:43:24 >

• hayret kimse cetta al dememis
  • Açıkcası ben olsam civic i seçerdim.corolla ya göre daha güzel bir araç...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patch

EyvAllah üstad,

süspansiyonları sert galiba aracın?...bi de sanki yere yakın gibi, kasis geçişlerinde veya tümsekli yollarda olumsuzluk teşkil ediyor mu?...bir de bu VSA hangi yıldan itibaren hangi donanımda standart...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bacey

quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Hayırlısı olsun. Kia Cerato ve Ce'ed'e de bakmanızı öneririm. Farklı ve şık alternatifler. Bunun yanında Nissan Note da oldukça ferah, geniş ve 1.5 dci Renault dizel motoruyla inanılmaz az yakan bir araç.

EyvAllah Üstad...

Cerato Concept ya da comfort takip ettiğim bir araçtı ancak Antalyada seçeneğimiz çok az, hal böyle olunca da vazgeçtik gibi ama ilanları takip ediyoruZ...

Arkadaşlar,

durumu toparlayalım...aracı babam için bakıyoruz...kesinlikle SEDAN C sınıfı almayı düşünüyoruz...Son tahlilde Honda CIVIC ve TOYOTA COROLLA üzerinde duruyoruz...bulabilsek Mazda 3 yeni kasa da düşünülebilir aslında...33.000 TLden bir kuruş yukarı çıkamayız :)...sizden CIVIC-COROLLA karşılaştırması rica etsem ?...Modellerin herhangi biri hakkında etraflı bilgi sahibi olanların da katkılarına ihtiyacım var...

inşAllah şu arabayı alırız da siz de en kısa zamanda bu konudan kurtulursunuz :)

Bugün pazarı ve autocity i dolaştım, 2. el piyasası uçuyor. 2010 model cruze gördüm 33.750 TL, geçen günlerde Ankara'da gelmeden 32 bin yazıyordu Gerçek 0 cruze'a :D
    Neyse 33 bin liraya 2009 D4D dizel Corolla vardı, tertemiz araba. 2. el piyasasını pek bilmiyorum ama 33 bin liraya civic corolla karşılaştırmasında, dünyanın en kaliteli markalarından olarak görülen ve yıllara meydan okuyacak bir COROLLA dizel tavsiyemdir. 2. el'i uygun bir şekilde alınabilir, Her daim 0 gibi araba zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: bacey

quote:

EyvAllah üstad,

süspansiyonları sert galiba aracın?...bi de sanki yere yakın gibi, kasis geçişlerinde veya tümsekli yollarda olumsuzluk teşkil ediyor mu?...bir de bu VSA hangi yıldan itibaren hangi donanımda standart...

süspansiyonda rahatsız edici bir sertlik yok. ama bana göre golften daha sert. yere yakınlık konusunda eğer şehir içinde kullanıyorsan kesinlikle bir sıkıntı olmaz. köyde bile çok şükür bir şey olmadı.

VSA bizim araçta yok. tek pişman olduğum konu bu. makyajdan sonra araç çok değişti, premium'a vsa ve 6lı cd çalar geldi. ben senin yerinde olsam biraz daha zorlar makyajdan sonraki kasasını alırım.

araçta lastik sesi uzun yolda (elazığ ankara yolu mesela, üstelik taktir edersiniz ki kötü bir yol) çok rahatsız ediyor beni ama babam pek takmıyor gibi. aracın ben yol tutuşundan gayet memnunum. direksiyon hassasiyeti gayet güzel, fren mesafesi yeterli, motor 4500 d/d öncesi çok sessiz, sonrasında sportif bir havaya bürünüyor.

klimasının yetersiz olduğunu düşünüyorum, sanki golfe göre daha geç soğutuyor. üstelik son ayara açtığınızda sesi birazcık yüksek.

aracın çeşitli yerlerinden (şöför emniyet kemerinin yükseklik ayar kısmından mesela) gıcık sesler geliyor. efeye gittiğimizde adamlar bizimle çok çok ilgilendi, sesin çoğunu da çözdüler; ancak o emniyet kemerine bir çözüm bulamadılar. el freninin basma yerinden de çakıllı yolda bir süre sürdüğünüzde rezonanstan dolayı ses geliyor.

babanıza alacağınızdan dolayı aracı benim görüşlerimden çok babamın görüşlerini size söylemek istiyorum: babam resmen güle oynaya servise gidiyor. şeytan kulağına kurşun araç sorunsuz, servisi çok iyi. çok ilgileniyorlar. servisten 2 3 gün sonra arayıp herhangi bir sıkıntı var mı diye soruyorlar, bize aldığımız hizmetin kalitesinden memnun olup olmadığımızı soruyorlar. bu tip ufak şeyler insanın hoşuna gidiyor tabi

aracı hem çok ekonomik kullanabilir (çok kısa mesafe dışında) hem de babanız bile ufak yaramazlıklar yapabilir araçla (bkz: 6000 d/d çevirterek adam sollamalar). bagajı oldukça yeterli. sürüş konforu çok iyi. babamın tek pişmanlığı otomatik almayış oluşu.

6 aydır ülke dışında olduğumdan bazı şeyleri unutmuş, gözden kaçırmış olabilirim ama dediğim gibi araçta babanızın isteyebileceği her şey mevcut.

bu arada arkadaşım honda gebze'de staj yaptı. anlattıkları aynen şu: aracın özellikle ön takımı (süspansiyon ve direksiyonu) çok iyi. motoruna zaten diyecek bir şey yok. japonyadan gelen her bir motor elle teker teker kontrol edilip, montajlanıp öyle takılıyor. yani bir nevi el yapımı araca biniyorsun. araç genel olarak çok dayanıklı, ncap'ten aldığı yıldızlar önemli değil ben biliyorum kullandıkları malzemeyi dedi. ama araca yandan vurmasınlar, orası çok zayıf.

• tartışmasız civic
  • Civic.
  • quote:

EyvAllah dostum...Aklımı kurcalayan şeylerden bir tanesi de bu parayı 0 km bir Focusa verelim mi vermeyelim mi sorusu?...İlla ki otomatik olsun demiyorum ama olsa çok iyi olur...işin içine otomatik şanzıman girince de 3-4 yaşındaki bir civic, focustan daha şirin görünebiliyor...siz n dersiniz bu hususta?

enes78 dostum,

maalesef Antalya bu anlamda hem kısır hem de 2.el fiyat seviyesinin sanıyorum zirvesinde oturuyor...2009 ve dizel Corolla üstelik 29.000 TLye :) mümkün değil...
  • Amma da CIVIC ilanı var...Millet benzin sarfiyatından illallah mı etti n?
  • focuslar benim en beğendiğim araçların başında gelir. bu aracı almadan önce iki aracın arasında çok kalmıştık. kararımızdan kesinlikle pişman değiliz ama birisi 0 araç birisi ise 2. el.

hondanın otomatik şanzımanı hakkında henüz kötü hiçbir şey duymadım. 2007 yılındaydı sanırım AutoShow dergisindeki testinde otomatiğinin benzinlisinden daha çabuk hızlandığı ve daha az yaktığı yazıyordu.

otomatik şanzımanı aslında otomatikleştirilmiş bir manuel şanzımandır; ancak hondanın konveksiyonel şanzımanlar konusunda çok iyi olduğunu unutmamak gerekli. üstelik direksiyon arkasındaki mandallar da çok hoş.

dediğim gibi mesele 0 araç mı 2. el aynı sınıf bir araç mı? (şahsen ben olsam 0 tercih ederdim her ne kadar hondamı çok seviyor olsam da)

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.