Şimdi Ara

SONUNDA DDTS-100 DECODERİ ALDIK.(inceleme sonuçlandı) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
23.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yıllar önce aldığım ddts-100 amma kıymete binmiş =) sıfır gibi aletti, ps3 ü alınca kullanmaya başladım diyebilirim. eğer gigaworks s750 niz varsa bu aletle tadından yenmiyor, müstakil ev aldırır adama gerçekten :P
  • Merhaba arkadaşlar;

Öncelikle bu konuyu açan arkadaşa bilgileri için teşekkür ediyorum. Benim sorum şöyle olacak; Asus Xonar D2 PM Ses Kartım var ve ses sistemi olarak Logitech X-540 var. Dolayısıyla Asus Xonar D2 PM ses kartımın Dolby Digital özelliğinden faydalanamamaktayım. Malesef iyi bir araştırma yapmadan aldığım ses sisteminde bağlantıları yaparken yıkıldığım anı tahmin edemezsiniz. O heves ve hayal kırıklığı , bilirsiniz:) Neyse biraz araştırma yaptıktan sonra, Creative DTS-100 Decoder modeline rastladım. Dolby özelliğini kullanabileceğim bir ürün sanırım. Ama sizlerede bi' danışayım dedim. Ses kartımda bu decoderle herhangi bir ses kalite kaybı olur mu? Çünkü Asus Xonar D2 ' de Bit'i 192KHZ e kadar çıkarabiliyorsunuz. Kısacası bu ürün tamamıyla işimi görürmü acaba? Digital çıkışları ve amfi çıkışlarını bu ürünle kullanabilirmiyim?

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orjinalden alıntı: MetaLdetH

Merhaba arkadaşlar;

Öncelikle bu konuyu açan arkadaşa bilgileri için teşekkür ediyorum. Benim sorum şöyle olacak; Asus Xonar D2 PM Ses Kartım var ve ses sistemi olarak Logitech X-540 var. Dolayısıyla Asus Xonar D2 PM ses kartımın Dolby Digital özelliğinden faydalanamamaktayım. Malesef iyi bir araştırma yapmadan aldığım ses sisteminde bağlantıları yaparken yıkıldığım anı tahmin edemezsiniz. O heves ve hayal kırıklığı , bilirsiniz:) Neyse biraz araştırma yaptıktan sonra, Creative DTS-100 Decoder modeline rastladım. Dolby özelliğini kullanabileceğim bir ürün sanırım. Ama sizlerede bi' danışayım dedim. Ses kartımda bu decoderle herhangi bir ses kalite kaybı olur mu? Çünkü Asus Xonar D2 ' de Bit'i 192KHZ e kadar çıkarabiliyorsunuz. Kısacası bu ürün tamamıyla işimi görürmü acaba? Digital çıkışları ve amfi çıkışlarını bu ürünle kullanabilirmiyim?

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

hocam kalite konusunu bilemem ama ddts-100 piyasada yok bildiğim kadarıyla

• Ben ddts-100 decoderi gigaworks s750 ile birlikte ve o zamanki iyi kartlardan biri olan Audigy 2 ile birlikte kullanmıştım ve decoderi satın aldıktan 2 ay sonra sattım.. neden mi??

Tamam, ddts-100, şu an piyasada bulunsa, başka alternatifi olmadığı için, tek decoder ve en iyi decoder. Harici olduğu için..

Ancak benim ddts-100ü satmamdaki tek sebep, decoderi üzerinde bulunan ve hiçbir işe yaramayan sub woofer ses açma tuşu da değildi.

Sebep, decoderi hangi analog sete bağlarsanız bağlayın, setin center uydusuna decoder üzerindeki ses açma tuşu ile ekstra ses fazlalığı getirmesi neticesinde zamanla, center uydunun sesini ve kendisini bozmasıydı.

İlk başlarda bu özellik çok hoşa gidebiliyorken zamanla bozulan center s750 uydusu ile hiçbir film izleyemez olmuştum. Çünkü bu öyle bir decoder ki, seti analog bağlayıp full açsanız bile decoderi devreye soktuğunuz anda sesi ele geçiriyordu. Yani önce decoderin sesini sona dayayacaksınız, sonra da ses sisteminin ses ayarlarıyla uğraşacaksınız.. Uygun ses ayarını bulup yapmak zamanla insanı bıktırıyordu.

Başlarda sorun yaşamama nedenim, hem seti, hem de decoderi son sese dayayıp film izlemek olduğu için başka bişeyle uğraşmazdım. Sonradan herşey günışığına çıkmıştı.

Uzun lafın kısası, belki hatalarından ötürü anlamış olacaklar ki piyasadan çektiler ddts-100ü.. Yüksek ses veya son ses seviyelerinde decoder maalesef kullandığınız ses sistemine ve uydulara zarar verebiliyor.. desek olayı özetlemiş oluruz. Yüksek ses veya son seste kullanmayacak biri bulabilirse analog seti için ddts-100 alsın tabii.. ama megaworks ayarında bir setten aşağısı için de değmez..

Şu anki ses kartlarının çoğu ddts-100ün yaptığı işi yapabiliyor.. O zaman Audigy2 zs ve çeşitlerinden başka alternatif yoktu..

• quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Ben ddts-100 decoderi gigaworks s750 ile birlikte ve o zamanki iyi kartlardan biri olan Audigy 2 ile birlikte kullanmıştım ve decoderi satın aldıktan 2 ay sonra sattım.. neden mi??

Tamam, ddts-100, şu an piyasada bulunsa, başka alternatifi olmadığı için, tek decoder ve en iyi decoder. Harici olduğu için..

Ancak benim ddts-100ü satmamdaki tek sebep, decoderi üzerinde bulunan ve hiçbir işe yaramayan sub woofer ses açma tuşu da değildi.

Sebep, decoderi hangi analog sete bağlarsanız bağlayın, setin center uydusuna decoder üzerindeki ses açma tuşu ile ekstra ses fazlalığı getirmesi neticesinde zamanla, center uydunun sesini ve kendisini bozmasıydı.

İlk başlarda bu özellik çok hoşa gidebiliyorken zamanla bozulan center s750 uydusu ile hiçbir film izleyemez olmuştum. Çünkü bu öyle bir decoder ki, seti analog bağlayıp full açsanız bile decoderi devreye soktuğunuz anda sesi ele geçiriyordu. Yani önce decoderin sesini sona dayayacaksınız, sonra da ses sisteminin ses ayarlarıyla uğraşacaksınız.. Uygun ses ayarını bulup yapmak zamanla insanı bıktırıyordu.

Başlarda sorun yaşamama nedenim, hem seti, hem de decoderi son sese dayayıp film izlemek olduğu için başka bişeyle uğraşmazdım. Sonradan herşey günışığına çıkmıştı.

Uzun lafın kısası, belki hatalarından ötürü anlamış olacaklar ki piyasadan çektiler ddts-100ü.. Yüksek ses veya son ses seviyelerinde decoder maalesef kullandığınız ses sistemine ve uydulara zarar verebiliyor.. desek olayı özetlemiş oluruz. Yüksek ses veya son seste kullanmayacak biri bulabilirse analog seti için ddts-100 alsın tabii.. ama megaworks ayarında bir setten aşağısı için de değmez..

Şu anki ses kartlarının çoğu ddts-100ün yaptığı işi yapabiliyor.. O zaman Audigy2 zs ve çeşitlerinden başka alternatif yoktu..

evet hocam haklısın ses sisteminden sesi son ses açmasam bile decoder den sesi son ses açınca patlamalar falan oluyor bendede pat küt diye, müstakil evde oturmadığım için ve sesi koklememin hayal olduğu için sorun olmuyor bende ama ses kalibrasyonu olayınıda gigaworksten yapmak durumundayım tabii. garip yönleri var aletin ama ben yıllardır audigy zs2 ile doğru düzgün dvd başarımı alamadım analogdan. hiçbir zaman dts seste alamadım, bu aleti bağlayınca hepsini alınca coştum biraz =) ps3 ile kullanıyorum şimdi çok memnunum (bahsettiğimiz eksiler dışında)

• Wolverine, kornman887 arkadaşlar bilgileriniz için teşekkür ederim . Sanırım tek seçenek iyi bir iş bulup Logitech X-540'ı satıp Z5500 almak.

Tekrar teşekkürler, kolay gelsin.
  • inceleme için tşkler....
  • 6 aydır thx 550+ddts 100 sistemim yatıyodu, geçen kurdum şimdi de ilanlara bakayım dedim de ddts-100 amma değere binmiş .350 ytl bile isteyen var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Ben ddts-100 decoderi gigaworks s750 ile birlikte ve o zamanki iyi kartlardan biri olan Audigy 2 ile birlikte kullanmıştım ve decoderi satın aldıktan 2 ay sonra sattım.. neden mi??

Bazı hatalar var aşağıda düzelttim bunları;

1-Decoder üzerindeki subwoofwer ses düğmesi non-fonksiyonel değil.Bir yerde hata yapmış olmalısın.Anolog durumuda yani decoder bypass iken mi denedin?
    2-Decoderin merkez uyduya fazla yüklenme gibi bir durumu yok.Ne sesi bozuyor ne de uyduyu.Sanırım senin s750 de sorun vardı.

3-Ben uzun süredir ddts 100 kullanıyorum.Ses ayarlama zorluğuna katılıyorum.Ses kartı ayarları, setin kendi ayarları ve decoderin ayarları Ama bu bazı arkadaşların hoşuna gidebilir.Ama ben de sıkılıyordum bu ayarlar yaparken.

4-Evet şu andaki ses kartları ile decoder almaya bence de gerek yok.Ama birkaç cihaza bağlama imkanı sağladığından hala vazgeçilmezim benim.

4-Harici yerine z5500 gibi entegre bir decoder olsaydı daha iyi olurdu.

• Ben Jazz 9940 kullanıyorum, uzun arayışlarımdan sonra zorla Jazz de-006 dekoderi zorla bulup almıstım.

Fakat elektirik dalgalanmalarından dolayı dekoder kapandiği için kullanamadım ilk baslarda. Sonra modemin adaptorunde denedim kapanmadan calısıyordu. Hala modemin adaptoru g,b, adaptor alıp kullanmaya baslamıs değilim çünku sistemi dvd den bilgisayar odama tasıdım 5+1 ses verecek sekilde de kuramadım.

Dekoder basları biraz azalttığınıda bildiğimden şimdilik kurmadım ama sesdeki efektleri yuzunden tekrar kursam mı diye dusunuyorum.

Wolvarine iyi bilir bu sistemi, zamanında onun yorumlarına bakarak ve sistemin goruntusune hayran kaldıgım için almıstım.

Şimdi panasonic hi-fi anfide aldım ama hop. alamadıgım için Hi-fi ye gecemiyorum. para olur hop alırım bu seferde kirada oluruz sesi acamam

• uzmanı olduğunuzu düşündüğüm bu konuda yardımınızı istiyorum . ben sony 5.1 ev sinema sistemi aldım fakat optik kablo çıkışı yok ve ben ps2 de bu sistemi kullanamıyorum . bu ddts 100 veya jazz dediğiniz dvd yi devre dışı bırakıp hopörlörleri buna takmama mı yarıyor . eğer öyleyse hopörlör kablolarını nasıl ve nereye takacağım.. yardımcı olursanız tşkk
  • ddts 100 pc ses sistemleri için tasarlanmış sizin daha farklı bir decodere ihtiyacınız var
  • Home Theater Connect DTS-610 analog sinyali dts ye çeviriyor. Yani DDTS-100 ün yaptığı işin tam tersini yapıyor. Bende zamanında ddts-100 almıştım o zaman işime yaramadığı için geri vermiştim. Şimdi xbox bağlıycak decoder yok piyasada. Bu konuda teknoloji ileri gideceğine geriliyor. Çıkarmışlar bir z5500 sanki herkes almaya mecbur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uks -- 5 Haziran 2009; 17:10:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

Bazı hatalar var aşağıda düzelttim bunları;

1-Decoder üzerindeki subwoofwer ses düğmesi non-fonksiyonel değil.Bir yerde hata yapmış olmalısın.Anolog durumuda yani decoder bypass iken mi denedin?
    2-Decoderin merkez uyduya fazla yüklenme gibi bir durumu yok.Ne sesi bozuyor ne de uyduyu.Sanırım senin s750 de sorun vardı.

3-Ben uzun süredir ddts 100 kullanıyorum.Ses ayarlama zorluğuna katılıyorum.Ses kartı ayarları, setin kendi ayarları ve decoderin ayarları Ama bu bazı arkadaşların hoşuna gidebilir.Ama ben de sıkılıyordum bu ayarlar yaparken.

4-Evet şu andaki ses kartları ile decoder almaya bence de gerek yok.Ama birkaç cihaza bağlama imkanı sağladığından hala vazgeçilmezim benim.

4-Harici yerine z5500 gibi entegre bir decoder olsaydı daha iyi olurdu.

Uzun zamandır bu topiğe bakmıyordum, bakınca da bu yazıyla karşılaştım, keşke daha önce görseydim, şu zamana kadar bu yazıyı okuyanlar yine yanlış bilgilenmiş olarak okuduklarıyla kalmış.
    @aykut, hata deyip düzelttim dediklerin hata değil ki, ilk 2 maddeye kendince bişeyler demişsin, onda da yanlışlar yapmışsın, olayın benim dediğim gibi olduğu belliyken hâlâ ne diye tersini savunursun, önce bir kendine sor, diğer 3 madde ise tamamen görüş ve düşünce, yani düzeltme felan bile değil..

Şimdi senin yazdıklarını ben düzelteyim.. not: bunları sen zaten biliyorsun, bilmeyenler için anlatıyorum..

1-Decoder üzerindeki subwoofer ayar düğmesi ile hiçbir şekilde bass sesini artırmak veya azaltmak mümkün değil, analog veya dijital farketmiyor, o ayar ve o tuş boşuna yapılmış. Ha sen dersen ki ben o düğmeye şöyle şöyle yapıp bass sesini artırdım, nasıl yaptığını söyle, ben dahil herkes bilgilensin, ama öyle bişey yoksa burda bir decoderi marka fanatikliği yapıp bu kadar savunmanın bir alemi de yok. İnsanları yanlış bilgilendirmekle daha nereye kadar @aykut? Sırf benimle muhalefet olacaksın diye burda insanları körü körüne yanlış bilgilendirmekle ne kadar yanlış bir yoldaysan o yoldan bir an önce çık..

2-Gigaworks s750 7.1 setin sesini kendimizce ayarladık diyelim, ddts-100 decoderi sete bağladığımız anda s750nin sesi sona kadar açık bile olsa ddts nin sesi ne kadar açıksa ses de o kadar çıkıyor. Bu anlamda decoder mevcut hoparlörün center dahil rear ve rear center dediğimiz uydularına da kendi üzerindeki tuşlarına basarak artırırsak ekstra ses veriyor. Bunu yaptığında tüm uyduların (ön stereo lar hariç) sesi artıyor. Dvd/ bluray izlerken diyalog sesler centerdan geldiği için ve decoder de mevcut sese artı getirdiği için sesi sona kadar açtığınızda seste muhakkak bir bozulma yaşanıyor. Oysaki sadece s750nin kendi ses panelinden center sesi sona dayadığımızda sesin netliğinde bu tarz bir bozulma olmuyor, sadece çok keskin tizlerde kesilme oluyor, ancak decoderle kullanıldığı kadarki gibi bir bozulma olmuyor.

3,4 ve 5. maddelerde "düzeltme" gibi bir durum söz konusu değil, kendi kişisel düşüncelerini yazmışsın ki bu yazdıkların aslında ddts-100ün eksi yönleri ve bu düşüncelerine ben de katılıyorum..

Hatta ddts-100 coax. bağlı bir receiver ile tv den kanal değişikliği yapıldığı anda kanal açılmadan hemen önce decodere ses sinyali gelmediği için anlık da olsa rahatsız edici bir uğultu sesi duyuluyor, özellikle geceleri çok belirginleşiyor bu durum. Sesi mute yaptığımız anda (decoderin kumandasından) bu ses çok belirginleşiyor. Ya receiver ın kendi kumandasından mute yapmak gerekiyor ya da decoderin sesini azar azar kısmak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 15 Temmuz 2009; 11:55:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: virtue28

Ben Jazz 9940 kullanıyorum, uzun arayışlarımdan sonra zorla Jazz de-006 dekoderi zorla bulup almıstım.

Fakat elektirik dalgalanmalarından dolayı dekoder kapandiği için kullanamadım ilk baslarda. Sonra modemin adaptorunde denedim kapanmadan calısıyordu. Hala modemin adaptoru g,b, adaptor alıp kullanmaya baslamıs değilim çünku sistemi dvd den bilgisayar odama tasıdım 5+1 ses verecek sekilde de kuramadım.

Dekoder basları biraz azalttığınıda bildiğimden şimdilik kurmadım ama sesdeki efektleri yuzunden tekrar kursam mı diye dusunuyorum.

Wolvarine iyi bilir bu sistemi, zamanında onun yorumlarına bakarak ve sistemin goruntusune hayran kaldıgım için almıstım.

Şimdi panasonic hi-fi anfide aldım ama hop. alamadıgım için Hi-fi ye gecemiyorum. para olur hop alırım bu seferde kirada oluruz sesi acamam

Merhaba, siz ender jazz 9940 kullanıcılarından birisiniz ve decoderiyle birlikte olayı jazz 9940b gibi yapmışsınız, tebrikler..
    Ben size decoderi kurup dvd izlemenizi ve tekrar düşünmenizi öneriyorum.
    Dvd izlemenin en güzel yolu decoderi olan bir setten geçer..

• takip
  • Selam arkadaşlar, bu urunu ps4 kullanacam, en verimli ayarları Nasıl olmalı, creative g500 sistemim var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.