Aydigy2 ZS'nin line in den playstation2nin televizyona takılan scarta kırmızı ve beyaz jak kablolarını bağladım.Linedan giren ses kalitesi T7700de kötü.Bütün hoparlörlerde kalitesiz ses var.Ortalama %50 ses kalitesi düşüyor. PCde dinlediğim mp3ler kadar kaliteli değil.Düşük ses kartı takılmış sanki.PS2de sağlam. Lineden giren sesi nasıl mp3 performansına T7700e kayıpsız aktarmak için ne yapabilirim?Yoksa lineden alınan sesler her zaman performans kaybına mı uğrar?
EN YÜKSEK ses kalitesine sahip dvd filimler hangileridir acaba?
Teşekkürler..
'Wolverine '
ddts decoderde mp3 dinlerken center ayrı, ön surround ayrı, side surroundlar ayrı ve rear surroundlar ayrı ses veriyor. Aslında bazı şarkılarda bunun avantajını çok gördük ama şahsen analog mp3 dinlemeyi tercih ediyorum. (öte yandan eğer oyun oynayacaksanız en iyisi analog bağlantıya dönmek veya dijital bağlantıdan neo:6 seçmek olmalı)
ddts decoderde mp3 dinlerken center ayrı, ön surround ayrı, side surroundlar ayrı ve rear surroundlar ayrı ses veriyor. Aslında bazı şarkılarda bunun avantajını çok gördük ama şahsen analog mp3 dinlemeyi tercih ediyorum. (öte yandan eğer oyun oynayacaksanız en iyisi analog bağlantıya dönmek veya dijital bağlantıdan neo:6 seçmek olmalı) senin bu incelemenden yola çıkarak
Coax bağlı şekilde mp3leri dijital nasıl çaldın? Ben mp3leri winamptan dinlerim. Başka müzik programı mı kullandın. Bu şekilde yaptığımda adece ön sol ve ön sağ hoparlör çalıyor. switch dekoder bölümünde
Audigy2 zs ile gelen dvd audio dvdsini dijital 5.1 veya 7,1 çalamadım. Bu iki konudada switch dekoder bölümünde
@GT 5, epey eski bir topic ama hala gündemde olması güzel tabii, işe yaradığını gösterir. Ben de buralardayım, elimden geldiğince yanıt vermeye çalışayım..
Öncelikle ddts decoderi 2004 yılında aldıktan bikaç ay sonra sattığım için aklımdan kaldığı ölçüde yanıtlamaya çalışacağım. Şimdi konu müzik dinlemekse, ben ve diğer tüm müzik sever arkadaşlar, stereo müzikten başkasının yanlış ve saçma olacağını bilir. Bu nedenle stereo dışında dinlenecek müzikte, önlerden, arkalardan farklı ses gelmesi dinlenen müziğin gerçekliğinden uzaklaşılması anlamına gelir ama bu tarz dinletiler her zaman insana farklı geldiği için bazen tercih edilebiliyor. Yani stereo müziğin 5.1/6.1/7.1 kanala yayılması gerçeği bozsa da her uydudan farklı ses gelmesi farklı bir tecrübe olur. Ama dediğim gibi, gerçek müzik severler stereo dan şaşmaz.
Coax ile dijital müzik demişsem, dijital bağlantı anlamında demişimdir, yani decoder devreye girdiğinden analog değil dijital bağlantı ile ses alırız. Bu da sesin orjinalliğini değiştirir. Ben de hala o zamanki gibi creative in media source player ını kullanıyorum.
Dvd audio dvd sini ben de ddts decoderle çalamamıştım, çünkü yazılım, dvd audio dvdlerini ddts decoderle desteklemiyor. Analog ile ses kartına çözdürmekten başka çare yok.
'wolverine'
mp3 sorununu çözdüm.coaxsiyel bağlı şekilde thx setup bölümünde dijital out ayarlarından 98khzyi seçersek ses ön sol ve ön sağdan geliyor. eğer 48khzyi seçtiğim zaman 7+1 ses geliyor.switch de dekoder bölümünde. deneye deneye anca çözdüm.
ddts-100 konusunda tecrübeli olduğun icin sana soruyorum.
decoderden aktifken her zaman subwoferdan uğultu geliyor.bu neden kaynaklanıyor olabilir?bunu kesebilirmiyiz?
dvd-ram'e dvd audio(6kanal 24bit 96khz) taktığımızda ses gelmiyor. başlamadan önce şöyle bir uyarı geliyor. bu neden olabilir? sen çözmüşsündür bunu.
'Wolverine' sende galiba gigaworks s750 var. içinden kaç ayak çıktı.
quote:
Orjinalden alıntı: GT 5
'wolverine'
mp3 sorununu çözdüm.coaxsiyel bağlı şekilde thx setup bölümünde dijital out ayarlarından 98khzyi seçersek ses ön sol ve ön sağdan geliyor. eğer 48khzyi seçtiğim zaman 7+1 ses geliyor.switch de dekoder bölümünde. deneye deneye anca çözdüm.
ddts-100 konusunda tecrübeli olduğun icin sana soruyorum.
decoderden aktifken her zaman subwoferdan uğultu geliyor.bu neden kaynaklanıyor olabilir?bunu kesebilirmiyiz?
dvd-ram'e dvd audio(6kanal 24bit 96khz) taktığımızda ses gelmiyor. başlamadan önce şöyle bir uyarı geliyor. bu neden olabilir? sen çözmüşsündür bunu.
İlginç bir yaklaşımla olayı kendi açınızdan farklı şekilde çözmüşsünüz, tebrikler. O duyduğunuz uğultu decoderden kaynaklanıyor, decoderi olan setlerde bu normal, ama fazla rahatsız etmemesi lazım. Resimde verdiğiniz uyarı klasik dvd-audio uyarısı. dvd-audio dinlerken dijital bağlantı imkanınız olmaz diyor kısaca.. yani analog bağlantı istiyor. Bunu daha önce anlatmıştım, ddts nin bir sorunu bu..
quote:
'Wolverine' sende galiba gigaworks s750 var. içinden kaç ayak çıktı.
Topic 3-4 yıl öncenin topiği. Ben s750yi satalı da 3yıldan fazla oldu. Ayak derken uydulara takılan uzun ayaklardan bahsediyorsanız hiç ayak çıkmıyor kutudan. Yok normal stand diyorsanız, hani uyduların masaüstü standı, o zaman yanlış hatırlamıyorsam 6 uydu için 7 tane vardı, yani fazladan bir tane çıkmıştı sanırım. Bir de center için ayrı bir aparatı vardı ki aslında kullanışsız bir aparattı.
'Wolverine '
cevaplar için teşekkürler. bir zamanlar ddts-100 kullandığın için senin tecrübelerine ihtiyacım olacak.
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
quote:
'Wolverine '
cevaplar için teşekkürler. bir zamanlar ddts-100 kullandığın için senin tecrübelerine ihtiyacım olacak.
'Wolverine'
playstation 2 oyunlarında dolby prologic ses formatını destekleyen oyunlar var.(gran turismo 4, god of war 2, metal gear solid 3) decoderin hangi modunda oynamak en iyi performansı verir? filmlerde otomatik dolby digital ışığına geçerken oyunlarda dolby digital ışığına geçmiyor. stereo yanıyor. stereonun aşağısındaki modları seçebiliyorum. dolby digital ışığına bir türlü atlamıyor. (filmlerdeki gibi oyunlarında direkt dolby digital moduna atlaması gerekmiyor mu?)
Soruyu burayada sorıyım bende suan audgy valaue ses kartı var Xtreme Gamer almayı dusunuyorum.Bu decodri alınca gerek kalırmı?Yoksa bi etkisi olmazmı?
quote:
Orjinalden alıntı: Cakal53
Soruyu burayada sorıyım bende suan audgy valaue ses kartı var Xtreme Gamer almayı dusunuyorum.Bu decodri alınca gerek kalırmı?Yoksa bi etkisi olmazmı?
Gönderdiğin pm yi yanıtladım ve orda anlattım durumu.. pm kutuna bakmayı unutma..
quote:
'Wolverine'
playstation 2 oyunlarında dolby prologic ses formatını destekleyen oyunlar var.(gran turismo 4, god of war 2, metal gear solid 3) decoderin hangi modunda oynamak en iyi performansı verir? filmlerde otomatik dolby digital ışığına geçerken oyunlarda dolby digital ışığına geçmiyor. stereo yanıyor. stereonun aşağısındaki modları seçebiliyorum. dolby digital ışığına bir türlü atlamıyor. (filmlerdeki gibi oyunlarında direkt dolby digital moduna atlaması gerekmiyor mu?)
Prologic ses formatı destekleyen ses kaynaklarında ddts decoder, tercihi bize bırakıyor. Yani movie veya music formatlarında birini seçmemizi ister. Eğer elinde 7.1 set varsa prologic değil de neo:6 nimetlerinden olan alt kısımdaki cinema seçeneğini seç.
@Wolverine Bilgiler için tesekkürler
'Wolverine '
sistemim t7700 neo6 cinema muduna alacam. (ben dolby prologic yazısını gördüm diye prologic movie veya musici seçiyordum.)
cevaplar için teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: Cakal53
@Wolverine Bilgiler için tesekkürler
Rica ederim arkadaşım, yardımcı olabilmişsem sevindim..
quote:
'Wolverine '
sistemim t7700 neo6 cinema muduna alacam. (ben dolby prologic yazısını gördüm diye prologic movie veya musici seçiyordum.)
cevaplar için teşekkürler.
Prologic movie veya music seçtiğinde sanırım arkadaki 2 kanal uydudan ses gelmez. Ama neo:6 cinema veya music seçersen arkadaki 2 uydudan da ses gelir. Farkı bu. Yani neo:6 nın 6.1/7.1 kanal ses sistemlerine bir getirisi diyebiliyoruz.
'Wolverine'
merhaba.sorum olacak sana.
dolby prologic sesi destekleyen ve stereo olan ps2 oyunlarda sol ön,sol yan,sol arkalardan sağ taraftaki uydulardan daha fazla ses geliyor. sesin sağdaki uydularada da eşit dağılması gerekmiyormu? gran turismo 4(dolby prologic) oyununda soldan arabalar geçince sol yanımdan geçiyor sanki ama sağdan arabalar geçince soldaki uydular kadar performans vermiyor sağdaki uydular. Sol uydular daha baskın. ddts-100 decoderin modlarını değiştirdim olmadı. Sorun ne olabilir acaba?