Şimdi Ara

SONUNDA DDTS-100 DECODERİ ALDIK.(inceleme sonuçlandı) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
23.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı ses kartına sahibiz. Bendeki 5,25 inç planinum üniteli olan (kulaklık ta çok kullandığımdan)
    bi kere bizim kartta kesin DDL desteği yok bunu bil.
    Diğer konu ise daha thx in bile ne olduğu belli değil ki. Ticari kaygılar nedeniyle gizliyorlar ne olup bittiğini. Birilerine sertifika veriyorlar. Ben anlayabilmiş değilim.
    receiver olarak pioneer vsx 1015 im var. bazen onun kod çözücüsünü kullanıyorum. yani anlaşılır bir fark görmedim.
    zaten oyunları tam 5.1 desteği ile oynamak için %99 multikanal analog bağlantıyı kullanıyorum. Zaten o plastik mink uydulu ses sistemlerinden de nefret ediyorum. Subwofer kullanmıyorum (var ama kullanmıyorum). Kabinlerimin 4 ü de zebellah gibi ve (32 hz -+3 db) ye indiklerinden. sadece merkezi kullanıyorum oda filmlerde konuşmalar için.

Soruna gelince test etmediğim konuda görüş beyan etmek doğru olmaz diye düşünüyorum.
    Siz hangisini sevdiyseniz en iyisi odur. Önemli olan hayattan tad almak değil mi.

• Aslında benim bu konudaki tecrübem şu, decoderin dts veya dolby ışığını yakan seslerde bariz decoder daha iyi ses veriyor, diğer düz müziklerde seslerde fazla fark yok. Bende creative inspire 5700+ megaworks var. Megaworksü 5700 ün decoderine bağlayabilsem daha iyi test yapacam ama başaramadım.
  • Sendeki megaworks ve 5700 bende yok. Ama yanılmıyorsam bu ışık yanma işi; giriş sinyali ac3 ise yanıyor pcm ise yanmıyor.
    Tabi bu görüşüm varsayım. Hani test etme şansım olsa kesin derdim.
    Tabi ac3 olunca gerçek çok kanallı ses oluyor.

pioneer vsx 1015 te ise hangi kanallarda ses olduğuna kadar belirtiyor.

ayrıca senden bir ricam var 5700 ile benim için bu testi yapmanı ve sonucunu bana bildirmeni isteyebilirmiyim.

hen chanel hem sound u tıkayıp herseferinde sadece bir tek kabinden olmak üzere tüm kabinlerden ses gelip gelmediği
    konusunda test. Bağlantı mutlaka ve yanlız digital olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 23 Kasım 2006; 0:59:32 >

• Keleminabi, dediğini yapınca, iki durumda da tüm kabinlerden ses geliyor. Bende bide şöyle bir durum var yanlız, megayı audigy 2 ye analogdan, 5700 ü decoder ile audigye digitalden bağlıyorum aynı anda 10+2 kolondan sen alıyorum.
  • emin olmam lazım.

1-Yalnızca digitalden 5700 bağlı olacak.
    2- megaworks bağlı olmayacak.
    3- center dediğini yalnızca center den duyacaksın.
    4- rear left dediğini yalnızca rear left ten duyacaksın,
    5- rear rigth dediğini yalnızca rear rigth ten duyacaksın,

ok ?
  • Keleminabi, megayı söktüm sadece digatelden 5700 bağlı, senin dediğin iki testede sadece, front-left ve front-right da ses var ama müzik falan açınca 6 kolonda da ses var, bu nasıl iş abi?
  • Test için teşekkür ederim. Benim harici creative kod çözücüm yok bu testi cretaive kod çözücü ile yapamıyordum. bana çok değerli bilgi ve güç sağladınız tabi bu bilgi bu forumda izleyen herkeze aktarılacaktır. Şimdi zapatero isimli kullanıcıya özel mesaj ile test yapması için yazıyorum o da bir test yapsın foruma dönüp sana ve diğer arkadaşlara bilgi vereceğim.
  • Keleminabi, merakla bekliyorum açıklamalarını.
  • Bi soru:Bu decoderi hangi 5.1 e bağlarsak bağlayalım dobly digital ses alırmıyız bi de bunun haricinde ses kartına gerek var mı yoksa ses kartı yerine de geçiyo mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi
    Bi soru:Bu decoderi hangi 5.1 e bağlarsak bağlayalım dobly digital ses alırmıyız bi de bunun haricinde ses kartına gerek var mı yoksa ses kartı yerine de geçiyo mu?

Adı üstünde zaten dekoder..Ses kaynağı, dolby digital ise, bunu çözüp 5.1'in kolonlarına dağıtıyor..Dekoder varsa, ses kartında dekoder olması gereksiz.. Sadece ses kartının 5.1 desteği olması yeterli.. Jazz 9940 ve ddts-100 dekoderime; uydu alıcı, dvd ve pc'yi bağlı olarak kullanıyorum..PC, intel 865 chipsetli anakarta sahip ve ses kartı 5.1'i destekliyor..PC ile özellikle müzik dinlemek keyifli oluyor. Cihaz işini iyi yapıyor... Yanlışım varsa ustalar düzeltsin..Sorusu olan arkadaşlara da cevap vermeye çalışırım.

• önce soru benim değildi;
    Sonra verdiğim linkte bir incelemem var orayı okursanız tüm ses kartlarının bir decoderi olduğu yazıyor
    ha analog çıkış bazılarında 2 kanal ... bazılarında 5.1 oluyor. yani decodersiz (AC3 diye satılan) ses kartı yok. Galiba 1998 den sonra üretilenler. tam bilmiyorum. AC3 nedir o linkte var.
    Ancak encoder de sorun var dolby digital live desteği olmayan kartlarda sadece 2 kanal encoder var ve digital çıkışları da streo pcm.
    lütfen incelemeyi okuyun.
  • AYDİGY2 ZS SES KARTINDA EAX KONSOLDA SPEAKER SETTINGSIN YANINDA [D000] YAZIYOR.SİZİNKİLERDE [D800] YAZIYOR. HER DRIVER YÜKLÜ.BU NEDEN KAYNAKLANIR?
  • quote:

Orjinalden alıntı: GT 5

AYDİGY2 ZS SES KARTINDA EAX KONSOLDA SPEAKER SETTINGSIN YANINDA [D000] YAZIYOR.SİZİNKİLERDE [D800] YAZIYOR. HER DRIVER YÜKLÜ.BU NEDEN KAYNAKLANIR?

Bende de (A000) yazıyor.Bu zs nin çipsetinin bir kodu herhalde, arkadaşın da d serisinden ama bir fark yok hocam,kart aynı kart takma kafana
  • printscreenden sonra windowsu yeniden kurmuştum
    ahanda bu kez FD00 yazıyor yani pek bi önemi olmayan bir sayı
    tam kaynağıda sistemin bu aygıtra ayırdığı in-out aralığının başlangıç adresi.

• quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

printscreenden sonra windowsu yeniden kurmuştum
    ahanda bu kez FD00 yazıyor yani pek bi önemi olmayan bir sayı
    tam kaynağıda sistemin bu aygıtra ayırdığı in-out aralığının başlangıç adresi.

Güzel tespit hocam
  • cevaplar için teşekkürler sedatss,keleminabi
  • inspireT7700 ve audigy2 zs kullanıyorum.DDTS-100 alırsam bu 3 parçayı birbirleriyle optik kullanabilirmiyim?
  • Benim bi konuda kafam karıştı mesela thx 550 setini ddts ye bağlayınca dijital olup gücü düşünüyor diye okumuştum forumda burda ise Sesin gürleştiği yazıyor(optik bağlayınca)
  • quote:

inspireT7700 ve audigy2 zs kullanıyorum.DDTS-100 alırsam bu 3 parçayı birbirleriyle optik kullanabilirmiyim?

paran çoksa başka bir şey al dts 100 almana mevcut sisteminle gerek yok. dts 100 deki tüm dekodasyonları zs zaten yapıyor.
    dts100 dende zs dende multi ch analog bağlaman lazım 7700 ü. (zaten oyunları çokkanallı oynamak için bu gereklilik-zsden multich bağlamak)
    dts 100 sana biraz daha kablo ve malzeme karmaşası sağlar.

sistemini huzur içinde kullan.
    quote:

Benim bi konuda kafam karıştı mesela thx 550 setini ddts ye bağlayınca dijital olup gücü düşünüyor diye okumuştum forumda burda ise Sesin gürleştiği yazıyor(optik bağlayınca)

digital aktarımda (optik yada coax) kayıp analoga göre daha az. Tabi kablo kaliteli olmalı. nedeni bu.
    ancak kayıp empedans yüksekken analogda fazla olur hop. e giden düşük empedansta (4-8 ohm) kayıp daha önemsizdir.
    bu nedenle t7700 gibi sistemlerde multi ch analog ara kablolar mümkün olduğunca kısa tutulmalı ve kaliteli olmalıdır.
    Digital decoderli harici hop lerde digital bağlantı yapınca bu kablolar sub sistemi içinde kalır ve doğal olarak çok kısalır. Ses kalitesi artar. Ancak bu tip bağlantılı sistemler oyunlarda gerçek çevresel sesi veremezler. (dolby digital live destekli ses kartları hariç)
    http://forum.donanimhaber.com/m_10634368/mpage_1/key_//tm.htm#10634368

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.