Şimdi Ara

SONUNDA DDTS-100 DECODERİ ALDIK.(inceleme sonuçlandı) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
23.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eklediğim resimde görülen yukarıdaki uç dekodere uyumlu uç.Aradığın uç ise resmin aşağı tarafında kalan uç olacak.Bu şekilde bir optik kablo buldunmu bağlantıyı sorunsuz gerçekleştirebilirsin.Optik kabloyu alacağın yere 3.5 mm optical kablo olarak belirt eğer nasıl bi kablo istediğini anlamazsa.Tabi diğer ucu normal olacak.

• Bir ucu optik diger ucu stereo olsun böyle mi söyleyim adama?
  • Böyle bir kabloyu bulman zor olabilir..
    quote:

Orjinalden alıntı: keith

Bir ucu optik diger ucu stereo olsun böyle mi söyleyim adama?
  • @keith, az önce creative'den yanıt geldi. Hesabımın kitlenme ihtimali söz konusu olduğundan kitlenmeden sana yanıt vereyim. Adamlar iki ihtimal ile yapabilirsin diyor, en yetkili ağız onlar olduğundan gönderdikleri maili aynen copy,paste yapıyorum buraya...

Thank you for reaching us at Creative Technical Support; we appreciate
    the opportunity to assist you.

As regards to your enquiry, you could use the method below to connect
    the devices together.

Option 1:
    1. Connect the Audigy 2 ZS PCMCIA to your notebook PCMCIA slot.
    2. Connect the optical out jack of ZS notebook to optical in of DDTS
    100.
    (3.5mm optical miniplug to optical spdif cable-available seperately)
    3. Connect the Speaker system to Line Out 1/2/3 of the DDTS 100.
    4. Select 6.1/7.1 mode from the DDTS 100.
    5. Go to Device control of Audigy 2 ZS Notebook and select SPDIF out in
    the decoder option

Option 2:
    1. Connect the Audigy 2 ZS PCMCIA to your notebook PCMCIA slot.
    2. Connect the Multi-channel Speaker Cable to the PCMCIA card.
    3. Connect the S750 to the PCMCIA Multi-channel Speaker Cable.
    4. Select 7.1 from our Creative Surround Mixer
    5. Enable CMSS in EAX Console

In case if you need any clarification, please do not hesitate to contact
    us.

Do email back on the status concerning the issue so that I can assist
    you further. Thank you.

Please retain all the previous correspondence when replying to this
    email.

Best Regards

Brandon Chong
    Technical Support
    Creative Labs Asia

• DDTS-100'ün kutusundan çıkan optik kabloyu al yanına.Doğruca bu tip kablolar satılan bi yere git.İlk olarak adama bu optik kablonun bir ucunu yine optik kanala bağlanabilmesi için 3.5 mm optical aparatı sor.varsa al bir ucuna tak ve test et ışığın geçip geçmediğini.eğer buna yok derse bir ucu o götürdüğün optik kablodaki gibi olacak şekilde diğeri dikkat et stereo jack değil 3.5 mm optical kablo şeklinde olacak bi kablo ara sor.bunu bulursan ne ala sorununu çözersin...
  • tamam kablo icin ben gidicem elektrikciye ama bi sorum daha var simdi sesi sonlara dogru acinca cıt cıt diye takilmaya basliyor sardiriyor sarkiyi anlamadım bu problemi neden yapıyor herseyde beni buldu dert babası oldum burda sizinde başınızı çok ağırttım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Answer

DDTS-100'ün kutusundan çıkan optik kabloyu al yanına.Doğruca bu tip kablolar satılan bi yere git.İlk olarak adama bu optik kablonun bir ucunu yine optik kanala bağlanabilmesi için 3.5 mm optical aparatı sor.varsa al bir ucuna tak ve test et ışığın geçip geçmediğini.eğer buna yok derse bir ucu o götürdüğün optik kablodaki gibi olacak şekilde diğeri dikkat et stereo jack değil 3.5 mm optical kablo şeklinde olacak bi kablo ara sor.bunu bulursan ne ala sorununu çözersin...

sordum öyle bi kablo yok bizde dedi adam maalesef kaldi elimde herhalde eger bulundugu yerde bu kablodan bulan varsa 2 kat fazla parasini vereyim lütfen bana ulaştırın?
  • ben senin için bu kabloyu araştıracağım.ayrıca creative gibi bi firmanın da kutu içeriğine bu ürünü koymaması ayrıca büyük bir hata.sıkma canını.buluruz.
  • bana lazim olan kablo bu mu beyler?

• Nerde otuyuryorsun bilmiyorum ama eğer Kadıköye yakınsan Yazıcıoğlu pasajından sonraki pasaja git (CD ler filan satılıyor) Pasajın sonuna doğru sol tarafta bir elektrikçi var o ses kabloları satıyor. Ve senin alman gereken kablo değil, DDTS decoderin içinden kablo çıkıyor; sen sadece onun ucuna bir çevirici alsan yeter. Ben almıştım oradan; Zaten son yolladığın resimde var o dediğim aparat, aa kabloyu almana gerek yok eğer decoderden çıkan kısa gelmiyorsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenophe -- 12 Haziran 2005, 7:07:01 >
  • kablo geldi ses kartına decoderi optic olarak bagladim ses 2 kanaldan geliyor ama temiz geliyor gerci cok bi farkta yok cünkü audigy 2 zs notebook'ta cok fark etmiyormuş yinede herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım konuyu cok karistirdim :D
  • Hadi gözün aydın.hayrlı olsun.bundan sona dvdleri optik bağlantıdan izlemeni tavsiye ederim.keyfi bi başka oluyor.
  • güzel inceleme olmuş.. bu konuyu arayıp duruyordum, google ın linki ile buldum yararlı oldu
  • eeee.. şimdi ürünü bul bakalım..
  • Hepsi burada'da var ürün.Hatta az önce siparişini verdim. Yolda, geliyo inşallah Fiyatı da fena değil. Amazon Amerika'dan 40-50 ytl daha pahalıya geliyor.Türkiye için iyi sayılır.. (bazı şeylerin iki mislini geçtiğini düşünürsek...)
    Ayrıca herkese cok teşekkürler.Cok güzel inceleme ve tartışma ortamı olmuş. Sonuç olarak bana aldırdı decoderi
    Gelince takılırsak biryerlerde nereye danışacağımız belli

• Wolverine kardeş öncelikle bu paylaşımlarınızdan dolayı hepinizi kutlarım.Bende gigaworks 5.1 var.Ses kartımda creatıve 7.1 platınum pro bu ses kartına cihazı analog bağlıyom optik girişi var decoderin ama gigaworkste bu çıkış yok bu ses kartına göre bi çevirici varmıdır acaba yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden sağolun....
  • Creative ses kartı kullanıcıları kartlarından filmler hariç digital çıkış almayı düşünmesinler lütfen.
    NEDEN ?
    Arkadaşlar öncelikle google ye girin ve Dolby Digital Live yazın
    ve okuyun dolby digital live nedir.
    tüm yazıların türkçe özeti: zaman kayıpsız çok kanallı analog sesi digital ses çevirmek.
    Gelelim creative ses kartlarına. Bu firmanını üretilmiş ses kartları neyazıkki bu
    standardı desteklemiyor. Üretilecek modeller için bir açıklamada henüz yok.
    Yani bu kartlar devrede iken ne yazıkki digital çıkışlarında AC3 yok PCM var.
    PCM ne ? pcm, streo digital ses. Bir başka deyişle creative ses kartı
    kullanıyorsanız kartınızın adı ne olursa olsun kart aktifse digital çıkışından
    PCM ses alırsınız.
    Onu beceriyorlar yani frontları zaman kayıpsız digital sinyale çevirip digital çıkışlarına vermeyi.
    peki creative ses kartının digital çıkışından dan AC3 ses alamazmıyız ?
    Alırız; ancak filmlerde orijinal ses AC3 ise kartını devreden çıkararak alabilirsiniz.
    (creative audio consol_decoder_SPDİF Passthrought-dolby dgital/dts digital out seçiliyse)
    burada resim koyayım dedim ama bu gece donanim haber resim koyarken hata verdi.

Kısaca oyunlarda ve software ses üretiminde digital çıkışta PCM
    Filmlerde kart bypass ise AC3
    digital ses sinyali vardır.

Peki diğer ses kartları:
    Henüz ben DDL destekli ses kartına satışta rastlamadım, dünyada var ama ülkemizde satışta yok.
    (burada "profesyonel ses kartları hariç" ibaresini koyalım bildik ses kartlarından bahsediyoruz)
    Ancak bazı abit ve asus anakartalarda on board ses ciplerinde bu özellik var.(başka markalarda da olabilir)

Özetlersek multikanal analog bağlantıyla creative ses kartımızla mutlu mesut yaşarız.
    Ses kartının decoderi filmlerde bize yetmiyorsa da harici dekoder alırız.

Şu an piyasada olan on boardlar dahil çok 5+1 ve üstü ses kartları dahili dolby digital decoder
    (multi kanal digital to analog) barındırmaktadırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 22 Kasım 2006; 2:07:25 >

• Keleminabi, yani sen şimdi Creativin hiç bir ses kartı ile, harici decoder ile alınabilen doby digital sesin tam anlamıyla alınamiyacağınımı söylüyorsun ?
  • Oyunlar ve software ile ses kartına ürettirilen sesler için ancak PCM ses alırsınız.
    Filmlerde tabiki AC3 alırsınız.

Dediğim Gibi Dolby Digital Live konusunu inceleyiniz.
    ve ses kartınızın bu desteği varmı öğreniniz.

örnek : Asus P5W DH Deluxe anakartın onboard ses kartında bu destek vardır.

Ancak üretilen ses kalitesi creative kadar iyi midir o konu başka, Oyunlar ve software ile ses kartına ürettirilen sesler için digital çıkış AC3 desteği olması konusu başka.
  • Bu konuda teknik bilgim yok ama şöyle bir tecrübem var, dolby digital sesi elimdeki creative 5700 decoderi ile çözdürdüğümde, Audigy-2 nin decoderine göre sanki daha iyi ses,daha yüksek ses alabiliyorum. Bunun bu konuyla bir ilgisi olabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.