Yaş 22. 4 senedir ertelediğim bu ehliyet olayına bu cuma kayıt olarak son verdim. Sadece kayıt yaptırdım yarın gidip sınav tarihlerini falan öğreneceğim. Belki siz bilirsiniz diye sizede sorayım. Bu aralar kayıt ettirenlerin sınavları ne zaman oluyor ?
Yazılı ve Direksiyon diye 2 sınav var sanırsam. Kitap verdiler 300 küsür sayfa bu kitabı okumak şart mı ? Konuştuğum kadın yazılı sınavların kolaylaştığını, direksiyonun zorlaştığını söyledi. Yani önceki çıkan sorulara baksam yeterli olur mu bu yazılı sınav için ?
Kitaba şöylece bir göz at trafik ve ilk yardımda yeni şeyler var onları mutlaka öğrenmen lazım. Öyle çok çalışmaya gerek yok tabi direksiyon kısmına gelirse şöförlüğün varsa sıkıntı değil ama şöförlüğün yoksa kalabilirsin eski sisteme göre çok değişti direksiyon sınavları. Eskiden 10 15 metre bile gitsen tamam deyip direksiyon sınavından geçiyolardı ama şimdi öyle değil adamlar arabayı park ettiğin zaman cetvelle kaldırım ve araba arasındaki mesafeyi ölçüyor. Geçen sene girmiştim 2 kere yokuşta kalkış hakkın var 2 sindede geri kaçırırsan yada stoplarsan direk indiriyorlar bunun haricinde park, geri sürme tarzı etmenler var tabiki eski sisteme göre çok değişti mutlaka direksiyon gerek.
quote:
Orijinalden alıntı: isimsiz44
Kitaba şöylece bir göz at trafik ve ilk yardımda yeni şeyler var onları mutlaka öğrenmen lazım. Öyle çok çalışmaya gerek yok tabi direksiyon kısmına gelirse şöförlüğün varsa sıkıntı değil ama şöförlüğün yoksa kalabilirsin eski sisteme göre çok değişti direksiyon sınavları. Eskiden 10 15 metre bile gitsen tamam deyip direksiyon sınavından geçiyolardı ama şimdi öyle değil adamlar arabayı park ettiğin zaman cetvelle kaldırım ve araba arasındaki mesafeyi ölçüyor. Geçen sene girmiştim 2 kere yokuşta kalkış hakkın var 2 sindede geri kaçırırsan yada stoplarsan direk indiriyorlar bunun haricinde park, geri sürme tarzı etmenler var tabiki eski sisteme göre çok değişti mutlaka direksiyon gerek.
Direksiyon dersleri onlar veriyomuş zaten, gene para ile tabi. Bende tamam dedim dersleri alıp geçerim herhalde.
quote:
Orijinalden alıntı: ezpz
quote:
Orijinalden alıntı: isimsiz44
Direksiyon dersleri onlar veriyomuş zaten, gene para ile tabi. Bende tamam dedim dersleri alıp geçerim herhalde.
Direksiyon derslerini elbette onlar veriyor ama öğrenebirlik kavramı kişiden kişiye farklılık gösterir.
Sen yine iyisin ben 26 yaşındayım 8 kasımda direksiyon sınavına giricam.
quote:
Orijinalden alıntı: Technotronic
Sen yine iyisin ben 26 yaşındayım 8 kasımda direksiyon sınavına giricam.
Umarım geçersin hocam, ben daha kitaba bakmadım bile vizeler falan var ne yapcam bilmiyorum. Bu arada arkadaşlar bu son yazılı sınavda çıkan soruları falan nereden bulabilirim çok yabancıyım bu konulara.
Sınav sorularını google den aratırsan bulabilirsin. Eğitim 10 ile 15 kasım arası başlayacak 12 aralık yazılı sınav aralığın sonuna doğruda direksiyon sınavı ALLAH izin ederse 2015 in ocak ayında ehliyetin elinde yazılı sınav artık baya basit sadece trafik levhaları ve ilk yardıma dikkat etmen lazım ezberin iyiyse kitabı bir gözden geçİr derim ama yok uğraşamam dersen geçen senenin 3 sınavınında soruları çöz yeter yada teorik derslere katılacaksan sadece dinle 70 puanı geçersin .