Şimdi Ara

Sınava tekrar girmem gerekiyor ama tecil sürem bitti?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
11.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu başlığında belirttiğim gibi 2020de tekrar sınava girmem gerekiyor ama tecil sürem bu yılın son günü bitiyor ve daha tecil hakkım kalmadı. Ne yapmam gerekiyor?. Yoklama kaçağı şekilde üniversite kazansam bile kayıt yaptıramıyormuşum. Bu durumu tecrübe etmiş kişi yardımcı olabilir mi ne yapmam gerekiyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sınavlara Tekrar Girmek İsteyenler İçin Tecil Süresi Dolduğunda İzlenecek Yollar

Askerlik tecil süreniz bittiğinde ve sınava tekrar girmek istiyorsanız, izleyebileceğiniz birkaç yol bulunmaktadır. Tecil süreniz bittikten sonra üniversite sınavına girmek mümkündür.

Tecil süreniz bittiğinde ve sınavlara tekrar girmek istiyorsanız, öncelikle askerlik şubenize giderek tecil durumunuzu iptal etmeniz gerekmektedir. Tecil durumunuz iptal edildikten sonra, üniversite sınavına girebilirsiniz.

Tecil süreniz bittiğinde üniversite kazandıysanız, askerlik şubenize giderek öğrenci belgenizi teslim etmeniz gerekmektedir. Öğrenci belgenizi teslim ettikten sonra, askerlik hizmetiniz ertelenir ve üniversite eğitiminize devam edebilirsiniz.

Önemli Not: Askerlik tecil süresi ve sınavlara tekrar girme koşulları, ülkeye ve duruma göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, en güncel ve doğru bilgi için ilgili kurumlarla iletişime geçmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ulan düşündümde bi kırtasiyeye felan gidiyon ağaçların arksından çalıların arkasından saklanarak,kitap isteyince gözlüğünü yarım indirerek abi 345 tyt geldi mi ? diye sessizce kırtasiyeciye fıslıdaman
  • Önce kaç doğumlu olduğunu, liseden ne zaman mezun olduğunu yaz. Yardımcı olmaya çalışırım. Biliyorum bu konuları.

Ayrıca kaçaksan üniversiteye kayıt yaptıramazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hüseyinhayko cepkinci

ulan düşündümde bi kırtasiyeye felan gidiyon ağaçların arksından çalıların arkasından saklanarak,kitap isteyince gözlüğünü yarım indirerek abi 345 tyt geldi mi ? diye sessizce kırtasiyeciye fıslıdaman
    o riski bile alamam sadece internetten sipariş edicem kitapları .şaka bi yana şehir dışına çıkmadığım sürece sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

• niçin tecil sürenizi uzatmak istiyorsunuz ki askerliğinizi paşa paşa yapın,kurtulun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bremisch

Önce kaç doğumlu olduğunu, liseden ne zaman mezun olduğunu yaz. Yardımcı olmaya çalışırım. Biliyorum bu konuları.

Ayrıca kaçaksan üniversiteye kayıt yaptıramazsın.
    benim işim Dikey Geçiş Sınavı ile alakalı ama burası daha aktif oldu için buraya yazmak istedim. 97 doğumluyum 2017 yılında 2 yıllık üniden mezun oldum. mezun olduktan hemen sonra 2 yıllık tecil hakkımı kullandım ve 31/12/2019 tarihine kadar tecilli olmuş oldum. şimdi haziran 2020 de tekrar sınava girmek istiyorum ama bakaya durumunda olacağım için dgs yi kazansam bile kayıt yaptıramayacağım galiba. özet olarak bu şekilde durumum. yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum çünkü
  • Eğer bu sene sınava girdiyseniz açıköğretim fakültesine yerleşin, onun dışında yapılacak bir şey yok çünkü mazeretsiz tecil hakkınız bitmiş. Siz yine de araştırın, askerlik şubesinde tanıdığın falan varsa yardımcı olmasını rica edin. Ben de tecil işleriyle uğraştım ama aizin durumunuz ne olur bilmiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bremisch

Eğer bu sene sınava girdiyseniz açıköğretim fakültesine yerleşin, onun dışında yapılacak bir şey yok çünkü mazeretsiz tecil hakkınız bitmiş. Siz yine de araştırın, askerlik şubesinde tanıdığın falan varsa yardımcı olmasını rica edin. Ben de tecil işleriyle uğraştım ama aizin durumunuz ne olur bilmiyorum.
    Evet sınava girdim ama tercih yaparsam puanım kesileceğinden bunu son seçenek olarak düşünüyorum. Ben en kesin bilgiyi almak için askerlik şubesine gideceğim galiba. size de ilginiz için çok teşekkür ediyorum çok sağolun.
  • Arawnn47 kullanıcısına yanıt
    Sınava girmiş olmanız çok iyi. Eğer askerlik şubesinde yapılacak bir şey olmadığını öğrenirseniz bu yolu denersiniz. Neticede dünyanın sonu değil, biraz daha fazla çalışır istediğiniz bölüme yerleşirsiniz. Kusura bakmayın pek yardımcı olamadım.
  • bremisch B kullanıcısına yanıt
    Hocam peki mesela şuan üniversite öğrencisiyim ancak mezuna kalmıştım 1 yıl ve tecil ettirmistim lise diplomasıyla ancak şimdi okurken yeniden hazırlanıp başka üniversiteye geçme fikrim var .Sınava hazırlanırken kaydım devam edicek sadece yeni üniversiteye kayıt yaptırmaya giderken eskisinden kaydımı sildirip yeniye kayıt olucam bu sıkıntı yaratır mi ?

98 aralık doğumluyum 2017 ygs 'ye girdim sonrasında 2018 yks ye girip yerleştim.(2017 nin sonunda aralıkta tecil ettirdim)
  • donanımhaber forum
    Ya üni. ya Askerlik... Askerliği aradan çıkartmak (Yardım) » Sayfa 1 - 1
    https://forum.donanimhaber.com/ya-uni-ya-askerlik-askerligi-aradan-cikartmak-yardim--138879452#138879452

Hocam benim durumum da sizinkinize benzer. Hatta ben de bu forumda konu açtım üstte linki var. Uzun düşünceler sonunda şu kanıya vardım: Askerliği aradan çıkartıp (zaten herkes için 6 ay olmuş yani kısa dönem-uzun dönem ayrımı yok) eve geldikten sonra kaldığım yerden devam edecem. Hedefim tıp. Askerliği aradan çıkarttıktan sonra askerlik derdi kalmayacak benim için direkt derslerime yoğunlaşırım tıp kazanana kadar. Biraz idealist biriyim, yaş benim için sorun değil.

• hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt
    Ahahahahahaah
  • ne yaptın. 2020 şubatta tecilim bitiyor sınav 2020 haziran da

@Arawnn47
  • 30 bin Tl'yi ver bedelli yap. 1 ay değişiklik olmuş olur.
  • AÖF'te bir programa kaydol. Oradan uzattır tecilini.
  • hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt
  • Bir gün ansızın kapında inzibatı bulursan şaşırma
  • up ne oldu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.