Şimdi Ara

sonunda evde sinema...bilet kesmeye başladık...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    evet bende kurdum ev sineması....araştırdım...kendime göre bi sistem kurdum...sinema salonum 23 metrekare....
    tv...........................samsung...lcd.......................le32m61b
    dvd........................sony....................................dvp-ns76h
    sinema sistemi........sony....................................ht-ddw870
    uydu alıcı...............goldmaster...........................sat-9400v cı

evet beyler...bunları aldım ben....bu forumdan malesef henüz haberim oldu....süper bi yer burası...hemen hertürlü bilgiye ulaşmak mümkün...ancak sistemi kurduktan sonra haberim oldu burdan....neyse...
    tv den çok memnunum...bilerek aldım samsung....bence şu an dünyada bir numara...benim lcd ye geçme sebebim göz problemlerim....tv ve monitör benim gözümü 2 şekilde etkiliyor...
    1..tüplü tv radyasyon yayıyor ve göz yaşımı kurutuyor...batma ve kızarma yapıyor...suni göz yaşı kullanmak zorunda kalıyorum...
    2..herzin düşük olması (50-60) gözlerimin ve beynimim aşırı yorulmasuna neden oluyor......
    ilk etapta samsung monitör almıştım..144 herzi destekliyor.göz yorgunluğu olmuyor hiç ancak radyasyondan dolayı göz yaşım kuruyor...
    daha sonra samsung lcd monitör aldım 17'' radyasyon 0.aldığımın ertesi gün bi kenara bıraktım suni göz yaşlarını...ancak en fazla 75 herzi destekliyor...kısmen göz yorgunluğu yapıyor...aldığım monitör piyasadaki herzi en yüksek monitördü...araştırmama göre malesef lcd ler de şu an için herz fazla yüksek değil....
    samsung gerçekten bu işi biliyor....ve lcd olayında zirvede bence...çok inceledim ve araştırdım....lcd tv yi alırken....tv izlerken göz yaşı kuruması olmuyor kesinlikle...ancak tv 60 herz...ve uzun izlemede gölerim kısmen yoruluyor...yabancı bi sitede dünyadaki tüm lcd tv leri karşılaştıran bi yere rastlamıştım...ve orda gördüm ki...82 ekran ve bundan büyük lcd tv ler en fazla 60 herz malesef...demek ki teknolojik olarak şu an için daha yüksek herzi yapılamıyor....
    dvd player olarak ilk etapta VOXLINE DVD aldım...tv de 2 skart vardı...biri rgb destekli diğeri değil...uydu alıcıyı rgb destekli olana bağladım..dvd yi diğerine...tv izlerken çok bi sorun yok...ancak...dvd izleyemiyordum...gözlerim aşırı derecede yoruluyordu...görüntü fena değil....100 üzerinden 75-80 gibi...ancak 1 filmi sonuna kadar izleyemiyorum...gözlerim çok ağrıyor...bakamıyorum...sonradan aklıma geldi ve...dvd yi tv ye uyduyu bağladığım yerden....yani rgb destekli skarttan bağladım....göz yorgunluğum hissedilir derecede azaldı....ve görüntü 100 üzerinden 85-90 lara çıktı...
    topladım VOXLINE DVD yi ve götürdüm geri verdim....sony ns 76 yı aldım...almamın en büyük nedeni hd çıkışlı olması ve prograsiv skan yapması....aldım ve tv ye hdmi girişinden bağladım...aynı gün arka arkaya 3 dvd izledim....görüntü kalitesi...100 üzerinden 95-98 diye bilirim...%100 olması için sanırım hd yayını olması lasım...gözlerimde hiç bir ağrı....yorgunluk olmadı....şimdilik bu kadar arkadaşlar....

• bildiğim kadarı ile voxline dvd playerda progresive scan vardı ama kullanabilmek için component bağlantı yapmalısın scarttan progresive scan özelliğini kullanamazdın...
  • @antidote

Arkadas daha iyisini yapip hdmi dan baglamis zaten.
  • sen beni pek anlamamışsın benim anlatmak istediğim voxlineda da progresivve scan özelliğini kullanabilirdi yoksa hdmi girişli dvd player alınca tabiki o girişi kullanacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antidote -- 7 Temmuz 2006; 21:17:32 >
  • muhammed hocam öncelikle forumumuza hoşgeldin ve sistemin hayırlı uğurlu olsun...
    2. sölemek istediğim ise şudur,
    lcd panellerde hz olayı tamamen semboliktir ve hiçbiiir önemi yoktur... Neden dersen teknik açıklamasını belki binlerce kes okumşsndur ama yinelemek gerekirse lcd panellerde florasan aydınlatma bulunur, tüplülerde elektron tabancası vardır ve radyasyon yayanda gözü bozanda budur... olay ise elektron tabancasının saniyedeki açılma kapanma hızıdır sonuçta. eğerki bu hız yüksek olursa gözlerimiz arkadan vuran bu işığa karşı daha az hassas olur. yani pratiktede elinizdeki bir feneri yüzünüze tutarak saniyede 2 kez açıp kapatırsanız gözünüzü saniyede 2 kez kırpmak zorunda kalırsınız ancak bu sayıyı 10 defaya çıkartabilrseniz gözünüz bunu anlayamıyacaktır ve rahatsız olmayacaktır. lcd lerde ise dediğim gibi transistör bazlı florasan aydınlatma teknolojisi bulunduğundan hz olayı hiçbirşey ifade etmez ve kafanıza takmanız gereken bişey deildir...

• arkadaşım uydu alıcısı dışında cihazlar iyi goldmaster diye bir uydu yoktur türk montaj sanayidir o ve en kötü uydu alıcısıdır sadece 7400 serisi iyidir oda kaon tabanlıdır keşke daha önce burayı bulsaydın türkiyede alabilecegin en iyi uydu kaon yada kaon tabanlı cihazlardır saygılar
  • arkadaşım uydu alıcısı dışında cihazlar iyi goldmaster diye bir uydu yoktur türk montaj sanayidir o ve en kötü uydu alıcısıdır sadece 7400 serisi iyidir oda kaon tabanlıdır keşke daha önce burayı bulsaydın türkiyede alabilecegin en iyi uydu kaon yada kaon tabanlı cihazlardır saygılar genede degiştirme şansın varsa degiştir yoksa artık hayırlı olsun
  • arkadaşım uydu alıcısı dışında cihazlar iyi goldmaster diye bir uydu yoktur türk montaj sanayidir o ve en kötü uydu alıcısıdır sadece 7400 serisi iyidir oda kaon tabanlıdır keşke daha önce burayı bulsaydın türkiyede alabilecegin en iyi uydu kaon yada kaon tabanlı cihazlardır saygılar genede degiştirme şansın varsa degiştir yoksa artık hayırlı olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.