Şimdi Ara

Sonunda istediğim antrikot..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
3
Favori
3.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam, uzun süren deneme yanılmalarımla etin kalınlığına göre pişirme sürelerinden edindiğim tecrübelerle sonunda istediğim pişirme kıvamını tutturdum. Et sulu sulu lokum gibi oldu. Resimdeki antrikot 2cm kalınlığında bir yüzünü 1 buçuk dakika olacak şekilde pişirdim.Ülkemizde pek et pişirme kültürü olduğunu düşünmüyorum eti incecik alıp üstüne kasapta dövdürüp kurutarak pişiriyor genellikle insanlar.Halbuki amaç o tüm suyu içinde tutabilmek.Kolay gelsin, afiyet olsun.
    Pişirme ve ön hazırlık için şu video gayet başarılı ve öğretici.https://www.youtube.com/watch?v=46eRIxVxkG8

    Gereken malzemeler;

    Antrikot (Asla dövdürmeyin.En az 2cm kalınlığında seçin.Yazılı veya mermerli istediğinizi belirtin bu terimleri kullanırsanız size daha dikkatli yaklaşacaktır.Yazılı istememizin sebebi etin yağ çizgilerinin çok olması bir o kadar tadını arttırır.)
    Kaya tuzu
    Zeytinyağı


     Sonunda istediğim antrikot..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voqka35 -- 25 Haziran 2015; 13:48:48 >







  • Güzel görütünyor ben bunun bi tık daha pişmişini seviyorum tabi içi yine pembe olucak. O değilde doğru tava ve doğru et seçimiyle hem çok hızlı hazırlanan bişey hemde süper lezzetli Ama tabi Türkiyede seri oalrak yenebilen bişey değil.
  • Aynen hocam ben de ayda bir falan yiyebiliyorum. Döküm tavam yok ama çelik amc tava var. Baya bir ısıttıktan sonra bu da iş görüyor :))
  • Antrikotu pisirememissin, cig ve az pismis kavramlari farklidir. Et lezzetini alabilmen icin ciglik seviyesini gecmen gerekiyor. Sen tereyagi ve muhur katman tadini sevmissindir. Cig et zaten yumusak oluyor. En az 10 gun dinlendirmeden bonfile harici yumusak et yapamazsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pipi8D P kullanıcısına yanıt
    Hocam ben arasındaki farkı anlayabileceğimi düşünüyorum ki zaten tek yemiyorum, 6-7 kişiye birden yapıyorum.Çiğ olsa bir kişi bile geri verip biraz daha pişirir misin derdi elbette. Resimden de gördüğün gibi benim ki tam Rare kıvamındadır.
     Sonunda istediğim antrikot..
  • döküm tava 3'er dk pişiriyorum ben, fotoğraftaki medium gibi oluyor, hoşuma gidiyor.
  • fotoğrafın rareden bile az pişmiş bana göre, bir tık daha pişse rare olurmuş. Bu arada tavayı en büyük ocakta 5dk kadar ısıttıktan sonra da döküm tava kadar olmasa da güzel performans alınabiliyor. Favorim medium rare her daim.

    Ben yaklaşık 10 saat falan zeytinyağı, karabiber ve canım acılı istiyorsa pul biber ile marine ediyorum, gerçekten lokum gibi oluyor. Üniversiteye gelene kadar ben de anne usulü suyu çıkmış et yerdim, ama kendi kendime etin ne olması gerektiğini öğrendim. Artık eve döndüğümde annemlere ben pişiriyorum eti

    Afiyet olsun hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çiğ et kancalı kurtlar, yuvarlak solucanlar, kıl kurtları tarzı bağırsak parazitlerine sebep oluyor.

    Böyle seviyorsunuz muhtemelen ama en azından Medium Rare yerseniz daha sağlıklı olabilir.
  • Ülkemizde rare pişmiş et görünce hemen hemen herkesin tepkisi '' bu et pişmemiş'' veya '' çiğ bu'' oluyor. Bir yeseler tadına varsalar
  • The Rainmaker kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle o yüzden ben yoruldum cevap vermekten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • voqka35 kullanıcısına yanıt
    Gerçek et pişiren yerlerde yediğimde sipariş alırken well done tavsiye etmediklerini hep belirtiyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: voqka35

    Arkadaşlar selam, uzun süren deneme yanılmalarımla etin kalınlığına göre pişirme sürelerinden edindiğim tecrübelerle sonunda istediğim pişirme kıvamını tutturdum. Et sulu sulu lokum gibi oldu. Resimdeki antrikot 2cm kalınlığında bir yüzünü 1 buçuk dakika olacak şekilde pişirdim.Ülkemizde pek et pişirme kültürü olduğunu düşünmüyorum eti incecik alıp üstüne kasapta dövdürüp kurutarak pişiriyor genellikle insanlar.Halbuki amaç o tüm suyu içinde tutabilmek.Kolay gelsin, afiyet olsun.
    Pişirme ve ön hazırlık için şu video gayet başarılı ve öğretici.https://www.youtube.com/watch?v=46eRIxVxkG8

    Gereken malzemeler;

    Antrikot (Asla dövdürmeyin.En az 2cm kalınlığında seçin.Yazılı veya mermerli istediğinizi belirtin bu terimleri kullanırsanız size daha dikkatli yaklaşacaktır.Yazılı istememizin sebebi etin yağ çizgilerinin çok olması bir o kadar tadını arttırır.)
    Kaya tuzu
    Zeytinyağı


     Sonunda istediğim antrikot..



    Afiyet olsun hocam görüntüsü bile insanı mest ediyor ama az birazdaha kızarsa daha iyi olacaktı sanki




  • hsenx kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam beraber de yeriz umarım.Evet dediğin gibi de olabilir tabi ama benim amacım şeydi hani şu matrix filminde kel adamın bizimkileri satarken ajanlarla bir yemek sahnesi var ağzını şapırdatarak yiyiyordu eti sulu sulu onu yaşamak istedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: voqka35

    Sağol hocam beraber de yeriz umarım.Evet dediğin gibi de olabilir tabi ama benim amacım şeydi hani şu matrix filminde kel adamın bizimkileri satarken ajanlarla bir yemek sahnesi var ağzını şapırdatarak yiyiyordu eti sulu sulu onu yaşamak istedim

    güzel fanteziymiş yakışır hocam
  • Et yemekleri de yaparım etten de anladığımı düşünüyorum. Daha 2 gün önce bile dinlendirilmiş antrikot yaptım . Ancak şunu söylemek için girdim o senin yaptığın et rare filan değil bildiğin pişmemiş.senin o 1.5 dk dediğin döküm ve aşırı kızgın tava için geçerli: sen sanırım normal tava da yapmışsın. Çünkü etin ortasına doğru çok hafif bile olsa pişmiş rengi alması lazımdı. Sen sadece eti mühürlemişsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çiğ et yemişsin afiyet olsun buda bi seçim biçimi tabi
  • Ben daha kalın eti ilk önce döküm tavada mühürleyip daha sonra kısa bir süre fîrınlıyorum.Medium rare kıvamında daha kalın ve sulu etlerim oluyor.Aynı şekilde biftekde yapıyorum sonuç mukemmel kirmizi şarapla .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep Vedat MİLOR olmak zorundamısınız ?
  • güzelmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-77293B3E8 -- 4 Temmuz 2016; 9:31:14 >
  • Eti pişirmenin en önemli noktası çok kızgın döküm bir tavada 1 er dakikada çevirerek kalınlığına göre birkaç kez tekrarlamak. Eğer çok kalınsa fırında bitirmek. Diğer husussa eti dinlendirmek. Et dinlendiğinde içerisindeki su dengeli bir şekilde dağılır eğer dinlendirmeden kesilirse bütün lezzetli suyu akıp gider. Yemek bloğumda ayrıntılı şekilde anlattım isteyen oradan da bakabilir.http://lezzetlipratiktarifler.blogspot.com.tr/2015/04/izgarada-et-pisirmenin-puf-noktalari.html
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.