Şimdi Ara

SONUNDA ÖĞRENDİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
8
Favori
3.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2014 yılında başladığım ingilizce öğrenme yolculuğuna 2018 yılında sonlandırmış bulunmaktayım. Bu öğrenme sürecinde nasıl çalıştığımı, nasıl belli bir seviyeye geldiğimi anlatmak istiyorum.

2014 yılında bu ingilizce forumuna girip sayısız yorum okudum, sayısız kaynak gördüm, baktım ve denedim. Ama içlerinde illaki iyileri vardı ama hızlı yardımcı olmuyordu. Yorumlardan birinde veya farklı bir forumda ''britishcouncil'' sitesini keşfettim. Ve oradan başladım çalışmaya oradaki bütün podcastleri türkçeye çevirip okudum dinledim, bilmediğim kelimeleri çıkartıp bir kağıda yazdım. Oradaki her bir podcasti en az 50 kez dinledim ve beynime kazıdım. O sitede 100 den fazla podcast ve videonun hepsini beynime kazıyıp ezberledim. Günde 5 saatimi harcıyordum. Aynı zamanda bu siteden çalışırken ''bbclearnenglish''sitesini keşfettim ve oradan da ara ara haber podcastlerini ve diğer kısa podcastleri dinledim türkçeye çevirdim. Bu iki sitenin en büyük avantajı diğer kaynaklara göre güncel ingilizce kelimelerden oluşmasıydı. Demek istediğim ingilizce için hızlı ilerleme sağlıyordu.

Bu ingilizce olayını çok fazla büyütmüş gözümüzde diye düşünüyorum ya da insan istedikten sonra herşeyi başarabiliyor. 2014 yılında başladım, iki defa sinirlendim bıraktım, ta ki çalıştığım şirketi yabancılar tarafından satın alınınca tekrar başladım 2016 aralık başladım bu zamana kadar çok yoğun çalıstım.
    Dizileri,fimleri , televizyon kanlları ve radyoları yüzde 95 oranında anlayabiliyorum. Gazete okuyabiliyorum. Sadece edebiyat kitaplarını okuyamıyorum.
    İngilizceyi öğrendikten sonra ya da belli bir seviyeye geldikten sonra ingilizce öğrenmek pek tattmin etmedi. Şimdi yeni bir dile başlamak istiyorum. Ama gözüm yemiyor. eğer yeni bir dile karar verirsem bu almanca veya çince olacak. çünkü bu dilleri öğrenmede bir amacım ve acelem olmayacak. Bu yüzden uygun bir zamanda yeni bir maceraya atılacağım bağımlılık yaptı sanki bende dil öğrenmek.

Son olarak ''italki'' sitesinden 6 tane arkadaş edindim Onlarla haftada veya 2 haftada bir konuşma akıcılığımı artırmaya çalışıyorum. şuandaki yarı akıcılık bile bana yetiyor ama tam akıcı konuşmak istiyorum.

Edit: Özel mesaj gonderemiyorum telefon numarasi istiyor. Bu yuzden bana mesaj atmazsaniz sevinirim, yorumlarinizi buraya yazarsaniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitchu99 -- 14 Temmuz 2018; 19:35:38 >

• Hocam siz podcast'lerden bahsetmişken paylaştım bilmeyenler için, verdiğim kaynaklarda hemen hemen aynı mantıkta formatlardı. Bir kaynağın bin kere paylaşılması herkesin bildiği anlamına gelmez ben daha önce bunları öneren bi forum mesajı görmemiştim. Zaten bu ukalalıkla kimseye bir yol da gösteremezsiniz.
  • Merhaba hocam,

Ben de İngilizce öğrenmeye çalışıyorum.Yaklaşık 1.5 sene önce başladım.Gramer’i nasıl halletiniz? Hangi kaynaklardan?

Sadece Podcastlerdeki kelimelere mi çalıştınız? Yani kelimeleri nasıl öğrendiniz?Teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Grameri ozkancelen.com dan basladim, sonra ekrem uzbay.com da devam ettim. Hala gramer calisiyorum. Benim kendi gorusum gramerin temelini atacaksin sonra bol bol dinleyeceksin, okuyacaksin ama gramere herzaman zaman ayiracaksin. Cunku bazen uzun cumleleri anlayamiyorsun bu yuzden grameri surekli calisacaksin ihmal etmeyeceksin.

Kendime bin kelimelik ingilizce kelime cikarttim. Onlara surekli goz gezdirdim. Podcastlerden de bilmedigim kelimeri de cikardim ezberledim. Sosyal medya hesaplarimdan hep ingilizce hesaplari takip ettim. Ve cok kelime ezberledim. Yani dort bir yandan kelime ezberledim.

Surekli yogunlastim kelimelere ve dinlemeye ister istemez ezberliyorsun, bazi metinlerde kelimelerin ikinci ve ucuncu anlamlarini ogreniyorsun.

• 1000 kelimeyi bir deftere mi, yoksa sanal ortama mı kaydedip çalıştınız?

• Çiktisini aldim, surekli yanimda tasidim bosluk buldugum herzaman da calistim. Halen daha acip bakiyorum. Kelime ezberlerken haftada 1 veya 2 defa tekrar yaptim. İsin ozeti surekli kendimi ingilizceye maruz biraktim.

• Ben de ingilizce öğrenmeye çalışan biriyim ama kelime öğrenirken çoğu kelimenin 10'larca anlamı olduğunu görüyorum. Bir yerde kullanılan kelime diğer yerde tamamen farklı bir anlamda da kullanılıyor. Bu sorun yüzünden son zamanlarda ingilizce'den soğudum. Udemy'den aldığım kursu da yarıda bırakmıştım. Tekrar başlamayı düşünüyorum ama. Bu anlam karmaşasını nasıl önlediniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pankreasına Talibim

Ben de ingilizce öğrenmeye çalışan biriyim ama kelime öğrenirken çoğu kelimenin 10'larca anlamı olduğunu görüyorum. Bir yerde kullanılan kelime diğer yerde tamamen farklı bir anlamda da kullanılıyor. Bu sorun yüzünden son zamanlarda ingilizce'den soğudum. Udemy'den aldığım kursu da yarıda bırakmıştım. Tekrar başlamayı düşünüyorum ama. Bu anlam karmaşasını nasıl önlediniz?
    Hocam onun için günlük tekrar etmelisiniz. İsimde hangi anlam fiilde ve zarfta hangi anlamda kullanıldığını iyice öğrenmek istiyorsanız kesinlikle günlük tekrar ve bunları bir cümle içinde görmeniz.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ken Block43 -- 15 Temmuz 2018; 22:52:37 >
  • Hocam toplam ne kadar sürede öğrenebildiniz? Hergün 5 saat çalışarak, 4 yıl biraz uzun bir süre değil mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam rica etsem italki'yi biraaz anlatır mısınız? Her seviyede konuşabiliceğimiz birileri var mı? Yoksa belli seviyelerde insanlar mı var?
  • Arkadaşlar kelime defterlere vs yazılarak bakılarak öğrenilmez. Bolbol kitap okuyarak öğrenilir.
    Arkadaş ingilizce işini bitirdim demiş ben Romanlar,Klasik kitaplar okuya bilmeme rağmen böyle emin konuşmuyorum öyle bitti diyerek bitmez devamlı dinlemek,okumak gerekir. Tabi kişi veya kişilerin amacına göre ingilizce öğrenimi değişiyor.
  • hevesini kırmak gibi olmasında akıcı konuşamıyorum demişsin ve dört seneni harcamışsın çok boşa çalışmışsın galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreReyiz

hevesini kırmak gibi olmasında akıcı konuşamıyorum demişsin ve dört seneni harcamışsın çok boşa çalışmışsın galiba
    Konuşma pratiği fazla yapmayınca akıcı konuşmada sıkıntılar olabiliyor. benimde 3 yıl geçti her türlü kitabı okuyup anlamama rağmen ve her izlediğim film ve diziyi anlamama rağmen, konuşurken akıcı konuşamıyorum buda konuşma pratiğinin eksikliğinden kaynakla altyapı olduktan sonra konuşma pratiğine odaklanıp o iş çözülür. boşa çalışmak çok farklı bir terim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 16 Temmuz 2018; 21:6:45 >
  • teşekurler hocam
  • ingilizceyi öğrenmek diye bişey yok çünkü ingilizcenin sonu yok
  • www.newsinlevels.com diye bir site var ingilizce öğrenmek ve kelime dağarcığını geliştirmek isteyenler için her gün birçok haber ekleniyor ve her haber 1'den 3 levele kadar zorluk derecesi olacak şekikde paylaşılıyor, level arttıkça kelimeler zorlaşıyor isteyen ona göre okuyor ayrıca haberin hemen altında o haberin seslendirilmiş podcast'i yer alıyor. Kelime dağarcığını geliştirmek için mükemmel bir site bence uzun süredir okuyorum faydasıda çok fazla.

filmold.com diye bir site de var bu site filmleri ingilizce altyazılı ve reklamsız veriyor güzel olan tarafı ise imleci altyazının üzerine getirdiğinizde durduğunuz kelimenin hemen üzerinde türkçe karşılığı çıkıyor, hem film izleyip hem de öğrenmek isteyenler için birebir.

ororo.tv bu sitemizde yukardaki anlattığım film sitesi gibi ancak onun dizi ve film olan hali güzel olan ise siz film/dizi izlerken imlecinizi altyazıya getirince türkçe anlamını göstermesi ve siz isterseniz o kelimeyi kaydedip size özel olan bir bölümde biriktirebiliyorsunuz bir nevi kelime defteri gibi en bomba yanı ise o deftere kaydettiğiniz kelimelerle ilgili size test yapabiliyor anında bu da öğrenmenizi kalıcı hale getiriyor tabii diğerlerinin aksine bu site ücretli yanılmıyorsam aylık 6 euro gibi bi ücreti var yıllık abone olursanız daha ekonomik olabiliyor. Ayrıca günlük ücretsiz 1 saat izleme ve 50 kelime çeviri hakkınız var, ücretsiz üye olup test edebilirsiniz, sınırısız çeviri ve izleme için para ödemeniz gerekiyor.

• Pankreasına Talibim kullanıcısına yanıt
    Hocam,

Kelimelerin ikinci ve üçuncu anlamlarini ogrenmek cok kolaymis, ben de ilk baslarda bu problem yuzunden sogumustum, ratplanet hocaya sormustum boyle bir soru ikinci ve ucuncu anlamlarla ilgili, bunu dert etme mini hikayeler ve podcastler okuyunca dinleyince cumlenin anlamina gore kelimenin hangi anlamda kullanildigini ogreniyosun. Dert etme calismaya devam et.

Örnek:

i bought a book. ( bir kitap satin aldim.)

i booked a from Restaurant. (Bir restoranttan rezervasyon yaptirdim.

Book kelimesi hem kitap demek, hem de yert ayirttirmak veya rezervasyon yaptirmak demek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kotyora

Hocam toplam ne kadar sürede öğrenebildiniz? Hergün 5 saat çalışarak, 4 yıl biraz uzun bir süre değil mi?
    Hocam,

Konu basliginda yazmistim, 2014 de basladim ama 2 defa ogrenemiyorum diye biraktim son olarak 2016 aralik ayinda basladim, o zamandan bu zamana 4 sene oluyor. Birazcik temelim vardi demek istedigim, ayni zamanda benim icin 4 senelik bir surec oldu. Yoksa dedigin gibi 4 sene iyi calisan biri icin uzun bir zaman.

• Yararlandığınız kaynak , link vb. paylaşır mısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulussoy

Hocam rica etsem italki'yi biraaz anlatır mısınız? Her seviyede konuşabiliceğimiz birileri var mı? Yoksa belli seviyelerde insanlar mı var?
    Hocam,

ilk defa italki gibi yabanci bir siteye uye oldum, muthis bir yer deli gibi kendi seviyeme uygun insanlar buldum, 2 tane amerikali kadin buldum ingilizce ogrenmek isteyenlere yardimci olan melek gibi insanlar.

Herkese mesaj atiyorsun seviyeni soyluyorsun onlarinda seviyesi seninki ile ayni ise skypedan goruntulu veya sesli arama yapabiliyorsun. Ozellikle brezilyali ve rusyalilar cana yakin bu konuda oralardan cok ogrenen var.

Hocam eger uye olursan konusma pratigi yapmak icin sakın erkek arkadas arama ben kendimden biliyorum, hicbiri cevap vermiyor dogru durust, bayan arkadas bulmaya calis. Profilene sadece konusma pratigi yapmak istiyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.