Şimdi Ara

Sonunda sisteme karar verdim, uyum ve birkaç sorum daha olacak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun süredir, beni bir süreliğine idare edecek elden geldiğince ucuz bir sistem arıyordum ve nihayet şekillendi sayılırk kafamda.
    Size soracağım şu, bilgisayarın anakartını, ekran kartını, ram'ini ve işlemcisini değiştireceğim. Öncelikle bu parçalar birbiri ile uyumlu mu, ondan sonra benim şu anda kullandığım bilgisayara bunları taktığımda herhangi bir sorun yaşar mıyım? eski parçalardan bir tek hard disk kullanılacak ama belki güç kaynağı ile ilgili birşey olur mu diye merak ettim. bu bilgisayarı 2003'te almıştım.
    alacağım parçalar;

ECS A780GM-A 5200 MT Black Series 1066MHz DDR2 AM2+ SOKET 940 HDMI ANAKART
    AMD ATHLON 64 X2 DUAL 5000+ 2.6GHz (SOKET 940)
    2 GB + 1 GB KINGSTON RAM 800 MHZ (TOPLAM 3 GB RAM)

ekran kartı birkaç ay, onboard olan ATI RADEON HD 3200 256 MB ile idare edeceğim. 3-4 ay sonra düzgün bir kart alacağım.
    niye 4 gb ram değil de 3 gb derseniz, ram'i başka bir siteden alıyorum ve o nispeten ucuz olduğu için babama ödeteceğim, 4 gb olunca fiyat istemediğim bir düzeye çıkıyor o yüzden o 3 gb olarak iyidir :)

diğer iki parçanın bana maliyeti 280 lira civarı.

dediğim gibi bu parçalar birbiri ile uyumlu çalışır mı ve eski kasada problem çıkar mı?

tabii bu sistem, ekran kartı alıncaya dek, benim yeni oyunları en azından orta seviyede çalıştırmama yeter mi?

şimdiden teşekkürler.

• bu ekran kartı oynatır herhalde orta seviyelerde ... parçalar uyumlu ... kasa psu nu yazarsan sana söyleriz ne olduğunu

ekran kartı olarak sana 8800 gt öneririm fiyatı şu sıralar bayağı düştü

Sonunda sisteme karar verdim, uyum ve birkaç sorum daha olacak.
  • teşekkürler..
    kasanın neresine bakacağımı bilemedim açıkçası, ama güç şeysinin üstünde EVEREST LC-B300ATX yazıyor. bir fikir verebilir mi acaba?

ha bir de 3-4 ay sonra ekran kartına 300-350 ytl ayırabileceğim. bu civarda nasıl bir ekran kartı tavsiye edersiniz? gerçi 3-4 ay sonra neler olur bilinmez ya. şimdilik..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi regulus85 -- 15 Kasım 2008; 18:42:12 >
  • o galiba 300w ve ekran kartı takınca yetmez ya psu-lu bir kasa veya sadece psu alman lazım
  • evet ben de onu ekleyecektim tam. 300W..
    peki benim alacağım kaç W olmalı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: regulus85

evet ben de onu ekleyecektim tam. 300W..
    peki benim alacağım kaç W olmalı?

hocam en az 400w ama daha fazla alırsan sağlam olur zaten o aldığın işlemci ye 4850 den yükseğini takarsan tıkanır ...

450-460w olursa taş gibi olur
  • eh biraz iş çıkartacak ama lazımsa bakalım tabii..
    çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.