Şimdi Ara

Sonunda Türk Telekom GPON geldi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
2
Favori
11.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Anlamadım hocam. Dairenin içindeki cihazı sadece ben kullanıyorum. Zaten apartman 3 daireden oluşuyor. 2 daire internet abonesi. 100 mbps alıyorum, hiç hız sorunu yaşamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Bizim buraya Vdsl 3 ay once falan geldi 54 mbps ye kadar destekliyor Gpon Gelirmi bilgisi olan talep ettik falan ama şuan olmadigini belirttiler önumüzdki donemlerde ihtimal varmi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omersa90

Yok hocam eve taşındığımda fiber altyapı halihazırda vardı ama kurulumu yapılmamıştı 8 aylık bekleme sonunda kavuştum

Alıntıları Göster
    Bende fiber altyapı istiyorum ama. Bizim apartmanda yok
  • saha kabini hangi tip hocam ?
  • Arkadaşlar merhaba bende evime Gpon fiber için başvurdum mahallede hiç fiber yok bana dedikleri türk Telekomun mahallenizdeki diğer insanları ikna ederseniz ücretsiz mahallenize getiririz bende mahallede kimse önemsemiyor çok kullanan yok dedim onlarda bana size özel tek apartmana kadar yaparız dediler özel olduğu için 2000 TL fiyat verdiler ve 1 hafta içinde bağlarız dediler apartman bize ait 3 daire var hepsine çekecekler fiber. acaba yaptırsammı kararsız kaldım fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahay7@hotmail.com -- 6 Temmuz 2020; 21:17:37 >
  • emrahay7@hotmail.com E kullanıcısına yanıt

Bu fiberi telekom mu çekiyor 2000tl karşılığında? bide sonuca ulaştınız mı?

• Hayırlı olsun. Bizde tam 2 yıllık beklemenin sonunda 2020 Ocak sonunda kavuşabildik fibere. Ben de 100Mbit kullanıcısıyım şimdiye kadar 2 defa internetim gitti onda da sadece 1 günlük arıza yaşadım. 94-95 Mbit net aldığım hız üstüne yada altına pek oynama olmuyor. LoL gibi oyunlarda 18-19 ping alıyorum. İstanbulada yaklaşık 900km uzaklıktayım. C5V modem bizede verildi ancak çok kötü çekim kalitesi ve wifi perfomansı. Ben eviminde dubleks olmasından kaynaklı çok problem yaşıyordum çekim konusunda ve wifi yakında bile olsanız sürekli kopuyor LTEye geçip geri wifi bağlanıyordu. En güzeli ekstra güçlü bi mesh sistemi kurmak. Ben modemin wifi kısmını kapatıp TP LINK P9 mesh sistem aldım biri modemin yanında diğeri üst katta şuan inanılmaz memnunum. Çekmeyen hiç bir yer yok ve en düşük aldığım 70Mbit wifi üzerinden. Netflix Youtube kesinlikle düşme yaşamıyorum 4K içerikleri sorunsuz izliyorum. Güle güle kullanmanız dileğiyle.

• 3 daireli eve fiber mi? Cevre aşırı lüks bir yer sanırım.

• Kapıya kadar fiber kablo geliyor ve verdikleri upload hızı rezillikten başka bir şey değil. Bizim İSS'lerin upload hızları konusunda yaptıkları "200 km/h ile gidebilen bir arabayı 5 km/h ile sınırlamak" gibi bir şey. Benim de odama kadar Türksat'ın bakır kablosu geliyor, 96 Mbps Download ve 5 Mbps Upload alıyorum. Bakır kablo ile verdiğin hızı, fiber ile de vermeye devam edeceksen ben o zaman ne anladım bu işten?

Yunanistan'ın Türk Telekom'u diyebileceğimiz Cosmote bile 57 birim paradan 200 Mbps internet sağlıyor ve adamlar sana alabileceğin maksimum Upload hızını da sağlıyor yani bizde olduğu gibi 7/24 5 Mbps ile de sınırlamıyorlar. Ayrıca Yunanistan'da IPv6 kullanımı %50'lere ulaşmışken bizde bu oran %1 bile değil. Sen IPv6'ya geçiş yapmadıktan sonra, bakır kablo ile verdiğin hızların aynısını Fiber ile de vermeye devam ettikten sonra ülkeyi komple Fiber kablo ile donatsak ne değişecek?

• Binaya kutuyu koydular eve kadar kabloyu çektiler karşımdaki sokakta fiber aktifken dibinde olan binamda hala aktif değil. Kasım ayına kadar gelmezse ya da yıl sonuna kadar beklemekten vazgeçeceğim.

• Up

• bize de yıllar sonra verdiğimiz dilekçe ile geldi. hali hazırda daha 4 ay önce sözleşme yaptığım 12mb adsl hizmetini 85 tl den alıyordum. zaten işsiz olduğum için 5 tl fark ödeyerek 16mb fibere geçtim.

benim için avantajı artık hiç kopmaması ve upload hızının bir miktar yükselmesi oldu (0,8 mbps den 4,0 mbps ye)

2 yıl sonra yaşarsam belki türknete taşırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 9 Mart 2021; 2:38:18 >
  • Hız olarak farkı yok ki adamlar fiber döşeyip vdsl 2 hızı veriyorlar  Bari o kadar para verip yatırım yapıyorsun güzel ucuz hızlı paketlerde çıkarda millet yararlansın ama nerde bunu yapacak en son şirket tt.SOL bile 200mb lik paket çıkardı ki türnet kendi altyapısında 1gb internet veriyor. Türktelekomun başına bu işlerden anlayan birisi gelse öyle bir kar eder ki şirket sadece 3 5 yıl paydaşlara para verilmiyecek kazanç direk yatırma gidecek bu sayede hem her yer fiber olacak hem heryer de müşterin olacak. Ama nerde bir kere ceo altyapımız yetersiz ve ücretler pahalı olduğu için hızlı internet verebiliyoruz demiyor da herkes yavaş internet satın alıyor diyor tabiki 100mb yi 150 160 tl ye satarsan insanlar mecburen 24mb lik paket alır.

• samcu S kullanıcısına yanıt

100 mpbs bile değil, 95mpbs.

• Hocam bence 5 mb 10 mb nin lafını yapmayın çünkü bu şirket hala çoğu insana adsl kullandırıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.