Şimdi Ara

SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
683
Cevap
2
Favori
26.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ireyal

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.

Sehpalar yan yana olacak şekilde nasıl durur, projeksiyon perdesi altına sehpa düşünüyorumda? Fiyat nedir acaba?

o şekilde de kullanılabilir tabiii.. Bir münasip zamanda o şekilde de kullanıp denemeye çalışacağım ben de zaten.
    Fiyatlar konusu bu sektörde malum epey marjlı.Ama markanın kendi sitesinden de satış yapılıyor ve orada fiyatlar var. Detaylı görsel ve ölçülerde var. Oradaki fiyatlara bir miktar buradaki satıcının da ithalat vs.. masraflarını ekleyerek sattığını düşünerek kabaca bir rakama ulaşabilirsiniz.
    sitesi bu adreste:
    http://www.hifiracks.co.uk

• Herşey gönlünce olur inşallah,sen beğendiysen bizde beğendik

Benim sorma sebebim, sen titiz biriydin kablolar ortada karışık bir durum vardı...
  • bende sende ki en alt kısa bacaklı tabla yok ve diğerlerinin de ayak yükseklikleri farklı ,eğer sende ki de öyle ise yan yana eşit boy olmayacağı için zaten güzel durmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astramastra -- 25 Haziran 2014; 22:41:40 >
  • Güle güle kullan Atilla abi

Bende kapadım sezonu ancak alma sezonu hiç kapanmıyor diyeyim sen anla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serdar ayakları istediğim boyutlardakilerle değiştirebileceğim yerleşime karar verdikten sonra. Fiyat farkı yok ayak boylarından dolayı.
    Benim ilk ayak 10 cm. diğerleri 25 cm. Genişlikleride 62 cm ve 50 cm derinlikli olan platformlardan.
    Ortaya yerleşimde center içinde bir sehpaya ihtiyaç duyacağım sanırım. Bakalım bir süre böyle kullanalım sonra bakacaz.
    Beklerim bir ara bana görmeye dinelemeye. Temmuz ortası izne çıkacağım belki o zaman bir organizasyon yapabiliriz ben de.

Kablo konusu malum yukarda yazdığım gibi. 10 tane ayrı cihaz var elektriğe bağlı. Çok fazla hareket alanı yok bu konuda ama biraz daha derleyip toparlayacağım o resimler bağlantıları yapıp hemen çeklimiş hali. Bu hafta sonu kabloları biraz daha derleyip toparlayabilecek bir şeyler yapmaya çalışacağım bakalım

Delerium teşekkürler. Evet yaa bizde bu hobi oldukça hiiç bitmez eksik.
    Benim 2014 yatırım planımda sehpa ve kablo vardı. Sehpa işi bir şekilde halloldu diye düşünüyorum yerleşime göre işte bir iki ufak ekleme olabilir artık bakacağız. Sonrasında da hoparlör kablosu işi var ki 2014 yılı diyorum ama bilmiyorum bütçe kısıtı ve metraj dolayısıyla 2015 e da sarkar belki. Haftaya bir kablo denemesi yapacağımı umuyorum. Sonrasında bir denemem daha olacak. Peşinden de yerleşime el atıp ortadaki yerleşim içime sinerse kablo arayışımı ona göre tekrar şekillendireceğim. Zira metrajı netleştirmeden bütçemi de yapamıyorum. Fiyatlar acayip fark ediyor.
    Görüşlerinizi bekliyorum bu konuda da arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aticus3 -- 26 Haziran 2014; 17:52:10 >

• aticus3 kullanıcısına yanıt
    Atilla kardeşim hayırlı olsun. Sen ne yaz sezonun da, ne de mübarek Ramazan ayında rahat durmazsın. Bünye de virüsle dolaşmak yüksek ateş yapar her daim. Ne anti biyotik ne de ateş düşürücü fayda etmez. Sisteme toplu iğne alsan ateşin hemen 36.5 i düşer. Ne menem derttir bu .... Şaka bi yana çok beğendim. Yakışır kardeşime ... Bu arada Mısrdaki dede den bana miras kaldı. İstediğin bişey varsa sana hediye anlamında yardımcı olacağım. Bir tık uzağındayım ... Saygılarımla kardeşime ... ( açıklama için : yuceahmet in topiğini incele )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 26 Haziran 2014; 19:23:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

Serdar ayakları istediğim boyutlardakilerle değiştirebileceğim yerleşime karar verdikten sonra. Fiyat farkı yok ayak boylarından dolayı.
    Benim ilk ayak 10 cm. diğerleri 25 cm. Genişlikleride 62 cm ve 50 cm derinlikli olan platformlardan.
    Ortaya yerleşimde center içinde bir sehpaya ihtiyaç duyacağım sanırım. Bakalım bir süre böyle kullanalım sonra bakacaz.
    Beklerim bir ara bana görmeye dinelemeye. Temmuz ortası izne çıkacağım belki o zaman bir organizasyon yapabiliriz ben de.

değiştirme alternatifi iyiymiş, senin adına sevindim. Bende ki ler 40x60 raflar ,ayak boyları ise 15-20-30

bir türlü kısmet olmadı sana uğramakta yolumun üstündesin ama günün yorgunluğunda insan biran önce kendini eve atmak istiyor :)

• Sinan hocam ağanın eli tutulmaz. Sen gördün az çok benim sistemi artık gözüne çarpan eksiklik neyse....

Serdar İstanbulda olduğum her zaman beklerim. İstanbulda bu aralar eve yakın bölgelerde çalışıyorum o yüzden çok gecikmeden evde oluyorum. İş çıkışı bile uğrayabilirsin beklerim.
  • Atilla bey güzel günlerde kullanin yeni cicileri.
    Bu arada sozum meclisten hem iceri hem dışarı bir davetten soz ediliyordu Anadolu yakasında..Ne oldu o iş?

• sağol refik
    sanırım yaz tatili ve rehavetine takıldı
    yaz sezonunda herkese uygun bir zaman dilimi denk getirmek çok zor
  • Dün akşam mevcut yerleşimime uygun metrajda deneme amaçlı üst segment bir kablo buldum ve dinlemelerine başladım. Bağlantıyı amfi arkasına her defasında girip çıkmamak ve pratik bir şekilde her iki kablo arasında geçiş yapabilmek adına şu şekilde yaptım;
    Amfimin arkasında A ve B hoparlör bağlantı postlarını kullandım. Deneme amaçlı edindiğim kabloyu A çıkışına , mevcut kablomu da B çıkışına bağladım. Amfimde A ve B seçeneği ile A+B seçeneği de mevcut.
    Hoparlör tarafında denemelerimde söküp takıyorum neyseki banana uçlu olmaları kolaylık sağlıyor bu aşamada bana
    Ancak bu şekilde bağlayınca sadece A veya sadece B yi seçince hoparlörlere sinyal göndermedi amfi.
    A+B yi seçince sinyal alabildim. Acaba bu şekilde A+B sinyali oluştururken amfi daha fazla yükte mi çalışır? Veya gücünden kayıp olur mu
    Sese olumlu olumsuz etkisi olur mu? Tereddüt ettim bugün düşünürken.
    Hafta sonu umarım daha çok dineleme ve deneme yapma şansım olacak.

• Saygılar sevgiler

• aticus3 kullanıcısına yanıt
    Sisteminiz hayırlı olsun, maşallahı var.. İyi günlerde kazasız belasız keyfini sürmenizi temenni ederim.. İzmir'den selamlar..
  • SMECARBON S kullanıcısına yanıt
    Sağolun. Gidemesekte gezemesekte o şehir bizim şehrimizdir Aydınlık yüzü hiç kararmasın inşallah

• Bayramınız mübarek Forum muhabbetimiz daima olsun

• arkadaslar forumda arama yaptim sonus faber sayfasi cikmadi bende o yuzden buraya yazmaya ve sorumu buradan sormaya karar verdim uretimden kalkmis iki modelden sonus faber liuto mu ust model yoksa grand piano domus mu ?

• Alt ve üst model değilde birbirlerinin halefi / selefi modeller diyebiliriz. Liutolar domusların yerine üretilen model. Ben de domusların Surroundları var kullanmakta olduğum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aticus3 -- 9 Eylül 2014; 12:04:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

Alt ve üst model değilde birbirlerinin halefi / selefi modeller diyebiliriz. Liutolar domusların yerine üretilen model. Ben de domusların Surroundları var kullanmakta olduğum.

Hocam cevabin icin tesekkur ediyorum ama peki bu iki modelde suanda uretimde yok peki bu iki modelin suanki selefi hangi model oluyor ? Gerci gorece uygun fiyata cremona m buldum ama yinede bilgim olsun ayrica 3 u icinde uygun fiyat aldim ama birtek liuto sifir diger ikisi ise sifira yakin ve o derece temiz ve fiyatlari yakin birbirine o yuzden ozellikle sordum cunku daha once b&w 803 Natilus almayi dusunuyordum ama renk ve surme zorlugu ile uyum sorunlari vs. Derken vazgectim ama sanirim sonus faber olacaksa ve bu kadar temizken cremona almak en mantiklisi sen ne dusunursun ?

• DOMUS VE LİUTO ya yakın fiyatlı Cremona M bulduysan kaçırma hemen al bence.
    Domus ve Liutoların halefi aslında tam karşılayacak şekilde yok artık. Firma bu segmentteki üretimini Çine kaydırmaya karar verdi ve VENERE modelini üretmeye başladı. Bu segmentte ve fiyat olarak daha uygun fiyatda ancak malzeme kalitesi Domus ve Liuto gibi değil benim yakından gördüğüm kadarı ile. Sesini dinleme fırsatı bulamadım henüz.
    Cremona M bunların üstünde bir sınıfı ve temsil ediyor ve geçtiğimiz sene Olympica2 yi dinleme ve Cremona M ile de peşpeşe dinleyerek karşılaştırma yapma şansım oldu. Sanırım bu başlıktanda paylaşmıştım hissettiklerimi. Cremona M çok daha dengeli ve müzikal çalmıştı. Bunda Olympicanın çok yeni ve henüz yanmamış bir hoparlör olmasının da etkisi vardır mutlaka. Olympica3 leri de aslında bir dinlemek lazım. Ancak bu seri Cremona M den daha fiyatlı olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.
    Sıfırı yanlış hatırlamıyorsam 9 bin euro gibi bir liste fiyatına sahipti benim aldığım dönem. Bütçem müsait olsaydı ben de Cremona M alırdım o zaman.
    Müz,ik ön plandaysa Sonus Faber Cremona M ve Liuto rahatlıkla tercih edebileceğiniz ürünler. Sinema için çok atak değiller, midler çok insanın yüzüne vurmaz biraz sakin karakterli hoparlörler.Yani sinema setupına uygun center, surround ve subı da olan marka/modeller içinde tabii bunu söylemek isterim. Sırf stereo amaçlı üretilen sofistike ve hayranlık uyandırıcı sakin karakterli o kadar çok marka/model var ki aslında. Burdan "o değil esas şu sakin çalıyor, onun yanın da bu kamyon kalır" vs. benzeri yorumlar gelmesin diye özellikle belirteyim dedim

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.