Şimdi Ara

SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
683
Cevap
2
Favori
26.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aticus3

Nordostlara ben de bakınıyorum Delerium.
    bakalım mayısta bi yurtdışı seyahati sözkonusu olabilir.
    fırsat bulursam Köln den bakmak istiyorum bunlara.

http://www.audiophile.org/ContentDetails.php?CID=11&ID=18274&arc=0

• quote:

Aslında Acupphase E-450 amfim ile Accuphase Dp-77 arasında kullandığım XLR kablosunu yine Accuphase in kendi ASLC-10 XLR kablo ile değiştirmeyi de düşünüyorum. Ama kabloyu Türkiye de bulamadım.

Cv-8 lerin bi-wire uçlu olması için ne diyorsunuz? Bir sıkıntı yaratır mı?

http://www.audiophile.org/ContentDetails.php?CID=11&ID=16485&arc=1

• quote:

Aslında Acupphase E-450 amfim ile Accuphase Dp-77 arasında kullandığım XLR kablosunu yine Accuphase in kendi ASLC-10 XLR kablo ile değiştirmeyi de düşünüyorum. Ama kabloyu Türkiye de bulamadım.

Bir taraf single diğer taraf biwire ise diğer tarafıda single wire a çevirtin kablonuzdan memnunsanız. uçların uygulaması tam nasıl bilmiyorum lehim v.s. var mı ancak kolay bir işlem single wire dönüştürmek.

• sen başka yerlerde geç dalganı umut_barış
    buralar sende öksürük yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: lufubu

quote:

Nordostlara ben de bakınıyorum Delerium.
    bakalım mayısta bi yurtdışı seyahati sözkonusu olabilir.
    fırsat bulursam Köln den bakmak istiyorum bunlara.

http://www.audiophile.org/ContentDetails.php?CID=11&ID=18274&arc=0

üfff...
    iyi ama rakam çok bana hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: lufubu

quote:

http://www.audiophile.org/ContentDetails.php?CID=11&ID=16485&arc=1

kabloda henüz bu seviyelere çıkacak bir setup sahibi değilim.
    Şu haliyle bile %15-20 i kabloya harcandı .

• @aticus3,şu an itibari ile sistemin ses rengini nasıl tanımlarsın? MA RS8 den sonra ses rengi açısından neler değişti?

Paylaşırsan sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

@aticus3,şu an itibari ile sistemin ses rengini nasıl tanımlarsın? MA RS8 den sonra ses rengi açısından neler değişti?

Paylaşırsan sevinirim

Elma ile karpuz kiyaslamasi olur sevgili asefik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

@aticus3,şu an itibari ile sistemin ses rengini nasıl tanımlarsın? MA RS8 den sonra ses rengi açısından neler değişti?

Paylaşırsan sevinirim

Elma ile karpuz kiyaslamasi olur sevgili asefik.

Kıyas her zaman kıyastır Sevgili Altan...Sonus Faberin neler kattığını sormak kompleks oluşturmamalı,sonucta kendisi daha önce Accuphaselerle RS8 leri kullanmış ve mutluluğunu paylaşmış biri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk izlenimlerim sonus faberlerin daha çok stereo ya yatkın oldukları sinemadan ziyade dinlemedim ama eminim acuuphase ler ile çok iyi ivme yakalamıştır sistem RS8 lerden sonra.
  • quote:

Kabloda henüz bu seviyelere çıkacak bir setup sahibi değilim.
    Şu haliyle bile %15-20 i kabloya harcandı .

Amannn! Zaten o seviyelere hiç bir zaman çıkma. Sadece ruhsal tatmin. Başka bir şey değil. Hiç bir kabloya, hiç bir sistem için, 1000 Doların üzerinde para verilmez. İsterse sistem 1 milyon dolar olsun.
  • En mantıklısıdır her zaman ortalama sisteme harcananın %20 si kadar bir bütçe ayırmak mesela şu an Xtrilius8 leri bi-wire olarak frontlarda kullanıyorum çokda memnunum. Şu an extradan bir power cord ihtiyacım var onuda zaman içerisinde çözeriz bakalım.
  • Geçen gün buradan surroundlarımla ilgili bir paylaşımda bulunmuş resimde yüklemiştim. sistem beni dışarı atmıştı. Demekki yazdıklarımda yüklenmemiş

Neyse C.tesi günü gidip yeni surroundlarımı (Sonus Faber Domus Wall) aldım. Bu sefer kargo şirketine güvenmeyip kendim gidip almayı tercih ettim.
    Sonrasında da Timpaniye uğradım kısa süreliğine. Test amaçlı aldığım Stein Blue Diomandları iade ettim. Ses olumlu etki etti ancak evde iki canavar olduğu için hoparlörlerin üzerindeki o lacivert taşları benimkiler orada komayacak gibiler. Bizimkilerin biraz daha büyümelerini bekleyecem anlaşılan bu tür şeyler için.
    Neyse surroundları Pazar öğlen duvara montesini yaptım. Çok hoşuma giden bir duvar montaj aparatı var. Hoparlöre az da olsa sağa sola doğru açı verme şansınız oluyor bu aparat sayesinde. Resimlerini çektim ama cepten çektim ama fotoğraf makinesinde kaldılar bir ara yükleyeceğim buraya.
    Montajdan sonra kalibrasyon yapma ve deneme şansım olmadı hemen evden maça yetişmek üzere çıkmam gerekiyordu.
    Ertesi gün de iş seyahati olunca en erken artık haftaya kalibrasyon yapıp test etme şansım olacak.

Sonus Faber Liutolarla ilgili RS8 lerden farkı ve ses kalitesi ile ilgili sorulara da şu şekilde cevap verebilirim:
    RS8 ler 3 sene kullandığım için artık tam kıvamında stereoda da gayet başarı ile sonuç veren hale gelmişti. Dar kabin yapısı ile ses derli toplu çalıyor ve önde ve arkada olan portlarıyla istediğiniz şekilde alt sesleri kontrol etme avantajı sağlıyordu. Orta seslerde çok başarılı alt seslerde kontrolü zordu. Tiz sesleride ben seviyordum biraz sert ve gold dome olmasından dolayı metalik bulanlar olsada özellikle sinemada çok iş görüyor bu yapıdaki tiz üniteleri kanımca
    Sonus Faber Liutolar ise daha pişme süreçlerini tamamlamadılar sadece ilk izlenimlerim için yukarda yazdıklarıma ekleyebileceğim fazlaca bir şey yok zaten. Sahne genişlemesi ve gövdelenen ses ile birlikte detaylarda da artış hissedilir düzeye geldi. Sinema kısmında beni fazla heyecanlandırmadı ilk 1-2 filimlik tecrübeler itibariyle. Ama daha surroundlar sisteme yeni katıldı. Yeni kalibrasyon ile farklı bir performans da çıkabilir karşıma belki.
    Şu ara kafamı meşgul eden aslında Sonus Faber Liutoların yerleşimi hususu. Bu hoparlörlerin arkada üç portu bulunuyor. Önde port yok. Hafifde geriye doğru yatık ve geriye doğru genişleyen kabin yapısı var. Benim yerleşim itibariyle de fazlaca kabinleri öne çekme şansım yok. Şuanda 60-70 cm duvardan mesafe ile yerleştirebildim. Bu sebeple olduğunu düşündüğüm sese biraz yüklendiğimde bas seslerde duvardan yansıma kaynaklı bir rahatsızlığım var. Duvara bu konuda ne yapabilirim diye düşünüyorum. Salon ortamında estetik ve mobilya ve ortama da uyabilecek bir çözüm olmalı tabi
    Yada bir süre daha böyle kullanacağım ve yaza planladığım salonun uzunlamasına kullanmak üzere kısa duvara geçiş yaptığımda tahminim Sonus Faber Liutoları en az 100 cm öne konumlandırma şansım olacak diye hesap yapıyorum.

• Mutlakamsoylemisimdir ama bir cift soundcare spike alip denemenizi oneririm. Ayni kodelde soundcare ile denemelerde bass larin olumlu sekilde etkilendigini tespit etmistik. Hoparlor altinda duran granit vs direkt disari atmistik. Her odanin akustik fevabi farkli bile olacak olsa, urunu alip deneyin mutlaka olumlu fark gorursunuz. Hemde apike kullaniyorum zemini deldi vs gibi sikintilariniz olmaz.
  • Yok zaten hoparlörün orjinal spikeları var. Resimde hoparlörün önüündeki kutudakiler spike seti.
    Granit de kullanmıyorum bu yeni hoparlörde kullanışlı spikelerı ve spike pabuçları dolayısıyla. Ama soundcare spike da bir ara denerim

• Sakalimiz yokki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Granit gibi malzeme bas sesleri bayağı kemirip üst frekansları parlatıyor ama beğenende var.
  • Bence Luito oynamam yerim dar diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Sakalimiz yokki

valla hakkını var arayıp soundcare önerdin amma velakin daha sistemin eksiğini gediğini görmem algılamam hissetmem lazım ondan sonra ekleme çıkarma yapayım istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Bence Luito oynamam yerim dar diyor

valla evin en büyük odasını kullanıyorum amma velakin işte sonuçta burası yaşam alanı sadece dinleme amaçlı bir mekan yapmak var idealinde ama bizim için zor şeyler bunlar.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.