Şimdi Ara

SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
683
Cevap
2
Favori
26.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Stereo da sergilenen ses olduğu için yenisi eskisi olmaz güzel olanı makbuldür.Görüntüde öyle değil tabiki,zamanında DVD kolleksiyonu yapanlar şimdiki bluray ile kıyaslayamazlar...
  • Sesde değişir.
    Şu anda hemen hemen herkesin beklentisi 32bit ve üretilecek kayıtlar.
    Analog setup a ne kadar yaklaşılacak yada geçebilecek mi?
    Sorular bunlar üzerine yoğunlaşıyor gibi.
  • Aslında hala EQ için hifi kalitesinde işler çıkaran cihazlar son kullanıcılar için üretilmeye devam ediyor çok az da olsa. Bunlardan biri mesela Accuphase in DG-48 cihazı. Böyle birşeye sahip olmak isterdim. Bizim gibi ev ortamlarında ideal dinleme alanı yaratamayanlar için ideale yakın ses kalibresini yapan bir cihaz niye kullanılmasın

http://www.accuphase.com/model/dg-48.html

Harman Kardon da kalibre yapabilen stereo amfiler üretiyor hala bildiğim kadarıyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aticus3 -- 15 Mart 2013; 17:47:24 >

• eq işi bize düşmez,düşmemesi lazım.
    O işi kayıt sırasında zaten tonemeister lerin halletmiş olması lazım.
    Fakat sistemimizde eq kullanıyormuyuz,istiyormuyuz?
    Çoğu hobi sever eq nun ne işi var demesine rağmen benim iddiama göre bu işle uğraşanların %90 ının eq kullandığı yönünde.
  • TV izlerken ışık durumuna göre brightness ayarı yapılıyor, izlenen materyalin türüne göre görüntü modları değiştiriliyor, ciddi ilgilenenler kalibre edilmiş set kullanıyor. Fabrika ayarlarına dokunmayan (Tv aynı model olsa da farklı görüntü verir), görüntü ayarlarının değiştirilmesine kötü gözle bakan, görüntüdeki her türlü problemleri ara kablolar ile değiştirmeye çalışan, memnun olmayınca da TV'yi satan videofiller var mı?

İyi ayar vardır, kötü ayar vardır... ayarlama yapmanın kendisi kötü değil, ses bozuluyor ise yanlış ayar yapılmıştır...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli forumdaşlar, ben olaya bir ekleme yapmak istiyorum. Dahili pasif bir eq veya harici bir eq ile ölçüm yapmadan ayar yapılması son derece sağlıksızdır. Kulağa göre ayar yapmak çok büyük ihtimal bizi istediğimiz sese ulaştırmakla birlikte odanın cevabını düzeltme yönünde fazla bir getirisi olmayacaktır.

Örnek vermem gerekirse odamızda 50-120 Hz arasında tepe oluştuğunu düşünelim. Bu tepede +3db gibi olsun. A kaydı için bu tepeye +/- olarak bir ekleme olmadığını düşünelim bu durumda dinleyici ton kontrolden bası dengelemek için azaltıyor olacak. Aynı ayar ile B kaydına geçtiğinde kayıtta ilgili frekans aralığında +2db lik bir fark varsa bu ayar yine tutmayacak. C kaydına geçelim bu kayıtta 50-80 arası +3db 80-120arası -1db olduğunu düşünün bu durumda ton kontrol işimizi nasıl çözecek? Tabi aynı şekilde odamızında frekans cevabımızın arttığı düştüğü veya düz gittiği birçok nokta oluyor.

Tabi biz bu arada sadece odanın frekans cevabına yapılacak müdahalelerden bahsediyoruz onun kadar önemli ikinci konu yansıma zamanı var. Rt (reverbation time)...

Benim önerim eq dan önce odanın frekans cevabını düzeltici önlemler almak yönünde bu kısmı ve yansımayı kontrol altına alırsanız üzerine kurulacak herşey için çok daha az uğraş gerektirir. Ölçmek isteyen dostlar olursahttps://www.trueaudio.com/rta_down.htm kullanabilirler. Free versiyonu 1/4 Oktav hassasiyette ölçüyor paralı versiyonları 1/24 Oktava kadar çıkıyor (kırık versiyonları bulunabilir sanırım) En iyi sonucu içinde kalibrasyon dosyası bulunan bir mikrofon ile alırsınız ancak geneli görmek isteyen hobidaşlar avrlerden çıkan mic ile de yapabilir. Onun içinde nette kalibrasyon dosyaları çıkıyor. O dosyayı yükleyip sonrasında ölçüm yapmak fikir verme açısından bir adım olabilir.

•  SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN

SONUS FABER lerin ACCUPHASE lerle BULUŞTUKLARI AN

Duruma göre değişir Eq meselesi, Örnek bir sistem.

• quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

Değerli forumdaşlar, ben olaya bir ekleme yapmak istiyorum. Dahili pasif bir eq veya harici bir eq ile ölçüm yapmadan ayar yapılması son derece sağlıksızdır. Kulağa göre ayar yapmak çok büyük ihtimal bizi istediğimiz sese ulaştırmakla birlikte odanın cevabını düzeltme yönünde fazla bir getirisi olmayacaktır.

Örnek vermem gerekirse odamızda 50-120 Hz arasında tepe oluştuğunu düşünelim. Bu tepede +3db gibi olsun. A kaydı için bu tepeye +/- olarak bir ekleme olmadığını düşünelim bu durumda dinleyici ton kontrolden bası dengelemek için azaltıyor olacak. Aynı ayar ile B kaydına geçtiğinde kayıtta ilgili frekans aralığında +2db lik bir fark varsa bu ayar yine tutmayacak. C kaydına geçelim bu kayıtta 50-80 arası +3db 80-120arası -1db olduğunu düşünün bu durumda ton kontrol işimizi nasıl çözecek? Tabi aynı şekilde odamızında frekans cevabımızın arttığı düştüğü veya düz gittiği birçok nokta oluyor.

Tabi biz bu arada sadece odanın frekans cevabına yapılacak müdahalelerden bahsediyoruz onun kadar önemli ikinci konu yansıma zamanı var. Rt (reverbation time)...

Benim önerim eq dan önce odanın frekans cevabını düzeltici önlemler almak yönünde bu kısmı ve yansımayı kontrol altına alırsanız üzerine kurulacak herşey için çok daha az uğraş gerektirir. Ölçmek isteyen dostlar olursahttps://www.trueaudio.com/rta_down.htm kullanabilirler. Free versiyonu 1/4 Oktav hassasiyette ölçüyor paralı versiyonları 1/24 Oktava kadar çıkıyor (kırık versiyonları bulunabilir sanırım) En iyi sonucu içinde kalibrasyon dosyası bulunan bir mikrofon ile alırsınız ancak geneli görmek isteyen hobidaşlar avrlerden çıkan mic ile de yapabilir. Onun içinde nette kalibrasyon dosyaları çıkıyor. O dosyayı yükleyip sonrasında ölçüm yapmak fikir verme açısından bir adım olabilir.

Siz nasıl bir yol izliyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: bwhiteshark

quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

Değerli forumdaşlar, ben olaya bir ekleme yapmak istiyorum. Dahili pasif bir eq veya harici bir eq ile ölçüm yapmadan ayar yapılması son derece sağlıksızdır. Kulağa göre ayar yapmak çok büyük ihtimal bizi istediğimiz sese ulaştırmakla birlikte odanın cevabını düzeltme yönünde fazla bir getirisi olmayacaktır.

Siz nasıl bir yol izliyorsunuz?

Şu an için sadece sistemin frekans cevabını ve yansıma zamanını yüzeysel olarak ölçüyorum :) genel hatları ile nerede yükselme nerede çökme var görebiliyorum ayrıca yansıma zamanı kabul edilebilir sınırlar içinde mi ona bakıyorum. Bundan sonra amatör olarak yapabileceğim tek şey akustik düzenleyiceleri incelemek bir çoğunun kendi sitesinde frekans grafikleri var hangi frekansa nasıl etki ediyor belirtiyorlar. Bundan sonra odanın ihtiyacı olan düzenleyicileri teorik uygulama noktaları belirleyerek ana hatları ile daha sonra deneme yanılma yaparak yerleştirmek ve tekrar ölçererek optimum yerlerini bulmak gerekiyor. Bu tabi ki benim gibi amatör bir hobicinin yapabileceği tarz yoksa mutlaka bunun hesap kitap ile yapılan mühendislik yaklaşımı mevcuttur ve profesyonel hacimler için yapılıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 27 Mart 2013; 15:30:34 >

• B&W başlığında çokça 802 muhabbeti döndü. Ben de bu videoyu accuphase başlığına ekleyeyim bari dedim. Bilmem beğenilir mi

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_s4vTKDaZIw
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

B&W başlığında çokça 802 muhabbeti döndü. Ben de bu videoyu accuphase başlığına ekleyeyim bari dedim. Bilmem beğenilir mi

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_s4vTKDaZIw

Atilla hocam e-350 o sisteme şaka gibi gelir emin olun.

• valla ben öyle düşünmüyorum.
    heleki teknika nın paylaştığı jbl videolarında o 8 pille çalışan amfiye bağladıkları hoparlörleri gördükten sonra hiiiiçç....
  • Aida
    Aida
    ah Aida!!!
    mükemmel hoparlörler gerçekten.
    Fırsat olsa da bir dinlesek
  • Bu ay için de iki (eski forumcu, bu aralar pek foruma katkı sunmuyorlar ) arkadaşın daha Sonus Faber Liuto ile sistemlerinde yeniliğe gittiklerini öğrendim. Bu foruma da umarım yeni hoparlörleri sonrası sistemlerine kattıkları yada götürdüğü şeyler hususunda bir kaç cümle yazarlar
    Her ikisi de eski Monitor Audio RX kullanıcısı.

Bu arada Sonus Faber Liuto modelini artık üretmiyor. Çok kısa sürede değişikliğe gitti. Sanırım fiyat rekabeti dolayısıyla bu yolu seçtiler. Artık bu segmentde Venere modeli ile devam edecekler. Venere Çin de ürettirdikleri ilk model olacak markanın. Tabii bu daha rekabetçi fiyatlara satılmasını sağlıyor Venere modelinin.

• http://www.sonusfaber.com/it/Prodotti/Olympica-III
    Luito ve cremona gitti yerlerine venere ve yepyeni olympica geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet Olympica da bu Münih fuarında lansmanı yapılmış yeni orta-üst seri hoparlörü olmuş.
    Bu da mı Çinde yoksa?

• Çin olsa birşey fark eder mi? Artık neredeyse herşey Çin'de yapılıyor.
  • evet haklı olabilirsin. Çin dünyanın üretim üssü oldu.
    Ama bu ürünler italyada el üretimi ile yapılıyordu.
    Tecrübeli el işçiliği ile yapılan ürünlerle
    fabrikasyon çin üretimi arasında fark olacağını düşünüyorum.
    Tabii fiyat avantajı her zaman çin üretiminden yana.

Ama el işçiliğinin değeri ve önemi bambaşka.
    Bugatti mesela el işçiliğinin en yoğun kullanıldığı italyan spor arabalarının başında geliyor. Adamların felsefesi bu. Kıymeti, ederi çok fazla. Boyayı bile el ile atıyorlar.
    Karşısında Lamborgini - Ferrari de tam tersine neredeyse herşeyi makinalara yaptıracak kadar ileri düzeyde otomasyonu kullanıyor. Kötü mü hayır değil. İkisi farklı felefe ve anlayışları temsilen dünyadaki en iyi spor arabaları üretiyorlar sonuçta.
    Ben bu açıdan anlatmak istemiştim durumu. Yoksa Çin işçisinin de emeğine saygımız sonsuz

• quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

Çin olsa birşey fark eder mi? Artık neredeyse herşey Çin'de yapılıyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.