Şimdi Ara

SONY 1200 ES HDMI Bağlantısı Hk...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu saate kadar uğraştım ama açıkçası problemin ne olduğunu anlamadım. Tv'im 427XA, recevier sony 1200 ES ve dvd sony 76 H olay şu dvd'den HDMI kablosu ile recevier'a giriş yapıyorum. Ve receiver'dan TV'yede HDMI kablosu ile çıkış yapıyorum. Ancak TV'den dvd görüntüsünü alamıyorum. Receiver, dvd ve tv ayarlarını kurcaladım. Ancak sonuç yok. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orjinalden alıntı: ganimutlu
    Arkadaşlar bu saate kadar uğraştım ama açıkçası problemin ne olduğunu anlamadım. Tv'im 427XA, recevier sony 1200 ES ve dvd sony 76 H olay şu dvd'den HDMI kablosu ile recevier'a giriş yapıyorum. Ve receiver'dan TV'yede HDMI kablosu ile çıkış yapıyorum. Ancak TV'den dvd görüntüsünü alamıyorum. Receiver, dvd ve tv ayarlarını kurcaladım. Ancak sonuç yok. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

1200ES'teki hdmi girişi/çıkış portu sesi ve görüntüyü kabul etmez/aktarmaz. Sadece plazmanda hdmi üzerinden OSD desteği sağlar yani AV Receiver'ın menülerini plazmanda görüntüleyebilirsin.
    Sonuç olarak görüntü için dvd player-plazma arasında hdmi bağlantı, ses için dvd player- AV Receiver arasında optik bağlantı yapmalısın.
    Kolay gelsin, selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: kursad_75

quote:

Arkadaşlar bu saate kadar uğraştım ama açıkçası problemin ne olduğunu anlamadım. Tv'im 427XA, recevier sony 1200 ES ve dvd sony 76 H olay şu dvd'den HDMI kablosu ile recevier'a giriş yapıyorum. Ve receiver'dan TV'yede HDMI kablosu ile çıkış yapıyorum. Ancak TV'den dvd görüntüsünü alamıyorum. Receiver, dvd ve tv ayarlarını kurcaladım. Ancak sonuç yok. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

1200ES'teki hdmi girişi/çıkış portu sesi ve görüntüyü kabul etmez/aktarmaz. Sadece plazmanda hdmi üzerinden OSD desteği sağlar yani AV Receiver'ın menülerini plazmanda görüntüleyebilirsin.
    Sonuç olarak görüntü için dvd player-plazma arasında hdmi bağlantı, ses için dvd player- AV Receiver arasında optik bağlantı yapmalısın.
    Kolay gelsin, selamlar...
    Fakat anlamadığım bir nokta receiver üzerinde HDMI in ve out çıkışları var bunlar boşunamı konmuş işlevinin olmaması anlamsız...

• quote:

Orijinalden alıntı: ganimutlu

Fakat anlamadığım bir nokta receiver üzerinde HDMI in ve out çıkışları var bunlar boşunamı konmuş işlevinin olmaması anlamsız...

Alıntıları Göster
    Aşağıdaki linke göz at, hem biraz sevinirsin hem de hdmi çıkışının sadece "monitor out" görevi yaptığını görebilirsin.
    Mantık şu ki iki tane hdmi destekli cihazı "hdmi in" portlarına bağlayıp, "hdmi out" portundan plazmanın herhangi bir hdmi girişine bağlantı yaptığında, her iki cihazında menülerini plazmanda görüntüleyebilirsin.
    Sony STR-DA1200ES

• quote:

Aşağıdaki linke göz at, hem biraz sevinirsin hem de hdmi çıkışının sadece "monitor out" görevi yaptığını görebilirsin.
    Mantık şu ki iki tane hdmi destekli cihazı "hdmi in" portlarına bağlayıp, "hdmi out" portundan plazmanın herhangi bir hdmi girişine bağlantı yaptığında, her iki cihazında menülerini plazmanda görüntüleyebilirsin.
    Sony STR-DA1200ES

Alıntıları Göster
    kürşad ilgine teşekkür ederim aslında iyi bir anfi aldığımı düşünüyorum (f-p oaranına göre) ancak açıkçası hdmı bağlantılarının dediğin gibi olduğunu düşünmemiştim. Neyse benim için çokta önemli değil. Bu arada bu receiver hakkındaki düşüncelerini paylaşırsan çok sevinirim.
    Saygılar...

• quote:

kürşad ilgine teşekkür ederim aslında iyi bir anfi aldığımı düşünüyorum (f-p oaranına göre) ancak açıkçası hdmı bağlantılarının dediğin gibi olduğunu düşünmemiştim. Neyse benim için çokta önemli değil. Bu arada bu receiver hakkındaki düşüncelerini paylaşırsan çok sevinirim.
    Saygılar...

Alıntıları Göster
    quote:

Saygılar...

Tabi ki çok sağlam bir AV Receiver!
    Hele ki fiyat/performans olarak muadili yoktur ki tanıdığım bildiğim herkes aynı fikirdedir, rahat ol. Hatta verdiğim linkteki ödüllerde bunun göstergesidir
    Hdmi portundaki kısıtlama fiyatının bir gereği diye düşünüyorum, normal.
    Eğer ilk AV Receiver'ım Sony olmasaydı ben de bu cihazı tercih edecektim ancak farklı bir sesle tanışmak adına ve yine şöhretinden dolayı Yamaha RX-V 659 almaya karar vermiştim.
    Keyifli dinletiler olsun, selamlar...

• quote:

quote:

Saygılar...

Tabi ki çok sağlam bir AV Receiver!
    Hele ki fiyat/performans olarak muadili yoktur ki tanıdığım bildiğim herkes aynı fikirdedir, rahat ol. Hatta verdiğim linkteki ödüllerde bunun göstergesidir
    Hdmi portundaki kısıtlama fiyatının bir gereği diye düşünüyorum, normal.
    Eğer ilk AV Receiver'ım Sony olmasaydı ben de bu cihazı tercih edecektim ancak farklı bir sesle tanışmak adına ve yine şöhretinden dolayı Yamaha RX-V 659 almaya karar vermiştim.
    Keyifli dinletiler olsun, selamlar...

Alıntıları Göster
    eyer bir aksilik çıkmazsa benim sony de yarın elimde olur heralde büyük bir heyecanla bekliyorum ama bu hdmı işi benimde canımı sıktı daha önceki söleşilerde 1200es'in görüntü aktardığı fakat ses aktarmadıgını söylenmişti.şuan için hdmı tv imkanım yok ama 2 sene içerisinde heran herşey deyişebilirdi açıkcası bunu duymak üzdü beni dur bakalım ne olcak bu işin sonu..

• quote:

Orijinalden alıntı: reference 757

eyer bir aksilik çıkmazsa benim sony de yarın elimde olur heralde büyük bir heyecanla bekliyorum ama bu hdmı işi benimde canımı sıktı daha önceki söleşilerde 1200es'in görüntü aktardığı fakat ses aktarmadıgını söylenmişti.şuan için hdmı tv imkanım yok ama 2 sene içerisinde heran herşey deyişebilirdi açıkcası bunu duymak üzdü beni dur bakalım ne olcak bu işin sonu..

Alıntıları Göster
    Oncelikle receiveri tanımıyorum. Bunun yanında HDMI outu olup ta görüntü aktarmaması acayip geldi.

HDMI monitor out görüntü HDMI In'den gelen gelen görüntüyü aktarmaya deniyor biliyorum. Benim 875'te bile hdmi monitor out'u yes seçerek video aktarma moduna geçiriyorsun çünkü.

Analog audio girişleri Onkyo 875 bile aktarmıyor HDMI'ya. Sadece dijital audio aktarıyor.

Aklıma yatmadı iki durumda, hdmi audio inide hdmi video ini de hdmi outa aktarması gerekir diye düşünüyorum 1200esin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Daneel

Oncelikle receiveri tanımıyorum. Bunun yanında HDMI outu olup ta görüntü aktarmaması acayip geldi.

HDMI monitor out görüntü HDMI In'den gelen gelen görüntüyü aktarmaya deniyor biliyorum. Benim 875'te bile hdmi monitor out'u yes seçerek video aktarma moduna geçiriyorsun çünkü.

Analog audio girişleri Onkyo 875 bile aktarmıyor HDMI'ya. Sadece dijital audio aktarıyor.

Aklıma yatmadı iki durumda, hdmi audio inide hdmi video ini de hdmi outa aktarması gerekir diye düşünüyorum 1200esin.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Daneel
    Benim 875'te bile hdmi monitor out'u yes seçerek video aktarma moduna geçiriyorsun çünkü.

Bak bak bak
    Demek aldın 875'i, hiç renk de vermiyorsun Daneel. Saman altından su yürütmek derler bunun adına yahu
    Nasıl çözdün uyumsuzluk sorunlarını ve de HQV işlemci anlatıldığı kadar başarılı mı bir haber et lütfen.
    Hayırlı olsun, iyi günlerde kullan.
    Selamlar...

• quote:

quote:

Benim 875'te bile hdmi monitor out'u yes seçerek video aktarma moduna geçiriyorsun çünkü.

Bak bak bak
    Demek aldın 875'i, hiç renk de vermiyorsun Daneel. Saman altından su yürütmek derler bunun adına yahu
    Nasıl çözdün uyumsuzluk sorunlarını ve de HQV işlemci anlatıldığı kadar başarılı mı bir haber et lütfen.
    Selamlar...

Alıntıları Göster
    Kursad'ın verdiği linkte sayfanın aşağısındaki özellklerde açıklanmış;

"Extra : Component video and HDMI connections both support high definition video signals; 0-300 ms av sync correction"

high defination sinyallerdeki ses görüntü uyumsuzluğunu da gideriyormuş, öyleyse high definition görüntüleri de iletmesi lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: rg206

Kursad'ın verdiği linkte sayfanın aşağısındaki özellklerde açıklanmış;

"Extra : Component video and HDMI connections both support high definition video signals; 0-300 ms av sync correction"

high defination sinyallerdeki ses görüntü uyumsuzluğunu da gideriyormuş, öyleyse high definition görüntüleri de iletmesi lazım

Alıntıları Göster
    Hafızamı tazelemek için Sony STR-DA1200ES RECEIVER topiğinde yazdıklarıma tekrar baktım da orada hdmi üzerinden sesi iletmediğini- ki bundan eminim- ancak görüntüleri iletebildiğini yazmışım
    O değil, alıcam benim BDP-S300'ü gidip bir Sony Showroom'da test edicem, o olacak
    Ses konusu kesin de, görüntü iletimi için AV Reciever menülerini bir kurcala ganimutlu kardeş. Eğer sonuç alabilirsen haber et lütfen, çünkü bu konu çözene kadar rahatsız eder beni

• quote:

quote:

Bak bak bak
    Selamlar...

Alıntıları Göster
    Daha doğru dürüst kuramadık bile kursad, bilahare detaylı inceleme yapıcam kaçış yok:)

Denediğim kadarını söyleyeyim, svideodan hdmiya donusumde oyle hd filmler tarzı bir his vermiyor. Başarılı gürültü filtreleri var ama biraz görüntüyü yumuşatıyor. Ilk bir saat izlenimleri bunlar sadece. Gidip kablo olayına girmem gerek. Bildiğim kadarıyla digiturkun eski philips receiverları rgb scart değil. Komponent çıkışı da yok. Receiver bu olunca içinden onkyonun içine sokabileceğin iyi bir sinyal almanın imkanı kalmıyor, ya da var da ben bilmiyorum. Iyi sinyal olmayınca da ne upscale/deinterlace yaparsan yap hikaye.

Şu tıfıl digiturkun hdmi'lı receiverlarından bi ses çıksa artık.

Şu aşamada gördüğüm Digiturk SD TV yayınında iyileşme bir yüzdeye vurursak %10 %20 arası kanalına göre değişiyor, bazı kanallarda artifactler kaybolsa da yumuşaklık rahatsız edebiliyor, ama çok kötü kanalları belirli bir seviyeye çıkartabiliyor.

PV70'in deinterlace performansını çok beğeniyordum, öyleki 1080p upscaling dvd playerim olmasına rağmen 1080i gönderiyordum, fark bu kadar az olduğuna göre upscale'i de gerçekten gayet iyi imiş.

Komponent vs. kablolarla etraflıca denedikten sonra daha kapsamlı bir bilgi verebilirim. Şu anda sadece digiturk upscale oda sadece video deneyebiliyorum çünkü. Akşam maç yayınında daha detaylı fikir sahibi de olabilirim.

• quote:

Hafızamı tazelemek için Sony STR-DA1200ES RECEIVER topiğinde yazdıklarıma tekrar baktım da orada hdmi üzerinden sesi iletmediğini- ki bundan eminim- ancak görüntüleri iletebildiğini yazmışım
    O değil, alıcam benim BDP-S300'ü gidip bir Sony Showroom'da test edicem, o olacak
    Ses konusu kesin de, görüntü iletimi için AV Reciever menülerini bir kurcala ganimutlu kardeş. Eğer sonuç alabilirsen haber et lütfen, çünkü bu konu çözene kadar rahatsız eder beni

Alıntıları Göster
    bende biraz önce bidaha baştan inceledim yazdıklarını görüntünün iletildiğini söylemişsiniz. umarım bu sefer ilk dediğinde haksız çıkarsın kürşad kardeş bende derin nefes almış olurum barii..saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

• quote:

Orijinalden alıntı: Daneel

Daha doğru dürüst kuramadık bile kursad, bilahare detaylı inceleme yapıcam kaçış yok:)

Denediğim kadarını söyleyeyim, svideodan hdmiya donusumde oyle hd filmler tarzı bir his vermiyor. Başarılı gürültü filtreleri var ama biraz görüntüyü yumuşatıyor. Ilk bir saat izlenimleri bunlar sadece. Gidip kablo olayına girmem gerek. Bildiğim kadarıyla digiturkun eski philips receiverları rgb scart değil. Komponent çıkışı da yok. Receiver bu olunca içinden onkyonun içine sokabileceğin iyi bir sinyal almanın imkanı kalmıyor, ya da var da ben bilmiyorum. Iyi sinyal olmayınca da ne upscale/deinterlace yaparsan yap hikaye.

Şu tıfıl digiturkun hdmi'lı receiverlarından bi ses çıksa artık.

Şu aşamada gördüğüm Digiturk SD TV yayınında iyileşme bir yüzdeye vurursak %10 %20 arası kanalına göre değişiyor, bazı kanallarda artifactler kaybolsa da yumuşaklık rahatsız edebiliyor, ama çok kötü kanalları belirli bir seviyeye çıkartabiliyor.

PV70'in deinterlace performansını çok beğeniyordum, öyleki 1080p upscaling dvd playerim olmasına rağmen 1080i gönderiyordum, fark bu kadar az olduğuna göre upscale'i de gerçekten gayet iyi imiş.

Komponent vs. kablolarla etraflıca denedikten sonra daha kapsamlı bir bilgi verebilirim. Şu anda sadece digiturk upscale oda sadece video deneyebiliyorum çünkü. Akşam maç yayınında daha detaylı fikir sahibi de olabilirim.

Alıntıları Göster
    quote:

Anladım, kolay gelsin.
    Detaylı incelemeden dediğin gibi kaçış olmaz, ona göre
    Bu arada voltaj/amperaj/radyo kanalları vb. uyumsuzlukları nasıl çözdüğünden bahsetmemişsin, aklında olsun.
    Tekrar hayırlı olsun kardeşim,
    Selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: reference 757

bende biraz önce bidaha baştan inceledim yazdıklarını görüntünün iletildiğini söylemişsiniz. umarım bu sefer ilk dediğinde haksız çıkarsın kürşad kardeş bende derin nefes almış olurum barii..saygılar
    quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sefalenk

Umarım öyle olur sevgili sefa
    Selamlar...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sefalenk

Umarım öyle olur sevgili sefa
    Selamlar...

Alıntıları Göster
    Kürşad şuan yoğunluktan dolayı bakamıyorum en kısa zamanda görüntü aktarımı hakkında sizleri bilgilendirecem.
    Sağlıcakla..

• quote:

Kürşad şuan yoğunluktan dolayı bakamıyorum en kısa zamanda görüntü aktarımı hakkında sizleri bilgilendirecem.
    Sağlıcakla..

Alıntıları Göster
    Kürşad sorun HDMI kablodanmış şimdi dvd, receiver'a HDMI kablo ile bağlı, receiver HDMI ile TV ye takılı görüntü alabiliyorum. Scart-RGB kablo alarak şimdide dijitürkü deneyeceğim. Bakalım sonuç ne olacak...
    Saygılar,
  • quote:

Kürşad sorun HDMI kablodanmış şimdi dvd, receiver'a HDMI kablo ile bağlı, receiver HDMI ile TV ye takılı görüntü alabiliyorum. Scart-RGB kablo alarak şimdide dijitürkü deneyeceğim. Bakalım sonuç ne olacak...
    Saygılar,

Alıntıları Göster
    Forumdaki başka bir topikte bir inceleme yazmıştım. Yardımcı olur sanırım.

"Bir arkadaşım, evine Samsung LCD tv aldıktan sonra bir home-cinema ses sistemi kurmak istediğini söyledi. Stereo aşığı bir kişi olarak pek anlamam dedim ama kendisi "ben hiç anlamam en azından senin temelin sağlam araştırırsan çözersin" dedi. Titiz bir kişi olduğum için yaklaşık bir hafta boyunca bizzat mağaza mağaza gezerek, internetteki yorum ve ürün incelemelerini de göz önüne alarak aşağıdaki sistemi oluşturduk

Receiver-Sony STR DA 1200 ES (920 ytl 9 taksit)
    DVD player-Sony DVP-NS76H (210 ytl kredi kartına tek ödeme)
    Hoparlör-Jamo S606 HCS (1070 ytl 12 taksit)
    Kablo (toplam olarak 160 ytl lik çeşitli kablo)

Receiver seçimi yaparken şu noktaları göz önüne aldık.
    *Bu kadar düşük bir fiyata Sony nin ES (Elite Serie) serisi bir ürüne sahip olmanın cazipliği
    *Sony nin ES serisi ürün yaparken ne kadar titiz olduğu, kullandığı malzemenin kalitesinin yüksekliği (QS serisi ile yan yana geldiğinde bırakın arka çıkışları kasa malzemesi bile çok farklıydı) .
    *Diğer receiverlara göre stereo ses kalitesinin daha iyi olması (cihazın içinde stereo için ayrı bir bölüm ayırmışlar) ki pekçok incelemede bunu özellikle belirtmişler.
    *TV ye HDMI çıkış yapılabilmesi (sadece görüntü iletmesi önemli değil çünkü ilave bağlantı seçenekleri ile bu sorun gideriliyor)

DVD player seçimi yaparken
    *Sony marka alarak receiver ile uyumlu olmasını istedik fakat receiver ın kumandasının öğrenebilir kumanda olduğunu öğrenince aslında çok ta önemi kalmadı. sadece aynı marka ile görüntü güzelliği sağlandı.
    *Player da HDMI çıkışı olması
    *player da standart görüntüyü bir işlemle 1080p ye yükseltme özelliğinin olması

Hoparlör seçimi
    *araştırmamız sırasında bulduğumuz ürünler içinde fiyat/fayda oranı en iyi ürün olması.
    *Front hoparlörlerin ayaklarını da takınca çok güzel görünmesi, piano black kaplama ile fiyatına göre kaliteli bir görünüm oluşturması, altlardaki bas çıkışları ile henüz sub alamadığımız için için bir nebze olsun bu eksikliği kapatması.

bağlantılar
    *receiver a kaynak olarak DVD player ve uydu alıcı bağlanacaktı. TV üst düzey bir model olduğu için her çeşit giriş terminali mevcuttu.
    *sistem olarak tüm kaynakları receiver a girdik. DVD-receiver arasında görüntü için HDMI, ses için coaxial digital bağlantı yaptık. uydu alıcı ile de görüntü için komponent, ses için optik digital bağlantı kurduk. receiver dan TV ye HDMI bağlantı, receiver in menülerini TV de görüntüleyebilmek tek sarı komponent kablo kullandık.
    ayrıca tüm kaynakları gerektiğinde receiver ı açmadan kullanabilmek için direk TV ye ses ve görüntü bağlantısı kurduk. Hiçbir bağlantıda scart kulanmamaya özen gösterdik.

ses ve görüntü testimiz ve sonuçları

*HDMI bağlantı Samsun TV ye apayrı bir görüntü kalitesi getirdi. Direk bağlantı ile kıyasladığımızda HDMI bir kez daha en iyi bağlantı türü olduğu ortaya çıktı.
    *receiver ayrıntılı ses ayarları ile muazzam bir performans çıkardı. TV üzerinden görüntülü olarak ayar yapmak çok güzel. yeterli birikiminiz yok ise ayarlar içinde kaybolmak durumu ile karşılaşabilirsiniz.
    *stereo ses kalitesi bu tip bir cihaz için yeterince iyi. ayrıca jamo nun frontları da gayet iyi bir performans sergiledi. "

• quote:

Saygılar,

Alıntıları Göster
    quote:

Saygılar,

ganimutlu, senin için birkaç öneri.

-tüm cihazları (dvd, cd, uydu alıcı vs.) receiver a gir. receiver dan tv ye bir adet digital bağlantı (hdmi ile), bir de analog bağlantı yap. analog bağlantı receiver in menülerini tv de görmene de yardımcı olur.digital bağlantı yaptıklarını gene digital bağlantı ile tv ye aktarabilirsin. analog bağlantılarını tv ye hdmi ile aktaramazsın. gene onun için de analog tv bağlantısı yapman lazım.

-kesinlikle scart bağlantıyı hiçbir yerde kullanma. onun yerine komponent bağlantıyı tercih et.

-kabloya verilen para sana gereksiz yada fazla gelebilir fakat iyi kablo kullanmaya çalış.

-sesi de digital olarak kaynak-receiver arası bağlamayı tercih et. coaxial yada optik bağlantıyı kullan. özellikle dts de ses kalitesini çok fark ettiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birdy Dizzy -- 25 Aralık 2007; 18:50:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Birdy Dizzy

quote:

Saygılar,

ganimutlu, senin için birkaç öneri.

-tüm cihazları (dvd, cd, uydu alıcı vs.) receiver a gir. receiver dan tv ye bir adet digital bağlantı (hdmi ile), bir de analog bağlantı yap. analog bağlantı receiver in menülerini tv de görmene de yardımcı olur.digital bağlantı yaptıklarını gene digital bağlantı ile tv ye aktarabilirsin. analog bağlantılarını tv ye hdmi ile aktaramazsın. gene onun için de analog tv bağlantısı yapman lazım.

-kesinlikle scart bağlantıyı hiçbir yerde kullanma. onun yerine komponent bağlantıyı tercih et.

-kabloya verilen para sana gereksiz yada fazla gelebilir fakat iyi kablo kullanmaya çalış.

-sesi de digital olarak kaynak-receiver arası bağlamayı tercih et. coaxial yada optik bağlantıyı kullan. özellikle dts de ses kalitesini çok fark ettiriyor.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar selam ben aranıza yeni katıldım saygılarımla
    SONY STR DA 1200 ES SATAN VARMI VARSA ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM
    1200 ayarında başka tavsiye edeceğiniz olabilir 500 tl bütçeye göre
    yokmu yaaa bi yardımcı olacak arkadaşlar neredesiniz acilll sinemada iyi olan anfiiii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corsa_kral -- 10 Haziran 2009; 20:29:34 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.