Şimdi Ara

Sony 32v4000 ile 32s4000 arasındaki fark (32v4000 alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce tartışıldıysa bu konu kusura bakmayın. 32v4000 ile 32s4000 arasında sonynin kendi sayfası dahil olmak üzere karşılaştırma yapıldığında herhangi bir fark gözükmüyor. Yalnız 32v4000 genelde daha çok tercih ediliyor.Bunun sebebi sadece tasarım mıdır? Yoksa bildiğiniz başka bir fark varmı? Benim için tasarım çok önemli değil,hangisini almamı tavsiye edersiniz?

Şimdiden cevap yazacaklara teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derek06 -- 25 Kasım 2008; 17:39:55 >

• İkisinin arasındaki en büyük fark kasa değişikliği... v4000 piyano black yani parlak siyah
  • Sony türkiye resmi sitesindeki teknik özelliklere bakınca aralarında hiçbir fark olmadığını görüyoruz ama bizim bilmediğimiz birşey varsa ayrı. Ayrıca S4000 modelide piyano black sadece tasarımları farklı.
  • V ve S arasında kasa tasarımı farkı var. Ayrıca S serisinde optik ses çıkışı yok. Gerisi aynı.
  • Yazan arakadaşkara teşekkür ediyorum, size göre biraz daha pahalı olmasına rağmen 32v4000 nin daha fazla satılıyor olması sadece tasarımdan kaynaklanıyor. Bana bazı kişiler alacaksan 32v4000 al diyor ve farkın sadece tasarım olmadığını söylüyorlar. Bu konuda başka bilgisi olan ve iki televizyonu da kullananlar bilgilerini paylaşabilir mi?
  • bu ürünlerin arasında arkadaşlarında dediği gibi kasa farkı var ayrıca v4000 serisinin 24p sinema özelliği mevcut.
  • Sony web sitesinden yaptığım tespitlere göre; V'nin boyutları, S'nin boyutlarına göre önemsenmeyecek ölçüde küçük. bir de kasaların köşeleri farklı... İkisi arasında başka fark yok.

Bu nedenle;

turklucky'nin yazdığının aksine; sadece V değil S de siyah piyano... Kasa tasarımları ise farklı (V'nin köşeleri dik, S'nin yuvarlak).

atobaba'nın yazdığının aksine; sadece S'de değil V'de de optik ses çıkışı yok.

nbzp'nin yazdığının aksine; V'de 24p sinema özelliği yok (S'de de yok.)

Her iki modelde de olmayan, ancak kimilerinin "olsa iyi olurdu" diyebileceği bazı eksiklikler :

-- 1080p video sinyali / Full HD özelliği (1920*1080 çözünürlük)
    -- 24p giriş
    -- Dijital ses çıkışı (optik)
    -- Bravia Engine2 (Her iki model de Bravia Engine)
    -- Fotoğraf modu
    -- LED arka ışığı
    -- 10 bit panel
    -- USB 2.0 girişi

Tüm bunlar kağıt üstündeki tespitler, Sony resmi web sitesinin yalancısıyım...

Bana bu modeller alınır gibi geldi. Bu modellere sahip olan veya görüntülerini bir şekilde izlemiş olan arkadaşlarımız tecrübelerini paylaşırlarsa çok daha fazla aydınlanmış oluruz tabii...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sony nin web sitesinde özbalkeslinin dediği gibi bravia engine 2 her iki modelde gözükmüyor. Ama sonyshoplarda dağıtılan broşürlerde ve oradaki kişilerle konuştuğumuzda bu özellik var gözüküyor. Büyük ihtimal web sitesi doğrudur ama web sayfasına yazıldıktan sonra bu özellik sonradan eklenmişte olabilir. Bu iki modeli yeni alanlar bu konuda da yardımcı olabilirlermi?
  • Sony'nin "Sony Center" adında yayınladığı broşürün Kasım-Aralık 2008/Sayı:5 baskısında; S serisi TV'lere de yer verilmiş. V serisine ilişkin bilgi yok.

40S4000 (102 ekran), 32S4000 (82 ekran) ve 26S4000 (66 ekran) modellerinin tanıtıldığı bölümde, işlemci hakkında verilen bilgi aynen şöyle :

BRAVIA Engine2 (detay, netlik ve derinlik için)(82 ve 66 ekran hariç)

Buradan 32S4000'de BE2 olmadığını anlıyorum. Zaten olmadığını açıkca belirtmişler...

Söz konusu broşürün en yeni tarihe ait olduğunu dikkate alırsak, 32S4000'de BE2 değil BE olduğunu anlıyoruz. Ancak, derek06'nın dediği gibi belki de BE2 özelliği sonradan eklenmiştir ve yen tarihli de olsa bahsettiğim broşüre girmemiştir (keşke öyle olsa...).

Bu arada, aynı broşürden S'nin tüm serileri için hem DVB-T hem de DVB-C özelliğinin var olduğunu anlıyoruz. Çünkü S serisinin özellik listesinde açıkca yazıyor ve işlemcide yer alanın aksine parantez içinde "yalnızca 102 ekran için", "82 ve 66 ekran hariç" gibi ifadeler yer almıyor.

Umarım broşür bu konuda doğru bilgi veriyordur. Çünkü tüm özelliklerini birlikte dikkate aldığımda; BE2 değil de BE olmasına rağmen 32S4000 modeli, benim bütçem ve arayışlarım için gayet uygun bir kompozisyon sunuyor. Aralarındaki tek fark olarak gözüken kasa yapısı da V serisine göre daha çok hoşuma gittiğinden bugün bu TV'ye bakmak için yola çıkıyorum. Mağazada görüntülerini inceledikten sonra hayal kırıklığına uğramayacak olursam, akşama bu TV'yi aldım demektir...

NOT : Ben Ankara'da yaşıyorum. Bahsettiğim broşürü bugünkü Hürriyet Gazetesi ile birlikte dağıttılar. Tam da Sony TV'lere yoğunlaşmışken broşürün kapıma kadar gelmiş olması ilahi bir tesadüf müdür acaba?...

• Benim dediğim 01-31 ekim broşürüydü.Ama bende biraz önce sonyshopla tel.de görüştüm. O broşürde hata olduğunu 32v4000 ve 32 s4000 ikisinde de bravia engine2 olmadığını ve bu özelliğin sadece full hdlerde olduğunu söyledi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: derek06

Benim dediğim 01-31 ekim broşürüydü.Ama bende biraz önce sonyshopla tel.de görüştüm. O broşürde hata olduğunu 32v4000 ve 32 s4000 ikisinde de bravia engine2 olmadığını ve bu özelliğin sadece full hdlerde olduğunu söyledi.

Bende 01-31 Ekim 2008 broşürü de var. Bu broşürde sanki 32S4000'de de BE2 mevcutmuş gibi bir ifade var. Demek ki yanlış yazılmış...

Acaba hem eski hem yeni broşürde vurgulandığı üzere bu modelde hem DVB-T hem de DVB-C mevcut mu?
  • Özbalkesli,
    DVB-T ve DVB-C özellikleri her ikisinde de sonynin web sayfasına göre var gözüküyor. Web sayfasında da yanlış bilgi olduğunu zanetmiyorum. Bide sonynin ekim broşüründe 32s4000 1599 ytl, 32v4000 1699 ytl gözüküyordu. Yeni broşürde bir değişiklik var mı?

Bu arada bugün alırsan televizyonu şimdiden hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derek06 -- 15 Kasım 2008; 14:00:46 >
  • Sayın Özbalkesli 32s4000 cihazı alabildiniz m ? Yorumlarınızı bekleriz.
  • Kasım broşüründe V serisine ilişkin bilgi yok, S serisine ilişkin bilgi var. 32S4000 için belirtilen fiyat 1.599 YTL (132.25x12 taksit, Worldcard'a 2 taksit erteleme veya + 4 taksit).

Peki piyasada verilen fiyatlar nasıl? Bugün neredeyse tüm zamanımı bu işe ayırdığım için hemen söyleyeyim :

Gittiğim iki Teknosa Mağazasında da fiyat ve taksitlendirme koşulları yukarıdaki ile aynıydı. Ancak Teknosa Worldcard'a değil Axess karta erteleme yapıyordu.

Bir süredir Teknosa'da şöyle bir uygulama dikkatimi çekiyor : Bazı ürünlere mağaza bazında indirim uyguluyorlar. Gittiğim iki Teknosa'da da aynı fiyatı bulduğum hususunu bu nedenle vurguladım. Ankara'da belki onbeş tane Teknosa vardır; bunlardan herhangi birinde 32S4000 için özel kampanya yapılmış ve fyatı düşürülmüş olabilir. Ancak benim gittiğim her iki Teknosa'da da fiyat broşürdeki ile (ve birbiri ile) aynıydı.

Gittiğim Panora alışveriş merkezindeki Sony Center Mağazasında 12 taksitli fiyat yaklaşık 1.650 YTL'ye geliyordu.

Bizzat gitmediğim ama telefonla ulaştığım; Cepa, Arcadium, Armada ve Ankamall alışveriş merkezlerindeki Sony Center mağazalarında 32S4000 modelinin bulunmadığını öğrendim. Ellerinde bulunsaydı veya içlerinden herhangi biri "gelin, temin ederiz" deseydi gidecektim.

Biliyorsunuz Arçelik bayiileri Eurasia garantili Sony TV de satabiliyor. Üç-beş tanesine telefon ettim. Bunlardan ikisinin elinde 32S4000 modeli mevcutmuş; telefonla yaptığım pazarlık neticesinde biri 1.480 YTL/12 takside vermeyi kabul etti. Diğeri 1.350 YTL/12 takside kadar düştü. Verilen fiyatları biraz yadırgadım ama Arçelik'in web sitesindeki fiyatlar, Sony'nin ilan etitğinden daha düşük olduğu için belki de yadırgamamak gerek... Bu bayiilere gitseydim gerçekleri görecektim ama gitmedim.

Aslında gidecektim de güzergahım gereği önce Panora alışveriş merkezine uğrayayım dedim... Alışverişi de Panora'da yapıverince artık ötekilere gitmeye gerek kalmadı...

Panora Teknosa'da güzel bir stand uygulaması yapmışlar. Sony, Philips, LG ve Samsung'un fiyat ve teknik özellik açısından birbirlerine rakip olabilecek 32' TV modellerini yan yana koyup, hepsine de aynı SD DVD kaynağından görüntü vermişler. Standın başına da Teknosa mağazalarında rastlamaya alışık olmadığımız derecede ilgili ve bilgili görevliler koymuşlar.

Bu sayede 32S4000 ile buna alternatif olarak düşündüğüm Philips 32PFL5403'ü yan yana izleme imkanı buldum. İşte o an, tüm hesaplarım şaştı! Çünkü, kağıt üstündeki özelliklere göre 32S4000'e karşı hiçbir üstünlüğü bulunmayan 32PFL5403 çok daha iyi bir görüntü veriyordu (tabii bizim gözümüze göre...).

Her iki TV'nin ayarlarıyla oynattım, durum değişmedi. Her ikisi de kompozitten bağlı olan iki TV arasında 32PFL5403'nin görüntüsü bariz derecede üstündü (tabii bizim gözümüze göre...).

Bilenleriniz vardır; 100 Hz tarama hızının farkını göstermek için kullanılan bir demo görüntü var. Gökdelenler arasında uçan helikopterleri, çatılarda koşan adamları göstererek; hızlı sahnelerdeki kayma ve tarama farkını ispatlıyor. Bu görüntüde de Philips üstün geldi (tabii bizim gözümüze göre...).

Böyle olunca 32PFL5403, birden 32S4000'e karşı ciddi rakip haline geliverdi. Ayrıca; 32PFL5403, 32S4000'den 200 YTL daha ucuzdu.

Bunun üzerine, TV'yi alacağımız asıl kişi olan teyzem (ki yol boyunca kendsini 32S4000'e şartlamıştım), bana "Eeee?! Philips daha güzel gösteriyor. Hem 200 YTL ucuz!.." deyiverdi. Haydaaa, işler iyice karıştı!

Teyzeme kalsa o saat 32PFL5403'ü alıp çıkmıştık. Ancak ben itiraz ettim : "İki yanda Samsung, LG ve Sony mağazaları var. Oralarda da bakalım, öyle karar verelim!"

Sağ olsun, beni kırmadı; Teknosa'dan çıkıp LG mağazasına gittik. Bu mağazada LG modellerinin yanı sıra 32PFL5403 ve 32S4000 de mevcuttu. Burada TV'ler kablolu TV yayınından besleniyordu ve 32PFL5403 yine üstündü.

Teknik savaş belki hala sürdürülebilirdi ancak görsel ve psikolojik savaş sona ermiş; 32PFL5403, 32S4000'e karşı kesin üstünlük kazanmıştı. Ben 32S4000'e son bir hücum cephesi açmak adına teyzeme "Hemen yanda Sony Center var, bir de oraya bakalım" dedim.

Sony Center'da 32S4000, başka markaların tacizi olmadan rahat rahat blu-ray yayınını gösteriyordu. Ancak bu görüntü de % 90 SD yayın seyredecek teyzem için referans olamazdı.

Tıpış tıpış çıktık mağazadan... Teyzem sazı eline aldı ve "Sony de olur, Philips de... Sen hangisine iyi diyorsan onu alalım! Alalım ve gidelim" dedi... Kafası acayip karışmış; TV seyrederken bir yandan da örgü örecek olduğunu bildiği için bu kadar detay ve derin incelemenin gerekli olmadığına karar vermişti.

Bu saatten sonra teknik veriler üzerinden yönlendirme yapmanın anlamı yoktu. Belli ki 32PFL5403 aklına ve cebine daha uygundu. Teknosa'ya geri döndük. Her ikisini de yeniden izledik ve sonunda 32PFL5403'de karar kıldık. Tesadüf; bu üründe Panora Teknosa mağzasına özel 100 YTL indirim varmış, kredi kartına tek çekimde 1.249 YTL'ye alışverişi bağladık. (Aynı ürünün diğer Teknosa mağazalarında tek çekimde 1.349 YTL olduğunu biliyordum.) Kısmetse (ve sözlerinde dururlarsa) Salı günü eve getirip teslim edecekler.

Bu nedenle size "32S4000 aldım" müjdesini veremiyorum. Bunun için üzgünüm ve beklentilerinizi boşa çıkardıysam özür dilerim. Yine de yazdıklarımla faydalı olduğumu umarım. Farklı mekanlarda farklı görüntü kaynaklarıyla izlediğim 32S4000'in -en azından SD yayındaki- performansı beni de hayal kırıklığına uğratmadı değil... Belki gözüm öyle algıladı, bilmiyorum ama 32PFL5403 gerçekten daha iyi görüntü veriyordu. Şartlanmışlık desem; ben Philips'e değil Sony'ye karşı olumlu şartllanmışlıkla gitmiştim aslında... Sonuca ben de şaşırdım...

Bu tecrübeden şunu anladım : Kağıt üstünde ne kadar ikna olursan ol; gidip göreceksin... Mümkün olduğunca farklı yayın kaynaklarında test edeceksin... Tek bir görüntü kaynağı ile yetinmeyeceksin.. Mutlaka alternatifleri aynı anda ve yan yana izleyeceksin... Gözün hangisin beğeniyorsa onu alacaksın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbalkesli -- 16 Kasım 2008; 1:32:46 >

• Bende zaten önce 32S4000,32V4000,32PFL5403 ve samsung un 4 serisinde 32A451 arasında kalmıştım.Sonra philipsle samsungu eledim ve iki sony arasında tercih yapmaya çalışıyom.Ama şimdi tekrar kafam karıştı. Bende en kısa zamanda özbalkesili gibi 4 tvyide aynı şartlarda sağlandıkları görüntülerini izleyip almaya karar vercem.
    Bu arada 32S4000 ni 1350ytlye 12 taksite veren arçelik bayisi hangisi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: derek06

Bende zaten önce 32S4000,32V4000,32PFL5403 ve samsung un 4 serisinde 32A451 arasında kalmıştım.Sonra philipsle samsungu eledim ve iki sony arasında tercih yapmaya çalışıyom.Ama şimdi tekrar kafam karıştı. Bende en kısa zamanda özbalkesili gibi 4 tvyide aynı şartlarda sağlandıkları görüntülerini izleyip almaya karar vercem.
    Bu arada 32S4000 ni 1350ytlye 12 taksite veren arçelik bayisi hangisi?

Ankara Ankamall Arçelik...

Yalnız, fiyatı telefonla aldım. Yanlış modelin fiayatını vermiş olabilirler veya fiyat gerçekten doğrudur; bilmiyorum. Gidip sormak lazım...
  • Sonuç olarak sony 32v4000 alınmıştır. İlk izlenimler gerçekten çok iyiyidir.
  • güle güle kullanın nereden kaça aldınız acaba, bende bu ürünü düşünüyorum birkaç resim koyabilirmisiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.