Şimdi Ara

sony 40hx720 mi 40nx720 mi yoksa samsung 40d8000 mi?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İYİ DEMİŞSSİN ARKADAŞIM FORMULUNU DESTEKLİYORUM
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

Arkadaşlar bazılarımız D8000 izlemeden incelemeden gelişi güzel alınmaz diyor , o önerdiğiniz tv leri sd yayında yan yana gidin siz görün ..

Her D8000 sorunlu alacak diye bir şey yok zaten sorun varsada gelirler yenisini verirler.

sorun mesajlarının % 50 den fazlası, aynı 2 ya da 3 kişiye ait. bir bölümü de samsung Tv sahibi olmayan, marka karalama derdinde olan fanboyların. diğer bir kısmı da, fiyat nedeniyle ulaşamadığı için, bu marka mundar diyenlere ait "abi war ya, bu markayı almam abi ya" türü teen mesajlar acayip bilgi kirliliği var malesef

• 2011 itibari ile, 2012 model ekranlari kullanicilarina tek ulastirmis firma Samsung. Hatalari var evet, ama hangisinde yok. Hem ayrica buyrun Sony'deki hatalara, buyrun LG dekilere ve nihayet daha bugun bigboos arkadasimizinda dedikleri gibi buyrun Philips'in hatalarina. Hata hepsinde olaibliyor. Hata'nin en onemli sebebi, edge-led ve led teknolojisi. Buna ilaveden Can bey'inde (albani) dedigi gibi, ince paneller vs. hatayi arttirdi.
    Sonuc, Samsung D serisi her markanin oldugu gibi hatalarina ragmen 2011'den beri modern cizgi ve yazilimi ile musterilerine Hitech bir urun sunmakta.
    Bugun gidin 2011 model ve inmis fiyatlariyla bir Samsung D 7000 yada D 8000 alin, 4-5 sene belki daha fazla demode durmayacaktir. Hatta 3 sene sonra bile o senenin urunuymus gibi salonunuzda boy gosterecektir. Diger butun modellere bakiyorum, hepsi sisko kenarlari ile daha simdiden benim 4 yasindaki plazmam gibi duruyorlar.
    Bunca paralar akitiliyor... lutfen birazda goz, birazda tasarim.

Sevgiler.

edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2Berk -- 6 Mart 2012; 15:15:14 >

• berk
    aynen katiliyorum .
    Tv alırken sadece forum da kalmayın gidin gorun
  • quote:

Orijinalden alıntı: agtr

quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

Arkadaşlar bazılarımız D8000 izlemeden incelemeden gelişi güzel alınmaz diyor , o önerdiğiniz tv leri sd yayında yan yana gidin siz görün ..

Her D8000 sorunlu alacak diye bir şey yok zaten sorun varsada gelirler yenisini verirler.

sorun mesajlarının % 50 den fazlası, aynı 2 ya da 3 kişiye ait. bir bölümü de samsung Tv sahibi olmayan, marka karalama derdinde olan fanboyların. diğer bir kısmı da, fiyat nedeniyle ulaşamadığı için, bu marka mundar diyenlere ait "abi war ya, bu markayı almam abi ya" türü teen mesajlar acayip bilgi kirliliği var malesef

Dediğinize aynen katılıyorum.Tv sahibi olmayan, marka karalama derdinde olan fanboyların olayı.O yüzden ben de D7000 alıp iade ettim.Şuanda başka bir televizyon markası kullanıyorum.Bence gözlerinizi bukadar karartarak bakmayın.Samsung D6500 serilerinde full hd 3d olarak satmış ancak sonrasında da bu ibareyi bu tvlerden kaldırmıştır.Samsung D serisi başlığına bakarsanız zaten bu dediğimi de göreceksiniz.Ha diyeceksiniz diğer televizyonlarda hata yok mu evet gerçekten de var.Hepsinde bazı problemler çıkıyor ama belki forumda kullanıcısının çok olması yada başka nedenlerden mi bilmiyorum ama Samsung kullanıcılarının şikayetleri diğerlerinden daha fazla.Hatta kullananlarda sorunsuz D8000 kullanıcısı olanlar çok az.

• Beyler burada bazı yorum yapanlar;ya kasıtlı(ki bunlarda Samy kullanıcılarıdır)yada iş olsun diye yazanlar veya
    Samy ye bir şekilde ısınamadığı için yazanlar v.s v.s bir dolu çeşitli başlıklarda "yorum" diye hem işinde tekniğinden
    yoksun hemde tutarlı hiç bir şey yazmadan laf-ola-beri gel bir sürü hikayeler!

Ben bu Forumda böyle Markaları kapıştırmak şeklinde olan başlıklara açıkçası ciddi karşıyım,Yöneticiler aslında
    bunlara belli bir yere kadar müdahale etmeliler ve bazıların adeta slogan atar yazılarını ise silmeliler!!

++
    Ben bu heriflerin Koreli yada "capon" olsun(içleride Çin olsun ki zaten aynen öyle,ama millet capon yada Koreli sanıyor)
    hepsine bir şekilde karışıyım,daha açık bir ifadeyle,iyiye iyi demek kötüyde kötü demek gerekiyor;X Markayı aldım(ve sorun
    çıkmadıysa şayet) alemin Kralı X Markadır demekte bir o kadar yalnıştır! Forumda böyle bir alay kullanıcı mevcut!

++
    ANCAK burada 3 Marka vardır ve burada olaya baktığımız zaman manzaranın tarifide değişmektedir!!
    Bilmeyen haybeden ahkam kesmesin ama bilen de yazsın o zaman!

1-Samy
    2-LGE
    3-Phil

Bakın Beyler bu 3 marka diğerlerinden sorun çıkarmada çok ama çok ileride ve sizin atladığınıız veya anlamak
    istemediğiniz durumda buradadır!

En çok satmak(adet bazında)alemin Kralı olmaya yetmiyor;adet ile kaliteye matuf diğer işler çok farklıdır!

Bu üç marka senelerdir(90ların sonundan bugüne kadar) hep ilk üçte oldular,Lider ise hep Samy oldu!

Panel işinde kıstas ne kadar çok mal satmak değildir,bunun değerlendirmesi işin Ticari kısmıdır ki bizi zaten ilgilendirmez!
    Çokta satsan zarar etmek var;azda satsan zarar etmek var ama birde çok kalite yapıp onbinlerce veya yüzbinlerce
    panel satandan çok daha fazla para kazanmakta vardır(örnek Loewe ve B&O) gibi değişik kriterler vardır!

++
    Bu paneller bir kere "classic" vede ilk çıktığı günden bugüne kadar ister PDP ister TFT-LCD hep sorun hep sorun hep sorun
    olarak devam ettiler;ama kimilerine göre bu paneller uçuyor gibi görülebilir veya çok değişik görülebilir ama herifler
    soruna "çözüm aramaktan" ortaya adam gibi paneli hala çıkamaradılar yaw

Çıkanlar var tabiki ama bunlarda bu teknikle üretilen paneller değil!(ki bunlar henüz çıkmadı!!)

++

Burada panel işinde üreticilerin baktıkları(aslında bakmadıkları)tek nokta "ORAN" dır;yani panelin hata çıkarma oranları!
    Sizinde atladığınız yer işte burası oluyor!!

Kısaca bir panele(Marka olsun bu)gerek genel manada gereksede Seri bazında(bazı üreticiler böyledir) kalitesini belirlemek
    için öncelikle bakılan tek kriter "hata çıkarma oranıdır"!!

Elbette her panel tip TV sorunlara ve olası çıkacak hatalara açıktır ama "hangi oranda sorun çıkarıyor"!! işte can alıcı tek noktada
    burasıdır!

Ve bahsettiğim 3 marka işte burada öne çıkmaktadır;Samy/LGE tartışmasız en fazla sorun çıkaran ve hemen ardından Phil geliyor!!
    Phil yukarıda yazdığım gibi Seri/Model bazla daha çok gider ama LGE/Samy her panelinde hemen hemen böyledir!

Buradaki bazı teknik ayrınrıları çok iyi okumak gerekiyor veya tahlil etmek gerekiyor;buradaki durum "en çok satıyor,dolayısıyla
    sorunlu panelde ortalıkta daha fazla bundan dolayı görülüyor" diye düşünürseniz bu külliyen yalnış olacaktır!!

Kısaca sorun çıkarma oranı en fazla LGE/Samy dedir!! sonrada Phil geliyor!
    Ancak dkkat ederseniz buraya kadar hiç kalitesiz resim üretiyor,şu işlevi kötü yapıyor-yapamıyor v.s v.s hiç bahsetmedim!!
    Hatta Samsung S_PVA Modüller,bugün için TFT-LCD panel üretiminde en başarılısı ve Sharp tan bile daha iyi seviyeye gelmiş sayılır;
    her ne kadar Sharp Lisansları ile gidiliyorsa bile,Samy bu konuda en iyisi

Ancak ortaya toplanıpta çıkan ürünlerde;(Samy için)

1-Kalite sorunu
    2-Kalite kontrol sorunu
    3-Hata çıkma oranı(HW olarak;SW hatalarını saymıyorum!)

çok ciddi fazla vaziyette veya "kabul edilebilir hata oranlarının" aşırı üstünde!!

Samy olarak konuşursam bu oran giderek artmaktadır;dikkatinizi çekerim!
    1995 den beri bu işin içindeyim(Panel tip TV ler)teknik olarak çok fazla ve farklı ayrıntıları
    takip ediyorum;örneğin benim için "hata çıkma oranı" en önemlisidir!

Not;bu seneki tasarımda ve fiziki şartlar açısından Dxx serisi genelinde yukarıda yazdığım 3 ana kriter
    çok ciddi fazla olur hale gelmiştir!

Yani birilerinin dediği gibi 3/5 kişide çıkan ve 5/10 kişinin muhabbeti değildir bu olay,lütfen herkes ya yazdığını
    bilsin yada işi öğrensin öyle yazsın!

Her panelde sorun var demekte genel manada kabul edilebilir ama her panelde bu kadar fazla oranda sorun olursa
    onun adı da başkadır!!

++
    Şimdi Samy 2011 de Zarar ilan etmiş TFT-LCD işinden denilerek dışarda bazı kamuoyu açıklamaları gördüm;ilk etapta
    inanmadım tabiki;yada şöylemi düşünmek gerekiyor yaw bu herifler global pazarda 1.numaralı ana üretici ve satışta
    tüm pazarlarda liderler;iyide o zaman neden zarar ettiler 2011 de!!

Samsung;Modül üretiminde hem adet bazında hemde ihracat ve panel üretiminde bir numaralı üreticidir!
    diğer Display üniteleri dahil yine 1 numaralı en büyük(adet bazında)üretici;aynı şekilde LGD ise Samy nin ardından
    2.numaralı Modül-Display üreticisi

Samy fiyatları ucuzmu?? değil tabiki,ama kalkıpta Sony/Tosh ile mukayese edersek ucuz ama bu panelin maliyeti zaten ucuz!
    Reel olarak baktığımız zaman ise normalde Samy/LGE fiyatları(özellikle Samy nin)fiyatları ciddi pahalıdır;gerek kalite gereksede
    üretim maliyeti açısından;çok ciddi ucuz zaten bu ucuz atraksiyonunu Samy çok güzel kullandığı için global pazarda hem mal
    satabiliyor hemde fiyatlarının demgesini "caponlara" karşı her zaman avantajlı hale getirmektedir!

Sonuç olarak ana üretici oldukları ve neredeyse tamamen ÇİN işi çalıştıklarından dolayı maliyet faktörü sebebiyle çok ciddi
    avantajlı durumdalar ama "ZARAR" etmişler !!! neyse bunun kokusu yakında çıkar,çünkü bu herifler öyle uyanıktırlarki,şeytanın
    bile aklına gelmeyecek işler bunlardadır;caponlar ciddi cahil kalıyorlar bunların yanında

AMOLED/OLED işinden de çok ciddi para kazanıyorlar(Display üniteleri satışı olarak)AUO/Taiwan ile birlikte pazarın tamamı bu üçünün elindedir!

Bunların KAR/ZARAR işlerine şeytanın bile aklı ermez yaw

++

Samy uyanığı öyle bir fiyat çekiyorki,zaten size sattığı panelin fiyatı yaklaşık 2 katıdır ve "oluşan risk"
    bedelinide sizden bir şekilde ya tamamını(günümüzde bu oran oldukça azaldı ama Samy de kaliteye bağlı olarak
    bu oran yinede yüksektir!!)yada %40-60 gibi bir bedeli tahsil ediyor;hani o değişen paneller var ya işte bunlar cepten
    gitmesin diye bir "risk bedeli" vardır ve bunuda siz ödüyorsunuz tabiki

Örneğin bu sene D6/7/8 hatalı paneller sorunu ve değişim v.s tavan yapınca,ortaya elbette bir mali tablo çıktı!
    ancak bu çıkan rakamlar adamlara yinede ZARAR ettirirmi,bunu da bilemem tabiki! kaldıki benide hiç ilgilendirmez!
    Ben parasını veriyorum ve üstelik bir yerli üreticide değil! adam zarar etmiş veya ediyor iyide bize ne!
    Kaç para dediyse bastık aldık ve ciddi kazık aldık ama heriflerde güzel para kazandılar hani %100 TÜRK malı
    olsa amenna oturup düşünüp sonrada üzüleyim ama böyle bir durumda söz konusu değil!

Bazı "tipler" fanboyculuk yaparken yada heriflerin cengaverleri gibi bu markaları savunurken birazda düşünseler
    yaw biz ne yapıyoruz diye!!

Sorunlar diz boyu bu üç üreticide,kalkıpta 3/5 kişide sorun çıkıyor derseniz hem ayıp olur hemde komik olur Beyler!!
    hemde hiç inandırıcı olmazsınız!!

yaw bu adamlar TÜRK olsaydı yani bu paneller %100 TÜRK malı olsaydı daha ilk günden adamları ayaklarından asardınız!
    ama elin caponu vede koli çakallarını el üstünde tutuyorsunuz ve neredeyse herifleri bir Loewe veya B&O gibi panel üretiyorlarmış gibi
    savunuyorsunuz! bizim panel kullanıcılarıın anlamak mümkün değil,biraz yabancı forımları gezin bakın bakalım bu çakallara insanlar
    neler yazmış çizmiş!! ve verdiği parasının hakkını nasıl arıyor ve neaıl odunu veriyor bu çakallara!
    Üstelik ben ondan eskiden 2 kat fazla bedelle o paneli alıyordum şimdiler yine USA bazlı bakarsam 2/3 katı fiyatla alabiliyorum,ama herifler
    yinede odunu verirken buradaki mlum markaların fanatikleride bize odunu veriyorlar

Anlayan varsa beri gelsin anlatsın gari!!

Dolayısıyla bizde panel işinde Doğrular yalnış biliniyor;Yanlışlarda doğru biliniyor ve ortalık "Panel efsanelerinden" geçilmiyor!!

Birde adam kalkmış panel işinde Marka fanatiği olmuş!!

Bir yalnışlık var ama nerede??

++
    Sorunu olan-olmayanda bir şekilde bu meretleri alıp kullanacak,dolayısıyla iteleyin gitsin sorunları filan,siz Bardağın
    dolu tarafına bakın;2000 lerin başında ilk PDP lerini alanlar bugün 2.3.panellerini aldılar bile!!!alt tarafı 2/3 sene kullanıp
    ya çöpe yada bir yerlere koyarsınız panelleri veya 4/5 sene anca gider,çok şandı olanda 6 sene gider v.s ama kimse
    o kadar süreyi beklemeden zaten gidip başka bir panel alıyor!!

++

• Değerli bilgiler paylaşılıyor, takip.
  • Albani hocam kalemine sağlık.Şu ana kadar 3 tane samsung aldım ikisi plazma her iki plazma'da garanti süresinin bitiminden kısa bir süre sonra bozuldu. tamiri için istenen para tv nin fiyatına yakındı.Örneğin birinci almış olduğum plazmayı 3.500 tl'ye almıştım 2.5 yıl sonra tv bozuldu tamiri için 1.000 tl isteniyordu. O sırada o model 1.200 tl'ye düşmüştü dolayısıyla Çöpe gitti.
  • Panel tip TV lerde ister PDP ister TFT-LCD olsun;"Garanti" bittikten sonra;"Modül" hatası çıkıpta,bunun "değişimi" olacaksa;o zaman kaldır at panelini
    ve git yenisini al

Diğer bazı parça değişimleri ise ucuz olmasa da yinede biraz para tutacaktır! işin bu kısmı fazla acıtmaz!
    ama panelden de memnun değilsen yine kaldır at

LGE/Samy ve bunların Modüllerini kullanan örneğin Tosh/Sony/Pany(çok az bazı Serileri LCD olarak ama bunlar Avrupada
    yoktur)panel alırsanız benzer sorunlar yine çıkar/çıkacaktır;kaçışta yoktur!!

Samsung S_PVA lar çok büyük olasılıkla 2/3 senede su koyvermeye başlar!veya bu süreç biraz daha uzasada,çok fazla KM yapamaz!
    LGD nin Modülleri de böyledir ve zaten dünyadaki ana üreticilerin Sharp hariç;tüm ana üreticiler LGD veya Samsung tan alıyorlar
    Modüllerini(Hi-End/Mid-Level panellerinde)

Ayrıca o Modül fiyatıda normalde üretici bazında çok ucuzdur,örneğin LGD ve S_PVA lar böyledir ama bu uyanıklar,tabiki ucuz satmayacaktır
    bunları,maksat sana yeni bir panel aldırmaktır!! zaten işin espriside budur

Herif sana ucuz parça ve ucuz Modül satarsa,ve sende 10/15 yılda bir panel alırsan bu herifler batar yaw

Burada gaye 2 bilemedin 3 sene içinde mutlaka bir panel daha satmak üzerine bir tezgah vardır;öyle herkes aldığı paneli 10 sene bile kullansa
    bu herifler yine batar!!

Kalitenin de giderek düşmesi özellikle bu 3 Markada;durumun ne olduğunu açıkça ortaya koymaktadır!

Herkes ne aldığını bilsin;daha doğrusu hangi "kaliteyi aldığını" bilsin ltf!!

Dünyanın en iyi TFT-LCD si şuanda "Sharp ELITE" tir
    İyide hergün takip ediyorum çeşitli US Forumlardan;hiç bu kadar pixel hatası çıkan bir Sharp Modül bu seneye kadar görmedim!!
    1 hatalı pixeli bile Sharp orada değiştirmektedir! ayrıca başka hatalarda çıktı ki buda dünyanın en iyi paneli;tabi bu iyi olması
    resim kalitesi olarak ama HW kalitesi şu sıralar ciddi sorgulanıyor!!

Kısaca sakat bir teknoloji bu panel tip TV ler;yarın OLED/AMOLED çıkacak ama aynı sorunlar bunlarda da var!!
    Resim kalitesi daha iyi olacak,Latency değeri ciddi düşecek ama "kalite" ne olacak??

OLED için önce 10bin KM dendi,sonra 25bin KM dendi;işi bilenler ise güldü
    Kısaca OLED te ömür konusu hala şaibeli ama Üreticilere bakarsan ki kim bunlar LGE ile Samy
    Bunlar yarın çıkarlar 50bin KM sorunsuz yol yapıyor bu OLED paneller diyecek

LGE nin OLED ise "çakma OLED" laf aramızda

Kısaca iki teknik var burada

1-Gerçek individual pixel illumination dediğimiz her pixelin serbest ve RGB ye göre çalışması!!
    2-Birde Kodak teknolojisi vardır(Kodak Patentli ürünüdür) white-LED with colour-flitering dediğimiz
    şimdiki LED sisteminin benzeri ve filtre elemanı ile renk sisteminin çalıltırılması esasına benzer teknik

Bu OLED çıkınca,baktınızki fiyatı ucuz yada öyle korkutan değil;o zaman çakmadır;baktınızki absürt
    rakamda o zaman harbi OLED tir!!

Bu işlerde filim içinde filim var yaw

• msj yazip yazmamakta cok kararsiz kaldim, tv alimi oncelikli olarak tv den beklenen ozelliklerin neler olduguna ve de bu ilk yazdigim kriterinde belirleyicisi olan butcemizle dogru orantilidir.
    ben de butcem dahilinde aldigim urun samsung led tv,ben bir sorun yasamadim, yazilanlari,sikayetleri okuduktan sonra benim sorun yasamamis olmamdan dolayi tv nin sans isi oldugunu bir kez daha idrak etmis olsam da her markada problem cikabilecegi unutulmamalidir.
    belkide goz onunde tutulmasi gereken musteri memnuniyeti ve de servis calisanlarinin tavir ve davranislaridir.
    benim tv mi kuran servis gayet bilgili,gayette hosgorulu calisanlardi,sonrasinda samy bayiside aradi tv ve servis hakkindaki goruslerimi aldi,tv konusunda da gayet memnunum samsungtan,demek istedigim mutlaka sorun yasayan musteriler var ama benim gibi memnun kalan kisiler de var...
    cok daha ilgili arkadaslar var okuyorum yorumlarini, sorunlu markalarin istatistigi yapilmis haklilar bu yargilara ulasmaya ama su da goz onunde bulundurulmali; cok tez canliyiz en ufagindan usb yi tv ye takiyoruz vay benim tv resimleri gormuyo diye sonyi kotuluyoruz usb yi bicimlendirmeden buradan bilgilenmeden sonye ya da samy,lg ya da dgierleri markaya kabahati atiyoruz,demek istedigim cogu arkadasim sikayetleri cogu marka bazinda tv nin donanimsal ozelliklerinden kaynakli yazilimsal problemler en azindan benim okudugum topiclerde pek fazla degildi.
    kesinlikle marka fanligim yok olamazda, daha dune kadar da arcelik tuplu tv kullaniyordum, umarim soylemlerimden farkli yargilar cikarilmaz!!

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.